Groepsreizen Spanje


met een noSun groepsreis, reis je outdoor en actief

Spanje is een enorm land dat veel meer te bieden heeft dan alleen maar zon, zee en strand. Nieuwsgierig naar het andere Spanje? Ga dan met ons mee op avontuur en boek een groepsreis rondreis Spanje. Een groepsreis door Spanje als alternatief voor een luiervakantie aan het strand. Ontdek Spanje zoals je het nooit had verwacht, samen met anderen. Het voordeel van een groepsrondreis is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de organisatie erom heen. Je kan je helemaal richten op de medereizigers en de plekken die je samen gaat aandoen. Laat je inspireren!

Groepsreis door het prachtige Spanje!

Om in je eentje op vakantie te gaan vind je misschien een te grote uitdaging. Dan is een groepsreis Spanje een perfect alternatief. Het biedt je de kans om andere mensen te ontmoeten, die net als jij op zoek zijn naar dat beetje meer, dat extra. Een rondreis maken door Spanje verzekert je van heel veel afwisselende ervaringen. In de vorm van een groepsreis kan je die ervaringen delen met gelijkgestemden en wie weet houd je er mooie vriendschappen aan over. 

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Spanje.

Hier zijn wat leuke alternatieven.

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Spanje.

Het andere Spanje

Een rondreis Spanje zal je kennis laten maken met het andere Spanje. Dat is het Spanje van prachtige, oude steden met een enorme historie. Dat is het Spanje van uitgestrekte bergketens, groene heuvels en prachtige eilanden. Dat is het Spanje van de wijngaarden, het lekkere eten en de gastvrijheid van de Spanjaarden. Spanjaarden hebben geen haast dus als je wilt onthaasten is Spanje ook een goede bestemming. Spanjaarden nemen de tijd voor een Siësta en genieten van een uitgebreide, gezonde lunch. Daarna even een dutje doen is heel normaal.

Spanje behoort tot de dunstbevolkte landen van Europa en heeft heel veel (ongerepte) natuur. Daarmee is Spanje heel erg geschikt voor rustzoekers. Spanje heeft wel 52 provincies en vier officiële talen, maar de meeste mensen in Spanje spreken geen Engels. Het Spaans verstaan ze wel allemaal. Een groepsrondreis Spanje biedt je dus ook een kans om je Spaans nog eens af te stoffen en te oefenen, maar geen zorgen; ook als je geen woord Spaans spreekt is dit geen probleem. De organisatie spreekt prima Spaans. Spanje heeft net als Nederland de euro en ook de stekkers en stopcontacten zijn hetzelfde als thuis. Om Spanje in te mogen heb je alleen een geldige identiteitskaart of een geldig paspoort nodig. 

Spanje, land van vele gezichten

Een groepsrondreis door Spanje is zo leuk, omdat Spanje een heel breed aanbod aan bezienswaardigheden heeft. Spanje is het bekendst om de costa’s aan de Oostkust. Ibiza is vooral populair bij de feestgangers. Miljoenen Nederlanders trekken jaarlijks naar dit veelzijdige land. Ook als je geen zonvakantie wilt, is er genoeg te doen en te beleven in Spanje. Denk aan de ruige binnenlanden met imposante bergen, rivieren en bossen, denk aan prachtige eilanden en historische steden met een rijkdom aan kunst en cultuur. Als laatste maar niet als minste, natuurlijk de Spanjaarden zelf, met hun ontspannen houding en gastvrijheid. Met onze groepsrondreis Spanje krijg je een totaalindruk van dit prachtige land.

Waarom een singlereis naar Spanje?

  • Spanje is als het ware dichtbij, maar toch ver weg.
  • Spanje heeft net als Nederland de euro, inentingen zijn niet nodig, een geldig identiteitsbewijs of paspoort is voldoende. 
  • Je raakt op Spanje niet snel uitgekeken door de grote diversiteit aan natuur, kunst, cultuur en historie.
  • Spanje is een wandelland bij uitstek en het Spaanse klimaat helpt ook hierbij. 

