Groepsreizen en singlereizen Bulgarije


Actieve en verrassende reizen naar Sofia, Bulgarije

  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie Bulgarije
  • icon single reizen last minute 5 dagen
Vanaf: €799,-
Actieve single stedentrip naar verrassend Sofia Ontdek veelzijdig Sofia tijdens deze 5-daagse single stedentrip Bekijk reis

Informatie over groepsreizen naar Bulgarije

Inleiding

Ontdek verrassend Bulgarije!

Ga mee op ontdekkingstocht naar het oosten van de Balkan en ontdek Bulgarije tijdens onze actieve stedentrip in Sofia! Het land heeft ruim 7 miljoen inwoners, waarvan ruim 1 miljoen mensen wonen in de hoofdstad Sofia. 

Op singlereis naar Bulgarije? Dat kan! We gaan op actieve stedentrip naar Sofia; zeker heel geschikt voor een singlereis. Met een leuk gezelschap gaan we Sofia ontdekken! We gaan hiken, cultuur snuiven, canyoningen en raften. Een betere manier om deze bruisende, en tegelijkertijd verrassende hoofdstad te ontdekken, is er niet!

Taal & Cultuur

De taal die in Bulgarije wordt gesproken is Bulgaars. Naast Bulgaars wordt door een klein deel van de bevolking ook Turks en Romani gesproken.

De Bulgaarse keuken kan het best omschreven worden als een zogenaamde ‘Balkankeuken’, waar je veel invloeden van de Griekse en de Turkse keuken vindt.

 

Natuur, klimaat & beste reistijd

Bulgarije heeft een Midden-Europees landklimaat en kent warme zomers en koude winters.

De beste reisperiode om Bulgarije in de zomer te bezoeken zijn de maanden mei t/m september. In deze zomermaanden ligt de temperatuur tussen de 20 en de 35 graden, dé ideale periode voor een actieve stedentrip dus! In de winterperiode ligt de temperatuur rond het vriespunt; heel koud wordt het dus niet in de winter!

Reisdocumenten

Voor een groepsreis naar Bulgarije dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient bij thuiskomst nog geldig te zijn. Een visum is niet nodig voor een bezoek aan Bulgarije.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

In Bulgarije wordt betaald met de Bulgaarse Lev (BGN). €1,- staat gelijk aan BGN 1,955. Bulgarije zal op termijn overgaan op de Euro, maar wanneer dit gaat plaatsvinden, is nog niet bekend.

Je hebt daarnaast geen reisstekker nodig tijdens je vakantie in Bulgarije, handig dus! De stopcontacten zijn hetzelfde als in Nederland, dus je kunt je elektrische apparatuur gerust opladen.

Tijdsverschil

In Bulgarije is het een uur later dan in Nederland.

Wist je dat..

… Bulgaren ‘nee’ schudden als ze ‘ja’ bedoelen en ‘ja’ knikken als ze ‘nee’ bedoelen?

… In Bulgarije het cyrillisch alfabet gebruikt wordt?

… Bulgarije een van de oudste landen van Europa is? Bulgarije is al ontstaan in het jaar 681!