Groepsreis Zweden online boeken | noSun.nl Groepsreizen

Reizen naar Zweden

  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Volgend vertrek: 07-07-2018 / 08-09-2018
  • Leeftijdscategorie: 40 tot en met 59 jaar

  Trek met je kano dwars door het prachtige Zweden, geniet van de ongedwongen sfeer samen met je groepsgenoten. De perfecte combinatie van actief samen buiten genieten en alle rust en ruimte voor jezelf!

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 14 dagen
  • Volgend vertrek: 14-07-2018 / 28-07-2018
  • Leeftijdscategorie: 40 tot en met 59 jaar

  Jij wil het echte Zweden ervaren? noSun weet hoe! Wildkamperen in onbetreden landschappen, oog in oog met elanden, beren en vossen en gezellige en ontspannen activiteiten. Uiteraard staan Göteborg en Kopenhagen ook op ons lijstje.

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Volgend vertrek: 23-12-2018 / 30-12-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar

  Spot het Noorderlicht en onderneem de gaafste activiteiten. Een bómvolle reis zonder verborgen kosten, echt alles is inbegrepen: een huskytocht, sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandeling, wild spotten, ijsvissen, lekker eten en vergeet ook de witte, verlaten landschappen niet! Mán wat is het leven goed hier in Lapland.

  Bekijk reis

  Versla jij de zon?

  €1,299.00
  • Bestemming:
  • Duur: 4 dagen
  • Volgend vertrek: 21-06-2018

  Hoe ver moet je rijden om de zonsondergang voor te blijven? Lukt het om in één dag voldoende naar het noorden te rijden? Vertrek bij zonsopkomst en je kunt de zon verslaan! Een grote variatie aan wegen, bruggen, tunnels en overweldigende natuur lachen je toe: van de Duitse autobahn tot verlaten provinciale Scandinavische wegen, waar je maximaal vier of vijf auto's per uur tegen komt. Met een beetje geluk spot je ook nog een eland, een vos of een rendier!

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 14 dagen
  • Volgend vertrek: 23-06-2018 / 30-06-2018 / 07-07-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar
  • Gegarandeerd vertrek

  Jij wil het echte Zweden ervaren? noSun weet hoe! Wildkamperen in onbetreden landschappen, oog in oog met elanden, beren en vossen en gezellige en ontspannen activiteiten. Uiteraard staan Göteborg en Kopenhagen ook op ons lijstje.

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Volgend vertrek: 23-06-2018 / 30-06-2018 / 07-07-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar

  Wat volgens noSun een avontuurlijke groepsreis in Zweden is? Wat dacht je van; kanoën, mountainbiken, hiken, overnachten in schuilhutjes en elanden spotten? Allemaal in de mooie natuur die Zweden te bieden heeft. Je zult tijdens deze reis zowel gaan kamperen in de natuur als comfortabel verblijven in een huis in Olsäter of Östanås, gelegen in het hart van de Zweedse natuur.

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Volgend vertrek: 23-06-2018 / 30-06-2018 / 14-07-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar

  Trek met je kano dwars door het prachtige Zweden, geniet van de ongedwongen sfeer samen met je groepsgenoten. De perfecte combinatie van actief samen buiten genieten en alle rust en ruimte voor jezelf!

  Bekijk reis

Informatie over Zweden

Inleiding

Ontdek de oneindig uitgestrekte natuur en ga op zoek naar elanden, rendieren, wolven en beren. Maar Zweden heeft meer te bieden! Het is de perfecte bestemming om tot rust te komen en actief te genieten van de overweldigende natuur en de prachtige dieren die in het land leven. Zweden is dé bestemming voor actieve groepsreizen, singlereizen en winterreizen.

Singlereizen naar Zweden? Zie het als een groepsreis, maar dan met veel alleenreizenden! Ontdek samen met andere singles het land van meren, elanden en de sami. Vanuit een minibusje of gezellig met je groepsgenoten in een kano; als single ben je bij noSun nooit alleen in de groep!

Verblijf in één van de typische rode huisjes aan een meer, Zweden heeft alles! Nog een pluspunt; het is dichterbij dan Zuid-Frankrijk! Zweden is een van de grootste landen in Europa: 11 keer groter dan Nederland, en telt slechts 9 miljoen inwoners. In doorsnee is Zweden van noord naar zuid 1.574 kilometer lang en 500 kilometer breed. De hoofdstad is Stockholm en hier wonen ook de meeste mensen.

