Singlereis Marokko


“Duizend-en-één-nacht”

  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie Marokko
  • icon single reizen last minute 14 dagen
Vanaf: €2524,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Singlereis Marokko, “Duizend-en-één-nacht” De tofste activiteiten, woestijntocht per dromedaris, quad tour en canyon-walk, ontdek het tijdens deze prachtige singlereis naar Marokko! Bekijk reis

Informatie over groepsreizen naar Marokko

Inleiding

Ontdek prachtig Marokko tijdens deze culturele actieve rondreis

Ontdek de magie van Marrakech tijdens een heerlijke avond op het Djemaa el Fna plein. De zon gaat onder en de geur van de vele oliën en kruiden van de typische Marokkaanse gerechten komen ons tegemoet. Snel honger zullen we hier niet krijgen, want op het plein vind je tal van kraampjes. Deze singlesreis bied ons een goede balans tussen avontuur en cultuur, waardoor alles aan bod komt tijdens deze duizend-en-één-nacht ervaring. Lees snel verder over deze singlereis Marokko.

Taal & Cultuur

De twee officiële talen van Marokko’ zijn Arabisch en Amazigh, maar vrijwel alle Marokkanen spreken en begrijpen Frans.

Marokkanen vinden zelf dat zij meer bij Europa dan bij Afrika horen. Toch valt de Marokkaanse cultuur ook sterk samen met die van de Berbers in het zuiden en oosten en de Arabische invloeden uit het Midden-Oosten.

Marokko is door deze combinatie van culturen een zowel een westers materialistische als een conservatief islamitische samenleving, waarin de verschillen tussen stad en platteland groot zijn.
Voor kleding in Marokko: geen verplichtingen
In Marokko zijn er dus geen verplichtingen qua kleding. Echter het één wordt wel meer gewaardeerd dan het ander. Het is, zeker als vrouw, respectvoller om jezelf te bedekken. Niet van top tot teen, maar in ieder geval je schouders tot aan je knieën.

In Marokko is het één uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het twee uur vroeger.

Natuur, klimaat & beste reistijd

Hoewel er in Marokko het hele jaar door zonneschijn is, is de vroege zomerperiode of het najaar de beste tijd om het land te bezoeken. De dagen zijn er dan heerlijk warm en de nachten koel, zonder een enkele neerslag die je plannen in de war zou kunnen schoppen.

Reisdocumenten

Om naar Marokko te kunnen reizen, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort . Je paspoort dient 90 dagen geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

 

 

Verzekeringen

Als je met noSun op groepsreis naar Marokko wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten.

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

De munteenheid van Marokko is de Dirham. Je kunt in Marokko op veel plaatsen pinnen. Vooral in de steden hoef je niet lang te zoeken naar een pinautomaat. Je kunt geld uit de muur trekken met je Mastercard of Visa creditkaart. De meeste banken in Marokko accepteren ook Nederlandse bankpassen met het Maestro logo.

In Marokko worden dezelfde stopcontacten gebruikt als in Nederland, dus je hebt geen speciale reisstekker of wereldstekker nodig.

Wist je dat..

..Marokkanen geen gebruik van bestek zoals wij. Ze eten met hun rechterhand, aangezien de linkerhand als onrein wordt beschouwd. Gewoonlijk gebruiken ze maar drie vingers om het eten op te scheppen. Voor de maaltijd worden de handen ritueel gewassen met oranjebloesemwater.