Reizen naar Kroatië

  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Volgend vertrek: 23-06-2018 / 29-09-2018 / 06-10-2018
  • Leeftijdscategorie: 40 tot en met 59 jaar

  Je zult je in elk geval niet vervelen tijdens deze 8-daagse actieve groepsreis naar Kroatië. We ondernemen elke dag een andere activiteit; zo maken we een avontuurlijke kajaktocht, bezoeken onder andere de Plitvice meren en gaan we wandelen in twee schitterende natuurgebieden. Ga je mee naar Kroatië?

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Volgend vertrek: 12-05-2018 / 19-05-2018 / 16-06-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar
  • Gegarandeerd vertrek

  Je zult je in elk geval niet vervelen tijdens deze 8-daagse actieve groepsreis naar Kroatië. We ondernemen elke dag een andere activiteit; zo maken we een avontuurlijke kajaktocht, bezoeken onder andere de Plitvice meren en gaan we wandelen in twee schitterende natuurgebieden. Ga je mee naar Kroatië?

  Bekijk reis

Informatie over Kroatie

Inleiding

Ontdek het prachtige Kroatië!

Een actieve groepsreis maken naar het prachtige Kroatië? Ontdek samen met noSun de mooiste plekjes van Kroatië. Kroatië is een bestemming die voor iedereen wat te bieden heeft: mooie natuur, rijke geschiedenis en schitterende stranden. 

De echte natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Kroatië is rijk aan acht nationale parken en welgeteld 10 natuurparken waarvan twee gelegen in de hoofdstad Zagreb. Zagreb is een levendige stad met veel cafés en terrasjes. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt rond de 1°C en in de zomer rond de 26°C. De prachtige stranden met hemelsblauwe zee in combinatie met de schilderachtige dorpjes geven een kleurrijk beeld van Kroatië. noSun neemt je mee naar de mooiste plekjes en het enige dat jij hoeft te doen is deze single reis naar Kroatië boeken. Een geheel georganiseerde groepsreis naar een prachtig land als Kroatië… wie wil dat nou niet?

Als single op reis door Kroatië? Wat is er mooier dan met een groep reizigers Kroatië ontdekken? Een geweldig land waar het met name in het voor- en najaar goed vertoeven is op singlereis! Alle activiteiten die je in je eentje misschien niet zou durven ondernemen, doe je samen met je groepsgenoten. De meesten zijn single of alleenreizend. Geniet samen van prachtige single vakantie in Kroatië!

Bereikbaarheid

In Kroatië kun je gerust je mobiele telefoon gebruiken. Het kan voorkomen dat er in de minder bewoonde gebieden en in de bergen minder tot geen bereik is. Het landnummer voor bellen naar Kroatië is +385/00385.

Kroatië heeft in het hele land dekking voor internet op je telefoon. Wanneer je gratis gebruik wil maken van de WiFi dan kan dat meestal op plekken zoals luchthavens, cafés en restaurants.

Fotografie en elektriciteit

Om je onvergetelijke vakantie echt onvergetelijk te maken zal je vaak foto’s maken van de prachtige natuur en de omgeving in Kroatië. Gelukkig kan je je oplaadbare batterijen gewoon opladen met je eigen stekkers van thuis. Kroatië heeft dezelfde netspanning als Nederland (230 V, 50Hz). Al je elektronische apparaten zijn dus bruikbaar in Kroatië.

Geldzaken

In Kroatië betaalt men met de Kroatische Kuna, 7,70 Kuna is ongeveer 1 euro. Over het algemeen is Kroatië een stuk goedkoper dan Nederland. Uit eten gaan en drank kopen is goedkoper dan in Nederland. Aangeraden wordt wel om voor je verse fruit en groenten een bezoekje te brengen aan de markt. Het is niet alleen goedkoper maar ook nog eens een leuke bezienswaardigheid.

Gezondheid

Bij noSun ben je verplicht een goede reisverzekering te hebben. Mochten er zich tijdens jou groepsreis met noSun problemen voordoen met je gezondheid dan is het fijn dat je goed voorbereid naar het ziekenhuis kan gaan. Wil je meer weten over de vergoeding van ziekenhuiskosten in Kroatië neem dan contact op met je ziektekostenverzekeraar. Meer informatie over verzekeringen vind je op de website bij elke reis onder het kopje ‘verzekeringen’.

Wanneer je medicijnen gebruikt en deze mee hebt wordt er aangeraden om je medicijnenpaspoort mee te nemen. Daarnaast ben je, wanneer je medicijnen gebruikt die onder de Opiumwet vallen, verplicht om een medische verklaring bij je te dragen. Dit in verband met reizen die met het vliegtuig gemaakt worden. Indien je naar het ziekenhuis (Bolnic) moet kan je terecht bij de eerste hulp (prvi pomo). Belangrijk is dat je altijd je reisverzekeringspapieren en identiteitsbewijs bij je hebt. Geen tijd meer om naar het ziekenhuis te gaan? Bel dan 112.

Reistijd en klimaat

Het is ongeveer 1300 km naar de hoofdstad van Kroatië , Zagreb. Met de auto zal je hier ongeveer een dag over doen. Met de trein reizen naar Kroatië is mogelijk. Het zal niet de snelste manier zijn maar zeker wel een van de leukste. Tijdens je rit naar Kroatië neemt de machinist je mee langs allerlei mooie landschappen. Kies je ervoor met het vliegtuig naar Kroatië gaat zal je hier ongeveer 2 uur over vliegen. Dit is de snelste optie om in Kroatië te komen.

