Reizen naar Engeland

Informatie over Engeland

Inleiding

Ontdek het prachtige Engeland!

Ontdek de overweldigende natuur en schoonheid van Engeland! Het land heeft zoveel meer te bieden dan dubbeldekkers, het Buckingham Palace en de London Eye. Denk aan de prachtige witte kliffen van Dover, de subtropische stranden in Zuid-West Engeland en de honderden kleine idyllische dorpjes. Engeland is de perfecte bestemming voor een actieve groepsreis, singlereis, citytrip of wandelreis.

Op singlereis naar Engeland? Wat is er mooier dan met een groep gezellige reizigers de zuidkant van Engeland te ontdekken! Alle activiteiten die je in je eentje misschien niet zou ondernemen, doen je samen met je groepsgenoten. De meesten zijn single of alleen reizend; beleef samen een prachtige singlereis naar Engeland!

De natuur en cultuur van Engeland is erg indrukwekkend en zeker waard om ontdekt te worden! Engeland ligt vlakbij Nederland en is zeer gemakkelijk te bereiken met allerlei soorten vervoersmiddelen. Verblijf in een Bed & Breakfast, op één van de vele campings of lekker in een hotel in de drukke steden, alles is mogelijk in Engeland! Nog een ding, het is in Engeland vaak mooier weer dan in Nederland in tegenstelling tot wat men denkt! De zomers zijn tropisch in het zuiden en erg aangenaam in het binnenland. Daarnaast regent het er minder dan in Nederland. Engeland heeft een van de grootste steden ter wereld als hoofdstad en is slechts 3 keer groter dan Nederland. Er wonen ongeveer 50 miljoen mensen en de hoofdtaal is Engels. Londen staat bekend als een internationale stad, er wonen erg veel Aziaten en Indiërs, wat ervoor heeft gezorgd dat er veel verschillende soorten restaurants zijn ontstaan, er zijn zelfs buitenlandse wijken zoals Chinatown. In doorsnee is Engeland van noord naar zuid 640 lang en 480 kilometer breed. De totale kustlijn is wel 1850 kilometer lang! Engeland is onderdeel van Groot-Brittannië, hieronder vallen ook Schotland en Wales. 10% van Engeland bestaat uit bos en de grootste rivier in Engeland is de Thames, met een lengte van 346 kilometer.

Bereikbaarheid

Als je een mobiele telefoon hebt, kun je in Engeland goed terecht tijdens je actieve groepsreis. Bijna overal is er wel bereik. Als je naar Engeland wilt bellen is het landnummer +44.

In Engeland is er veel gratis WiFi beschikbaar. Voornamelijk op openbare plekken en hotels en campings.

Cultuur

Ieder land heeft zijn eigen cultuur, zo ook Engeland. De echte Engelsen staan bekend als zeer netjes en terughoudend naar andere mensen die niet Engels zijn. Een ander ding wat je onder Engelse cultuur kunt verstaan zijn kostscholen, deze kom je in Nederland niet meer tegen.

Tijdens een actieve groepsreis naar Engeland zul je vast een heerlijk typisch Engels ontbijt eten met roerei, worstjes en geroosterd brood. Dit en bier, thee, rugby en cricket horen allemaal bij de Engelse cultuur.

Ook voetbal is erg belangrijk in Engeland, veel mensen noemen het ‘een deel van hun leven’. Denk maar eens aan Manchester, Liverpool en Chelsea. Uiteraard kan Shakespeare niet ontbreken in de Engelse cultuur, die ervoor zorgde het theater groot werd.

Feestdagen en Evenementen

In Engeland hebben ze veel dezelfde feestdagen als in Nederland zoals pasen, kerst en oud en nieuw. Er zijn wel een paar feestdagen die in Nederland niet worden gevierd zoals boxing day en bank holiday. Hieronder zijn de feestdagen te vinden die in Engeland worden gevierd.

1 januari
Nieuwjaarsdag

14 februari
Valentijnsdag

23 april
Sint Joris Dag (Engelse Patroonheilige)

Eerste maandag van mei
May Day Bank Holiday
Bank Holiday is een nationale vrije dag in Engeland, net als in Zwitserland. Dit komt van oorsprong vanuit de banken die op die dag gesloten zijn, sinds 1871 bestaan deze dagen. Op Bank Holiday zijn echt alle winkels gesloten.

Laatste maandag van mei
Spring Bank Holiday

21 juni
Verjaardag van de koningin
Op deze dag wordt de verjaardag van Queen Elizabeth gevierd. Dit is altijd op de 3e zaterdag in juni. Heel Engeland viert dan feest.

Laatste maandag in augustus
Summer Bank Holiday

26 december
Boxing Day
Dit is een bekende dag in Engeland en is de dag na kerst en valt in Engeland dus op 26 december. Oorspronkelijk was dit dé dag waarop werknemers een soort kerstcadeau van werkgevers krijgen. Tegenwoordig staat boxing day bekend als de dag waarop mensen heel lang in de rij voor winkels staan omdat er zoveel korting is.

Daarnaast is Boxing day tegenwoordig een belangrijke dag voor paardenracen en voetbal.

Flora en Fauna

Flora
Tijdens je actieve groepsreis in Engeland zul je wel bloemen tegenkomen, maar niet veel. Onder de Engelse flora vallen voornamelijk Engelse tuinen. Een bekende Engelse tuin is de ideale landschapstuin. Hier vind je rododendrons, een waterval, een brug, de taxus en een tempeltje.