Het Spaanse klimaat

Spanje kent drie klimaatzones: 

  • De eilanden en de kustgebieden hebben een mediterraan klimaat (de zomers zijn droog en warm, de winters zijn zacht en nat).
  • Het centrale binnenland heeft een landklimaat (hete zomers en koude winters). 
  • Het noorden en noordwesten hebben een zeeklimaat (zachte winters en koelere zomers en neerslag gespreid over het gehele jaar).

Als je in de berggebieden gaat wandelen, dan is een goede voorbereiding wel raadzaam. In de berggebieden kan het verkeren.

De Spaanse keuken

Tijdens een groepsrondreis Spanje maak je ook kennis met de Spaanse keuken en dat is veel meer dan paella, tapas en chorizo. Regionaal verschillen de keukens ook nogal, maar vis en zeevruchten zijn in heel Spanje populair. Spanjaarden eten in verhouding met andere Europeanen weinig diepvriesproducten of kant-en-klaarmaaltijden. De voorkeur gaat uit verse producten uit eigen streek. Een goed glas wijn hoort ook bij een goede maaltijd en goede wijn is ook ruimschoots aanwezig in Spanje.

Informatie over groepsreizen naar Spanje

Inleiding

Ontdek het prachtige Spanje!

Het land van zon, zee, sangria, tapas en een schitterende natuur. Tijdens je reis met noSun ga je op zoek naar het onbekende wat Spanje te bieden heeft. Spanje is met de uitgestrekte natuur een ideale bestemming voor een uitdagende groepsreis. Reis met ons mee en ervaar de Spaanse gezelligheid samen met je andere medereizigers!

Singlereis naar Spanje? Jazeker! Je gaat misschien single op reis, maar bij noSun reis je samen. Ontmoet nieuwe mensen en sluit vriendschappen af, midden in de natuur van Spanje. Één ding heb je al gemeen met je reisgenoten: je houdt van uitdaging en avontuur. Ontdek Spanje, maar dan op de noSun manier!

Taal & Cultuur

Mañana mañana

Spanjaarden doen alles rustig aan, geen haast dus. Wat vandaag niet komt, komt morgen wel, vandaar de uitspraak: mañana mañana. In de middag houden Spanjaarden een Siësta, tussen 14.00 uur en 17.00 uur nemen de Spanjaarden rustig de tijd om te lunchen en een middagdutje is niet ongebruikelijk.

Spanje telt 4 officiële talen, namelijk, Castiliaans (Spaans), Catalaans, Baskisch en Galicisch. Hoewel er meer dan 500 miljoen mensen over de hele wereld Spaans spreken, spreekt 63% van de Spaanse bevolking geen Engels.

Spanjaarden houden van het buitenleven. Ze vinden het heerlijk om met vrienden af te spreken en zelfs in de winter staan de terrassen bomvol. Er hangt een relaxte sfeer en het sociale, lekker eten en drinken en het familieleven staat voorop.

Natuur, klimaat & beste reistijd

Hoewel er vaak alleen wordt gedacht aan zon, zee en strand, beschikt Spanje ook over uitgestrekte natuur. Het land heeft maar liefst 15 nationale parken, diverse berggebieden en 700 beschermde natuurgebieden. De afwisseling in het landschap zorgt voor een grote diversiteit in routes. Daarom is Spanje een prachtig land voor een wandelvakantie!

Misschien spot jij tijdens je groepsreis wel bijzondere wilde dieren! Zo leven er is Spanje nog steeds linxen, beren en wolven.

Reisdocumenten

Voor alle noSun groepsreizen naar Spanje dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

In Spanje betaal je net als in Nederland gewoon met de Euro. In principe is het gratis als je wilt pinnen, wel kan een bank transactiekosten in rekening brengen als je bij een geldautomaat pint.

Het is gebruikelijk om een fooi te geven, bij een goede service geeft men vaak 5-10% fooi.

De stekkers en stopcontacten in Spanje zijn hetzelfde als bij ons, dus de accu van je fotocamera opladen kan gewoon met de normale stekker.

Wist je dat..

…Spanje is het enige Europese land waar bananen groeien!

…het volkslied van Spanje geen tekst heeft?

…Heineken de grootste bierbrouwerij in Spanje is!

… Spanje tot een van de landen met de laagste bevolkingsdichtheid van Europa behoord?