Vakantiechecklist


Wat neem je mee op actieve groepsreis?

Hoe ver van tevoren haal jij je tas tevoorschijn als je op reis gaat? En wat neem je allemaal mee? Je denkt misschien: ‘gewoon, wat ik altijd meeneem op vakantie’? Dat is een prima start natuurlijk! Echter hebben we ook een paar tips voor je, zodat je nergens op mis hoeft te grijpen tijdens je rondreis, wandeltrekking of kano-avontuur.

Om te beginnen: neem geen koffer mee! In verband met het vervoer in de busjes en het in en uitladen ervan, de ruimte in een tentje, het gesleep heuvels op, over grasvelden… onhandig. Pak je spullen daarom in in een zachte reistas, zoals een backpack. Ook al hoef je er soms maar een heel klein stukje mee te lopen, het is praktisch dat je je tas op je rug kunt dragen of in elk geval van de grond af.

Een kleine rondvraag langs onze reisexperts en reizigers leert dat er een aantal items zijn die vervolgens ín die reistas niet mogen ontbreken. Wat denk je van bagage organisers, zodat je het overzicht in je backpack niet verliest? En een pet of muts tegen de zon of kou (IJsland!) of oordoppen om gesnurk van medereizigers buiten te houden! Verder zijn speelkaarten ideaal zodat je bij een kampvuur of tijdens een wandelpauze een spelletje kunt doen en biedt je lievelingsboek of -muziek een moment van rust wanneer je daar behoefte aan hebt. Essentieel zijn ook een hoofdlampje om ’s nachts de weg naar het buitentoilet te kunnen vinden, zonnebrandcème, stevige (ingelopen!) wandelschoenen en natuurlijk heel veel reislust!

hike-groepsreis-backpack-natuur

Elk type vakantie vraagt een anders ingepakte tas!

We begrijpen ook dat voor elke reis de paklijst uiteindelijk iets zal verschillen. Daarom vind je bij alle groepsreizen een overzicht met wat je mee dient te nemen. We maken onderscheid tussen de essentiële zaken en alle optionele, aanvullende spullen. Zo kom je er – als het goed is! – niet halverwege je reis achter dat je een aantal belangrijke zaken best had willen inpakken, of andersom: dat je de helft van de spullen in jouw goed gevulde backpack misschien net zo goed thuis had kunnen laten!

Meer handige tips voor jouw zomer- of winterreis, lees je op de blogpagina.

Meer handige inpaktips