Oostenrijk

  • Bestemming:
  • Duur: 14 dagen
  • Volgend vertrek: 28-07-2018
  • Leeftijdscategorie: 40 tot en met 59 jaar

  Grüss Gott! Op ontdekkingsreis door Oostenrijk. De alpen op z'n best. Tijdens deze groepsreis ontdek je veelzijdig Oostenrijk te voet, te water, per trein, op de pedalen en veel meer! Maak je reiservaring compleet met deze 14 daagse actieve rondreis.

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 14 dagen
  • Volgend vertrek: 14-07-2018 / 28-07-2018 / 11-08-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar
  • Gegarandeerd vertrek

  Grüss Gott! Op ontdekkingsreis door Oostenrijk. De alpen op z'n best. Tijdens deze groepsreis ontdek je veelzijdig Oostenrijk te voet, te water, per trein, op de pedalen en veel meer! Maak je reiservaring compleet met deze 14 daagse actieve rondreis.

  Bekijk reis

Informatie over Oostenrijk

Inleiding

Genieten in het veelzijdige Oostenrijk!

Ontdek het prachtige Oostenrijk met onze actieve single reis! Oostenrijk ligt in Centraal-Europa en kent maar liefst 2562 kilometer aan landsgrenzen met acht verschillende buurlanden. De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Het land telt ongeveer 8,5 miljoen inwoners.

Oostenrijk is met 38% bos een van de bosrijkste landen van Europa. De begroeiing van de berghelling verschilt door de temperatuurverschillen. Hier verschijnt in de lente een zeer gevarieerde begroeiing met felle kleuren. De hoogste berg van Oostenrijk is met zijn 3798 meter de Gross Glockner. Driekwart van Oostenrijk ligt in de Alpen, wat een uitermate geschikt gebied is voor de verschillende activiteiten tijdens deze singlereis naar Oostenrijk!

Een singlereis door Oostenrijk? Een rondreis door Oostenrijk, geweldig! Maar.. ook als single? Jawel! De meeste reizigers bij noSun boeken alleen en met kun je tijdens je reis delen wat je wilt – op het tentje na, die is voor jou alleen natuurlijk. Als je met je groepsgenoten door de Alpen wandelt voel je je al gauw een stuk minder ‘single’, want single bij noSun is niet alleen! Ga mee met noSun’s single vakanties naar Oostenrijk.

Bereikbaarheid

In Oostenrijk kun je goed terecht met je mobiele telefoon. In heel Oostenrijk is een goede dekking van de mobiele telefoon, zelfs in de bergen. Om naar Oostenrijk te bellen vanuit Nederland, moet je de landcode van Oostenrijk voor het telefoonnummer zetten, dit is +43. Als je vanuit Oostenrijk naar Nederland wil bellen, zet je de landcode van Nederland voor het telefoonnummer, dit is +31.

Cultuur

Oostenrijk staat vooral bekend als wintersportgebied. Het land is in de zomer minder populair, juist in deze periode is de natuur op het mooist. Architectuur en klasse muziek zijn een belangrijk onderdeel van de Oostenrijkse cultuur. In de kerken vind je voornamelijk Gotische, Barok en Renaissance kunst. Ook de keuken in Oostenrijk is erg gevarieerd. De bekendste gerechten zijn de strudel en wienerschnitzel. Bij een maaltijd hoort vaak een biertje of een wijntje. Oostenrijkers zijn een mix van verschillende culturen, het grootste deel stamt af van de Germanen. Hier komt ook de Duitse taal vandaan in Oostenrijk. Het Oostenrijkse volk is sterk aan het vergrijzen en is bijna niet aan het groeien.

Elektriciteit

In Oostenrijk bedraagt de netspanning net als in Nederland 220 volt. Nederlandse stekkers hebben twee pinnen, dit is ook in Oostenrijk het geval.

Natuur

De natuur in Oostenrijk is ideaal voor liefhebbers van een actieve vakantie. De Oostenrijkse bergen trekken veel natuurliefhebbers. De Alpen bedekken maar liefst drie kwart van de totale oppervlakte van Oostenrijk. Er is nog veel ongerepte natuur in Oostenrijk, toch zijn mensen aan het ingrijpen voor het aanleggen van bijvoorbeeld skipistes. De natuur in Oostenrijk kenmerkt zich door de bergketens, met bloemen bezaaide alpenweiden, watervallen en meren. Oostenrijk staat natuurlijk bekend als een wintersport bestemming. Daarnaast is de natuur ook erg geschikt voor fietsen en wandeltochten.

Tijdsverschil

De tijdzone waar Oostenrijk in zit is UTC +1, dit is dezelfde tijdzone als Nederland. Ook in Oostenrijk hebben ze zomertijd en wintertijd, er is dus geen tijdsverschil met Nederland.

