Groepsreizen Bulgarije


Actieve en verrassende reizen naar Sofia, Bulgarije

Ontdek hier onze groepsreizen naar Bulgarije

Bij het noemen van mooie vakantielanden wordt Bulgarije zelden genoemd. Toch is dat niet terecht, want dit prachtige land is een ware schatkamer voor liefhebbers van natuur en cultuur. En met de groepsreizen Bulgarije van NoSun heb jij ook de mogelijkheid om dit land beter te leren kennen. Samen met een groep reis je naar Bulgarije en leer je dit land een stuk beter kennen. Na afloop zal Bulgarije zeker gestegen zijn op je lijstje van mooiste landen die je hebt gezien. Met het boeken van een reis naar dit prachtige land gaan al je vakantiewensen in vervulling. Altijd al willen wandelen door groene heuvels met uitzicht op een azuurblauwe beek? Of een van de oudste steden in Europa van dichtbij willen zien?

 

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Bulgarije.

Hier zijn wat leuke alternatieven.

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Bulgarije.

We gaan op zoek naar de parels

Veel mensen denken bij Bulgarije aan zon, zee, strand en vooral Sunny Beach. Toch is Bulgarije veel meer dan deze populaire badplaats. Wanneer je verder landinwaarts trekt zul je merken dat de natuur hier in sommige gebieden nog volledig onaangetast is. Met de groepsrondreis Bulgarije ga je dan ook al deze mooie plekken verkennen en geniet je volop van natuur en cultuur. Want ook op het gebied van cultuur heeft Bulgarije veel te bieden. Wat dacht je van hoofdstad Sofia? Hier kun je de prachtige Alexander Nevski Kathedraal van dichtbij bewonderen; deze orthodoxe kerk is een van de mooiste ter wereld. Verder heeft Sofia nog veel meer mooie bezienswaardigheden die zeker op ons must-visit lijstje staan!

Groepsreizen Bulgarije: onvergetelijk en uniek

Tijdens de groepsreis Bulgarije bezoeken we alle mooie plekken in dit bijzondere land. Samen met de groep reis je langs de mooiste steden, bezoek je de gezelligste restaurants en wandel je door de mooiste natuurgebieden. De natuur in het land is werkelijk adembenemend en je vindt er dan ook van alles: bergen met besneeuwde toppen, groene heuvels, mooie beken en rivieren, prachtige bossen en mooie stranden. Groepsreizen Bulgarije zijn dan ook onvergetelijk en doen smaken naar meer. Bulgarije is slechts een van de redelijk onbekende vakantielanden die enorm verrassend en veelzijdig zijn!

Informatie over groepsreizen naar Bulgarije

Inleiding

Ontdek verrassend Bulgarije!

Ga mee op ontdekkingstocht naar het oosten van de Balkan en ontdek Bulgarije tijdens onze actieve stedentrip in Sofia! Het land heeft ruim 7 miljoen inwoners, waarvan ruim 1 miljoen mensen wonen in de hoofdstad Sofia. 

Op singlereis naar Bulgarije? Dat kan! We gaan op actieve stedentrip naar Sofia; zeker heel geschikt voor een singlereis. Met een leuk gezelschap gaan we Sofia ontdekken! We gaan hiken, cultuur snuiven, canyoningen en raften. Een betere manier om deze bruisende, en tegelijkertijd verrassende hoofdstad te ontdekken, is er niet!

Taal & Cultuur

De taal die in Bulgarije wordt gesproken is Bulgaars. Naast Bulgaars wordt door een klein deel van de bevolking ook Turks en Romani gesproken.

De Bulgaarse keuken kan het best omschreven worden als een zogenaamde ‘Balkankeuken’, waar je veel invloeden van de Griekse en de Turkse keuken vindt.

 

Natuur, klimaat & beste reistijd

Bulgarije heeft een Midden-Europees landklimaat en kent warme zomers en koude winters.

De beste reisperiode om Bulgarije in de zomer te bezoeken zijn de maanden mei t/m september. In deze zomermaanden ligt de temperatuur tussen de 20 en de 35 graden, dé ideale periode voor een actieve stedentrip dus! In de winterperiode ligt de temperatuur rond het vriespunt; heel koud wordt het dus niet in de winter!

Reisdocumenten

Voor een groepsreis naar Bulgarije dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient bij thuiskomst nog geldig te zijn. Een visum is niet nodig voor een bezoek aan Bulgarije.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

In Bulgarije wordt betaald met de Bulgaarse Lev (BGN). €1,- staat gelijk aan BGN 1,955. Bulgarije zal op termijn overgaan op de Euro, maar wanneer dit gaat plaatsvinden, is nog niet bekend.

Je hebt daarnaast geen reisstekker nodig tijdens je vakantie in Bulgarije, handig dus! De stopcontacten zijn hetzelfde als in Nederland, dus je kunt je elektrische apparatuur gerust opladen.

Tijdsverschil

In Bulgarije is het een uur later dan in Nederland.

Wist je dat..

… Bulgaren ‘nee’ schudden als ze ‘ja’ bedoelen en ‘ja’ knikken als ze ‘nee’ bedoelen?

… In Bulgarije het cyrillisch alfabet gebruikt wordt?

… Bulgarije een van de oudste landen van Europa is? Bulgarije is al ontstaan in het jaar 681!