Wist je dat de Zweden verrassend goed Engels spreken? Een klein deel van de inwoners worden Sami genoemd. De Sami zijn de oorspronkelijke bewoners van het gebied boven de poolcirkel, Lapland. 54% van Zweden bestaat uit bos en 9% van het land bestaat uit water. Dus je kunt maar beter van natuur en rust houden als je met onze single reizen naar Zweden gaat. In het binnenland is bos en berggebied, in het noorden van Zweden zijn toendra vlaktes. Zweden is het land van de 1000 meren, waarvan sommige (Vänern, Vättern en Mälaren) heel groot zijn. Je kunt in Zweden niet ver reizen zonder ergens bijna in een meer te vallen.

Bereikbaarheid

In Zweden kun je goed terecht met een mobiele telefoon. Wel kan het zo zijn dat je in onbewoonde gebieden en in de bergen wat minder bereik kunt hebben. Als je naar Zweden wilt bellen is het landnummer +46.

Bijna in heel Zweden is er internet dekking voor je mobiel. Veel openbare plaatsen zoals luchthavens, treinstations en hotels in Zweden geven je de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van wifi.

Fotografie

In het ‘hoge noorden’ van Zweden is de natuur zo mooi, dat je ontzettend veel foto’s zult maken. Het opladen van je batterijen kan gewoon in Zweden als je een tweetands stekker hebt. De spanning in Zweden is 220 Volt 50 Hz, dit is hetzelfde als in Nederland. Wist je dat je formeel in Zweden geen foto’s mag maken van mensen zonder toestemming te vragen…? Wil je het Noorderlicht vastleggen? Zorg dan dat je een statief bij je hebt.

Geldzaken

In Zweden betaal je met de Zweedse Kroon, 8 Zweedse Kronen is ongeveer 1 Euro. In Scandinavië is Finland het enige land waar de Euro het wettige betaalmiddel is. Het is een misverstand dat Zweden erg duur is. Alleen alcoholische versnaperingen, tabak en vlees zijn in Zweden aanzienlijk duurder zijn dan in Nederland.

Je kunt zonder problemen met je creditcard in Zweden betalen. Je creditcard heeft wel een chip en een PIN-code nodig. Sommige oudere credit kaarten zullen alleen een magneetstrip hebben, wat niet voldoet. Als je geen creditcard hebt kun je in Zweden ook makkelijk geld op nemen met de volgende kaarten bij elke geldautomaat: Visa, MasterCard, Maestro.

Gezondheid

Gezondheidszorg is in Zweden erg goed geregeld. Alleen zijn de afstanden natuurlijk veel groter dan in Nederland. De ambulance is er echt niet binnen 15 minuten. Dit maakt dat men in Zweden meer zelfredzaam is.

Als jou tijdens je actieve groepsreis in Zweden wat overkomt en je moet naar het ziekenhuis, is dit fijn als je vooraf goed voorbereid bent. Er bestaat namelijk geen overeenkomst tussen Zweden en Nederland over het betalen van kosten voor de medische hulp. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met je ziektekostenverzekeraar, die kan je meer informatie geven over het E-111 formulier. Uiteraard heb je ook een goede reisverzekering nodig.

Mocht je iets overkomen tijdens je reis, kun je terecht bij de eerste hulp van een ziekenhuis (Akutmottagning). Vergeet niet je identiteitsbewijs en reisverzekering papieren mee te nemen. Geen mogelijkheid om naar het ziekenhuis te gaan? Bel dan 112.

Apotheken zijn net zoals in Nederland op de reguliere tijden open. Op zaterdag is de apotheek ook geopend, namelijk van 10:00 ‘s ochtends tot 14:00 ‘s middags.

Reistijd en klimaat

Binnen een reisdag ben je met de bus of auto in Zweden. Tijdens onze singlereizen overnachten we in Denemarken en komen we op dag twee in Zweden aan. De afstand Utrecht – Malmö is 790 kilometer. Vliegen kan natuurlijk ook: in slechts 2 uurtjes ben je in Stockholm. Als je naar midden Zweden gaat, is het verstandig om op Oslo of Stockholm te vliegen en vanaf daar verder te reizen. Wil je naar Noord-Zweden rijden? Bedenk dan dat het nog verder rijden is dan naar Zuid-Italië, dus je bent wel even onderweg!