Als je wat meer naar het zuiden van Engeland gaat, vind je meer natuur. Hier zijn de Cliffs of Dover, de bekende krijt kliffen. Deze kun je beklimmen vanaf het dorpje Dover. Je zult versteld staan van de mooie natuur die je onderweg naar de top tegenkomt.

Er is niet veel bos meer in Engeland, ongeveer 10% nog. Dit is voornamelijk in het Noordwest- en Zuidwesten van Engeland te vinden. Je zult hier ook veel hei vinden, wat voor mysterieuze foto’s kan zorgen.

Je verwachte het trouwens misschien niet, maar in en rondom Londen is ook veel natuur te vinden. Er zijn heel veel parkjes en tuintjes te vinden met grote bomen en mooie planten.

Fauna
In Engeland vind je veel knaagdieren, zoogdieren en insecten. Er zijn extreem veel eekhoorns en vossen. Daarnaast vind je buiten de drukke steden in de natuur wilde pony’s en paarden. Tijdens je actieve groepsreis zul je deze dieren vast tegenkomen.

Ook zul je wel eens een edelhert, damhert en een ree kunnen zien.
Voor de kust vind je zeehonden en soms zelfs dolfijnen!

Onmisbaar zijn de 130 soorten vogels, elk deel in Engeland kent zijn eigen vogels. Kortom, je zult niks missen als je met een actieve groepsreis naar Engeland gaat!

Geldzaken

In Engeland betaal je met de Britse Pond, ook wel ‘Engelse Pond’ genoemd. 1 pond is ongeveer 1,10 euro waard. Over het algemeen is Engeland wat duurder dan Nederland. Vooral verse groenten en vlees zijn duur. In principe kun je overal in Engeland met je pinpas of creditcard betalen. Pinautomaten vind je echt overal in Engeland.

Gezondheid

Overkomt jou tijdens je actieve groepsreis in Engeland wat en moet je naar het ziekenhuis? Dan is het fijn als je vooraf goed voorbereid bent. Zorg dat je een reisverzekering hebt afgesloten en dat je je zorgverzekeringspas altijd bij je hebt. De ziekenhuizen in Engeland zijn van goede kwaliteit. Medicijnen zijn er duur en alle rekeningen moet je direct contant betalen.

Mocht je iets overkomen tijdens je reis en heb je geen mogelijkheid om naar het ziekenhuis te gaan? Bel dan 112.

In Engeland vind je apotheken in grote steden, deze zijn net als in Nederland bijna de hele dag open. Het voordeel in Engeland is dat deze vaak tot middernacht open zijn.

Infrastructuur

De wegen in Engeland zijn prima, vergeet niet dat je in Engeland aan de linkerkant moet rijden. De subway is erg bekend in Engeland, dit is de ondergrondse metro en brengt je overal. Daarnaast kun je eenvoudig overal met de trein komen, wat relatief goedkoop is.

Wil je heel Engeland verkennen? Dan is het erg eenvoudig om een auto te huren.

Natuurparken

In Engeland zijn veel natuurparken. De bekendsten zijn Exmoor en Dartmoor. Deze liggen in het zuidwesten van Engeland, waar je ook met een actieve groepsreis van noSun komt. Het hoogste punt van deze natuurparken is High Willhays, op 621 meter. Dartmoor is het oudste natuurpark in Engeland, hier vind je prehistorische tombes van wel meer dan 4000 jaar oud!

Ook vlakbij Londen zijn parken te vinden, ideaal om te bezoeken tijdens een actieve groepsreis. Even weg van de drukke maar geweldige stad.

Kent, ook wel ‘de tuin van Engeland’, is een park dat je eigenlijk wel bezocht moet hebben tijdens je reis. Het wild animal park ligt hier, waar je allerlei Afrikaanse dieren kunt bewonderen.

Reisdocumenten

Als je met onze singlereis naar Engeland gaat, dien je in het bezig te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient bij thuiskomst nog 6 maanden geldig te zijn.

Vanaf 26 juni 2012 heeft iedereen, dus ook kinderen jonger dan 16 jaar, een eigen reisdocument nodig voor reizen naar het buitenland.

Reistijd en klimaat

Engeland ligt op slechts 300 kilometer afstand van Nederland. Je kunt er op allerlei manieren komen, met de trein, het vliegtuig, de boot of met de auto! De keuze is dus aan jou. Een aanrader is de boot van Calais naar Dover, dit is een prachtige overtocht en je ziet direct de witte kliffen van Dover als je aankomt, een prachtig gezicht!

Vliegen naar Engeland kun je vanaf allerlei plaatsen in Nederland. Het meest voordelige is met Ryanair vanaf bijvoorbeeld Eindhoven. In een uurtje ben je in Engeland! Tijdens een actieve groepsreis naar Engeland ga je met een minibus of met het vliegtuig.

Engeland heeft een zeeklimaat en daarmee is de beste periode om op vakantie te gaan van mei tot september. Het zuidwesten van Engeland daarentegen heeft een tropisch zeeklimaat. Dit verklaart waarom hier de surfhotspot van Engeland te vinden is. Je vindt hier zelfs palmbomen!

De temperaturen in Engeland zijn vergelijkbaar met Nederland, deels afhankelijk van waar je precies bent. In de zomer is het prima weer en in de winter is het redelijk zacht. Het wordt er niet warmer dan 32 graden en niet kouder dan -5.

Tijdverschil

In Engeland is het een uur vroeger dan in Nederland. Dat is voordelig als je met een actieve groepsreis vanuit Nederland vertrekt, want dan kun je een uurtje nog langer van je reis genieten! Helaas kom je wel een uur later weer terug in Nederland.

To do

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons