Groepsreizen en singlereizen Kroatië


op actieve singles rondreis langs de Kroatische kust

  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie Kroatië
  • icon single reizen last minute 8 dagen
Vanaf: €1799,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Tot over je oren in Kroatië! Geniet van het avontuur op deze spannende groepsreis dwars door Kroatië! Bekijk reis

Informatie over groepsreizen naar Kroatië

Inleiding

Ontdek het prachtige Kroatië!

Een actieve groepsreis maken naar het prachtige Kroatië? Ontdek samen met noSun de mooiste plekjes van Kroatië. Kroatië is een bestemming die voor iedereen wat te bieden heeft: mooie natuur, rijke geschiedenis en schitterende stranden. 

Een geweldig land waar het met name in het voor- en najaar goed vertoeven is op singlereis! Alle activiteiten die je in je eentje misschien niet zou durven ondernemen, doe je samen met je groepsgenoten. De meesten zijn single of alleenreizend. Geniet samen van prachtige singlevakantie in Kroatië!

Taal & Cultuur

In Kroatië wordt Kroatisch gesproken. Deze Slavische taal lijkt een beetje op Pools en Russisch. Op de meeste toeristische plekken wordt ook wel Engels en Duits gesproken en heel soms ook een beetje Italiaans.

De Kroatische cultuur is wat folkloristischer dan we in Nederland gewend zijn: volksfeesten met muziek, dans en eten nemen vooral in kleinere plaatsen in het binnenland nog een belangrijke plaats in. Daarnaast is sport ook een belangrijk onderdeel van de cultuur: Kroaten doen aan relatief veel sporten op hoog internationaal niveau mee!

Natuur, klimaat & beste reistijd

De echte natuurliefhebber kan in Kroatië zijn hart ophalen. Het land heeft acht nationale parken en de prachtige stranden met hemelsblauwe zee in combinatie met de schilderachtige dorpjes maken het land kleurrijk en afwisselend. noSun neemt je mee naar de mooiste plekjes!

In de winter heb je in een aantal regio’s in Kroatië kans op sneeuw en in de zomer kunnen de temperaturen met name in het binnenland flink oplopen. We kiezen er dus voor om met de singlereizen in het voor- en najaar naar Kroatië te gaan: het is er dan iets aangenamer en zonniger dan bij ons in Nederland!

Reisdocumenten

Als je met onze groepsreis naar Kroatië gaat, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

In Kroatië betaal je met de Kroatische Kuna. Je kunt ter plaatse geld pinnen. Over het algemeen is Kroatië iets goedkoper dan Nederland.

Om je onvergetelijke vakantie écht onvergetelijk te maken zul je af en toe je camera willen opladen. De stekkers en stopcontacten zijn in Kroatië hetzelfde als bij ons, dus je hoeft hiervoor geen reisstekker mee te nemen.

Wist je dat..

.. Kroatië het kleinste stadje ter wereld heeft? Op het schiereiland Istria vind je Hum: het telt slechts twee straten, 12 huizen en 27 inwoners.

.. er in Zadar een orgel staat dat bespeeld wordt door water?

.. Kroatië meer eilanden heeft dan Griekenland!