Zweden heeft een gematigd landklimaat en je kunt eigenlijk in elke periode op vakantie naar Zweden. De temperaturen in de zomer zijn vergelijkbaar met Nederland. In Zweden is het in de zomer mooi weer. Wel kunnen de avonden wat koeler zijn zodra de zon onder is. De herfst start in Zweden al aardig vroeg. Dit is prachtig, want de natuur ziet er dan geweldig uit! Let er op dat het in de winter erg koud kan zijn in Zweden. De temperaturen verschillen tussen -20 en -6 graden.

Oh ja en de regen? In de meeste maanden valt er minder dan in Nederland.

Muggen

Het buitenseizoen en het muggenseizoen zijn helaas onlosmakelijk met elkaar verbonden in Zweden. In de buitenlucht in Zweden kun je niet voorkomen dat de muggen er zijn. Toch zijn er genoeg manieren om het de muggen in de buitenlucht niet al te makkelijk te maken:

 • Ga niet uit de wind en in de schaduw zitten, maar juist in de wind en in de zon; muggen houden namelijk niet van zon en wind.
 • Koop een anti-mug lotion of spray met DEET, een stof die muggen te allen tijden vermijden.
 • Zorg dat je voor de schemering bent ingesmeerd met muggenlotion of –spray.
 • Zorg dat je niet te veel zweet, muggen zijn gek op zweetgeurtjes.
 • Gezellig en effectief; steek een vuurtje aan in de vuurkorf. Open vuur verjaagt namelijk muggen.
 • Trek een lange broek en bovenkleding met lange mouwen aan zodra de schemering invalt. Het liefst lichte en loszittende kleding; muggen steken nog wel eens door zwarte, strakke kleding heen.
 • De volgende planten schijnen muggen uit de buurt te houden: Citroengras, Pepermunt, Rozemarijn, Lavendel, Eucalyptus, Goudsbloem en Kattenkruid.
 • Muggen leggen hun eitjes het liefst in plasjes stilstaand water. Een dakgoot die niet goed leegloopt na een regenbui, een regenton zonder deksel en vijvers zijn aantrekkelijke plaatsen voor de mug. Zorg dus dat er geen onnodig (tegen meren en sloten kun je immers niets doen) stilstaand water om je huis is.

Cultuur

Slechts 10 procent van alle inwoners van Zweden komt uit een ander land. 90 procent is Zweeds. De Zweden lijken wat afstandelijk, dit kom door hun eigen behoefte aan privacy, die ze andere mensen ook gunnen. Als je de Zweden eenmaal kent en zij jou kennen word je met open armen ontvangen. Zweden eten veel lokale producten, trekken heel veel de natuur in en de Zweden staan bekend om extreme sporten zoals down hill mountainbiken en snowboarden.

In Zweden hebben ze veel puntjes en rondjes op de klinkers, zoals ä (oo), å (èè) en ö (eu). Daarnaast zijn er nog enkele afwijkingen van de Nederlandse taal.

De letter ‘V’ spreek men in Zweden uit als een ‘W’. Daarnaast heb je nog de ‘G’, deze wordt door Zweden wel eens uitgesproken als een ‘J’. Hier zit ook weer een regel aan vast. Alleen woorden die met een ‘G’ beginnen en eindigen met een medeklinker, spreekt met uit met een ‘J’, zoals Göteborg. Dit spreek je eigenlijk uit als ‘Jeuteborje’.

Feestdagen

De meeste feestdagen in Zweden zijn hetzelfde als in Nederland. Wel hebben de Zweden een paar dagen waarop het groot feest is, die wij in Nederland niet kennen.

1 januari:
Nieuwjaarsdag

5 januari:
Driekoningen avond (smiddags banken en winkels gesloten)

6 januari
Driekoningen

30 april:
Verjaardag van de koning, Carl Hubertus is sinds 19 september 1973 de koning van Zweden

1 mei:
Dag van de Arbeid

6 juni:
Zweden’s nationale feestdag, Sveriges nationaldag & svenska flaggans dag
Dit is de officiële nationale feestdag van Zweden. Dit is de dag van de Zweedse vlag, op zo’n dag wordt de Zweedse identiteit te vieren, een beetje vergelijkbaar met koningsdag in Nederland.

De vrijdag tussen 19 en 25 juni:
Midzomeravond(Midsommarafton) en de dag erop midzomerdag. Dit is de dag waarop midzomer of midzomeravond wordt gevierd, dit feest kent iedereen in Europa wel. Het is samen met kerst het belangrijkste feest van het jaar in Zweden. Dit is de start van de zomer en voor veel Zweden een dag van feesten. Veel mensen vertrekken de stad uit en gaan naar het platteland om feest te vieren.

25 november
Niet-winkeldag

10 december:
Uitreiking Nobelprijzen

24-26 december:
kerstavond en Kerstmis

31 december:
Oudjaarsavond

Flora en fauna

Flora
Wat betreft flora en fauna heeft Zweden heel veel te bieden. Meer dan de helft van Zweden bestaat uit bos. Je zult in Zweden veel naaldbomen kunnen vinden zoals dennen en sparren. In de zomer vind je heel veel bloemen in Zweden. Veel voorkomende bloemen zijn klaprozen en margrieten. Ook kun je veel fruit in de bossen van Zweden vinden zoals bosbessen en frambozen, smullen dus!

Op de eilanden Öland en Gotland groeien zelfs perziken, walnoten en moerbeien, dit komt door de kalksteengrond, erg bijzonder! Zoals gezegd is Zweden het land van de 100.000 meren, hier vind je heel veel soorten vis, zoals baars, snoek en natuurlijk zalm.

Fauna
In Zweden leven veel wilde dieren. Dieren die je veel tegen zult komen zijn elanden en rendieren. Ook vind je er beren, wolven en lynxen. Deze dieren zijn wel erg zeldzaam in Zweden maar je kunt je ze zeker tegenkomen!

Daarnaast is Zweden een geweldig land voor vogelliefhebbers, er leven namelijk wel 300 soorten vogels! De Europese kraanvogel is een favoriet. Zweden is namelijk een belangrijk broedgebied voor deze grote vogels.

Infrastructuur

De wegen in Zweden zijn erg goed. Heel veel wegen zijn geasfalteerd en natuurlijk zijn er ook veel off-road wegen. Je kunt overal in Zweden met de auto komen. Let wel op met het gebruik van een navigatie systeem. Veel plaatsen komen vaker voor in Zweden en liggen honderden kilometers van elkaar verwijderd. Mocht je heel Zweden willen zien, kun je het beste een treinreis maken, dit is erg comfortabel.

Middernachtzon en Noorderlicht

Het Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht is iets wat je moet gezien hebben als je naar Zweden bent geweest. Dit licht valt in de winter goed te zien, vanaf september tot en met maart. In Noord-Zweden kun je dit licht erg goed zien, het is een beetje groen van kleur en beweegt ook nog. Dit licht zorgt ervoor dat er jaarlijks reiziger vanuit de hele wereld naar Zweden komen.

De middernachtzon is ook een heel bijzonder verschijnsel in Zweden. Er zijn in het noorden van Zweden wel 100 nachten in de zomer waarin de zon te zien is! Oftewel, 24 uur per dag zon in Zweden! Dat moet je toch meegemaakt hebben?

Natuurparken

Zweden is met haar 29 nationale parken eigenlijk één groot nationaal park. Sarek, ontstaan in 1909 is het eerste nationale park van Zweden en het eerste in Europa van zijn soort.

Het nationale park dat erg bekend is, is het Fulufjället, in het midden van Zweden. Hier vind je tevens de oudste boom ter wereld. Ook het park Tiveden is erg bekend, tussen Stockholm en Göteborg.

Het leuke aan de natuur in Zweden is dat er heel veel eetbaars is. Zo vind je heel veel bosbessen, vossenbessen, cloudberries, lingonberries, frambozen en meer. Je kunt ze gewoon uit de natuur plukken en tijdens je wandeling opeten. Een paar bosbessen, frambozen of cloudberries geven een flinke dosis zoetigheid, waar mee je weer even verder kunt.

Reisdocumenten

Voor Zweden dien je in het bezig te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Als je met een actieve groepsreis in de winter naar Zweden reist, dien je ook je rijbewijs mee te nemen mocht je op een sneeuwscooter gaan rijden.

Je paspoort of identiteitskaart dient bij thuiskomst nog geldig te zijn. Sinds 2012 heeft iedereen, dus ook kinderen jonger dan 16 jaar, een eigen reisdocument nodig voor reizen naar het buitenland.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Zweden en Nederland. In Zweden kent men net als in Nederland de wintertijd en de zomertijd.

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons