Groepsreizen en singlereizen Oostenrijk


Een noSun singlereis naar Oostenrijk? Actief en avontuurlijk!

  • icon singlerondreis Standplaatsreis
  • icon locatie alleen op vakantie Oostenrijk
  • icon single reizen last minute 8 dagen
Vanaf: €1099,-
So you think you can ski, singlereis Oostenrijk Ski van de mooiste pistes tijdens deze avontuurlijke 8-daagse wintersport reis in Karinthië Bekijk reis

Informatie over groepsreizen naar Oostenrijk

Inleiding

Genieten in het veelzijdige Oostenrijk!

Ontdek het prachtige Oostenrijk met onze actieve singlereis! Oostenrijk ligt in Centraal-Europa en kent maar liefst 2562 kilometer aan landsgrenzen met acht verschillende buurlanden. De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Het land telt ongeveer 8,5 miljoen inwoners.

Een singlereis door Oostenrijk? Een rondreis door Oostenrijk, geweldig! Maar.. ook als single? Jawel! De meeste reizigers bij noSun boeken alleen en met hen kun je tijdens je reis delen wat je wilt – op het tentje na, die is voor jou alleen natuurlijk. Als je met je groepsgenoten door de Alpen wandelt voel je je al gauw een stuk minder ‘single’, want single bij noSun is niet alleen!

Taal & Cultuur

De officiële taal in Oostenrijk is Duits. Oostenrijkers spreken natuurlijk ook hun eigen dialect, wat niet altijd even makkelijk te verstaan is. De meeste Oostenrijkers spreken echter ook wel Engels, mocht het in het Duits toch te ingewikkeld worden!

Oostenrijk staat vooral bekend als wintersportland, in de zomer is het iets minder populair. De Oostenrijkers zijn een sportief volk, dat ook van lekker eten en drinken houdt. Vooral de strudel en wienerschnitzel kennen de meeste mensen wel! Door de centrale ligging zie je in het land veel terug van culturen en kunststromingen uit de geschiedenis: barokke, gotische en renaissance architectuur kom je in veel steden tegen.

Natuur, klimaat & beste reistijd

De Oostenrijkse bergen trekken veel natuurliefhebbers. De Alpen bedekken maar liefst drie kwart van de totale oppervlakte van Oostenrijk. De natuur in Oostenrijk kenmerkt zich verder vooral door bergketens, met bloemen bezaaide alpenweiden, watervallen en meren. Ideaal voor liefhebbers van een actieve groepsreis!

Oostenrijk heeft verschillende klimaatzones. Op de vlaktes en in de dalen is een landklimaat. In de bergen boven de 1.500 meter is een bergklimaat. De winters in Oostenrijk kunnen koud en guur zijn, de zomers zijn vaak warm en zwoel. Het weer in Oostenrijk is redelijk onvoorspelbaar. In de zomer kunnen er heftige onweersbuien in de bergen voorkomen met flinke regenbuien, maar daar kan je noSun tent best tegen dus laat je hierdoor niet afschrikken!

Reisdocumenten

Voor de groepsreizen naar Oostenrijk dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

In Oostenrijk wordt er net zoals in Nederland met de Euro betaald.

De stekkers en stopcontacten in Oostenrijk zijn hetzelfde als bij ons, dus voor je groepsreis is het niet nodig een wereldstekker mee te nemen. Er is niet op alle campings elektriciteit, dus voor die gevallen is het handig een powerbank mee te nemen. Zo kun je de hele vakantie mooie foto’s blijven maken!

Wist je dat..

.. de hoogste berg in Oostenrijk, de Grossglockner, 3798m hoog is!

.. de duurste camper ter wereld (2,15 miljoen!!) in Oostenrijk gemaakt is?