Groepsreis Oostenrijk


Een noSun groepsreis naar Oostenrijk? Actief en avontuurlijk!

Oostenrijk, het land van bergen, sneeuw en idyllische bergdorpjes. Een bestemming waarbij je gegarandeerd actief bezig bent tijdens je vakantie. En dat is ook precies wat we gaan doen tijdens de groepsreizen Oostenrijk. De groepsvakantie Oostenrijk staat in het teken van activiteiten en het ontdekken van de prachtige natuur. Zo haal je het maximale uit je verblijf in het prachtige Oostenrijk.

Op groepsreis naar het veelzijdige Oostenrijk

Actie en avontuur voeren de boventoon tijdens de groepsreizen Oostenrijk, waarin we dus niet veel zullen gaan ontspannen. We willen jou zoveel mogelijk van het land laten zien, en daarnaast is het land ook veel te mooi om niet nader te bewonderen. Oostenrijk is al jaren een populair skigebied, maar ook veel wandelliefhebbers trekken hier naartoe.

Een groepsreis Oostenrijk heeft heel veel te bieden voor de vakantieganger die houdt van spanning en adrenaline. Tijdens de reis ga je dit dan ook zeker ervaren. Samen met een groep leeftijdsgenoten ga je optimaal genieten van al het moois dat Oostenrijk te bieden heeft.

  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie Oostenrijk
  • icon single reizen last minute 14 dagen
Vanaf: €1599,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Rondreis veelzijdig Oostenrijk Ontdek Oostenrijk tijdens deze actieve groepsreis! Bekijk reis
  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie Oostenrijk
  • icon single reizen last minute 8 dagen
Vanaf: €1875,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Groepsreis adrenalinerush Karinthië! Een bomvolle reis met de vetste activiteiten! Bekijk reis

We zoeken de spanning op!

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte bestemming voor een actieve vakantie, is Oostenrijk zeker een grote kanshebber. Want tijdens de groepsreis Oostenrijk gaan we allerlei leuke activiteiten ondernemen. Natuurlijk gaan we volop skiën tijdens de reis en dit wisselen we ook af met andere leuke activiteiten, zoals rodelen. Met de hele groep leer je tijdens de vakantie Oostenrijk nog beter kennen. We verkennen de tofste pistes en gaan ook genieten van het prachtige uitzicht vanaf de bergen. Een stevige wandeling met mooie vergezichten als resultaat mag natuurlijk ook niet ontbreken. Natuurlijk krijg je ook tijd voor jezelf. Tijdens de wandelingen komen we pittoreske bergdorpjes tegen waar je doorheen kunt wandelen. 

Wist je dat?

  • Oostenrijk de grootste waterval van Europa heeft; de Krimm waterval heeft een hoogte van 380 meter.
  • Oostenrijk bijzondere bergmarmotten heeft die een mooi fluitend geluid maken. Het lijkt net op een vogel.
  • Oostenrijk heel veel mooie meren heeft die je tijdens een wandeling kunt bewonderen. 

Het klimaat tijdens jouw groepsreis in Oostenrijk

De meeste reizen naar Oostenrijk vinden plaats in de winter. In deze periode ligt er veel sneeuw en dat betekent dat skiën zeer goed mogelijk is. De temperaturen rond december en januari liggen tussen de -5 en 1 graden. Wanneer je in het voorjaar of zelfs in de zomer naar Oostenrijk reist, liggen de temperaturen gemiddeld rond de 12 en 22 graden. Natuurlijk hopen we tijdens de vakantie op een goede temperatuur voor tijdens het skiën, maar is ook een zonnetje altijd welkom. 

Culinaire hoogstandjes op groepsreizen in Oostenrijk

De schoonheid van de natuur en de gezelligheid van de groep actieve vakantiegangers, dat is wat je gaat ervaren tijdens de groepsreizen Oostenrijk. Ook op culinair gebied valt er genoeg te ontdekken tijdens de groepsreis Oostenrijk. Er zijn een aantal typische Oostenrijkse gerechten die je zeker moet proberen tijdens de vakantie. Wat dacht je van Kaiserschmarrn of de lekkere Apfelstrudel? We gaan het allemaal proeven in Oostenrijk!

Informatie over groepsreizen naar Oostenrijk

Inleiding

Genieten in het veelzijdige Oostenrijk!

Ontdek het prachtige Oostenrijk met onze actieve singlereis! Oostenrijk ligt in Centraal-Europa en kent maar liefst 2562 kilometer aan landsgrenzen met acht verschillende buurlanden. De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Het land telt ongeveer 8,5 miljoen inwoners.

Een singlereis door Oostenrijk? Een rondreis door Oostenrijk, geweldig! Maar.. ook als single? Jawel! De meeste reizigers bij noSun boeken alleen en met hen kun je tijdens je reis delen wat je wilt – op het tentje na, die is voor jou alleen natuurlijk. Als je met je groepsgenoten door de Alpen wandelt voel je je al gauw een stuk minder ‘single’, want single bij noSun is niet alleen!

Taal & Cultuur

De officiële taal in Oostenrijk is Duits. Oostenrijkers spreken natuurlijk ook hun eigen dialect, wat niet altijd even makkelijk te verstaan is. De meeste Oostenrijkers spreken echter ook wel Engels, mocht het in het Duits toch te ingewikkeld worden!

Oostenrijk staat vooral bekend als wintersportland, in de zomer is het iets minder populair. De Oostenrijkers zijn een sportief volk, dat ook van lekker eten en drinken houdt. Vooral de strudel en wienerschnitzel kennen de meeste mensen wel! Door de centrale ligging zie je in het land veel terug van culturen en kunststromingen uit de geschiedenis: barokke, gotische en renaissance architectuur kom je in veel steden tegen.

Natuur, klimaat & beste reistijd

De Oostenrijkse bergen trekken veel natuurliefhebbers. De Alpen bedekken maar liefst drie kwart van de totale oppervlakte van Oostenrijk. De natuur in Oostenrijk kenmerkt zich verder vooral door bergketens, met bloemen bezaaide alpenweiden, watervallen en meren. Ideaal voor liefhebbers van een actieve groepsreis!

Oostenrijk heeft verschillende klimaatzones. Op de vlaktes en in de dalen is een landklimaat. In de bergen boven de 1.500 meter is een bergklimaat. De winters in Oostenrijk kunnen koud en guur zijn, de zomers zijn vaak warm en zwoel. Het weer in Oostenrijk is redelijk onvoorspelbaar. In de zomer kunnen er heftige onweersbuien in de bergen voorkomen met flinke regenbuien, maar daar kan je noSun tent best tegen dus laat je hierdoor niet afschrikken!

Reisdocumenten

Voor de groepsreizen naar Oostenrijk dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

In Oostenrijk wordt er net zoals in Nederland met de Euro betaald.

De stekkers en stopcontacten in Oostenrijk zijn hetzelfde als bij ons, dus voor je groepsreis is het niet nodig een wereldstekker mee te nemen. Er is niet op alle campings elektriciteit, dus voor die gevallen is het handig een powerbank mee te nemen. Zo kun je de hele vakantie mooie foto’s blijven maken!

Wist je dat..

.. de hoogste berg in Oostenrijk, de Grossglockner, 3798m hoog is!

.. de duurste camper ter wereld (2,15 miljoen!!) in Oostenrijk gemaakt is?