Interview reisbegeleider Marianne over de winter singlereis Canada

Een singlereis in de winter naar Canada? WOW, als dat niet bijzonder is! We vroegen het aan Reisbegeleider Marianne. Skiën, wandelen in de sneeuw, bevroren watervallen en wildlife bekijken én op een sneeuwscooter rijden. NoSun Groepsreizen neemt je mee op winterreis naar Canada. Vijftien dagen met een groep van acht personen de mooiste plekken bekijken en de leukste winteractiviteiten beleven. Afgelopen december was Marianne de reisbegeleidster van deze fantastische single reis.

Reisbegeleidster Singlereis Canada

Voor Marianne was het toch wel een beetje spannend. Ze was nog nooit zenuwachtig geweest voor een reis, maar toen ze naar Canada ging kwamen er toch wel een beetje zenuwen omhoog. Waarom? Omdat ze meer voorbereid wilde zijn dan bij de andere singlereizen. “Het is net een stapje verder, een langere reis. Eerst een lange vlucht en daarna met een bus naar de eerste bestemming.” Niet alleen de aan reis moet goed geregeld zijn door de reisbegeleidster, de gehele singlereis moet tot in de puntjes uitgewerkt zijn. “Ik was voor namelijk bezig met de faciliteiten, het rijden in het busje, zorgen dat het programma goed verliep en de gave activiteiten begeleiden. Maar, voor mij was het ook een heerlijke vakantie! Maak je daar maar geen zorgen om.”

Lange dagen in Canada

De eerste dag begon al gelijk goed. Buiten in een hot tub zitten met een heerlijk uitzicht op de bergen. “Het is eigenlijk zo raar, je zit in je bikini midden in de sneeuw.” Hoe bijzonder is dat?

De dagen tijdens de reis waren lang, maar dat lag ook aan de activiteiten die er op die dag plaats vonden. Elke ochtend begon de groep rond 08.00u om te ontbijten en boodschappen te doen, zodat ze goed opgeladen waren voor alle activiteiten. Zo ging de groep skiën of snowboarden in Marmot Basin, op sneeuwscootertocht in Banff National Park, langlaufen in Jasper National Park en nog veel meer. Een super programma met ook nog ruimte voor eigen inbreng of gewoon even lekker helemaal niets doen.

Marianne ging de afgelopen jaren vaker voor winterreizen op pad met noSun. Wist je dat ze een hele winter in Zweden is geweest? Zo mooi die passie voor outdoor en de liefde voor sneeuw en winteractiviteiten.

Ga je mee met deze Canada single reis?

uitzicht stoel canada winter singlereis

Feestdagen ontvluchten

Omdat de groep met de feestdagen in Canada zat, had Marianne bedacht om toch iets te gaan doen met kerst en oud en nieuw. De groep was tijdens de reis verdeeld in drie huisjes, ieder huisje maakte voor kerst één gang voor een kerstdiner. “We hebben de hele avond gegeten en sloten de dag af met een kerstspel.” Met oud en nieuw waren er veel hapjes en maakte de reisgenoten een pub-quiz, de dag sloten ze af in de kroeg. “Ondanks dat de groep eigenlijk de feestdagen ontvluchtte door weg te gaan, vond iedereen het hartstikke leuk!”

Meemaken, zo’n single reis

“Ik vond het de mooiste reis die ik ooit heb gemaakt en zou heel graag nog een keer willen gaan!” Niet alleen Marianne vond het een geweldige reis, ook de groep was er zwaar van overtuigd dat iedereen dit een keer mee moet maken. “Ik zou deze reis echt aanraden aan iedereen! We hebben zoveel gave dingen gedaan!”

single reis canada sneeuwscooter groepsfoto

groepsfoto berg wintersport singlereizen canada

Ben je benieuwd naar wat je sowieso mee moet nemen op een winterreis? Daar helpen we je graag bij.
Tenslotte nog een tip: noSunner Daniëlle is de “founding father” van deze bijzondere reis. Uiteraard heeft zij een blog geschreven over hoe deze singlereis ontstaan is.

Ga je mee met deze Canada single reis?