Groepsreizen en singlereizen Engeland


Op single rondreis langs de Zuid-Engelse kust

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Engeland.
Hieronder worden een aantal alternatieven getoond.

  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie Ierland
  • icon single reizen last minute 8 dagen
Vanaf: €1499,-
Groepsreis spectaculair Noord-Ierland Alle hoogtepunten van Noord-Ierland beleef je tijdens deze groepsreis! Bekijk reis
  • icon singlerondreis Kampeerreizen
  • icon locatie alleen op vakantie Schotland
  • icon single reizen last minute 14 dagen
Vanaf: €,-
Avontuurlijke rondreis Schotland Een groepsreis vol hoogtepunten! Beleef ze samen met noSun Bekijk reis
  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie Duitsland
  • icon single reizen last minute 7 dagen
Vanaf: €849,-
Ontdek de Duitse Eifel Volop avontuur en activiteiten in het westen van Duitsland terwijl je verblijft in comfortabele accommodaties Bekijk reis

Informatie over groepsreizen naar Engeland

Inleiding

Ontdek het prachtige Engeland!

Ontdek de overweldigende natuur en schoonheid van Engeland met een groepsreis! Het land heeft zoveel meer te bieden dan dubbeldekkers, het Buckingham Palace en de London Eye. Denk aan de prachtige witte kliffen van Dover, de subtropische stranden in Zuid-West Engeland en de honderden kleine idyllische dorpjes. Engeland is de perfecte bestemming voor een actieve groepsreis, singlereis, citytrip of wandelreis.

Op singlereis naar Engeland? Wat is er mooier dan met een groep gezellige reizigers de zuidkant van Engeland te ontdekken! Alle activiteiten die je in je eentje misschien niet zou ondernemen, doe je samen met je groepsgenoten. De meesten zijn single of alleen reizend; beleef samen een prachtige singlereis naar Engeland!

Taal & Cultuur

De taal met misschien wel de meeste accenten ter wereld is het Engels. Maar welk accent je je ook hebt aangemeten of hoezeer het Nederlands er ook in doorklinkt: de vriendelijke en beleefde Engelsen zullen zeker moeite doen om je te verstaan en te helpen!

Tijdens de actieve groepsreis naar Engeland zul je ook kennis kunnen maken met de Engelse cultuur: ga je voor een typisch Engels ontbijt met roerei, worstjes en geroosterd brood? Of hou je meer van een kopt thee of biertje?

Behalve eten is ook sport erg belangrijk in Engeland. Rugby en cricket horen bij de Engelse cultuur, maar vooral voor voetbal lopen mensen warm: ze noemen het ‘een deel van hun leven’! Ook Shakespeare is een belangrijk onderdeel van de Engelse cultuur en geschiedenis: onder andere dankzij zijn theaterstukken werd deze kunstvorm groot in binnen en buitenland!

 

Natuur, klimaat & beste reistijd

Heuvels, kliffen, rivieren en hier en daar wat bos: in het Zuiden van Engeland is het landschap vrij open en kun je vaak ver weg kijken. Het landschap wordt daarnaast gekenmerkt door tuinen en parken.

Engeland heeft een zeeklimaat en daarmee is de beste periode om op vakantie te gaan van mei tot september. Het zuidwesten van Engeland daarentegen heeft een tropisch zeeklimaat. Dit verklaart waarom hier de surfhotspot van Engeland te vinden is. Je vindt hier zelfs palmbomen!

De temperaturen in Engeland zijn vergelijkbaar met Nederland, deels afhankelijk van waar je precies bent. In de zomer is het prima weer en in de winter is het redelijk zacht. Het wordt er niet warmer dan 32 graden en niet kouder dan -5.

Reisdocumenten

Als je met onze singlereis naar Engeland gaat, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

In Engeland betaal je met de Britse Pond, ook wel ‘Engelse Pond’ genoemd. 1 pond is ongeveer 1,10 euro waard.In principe kun je overal in Engeland met je pinpas of creditcard betalen.

Je groepsreis naar Engeland vastleggen op de gevoelige plaat kan natuurlijk zowel met je telefoon als met je camera! Om het een en ander op te laden heb je voor Engeland wel een driepuntsstekker (type G) nodig. Er is niet altijd op alle campings elektriciteit, voor die gevallen is het handig een powerbank mee te nemen.

Tijdsverschil

In Engeland is het een uur vroeger dan in Nederland, zowel in de zomer als in de winter.

Wist je dat..

.. er gemiddeld in Engeland minder neerslag valt dan in Nederland?

.. de Engelsen geloven dat een witte kat ongeluk brengt, in plaats van een zwarte!

.. de letter e is de meest gebruikte letter in de Engelse taal: maar liefst 12% van alle gebruikte letters is een e!

.