Singlereizen Engeland


Op singlereis langs de Engelse kust

Singlereizen Engeland: the best country in the world?!

Heb je als bestemming voor een singlereis Engeland al wel eens overwogen? Dit land heeft je immens veel te bieden. Ten eerste is dit Britse land een bakermat van cultuur. Grootheden zoals William Shakespeare en William Blake zijn hier geboren en hebben een grote invloed gehad op de algehele literatuur. Maar ook de typische Engelse landschappen zijn een lust voor het oog. Kortom, dit land is uiterst veelzijdig en daarom geschikt voor meerdere soorten vakanties. Een rondreis, city trip of wandelvakantie: het kan allemaal in Engeland. En daarom is Engeland zo’n geschikte bestemming voor een single reis.

  • icon singlerondreis Kampeerreizen
  • icon locatie alleen op vakantie Engeland
  • icon single reizen last minute 9 dagen
Vanaf: €949,-
Ongerept en puur | Wandelreis Lake District single reis Beklim ruige bergen, geniet van het uitzicht en adem de zuivere lucht van het Lake District in. Het landschap is overweldigend! Bekijk reis

Wat moet je weten over singlereizen naar Engeland?

Het concept achter single reizen is nog relatief nieuw. Hierdoor ontstaat er soms verwarring over wat het precies inhoudt. Om onduidelijkheden te voorkomen, kun je hieronder meer lezen over de spelregels van single reizen naar Engeland bij No Sun:

  • Vaak verwarren mensen vrijgezellenvakanties en singlereizen. Dit komt omdat het woord ‘single’ vaak geassocieerd wordt met ‘single zijn’. Bij vrijgezellenvakanties is het inderdaad de bedoeling dat je vrijgezel of single bent. Maar met een singlereis wordt bedoeld dat je alleen, dus individueel, op vakantie gaat. Je gaat als een ‘single’ (enkel) persoon op reis.
  • Echter houdt dit niet in dat je helemaal alleen op vakantie gaat. Velen zouden graag alleen op vakantie gaan, maar moederziel alleen in een vreemd land zijn gaat ze toch net een stap te ver. Singlereizen naar Engeland van No Sun zijn een goed compromis. Je gaat alleen maar toch samen op reis, omdat je in het gezelschap van een groep aan deze reis deelneemt.
  • Veelal trekken de vakanties van No Sun, door hun opzet, gelijkgestemde personen aan. Immers houdt niet iedereen van activiteiten tijdens de vakantie. En ook de bestemming, in dit geval een singlereis naar Engeland, trekt een bepaalde persoonlijkheid aan. Single reizen naar Engeland van No Sun zijn dan ook bijzonder gezellig!
  • No Sun tracht deze gezelligheid te vergroten door een goede mix van leeftijden binnen de reisgroep te maken.
  • Tot slot kun je optimaal genieten van je vakantie omdat No Sun alles voor je organiseert tijdens je single reis naar Engeland. Jij hebt nergens omkijken naar!

Dit alles maken de single reizen naar Engeland van No Sun tot grote successen!

Singlereizen Engeland: wat gaan we beleven?

De singlereizen naar Engeland van No Sun vallen op door de vele activiteiten die ondernomen gaan worden. Engeland is hier een geschikt land voor. Zo kan er een dag trip gedaan worden door de bruisende metropool London, maar is het tevens mogelijk om een mooie mountainbiketocht door één van de nationale parken te maken. 

Daarnaast zijn er vele mooie gebieden in Engeland te vinden, ideaal voor bijvoorbeeld een flinke hike. Zo is er Cotswolds, misschien wel de mooiste streek binnen dit land. Een perfecte mix tussen een rijke geschiedenis, een verfijnde cultuur, unieke architectuur (de karakteristieke huisjes met kalksteen muren en daken) en de pittoreske natuur. Dit alles maakt Engeland tot een perfecte bestemming voor single reizen.

Informatie over groepsreizen naar Engeland

Inleiding

Ontdek het prachtige Engeland!

Ontdek de overweldigende natuur en schoonheid van Engeland met een groepsreis! Het land heeft zoveel meer te bieden dan dubbeldekkers, het Buckingham Palace en de London Eye. Denk aan de prachtige witte kliffen van Dover, de subtropische stranden in Zuid-West Engeland en de honderden kleine idyllische dorpjes. Engeland is de perfecte bestemming voor een actieve groepsreis, singlereis, citytrip of wandelreis.

Op singlereis naar Engeland? Wat is er mooier dan met een groep gezellige reizigers de zuidkant van Engeland te ontdekken! Alle activiteiten die je in je eentje misschien niet zou ondernemen, doe je samen met je groepsgenoten. De meesten zijn single of alleen reizend; beleef samen een prachtige singlereis naar Engeland!

Taal & Cultuur

De taal met misschien wel de meeste accenten ter wereld is het Engels. Maar welk accent je je ook hebt aangemeten of hoezeer het Nederlands er ook in doorklinkt: de vriendelijke en beleefde Engelsen zullen zeker moeite doen om je te verstaan en te helpen!

Tijdens de actieve groepsreis naar Engeland zul je ook kennis kunnen maken met de Engelse cultuur: ga je voor een typisch Engels ontbijt met roerei, worstjes en geroosterd brood? Of hou je meer van een kopt thee of biertje?

Behalve eten is ook sport erg belangrijk in Engeland. Rugby en cricket horen bij de Engelse cultuur, maar vooral voor voetbal lopen mensen warm: ze noemen het ‘een deel van hun leven’! Ook Shakespeare is een belangrijk onderdeel van de Engelse cultuur en geschiedenis: onder andere dankzij zijn theaterstukken werd deze kunstvorm groot in binnen en buitenland!

 

Natuur, klimaat & beste reistijd

Heuvels, kliffen, rivieren en hier en daar wat bos: in het Zuiden van Engeland is het landschap vrij open en kun je vaak ver weg kijken. Het landschap wordt daarnaast gekenmerkt door tuinen en parken.

Engeland heeft een zeeklimaat en daarmee is de beste periode om op vakantie te gaan van mei tot september. Het zuidwesten van Engeland daarentegen heeft een tropisch zeeklimaat. Dit verklaart waarom hier de surfhotspot van Engeland te vinden is. Je vindt hier zelfs palmbomen!

De temperaturen in Engeland zijn vergelijkbaar met Nederland, deels afhankelijk van waar je precies bent. In de zomer is het prima weer en in de winter is het redelijk zacht. Het wordt er niet warmer dan 32 graden en niet kouder dan -5.

Reisdocumenten

Als je met onze singlereis naar Engeland gaat, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

In Engeland betaal je met de Britse Pond, ook wel ‘Engelse Pond’ genoemd. 1 pond is ongeveer 1,10 euro waard.In principe kun je overal in Engeland met je pinpas of creditcard betalen.

Je groepsreis naar Engeland vastleggen op de gevoelige plaat kan natuurlijk zowel met je telefoon als met je camera! Om het een en ander op te laden heb je voor Engeland wel een driepuntsstekker (type G) nodig. Er is niet altijd op alle campings elektriciteit, voor die gevallen is het handig een powerbank mee te nemen.

Tijdsverschil

In Engeland is het een uur vroeger dan in Nederland, zowel in de zomer als in de winter.

Wist je dat..

.. er gemiddeld in Engeland minder neerslag valt dan in Nederland?

.. de Engelsen geloven dat een witte kat ongeluk brengt, in plaats van een zwarte!

.. de letter e is de meest gebruikte letter in de Engelse taal: maar liefst 12% van alle gebruikte letters is een e!

.