In de zomerperiode zijn de temperaturen vergelijkbaar met de Franse Cote D’Azur (gemiddelde maximale temperatuur 26 °C). Wel is er hier meer kans op regen in de zomerperiode. In de winterperiode valt er neerslag in de vorm van sneeuw, ideaal voor sneeuwliefhebbers want In de stad Rijeka ligt een mooi wintersport gebied. (Gemiddelde maximaal temperatuur 9°C).

Waar moet ik op letten

Het is verstandig om tijdens het zwemmen in de zee waterschoenen te dragen, dit in verband met de vele zee-egels die leven in de zee. Daarnaast bestaan de meeste stranden in Kroatië uit kiezelstranden en is het prettiger om hier overheen te lopen met waterschoenen. Afgezien van de kiezelstranden zijn er enkele zandstranden te vinden in Kroatië.

Vanwege de burgeroorlog in de jaren 90 wordt aangeraden om in de binnenlanden geen verlaten gebieden te betreden. Hier kunnen namelijk nog enkele mijnen liggen. Dit soort gebieden zijn altijd aangegeven met waarschuwingsborden (in het Kroatisch). Hierop staat dan in het groot: Ne Prilazite.

Kroatië is een relatief veilig Europees land. Toch is het belangrijk dat je (net als in ieder ander land) in het hoogseizoen en op drukke plekken op je hoede bent voor zakkenrollers enzovoort.

Cultuur

In Kroatië wordt Kroatisch gesproken. Deze Slavische taal lijkt een beetje op Pools en Russisch. Op de meeste toeristische plekken wordt ook wel Engels en Duits gesproken en heel soms ook een beetje Italiaans.

Kroaten zijn trots op hun land. Op het eerste gezicht kunnen ze een beetje stug overkomen maar wanneer je ze beter leert kennen (en zij jou) blijken het toch wel erg gastvrije en vriendelijke mensen te zijn. Ze vinden het erg leuk als je je best doet om een klein beetje hun taal te spreken, hier scoor je punten mee bij de locals.

Feestdagen

Donderdag 1 januari 2015
Nova Godina/Nieuwjaarsdag

6 januari
Driekoningen

16 en 17 april 2017
Pasen

1 mei
Dag van de arbeid

30 mei
Oprichting van de republiek (nationale feestdag)

19 juni
Sacramentsdag

5 augustus
Dag van de overwinning

15 augustus
Maria Hemelvaart

8 oktober
Onafhankelijkheidsdag (Dan neovisnosti)

1 november
Allerheiligen

6 december
Sint Nicolaas

25 en 26 december
Kerstmis

Flora en fauna

Flora: Kroatië is een land met veel mooie natuur. Helder blauwe meren die omgeven zijn door prachtige groene bomen en planten. Een kwart van Kroatië bestaat uit bossen en wouden. De mooie rotsachtige kustlijn maakt het plaatje compleet. Cipressen zijn kenmerkend voor Kroatië, deze zal je door het gehele land kunnen vinden. Naast de cipressen zal je ook veel olijfbomen en lavendelstruiken tegenkomen.

Fauna: Kroatië is een land met veel verschillende soorten dieren. Het land is daarom ook erg in trek bij jagers en sportvissers. Herten, wilde zwijnen, vossen, hazen en beren zijn dieren die je gemakkelijk zal spotten tijdens je verblijf in Kroatië.

Onderscheid wordt gemaakt tussen nationale – en natuurparken. Nationale parken worden zo min mogelijk ingericht, de natuur heeft de vrije loop. Dit soort parken hebben geen wandelroutes. Gelukkig zijn er tal van natuurparken waar je voor een mooie wandeling terecht kan. noSun zal je meenemen naar het Plitvice meren park en het Paklenica park. Hier zullen we onder andere gaan wandelen en vlakbij de Plitvice meren raften!

Infrastructuur

Het land heeft een goede bereikbaarheid. Verkeer rijdt net zoals in Nederland aan de rechterkant van de weg. Het vaste land en de eilanden zijn goed met elkaar verbonden. Elk jaar wordt er weer een deel van het wegennetwerk uitgebreid. Het is dus makkelijk om met een auto of huurauto de plaats van bestemming te bereiken. Daarnaast is het ook erg leuk om een scooter te huren. Op deze manier kan je het landschap toch nog net iets meer tot je nemen. Helaas is de trein een minder prettig vervoersmiddel, dit vanwege de verouderde sporen.

Natuurparken

Kroatië heeft 10 verschillende natuurparken waar je heerlijk kunt wandelen. Het Plitvice park is een park dat de moeite waard is om te bezoeken tijdens je verblijf in Kroatië. Een wandelroute volgen langs de mooie meren van het park is zeker een aanrader. Daarnaast is het leuk om de Samobor-heuvels te bezoeken.

Reisdocumenten

In Kroatië zijn dezelfde reisdocumenten geldig als in Nederland. Je bent dus verplicht om een identiteitskaart of paspoort bij je te dragen om je te kunnen legitimeren. Ook kinderen moeten over een eigen identiteitsbewijs beschikken.

Tijdsverschil

Kroatië valt binnen dezelfde tijdzone als Nederland dit is de tijdzone GMT+1. Overschakelen van wintertijd naar zomertijd valt in Kroatië op hetzelfde moment als in Nederland.

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons