Op groepsreis naar Spanje


met een noSun single reis, reis je outdoor en actief

  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie Spanje
  • icon single reizen last minute 8 dagen
Vanaf: €979,-
Wandelreis Mallorca vol cultuur en natuur Geniet van een heerlijke wandelreis en beleef het avontuur op het zonnige Mallorca! Bekijk reis

Informatie over groepsreizen naar Spanje

Inleiding

Ontdek het prachtige Spanje!

Het land van zon, zee, sangria, tapas en een schitterende natuur. Tijdens je reis met noSun ga je op zoek naar het onbekende wat Spanje te bieden heeft. Spanje is met de uitgestrekte natuur een ideale bestemming voor een uitdagende groepsreis. Reis met ons mee en ervaar de Spaanse gezelligheid samen met je andere medereizigers!

Singlereis naar Spanje? Jazeker! Je gaat misschien single op reis, maar bij noSun reis je samen. Ontmoet nieuwe mensen en sluit vriendschappen af, midden in de natuur van Spanje. Één ding heb je al gemeen met je reisgenoten: je houdt van uitdaging en avontuur. Ontdek Spanje, maar dan op de noSun manier!

Taal & Cultuur

Mañana mañana

Spanjaarden doen alles rustig aan, geen haast dus. Wat vandaag niet komt, komt morgen wel, vandaar de uitspraak: mañana mañana. In de middag houden Spanjaarden een Siësta, tussen 14.00 uur en 17.00 uur nemen de Spanjaarden rustig de tijd om te lunchen en een middagdutje is niet ongebruikelijk.

Spanje telt 4 officiële talen, namelijk, Castiliaans (Spaans), Catalaans, Baskisch en Galicisch. Hoewel er meer dan 500 miljoen mensen over de hele wereld Spaans spreken, spreekt 63% van de Spaanse bevolking geen Engels.

Spanjaarden houden van het buitenleven. Ze vinden het heerlijk om met vrienden af te spreken en zelfs in de winter staan de terrassen bomvol. Er hangt een relaxte sfeer en het sociale, lekker eten en drinken en het familieleven staat voorop.

Natuur, klimaat & beste reistijd

Hoewel er vaak alleen wordt gedacht aan zon, zee en strand, beschikt Spanje ook over uitgestrekte natuur. Het land heeft maar liefst 15 nationale parken, diverse berggebieden en 700 beschermde natuurgebieden. De afwisseling in het landschap zorgt voor een grote diversiteit in routes. Daarom is Spanje een prachtig land voor een wandelvakantie!

Misschien spot jij tijdens je groepsreis wel bijzondere wilde dieren! Zo leven er is Spanje nog steeds linxen, beren en wolven.

Reisdocumenten

Voor alle noSun groepsreizen naar Spanje dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

In Spanje betaal je net als in Nederland gewoon met de Euro. In principe is het gratis als je wilt pinnen, wel kan een bank transactiekosten in rekening brengen als je bij een geldautomaat pint.

Het is gebruikelijk om een fooi te geven, bij een goede service geeft men vaak 5-10% fooi.

De stekkers en stopcontacten in Spanje zijn hetzelfde als bij ons, dus de accu van je fotocamera opladen kan gewoon met de normale stekker.

Wist je dat..

…Spanje is het enige Europese land waar bananen groeien!

…het volkslied van Spanje geen tekst heeft?

…Heineken de grootste bierbrouwerij in Spanje is!

… Spanje tot een van de landen met de laagste bevolkingsdichtheid van Europa behoord?