Avontuurlijke singlereizen en groepsreizen Schotland


Reis Outdoor en Actief met noSun singlereizen naar Schotland

  • icon singlerondreis Rondreizen
  • icon locatie alleen op vakantie Schotland
  • icon single reizen last minute 14 dagen
Vanaf: €1599,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Avontuurlijke rondreis Schotland Een groepsreis vol hoogtepunten! Beleef ze samen met noSun Bekijk reis

Informatie over groepsreizen naar Schotland

Inleiding

noSun neemt je mee naar Schotland!

Ontdek het prachtige Schotland samen met noSun. We nemen jou en andere singles mee op groepsreis naar het land van Whisky, stoere mannen in kilts, doedelzakken, de Highland games en Loch Ness. Dit zijn natuurlijk inkoppertjes wanneer je aan Schotland denkt, maar noSun zal je laten zien dat het land nog veel meer moois te bieden heeft! 

Singlereizen in Schotland? Wat is er mooier dan met een groep gezellige reizigers het ruige maar prachtige Schotland te ontdekken? Alle activiteiten die je in je eentje misschien niet zou durven ondernemen, doe je samen met je groepsgenoten. De meesten zijn single of alleenreizend. Beleef samen een prachtige single reis naar Schotland!

Taal & Cultuur

Hoewel sommige Schotten een zwaar accent hebben en daardoor misschien moeilijker te verstaan zijn, kun je je met het Engels een heel eind redden tijdens je groepsreis in Schotland.

In de Schotse cultuur spelen tradities, legenden en de geschiedenis van het land een belangrijke rol. Daarnaast zijn ze fanatiek in voetbal, rugby en met Andy Murray op het hoogste internationale tennispodium is ook tennis een sport die hoge ogen gooit. De Schotten houden van de natuur om hen heen en veel mensen trekken er in weekenden of vakanties dan ook op uit om bijvoorbeeld te hiken of te kamperen.

Sinds de Brexit zie je bovendien ook dat veel Schotten meer waarde hechten aan hun Schotse nationaliteit en ze hun positie als land binnen het Britse Koninkrijk niet meer allemaal als vanzelfsprekend beschouwen.

Natuur, klimaat & beste reistijd

Schotland heeft relatief veel kustlijn, er zijn honderden prachtige eilanden en vanaf Glasgow gaan de glooiende heuvels langzaam over in de Highlands. Een fantastisch gebied met bergen, bossen en meren.

Schotland kent een gematigd zeeklimaat. Kenmerkend voor dit klimaat zijn relatief milde winters en redelijk warme zomers. Daarnaast valt er gemiddeld 250 dagen per jaar neerslag, waarvan 100 dagen sneeuw. Vooral in de hoger gelegen gebieden is het erg nat. Wanneer je in het centrale laagland bent is het over het algemeen droger.

In de zomermaanden kan er geregeld een bui vallen, maar in deze periode is het wel aangenaam warm en perfect voor het maken van een groepsreis of wandelreis.

Reisdocumenten

Als je met onze single groepsreis naar Schotland gaat, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis naar Schotland wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

In Schotland betaal je met Ponden. Deze kun je gemakkelijk pinnen zodra je groepsreis in Schotland begint.

Om het een en ander op te laden heb je voor Schotland een driepuntsstekker (type G) nodig. Er is niet op alle campings elektriciteit. Dat geldt met name soms voor degene die je tijdens het lopen van de West Highland Way tegenkomt. In die gevallen is het handig een powerbank mee te nemen op singlereis naar Schotland, zodat je ook na twee dagen zonder stroom nog mooie foto’s van je reis kunt maken!

Tijdsverschil

In Schotland is het een uur vroeger dan in Nederland, zowel in de zomer als in de winter.

Wist je dat..

.. het nationale dier van Schotland een eenhoorn is?

.. Edinburgh de eerste stad ter wereld was met een brandweerbrigade!

.. er meer dan 790 Schotse eilanden zijn!