Groepsreizen en singlereizen naar IJsland


noSun: actief en avontuurlijke groepsreizen!

  • icon singlerondreis Standplaatsreis
  • icon locatie alleen op vakantie IJsland
  • icon single reizen last minute 8 dagen
Vanaf: €1929,-
Ontdek IJsland in de winter! Noorderlicht spotten vanuit een hottub, sneeuwscooters, weg van de wereld en meer! Bekijk reis

Informatie over groepsreizen naar IJsland

Inleiding

Ontdek het prachtige IJsland!

Kom IJsland ontdekken, het land van vuur en ijs! Door de vulkanische activiteit groeit het 103.000 km2 grote IJsland nog elk jaar. Het is er lang niet zo koud als de naam doet vermoeden: door de warme Golfstroom heeft IJsland het hele jaar door gematigde temperaturen. Dus laat de kou je niet weerhouden om van de prachtige natuurverschijnselen te genieten tijdens je groepsreis naar Ijsland!

Singlereizen naar IJsland? IJsland is prachtig, maar kan ook ruig zijn en onvoorspelbaar wat het weer betreft. Er zijn die-hards die dat in hun eentje willen trotseren, maar veel reizigers die alleen naar IJsland gaan zoeken zo nu en dan toch de gezelligheid en de ‘warmte’ van een groep op; heel begrijpelijk! Onze singlereizen naar IJsland zijn perfect voor singles en alleenreizenden. Ontdek het land op een actieve manier, samen met anderen!

Taal & Cultuur

Het IJslands is de enige officiële taal op IJsland. Het is een moeilijke taal (probeer maar eens te bedenken hoe de vulkaan ook alweer heette die in 2010 heftig uitbarstte.. juist, kon je Eyjafjallajökull ook niet onthouden?), maar gelukkig spreken de meeste IJslanders ook goed Engels.

Wat betreft de IJslande cultuur zouden we kunnen stellen dat sport één van de belangrijkste dingen is. IJslanders houden ontzettend van zwemmen (sommige dorpjes hebben géén supermarkt, maar wél een zwembad!) en zijn langzaamaan ook internationaal behoorlijk goed geworden in voetbal. Verder komen er veel populaire bands van IJsland, die het over de hele wereld goed doen.

Qua eten zou je kunnen zeggen dat bijna elke avondmaaltijd wel vis of lamsvlees bevat. Geroosterd, gekookt, gedroogd: je kunt het op allerlei manieren tegenkomen. Populaire zuivelgerechten zijn skyr, een yoghurt van afgeroomde melk geserveerd met room en bosbessen en súrmjólk, een magere yoghurt met bruine suiker. Dat eerste is sinds een aantal jaar ook in Nederland verkrijgbaar, dus ook na je groepsreis in Ijsland kun je als je wilt nog van een heerlijk IJslands ontbijtje genieten!

Natuur, klimaat & beste reistijd

Op groepsreis naar het land van geisers en gletsjers? Super gaaf! De natuur is ruig en uitgestrekt en je zicht zal vrijwel nooit beperkt worden door bossen: IJsland is volledig ontbost en vanwege het ruige klimaat groeit gekapte vegetatie er niet of nauwelijks meer terug.

In IJsland bestaat het gezegde ”Als het weer niet bevalt, wacht je maar vijf minuten” deze is misschien overdreven, maar het weer op IJsland is erg wispelturig. Vaak maak je op een dag totaal verschillende weersomstandigheden mee. Ondanks de noordelijke ligging, vlak onder de poolcirkel, heeft IJsland een redelijk mild klimaat. ‘s Zomers is de gemiddelde temperatuur in de kuststrook zo’n 12 graden (in het binnenland is het meestal iets kouder; er kán zelfs nachtvorst voorkomen) en de gemiddelde temperatuur in Reykjavík in januari ligt rond het vriespunt.

Welke reistijd het meest geschikt is hangt af van de plannen die je hebt. Van eind juni tot begin september is de zomer van IJsland, met lange dagen en korte nachten. Eind juni en begin juli zijn er zelfs helemaal geen nachten. De wegen in het binnenland zijn het best begaanbaar van eind juli tot en met augustus. In de winter is IJsland ook prachtig. En hoewel de naam van het land anders doet vermoeden, is het er dan niet eens altijd heel koud!

Met noSun vertrekken we voor onze groepsreizen naar Ijsland alleen hartje zomer en hartje winter, om optimaal van de omstandigheden te kunnen genieten!

Reisdocumenten

Als je met onze groepsreizen naar IJsland gaat, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

Er is niet op alle campings elektriciteit, voor die gevallen is het handig een powerbank mee te nemen.

Tijdsverschil

Op IJsland is het in de zomer twee uur vroeger dan in Nederland. Omdat ze er geen verschil hebben in zomer- en wintertijd, scheelt het in de winter maar één uur met Nederland.

Wist je dat..

.. het IJslandse parlement het eerste parement ooit was?

.. IJslanders houden van ijsjes! Ze eten ze het hele jaar door, zelfs als de temperatuur ver beneden het vriespunt ligt.

.. het tot 1989 illegaal was om bier te verkopen? Dat je op het vliegveld Keflavik gekocht bier gewoon mocht invoeren, tellen we hier even niet mee.

.. IJslandse baby’s veelal buiten in de kinderwagen slapen, ongeacht het seizoen?