Reisdocumenten

Voor een reis naar Oostenrijk is een geldig paspoort of identiteitsbewijs vereist. Je hebt voor Oostenrijk geen visum nodig. Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Oostenrijk, je hebt hiervoor geen internationaal rijbewijs nodig. Dus voor je groepsreis naar Oostenrijk heb je geen speciale documenten nodig.

Gezondheid

Het niveau van de gezondheidszorg in Oostenrijk is excellent. Het is erg belangrijk om na een boswandeling je lichaam te controleren op teken, deze kunnen ziektes overdragen. In Oostenrijk zijn, voornamelijk in de bosrijke gebieden, meer insecten dan in Nederland. Voor Oostenrijk zijn geen speciale gezondheidsmaatregelen zoals vaccinaties nodig.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is Duits. Ze hebben wel een Oostenrijks dialect, voornamelijk in de dorpsgebieden is dit erg moeilijk te verstaan. De Oostenrijkers spreken over het algemeen redelijk goed Engels. Voornamelijk in de toeristen gebieden kun je je met Engels prima redden.

Klimaat

Oostenrijk heeft verschillende klimaatzones. Op de vlaktes en in de dalen is een landklimaat. In de bergen boven de 1.500 meter is een bergklimaat. De winters in Oostenrijk kunnen koud en guur zijn, de zomers zijn vaak warm en zwoel. Het weer in Oostenrijk is redelijk onvoorspelbaar. In de zomer kunnen er heftige onweersbuien in de bergen voorkomen met flinke regenbuien.

Infrastructuur

Het wegennet van Oostenrijk is erg goed. Voor het gebruik van de autobahn is een vignet verplicht. Dit vignet is 10 dagen geldig en kun je in Nederland kopen bij de ANWB of ruim voor de grensovergang in Duitsland. De snelheid op de autobahn is 130 km/u, in natuurgebieden kan de snelheid lager liggen. Bij een overschrijding van de snelheid word je extreem zwaar gestraft omdat dit gezien wordt als een milieu delict. In de steden is het openbaar vervoer erg goed, in Wenen is er een uitgebreid metro netwerk. Tussen de steden zelf rijden treinen en postbussen. Hiervoor is het boeken van een zitplaats verplicht.

Feestdagen en evenementen

1 januari
Nieuwjaarsdag

6 januari
Drie Koningen

Maart/april
Pasen

1 mei
Dag van de arbeid

Mei
Hemelvaart

2 zondag van Mei
Moederdag

Mei/juni
Pinksteren

Tweede donderdag na Pinksteren
Sacrementsdag

15 augustus
Maria Hemelvaart

26 oktober
Nationale feestdag

1 november
Allerheiligen

25 + 26 december
Kerstmis

Flora en Fauna

In Oostenrijk zijn er veel verschillende plant- en diersoorten. Door de verscheidenheid van het reliëf en klimaat zijn de planten erg gevarieerd. Oostenrijk hoort bij de bosrijkste landen van Europa. De hoger gelegen streken bestaan voornamelijk uit loofbos (eiken en beuken) en gemengd bos (beuken en sparren). Ook in de alpen zijn de planten en bloemen erg kleurrijk en kom je veel verschillende soorten tegen. De dieren in Oostenrijk komen voornamelijk uit Midden-Europa: ree, hert, haas, fazant, vos, das, marter, patrijs etc. In de Neusiedlersee kom je veel vogels tegen zoals rijgers, lepelaars, kluten, wilde ganzen etc. Sinds enkele jaren is er in Oostenrijk ook weer een berenpopulatie die zich vooral in de bosrijke, zuidelijk en centraal gelegen regio’s bevindt.

Geldzaken

In Oostenrijk wordt er net zoals in Nederland met de Euro betaald. Geldautomaten zijn ruimschoots aanwezig en met de grote creditcards worden op de meeste plekken geaccepteerd. Voor fooien in bijvoorbeeld restaurants wordt zo’n 10% gerekend. In Oostenrijk is het gebruikelijk om een fooi te geven.

Geografie

Oostenrijk is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. In het noordwesten van Oostenrijk bevindt zich Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein in het westen. In het zuiden bevinden zich Italië en Slovenië en Hongarije in het oosten. Slowakije zit in het noordoosten en in het noorden Tsjechië. Een kwart van de oppervlakte van Oostenrijk behoort tot laag- en heuvelland. De rest is middel- en hooggebergte. De hoogste toppen zijn bijna 4.000 meter hoog. De Oost-Alpen nemen een groot deel van het land in. Bijna de helft van het land is bedekt met bossen. Hiermee is het één van de dichtbeboste landen van Europa.

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons