Groepsreis IJsland


noSun: actief en avontuurlijke groepsreizen!

Wie aan IJsland denkt, denkt aan geisers, watervallen en spa’s. Maar wist je dat de natuur in IJsland enorm veelzijdig is en dat je heel veel verschillende landschappen tegen kunt komen op een wandeltocht? Tijdens de single reis IJsland gaan we op ontdekkingsreis en gaan we genieten van een allerlei bijzondere bezienswaardigheden. Neem je goede wandelschoenen mee, want we gaan veel actief bezig zijn. 

Rondreis door IJsland

IJsland is een bijzonder land dat erom vraagt om ontdekt te worden. De natuur is nog op zoveel plekken puur en onaangetast, waardoor je als een ware ontdekkingsreiziger door het landschap wandelt. De single reis IJsland is geen luiervakantie: we gaan er dagelijks op uit om zoveel mogelijk te kunnen zien van dit mooie land. 

We gaan de mooiste plekken in IJsland bezoeken zodat je een onvergetelijke vakantie beleeft, samen met andere singles. Samen gaan we zoveel mogelijk ontdekken van de schitterende natuur in IJsland. Wist je dat IJsland een van de weinige plekken op de wereld is waar je geisers in het echt kunt bewonderen?

  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie IJsland
  • icon single reizen last minute 15 dagen
Vanaf: €2599,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Gave geisers en gletsjers tijdens de groepsreis IJsland Ontdek het land van geisers en gletsjers en kampeer op de mooiste plekken! Bekijk reis
  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie IJsland
  • icon single reizen last minute 9 dagen
Vanaf: €1775,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Rugzaktrekking door het ruige IJsland Een prachtige rugzaktrekking waarmee je de verschillende landschappen van IJsland verkent. Een must-do voor iedere IJsland-liefhebber en voor de avontuurlijke wandelaar! Bekijk reis

We gaan de natuur ontdekken!

Steeds meer mensen ontdekken het prachtige IJsland en willen hier naar op zoek. En wij geven ze geen ongelijk want IJsland heeft zoveel te bieden voor de actieve vakantieganger. Wanneer je op zoek bent naar een vakantie waarin je dagelijks lekker actief bezig bent; is een single reis IJsland zeker iets voor jou. We gaan veel wandelen en andere activiteiten doen tijdens de vakantie, zodat je zoveel mogelijk te zien krijgt van dit mooie land. We bezoeken de beroemde geiser, de mooiste watervallen, prachtige bergen en groene heuvels met adembenemende uitzichten. Wist je dat de Strokkur geiser iedere 8 tot 10 minuten stoom spuit? De erupties zijn soms wel tot 20 meter hoog! Een bijzondere waarneming die je gezien moet hebben. 

Wist je dat je ook het noorderlicht kunt bezichtigen in IJsland? Je kunt vanuit een hot tub dit schitterende fenomeen bezichtigen. Dit bijzondere lichtverschijnsel is behalve in IJsland ook te zien in Noorwegen, Zweden en Finland. Wanneer je in IJsland bent is het dan ook zeker aan te raden om het noorderlicht te bekijken. 

Een bezoek aan Reykjavik tijdens de single reis in IJsland

Een aanrader tijdens een single reis IJsland is Reykjavik: de hoofdstad van het land waar 65% van de totale IJslandse bevolking woont. In totaal zijn er iets meer dan 300.000 inwoners in het land en een groot deel daarvan woont dus in de hoofdstad. Deze stad heeft een mooie ligging aan de Noordelijke Atlantische Oceaan en vanaf de stad heb je een schitterend uitzicht op de bergachtige gebieden in het land. Voor meer natuur trek je het binnenland in. Hier vind je de beroemde geisers, watervallen en prachtige natuurgebieden. 

Wist je dat?

  • – Er ongeveer 350.000 walvissen in de wateren rondom IJsland zwemmen? Je kunt dus walvissen en orka’s spotten aan de kust.
  • – IJsland ieder jaar te maken krijgt met vulkaanuitbarstingen? Deze kun je van een afstand bekijken. Er zijn maar liefst 25 actieve vulkanen in IJsland.
  • – In het land wordt IJslands gesproken; dit is te vergelijken met een oude Noorse taal.
  • – Het water in IJsland is enorm zuiver en er kan dus ook gewoon uit de kraan worden gedronken.

Het klimaat tijdens je single reis in IJsland

Tijdens onze single reis IJsland krijgen we te maken met een koud zeeklimaat dat in dit land heerst. Dit betekent dat het zowel in de zomer als in de winter vrij fris is. Omdat IJsland een eiland is, is er ook veel sprake van wind. Wanneer we lekker goed ingepakt aan onze wandeltochten beginnen is het heel goed te doen en krijg je het vanzelf lekker warm. Het ruige weer dat regelmatig woedt in IJsland past precies bij het ruige landschap; hierdoor is het plaatje compleet en geniet je volop van een schitterend landschap met bijpassend klimaat. 

Culinaire verrassingen in IJsland

Tijdens de single reis IJsland ga je natuurlijk ook ervaren wat het land te bieden heeft op culinair gebied. Het leven in IJsland is redelijk duur maar daar krijg je ook veel voor terug. Het eten is erg gezond en bestaat vooral uit visgerechten. Niet heel gek, aangezien het land volledig omringt wordt door water. Er zijn een aantal interessante gerechten die je zeker eens moet proberen. Wat dacht je van Hakarl: haaienvlees dat maanden onder de grond gerot heeft en gedroogd is? Of Hardfiskur: gedroogde stokvis dat vooral als snack gegeten wordt. Probeer deze bijzondere gerechten zelf tijdens de single reis IJsland

Een single reis IJsland winter: een maand vol verassingen

Altijd al eens het prachtige IJsland op haar mooist willen zien? Kies dan voor een groepsreis IJsland winter en ontdek dit prachtige land! De natuur is hier schitterend en enorm veelzijdig. Een reis naar IJsland is dan ook een geweldige trip die je niet snel zult vergeten. Wat dacht je ervan om het noorderlicht te spotten of de indrukwekkende geisers te bezoeken? Tijdens de groepsreis bezoeken we alle hotspots van IJsland en zorgen we voor een geweldige reis!

Magie op de Noordelijke IJszee

De groepsreis IJsland winter is een aanrader voor iedereen die de natuur wil ontdekken in haar meest pure vorm. IJsland is een goed voorbeeld van een land waar de natuur nog voor een groot deel onaangetast is. Er zijn prachtige natuurverschijnselen zoals geisers en het noorderlicht. Wie aan IJsland denkt, denkt wellicht automatisch aan kou en sneeuw. Toch is niets minder waar. IJsland is een groen land met veel bergen, besneeuwde heuvels en veelzijdige landschappen. Tijdens de groepsreis IJsland winter is er dan ook volop gelegenheid om deze natuur te ontdekken tijdens wandeltochten.

Groepsrondreis IJsland: samen op ontdekkingsreis

Voor een ontspannen groepsvakantie is IJsland geen aanrader. We gaan er met de hele groep dagelijks op uit om de mooiste plekken te bezoeken. Ook maken we kennis met de cultuur van IJsland. Er zijn ook tal van sportieve activiteiten die je tijdens een bezoek aan IJsland kunt ondernemen. Wat dacht je van skiën met uitzicht op de fjorden, een wandeling door de groene bergen met prachtige vergezichten of het noorderlicht bekijken vanuit een hot tub? Ook mag een bezoekje aan de beroemde IJslandse spa’s niet ontbreken. Hier vind je tal van natuurlijke bronnen die zorgen voor een unieke belevenis midden in de natuur.

Natuurlijk krijg je ook tijd om zelf je gang te gaan en de natuur van IJsland te ontdekken. Verder wordt alles voor je geregeld en zal je aan niets ontbreken. Met de hele groep gaan we het mooie IJsland ontdekken en genieten we van een heerlijke reis waarin we van alles gaan ondernemen.

Informatie over groepsreizen naar IJsland

Inleiding

Ontdek het prachtige IJsland!

Kom IJsland ontdekken, het land van vuur en ijs! Door de vulkanische activiteit groeit het 103.000 km2 grote IJsland nog elk jaar. Het is er lang niet zo koud als de naam doet vermoeden: door de warme Golfstroom heeft IJsland het hele jaar door gematigde temperaturen. Dus laat de kou je niet weerhouden om van de prachtige natuurverschijnselen te genieten tijdens je groepsreis naar Ijsland!

Singlereizen naar IJsland? IJsland is prachtig, maar kan ook ruig zijn en onvoorspelbaar wat het weer betreft. Er zijn die-hards die dat in hun eentje willen trotseren, maar veel reizigers die alleen naar IJsland gaan zoeken zo nu en dan toch de gezelligheid en de ‘warmte’ van een groep op; heel begrijpelijk! Onze singlereizen naar IJsland zijn perfect voor singles en alleenreizenden. Ontdek het land op een actieve manier, samen met anderen!

Taal & Cultuur

Het IJslands is de enige officiële taal op IJsland. Het is een moeilijke taal (probeer maar eens te bedenken hoe de vulkaan ook alweer heette die in 2010 heftig uitbarstte.. juist, kon je Eyjafjallajökull ook niet onthouden?), maar gelukkig spreken de meeste IJslanders ook goed Engels.

Wat betreft de IJslande cultuur zouden we kunnen stellen dat sport één van de belangrijkste dingen is. IJslanders houden ontzettend van zwemmen (sommige dorpjes hebben géén supermarkt, maar wél een zwembad!) en zijn langzaamaan ook internationaal behoorlijk goed geworden in voetbal. Verder komen er veel populaire bands van IJsland, die het over de hele wereld goed doen.

Qua eten zou je kunnen zeggen dat bijna elke avondmaaltijd wel vis of lamsvlees bevat. Geroosterd, gekookt, gedroogd: je kunt het op allerlei manieren tegenkomen. Populaire zuivelgerechten zijn skyr, een yoghurt van afgeroomde melk geserveerd met room en bosbessen en súrmjólk, een magere yoghurt met bruine suiker. Dat eerste is sinds een aantal jaar ook in Nederland verkrijgbaar, dus ook na je groepsreis in Ijsland kun je als je wilt nog van een heerlijk IJslands ontbijtje genieten!

Natuur, klimaat & beste reistijd

Op groepsreis naar het land van geisers en gletsjers? Super gaaf! De natuur is ruig en uitgestrekt en je zicht zal vrijwel nooit beperkt worden door bossen: IJsland is volledig ontbost en vanwege het ruige klimaat groeit gekapte vegetatie er niet of nauwelijks meer terug.

In IJsland bestaat het gezegde ”Als het weer niet bevalt, wacht je maar vijf minuten” deze is misschien overdreven, maar het weer op IJsland is erg wispelturig. Vaak maak je op een dag totaal verschillende weersomstandigheden mee. Ondanks de noordelijke ligging, vlak onder de poolcirkel, heeft IJsland een redelijk mild klimaat. ‘s Zomers is de gemiddelde temperatuur in de kuststrook zo’n 12 graden (in het binnenland is het meestal iets kouder; er kán zelfs nachtvorst voorkomen) en de gemiddelde temperatuur in Reykjavík in januari ligt rond het vriespunt.

Welke reistijd het meest geschikt is hangt af van de plannen die je hebt. Van eind juni tot begin september is de zomer van IJsland, met lange dagen en korte nachten. Eind juni en begin juli zijn er zelfs helemaal geen nachten. De wegen in het binnenland zijn het best begaanbaar van eind juli tot en met augustus. In de winter is IJsland ook prachtig. En hoewel de naam van het land anders doet vermoeden, is het er dan niet eens altijd heel koud!

Met noSun vertrekken we voor onze groepsreizen naar Ijsland alleen hartje zomer en hartje winter, om optimaal van de omstandigheden te kunnen genieten!

Reisdocumenten

Als je met onze groepsreizen naar IJsland gaat, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

Er is niet op alle campings elektriciteit, voor die gevallen is het handig een powerbank mee te nemen.

Tijdsverschil

Op IJsland is het in de zomer twee uur vroeger dan in Nederland. Omdat ze er geen verschil hebben in zomer- en wintertijd, scheelt het in de winter maar één uur met Nederland.

Wist je dat..

.. het IJslandse parlement het eerste parlement ooit was?

.. IJslanders houden van ijsjes! Ze eten ze het hele jaar door, zelfs als de temperatuur ver beneden het vriespunt ligt.

.. het tot 1989 illegaal was om bier te verkopen? Dat je op het vliegveld Keflavik gekocht bier gewoon mocht invoeren, tellen we hier even niet mee.

.. IJslandse baby’s veelal buiten in de kinderwagen slapen, ongeacht het seizoen?