Groepsreizen en singlereizen naar Zwitserland


actief en avontuurlijke singlereizen met noSun

  • icon singlerondreis Kampeerreizen
  • icon locatie alleen op vakantie Zwitserland
  • icon single reizen last minute 14 dagen
Vanaf: €1399,-
Onvergetelijke groepsreis Zwitserland Zin in een onvergetelijke rondreis? Ga mee naar Zwitserland! Bekijk reis

Informatie over groepsreizen naar Zwitserland

Inleiding

Ontdek het prachtige Zwitserland!

Zwitserland officieel de Zwitserse Bondsstaat is een land in het midden van Europa met als buren Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Liechtenstein.

Als single op reis naar Zwitserland? Een groepsreis door Zwitserland, tof! En ja, ook als single. De meeste reizigers bij noSun boeken alleen en met kun je tijdens je reis delen wat je wilt – op het tentje na, die is voor jou alleen natuurlijk. Als je met je groepsgenoten door de mooie natuur wandelt voel je je al gauw een stuk minder ‘single’, want single bij noSun is niet alleen!

Taal & Cultuur

Duits, Frans en Italiaans zijn alle drie officiële talen in Zwitserland, evenals het Reto-Romaans. Je zou zeggen: altijd wel één taal waarin je je verstaanbaar kan maken!

Zwitserland staat bekend als het land dat altijd en eeuwig neutraal is, op politiek vlak althans. Want wat betreft sport laten de Zwitsers veel duidelijker hun sporen na, denk maar aan de beste tennisser ooit Roger Federer en de vele Zwitserse wintersporttoppers!

Typisch Zwitsers eten? Wat dacht je van kaasfondue! Gezellig een avondje dippen en kletsen, hmm!

Natuur, klimaat & beste reistijd

Er zijn diverse soorten klimaten in Zwitserland van een poolklimaat in het hooggebergte tot een landklimaat in de lager gelegen gebieden. Het klimaat is daar vooral mild te noemen: met temperaturen van 18 tot 28 graden in de zomer is het er heerlijk rondreizen met een tentje! De natuur is er divers: grillige Alpentoppen met gletsjers, maar ook meren en groene bergweides. Ideaal voor een actieve outdoorvakantie!

Reisdocumenten

Voor de groepsreis naar Zwitserland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

Zwitserland is geen EU-land en is dus in 2002 niet overgegaan op de Euro. Toch worden er op diverse plaatsen in Zwitserland wel euro’s geaccepteerd, maar wisselgeld wordt altijd in Zwitserse francs gegeven. Euro bankbiljetten kunnen in Zwitserland worden omgewisseld bij banken, officiële wisselkantoren, op spoorwegstations of bij reisbureaus. Hotels en winkels die geld wisselen houden niet altijd de officiële koers aan. Met de Europas kunnen bij geldautomaten in Zwitserland, Zwitserse franken worden opgenomen.

In Zwitserland wordt gebruik gemaakt van stopcontacten en stekkers type J. Deze zijn anders dan bij ons in Nederland, hoewel sommige van onze stekkers (type C) er wel in passen. Voor de zekerheid is het verstandig een wereldstekker mee te nemen. Hou er daarnaast rekening mee dat er niet op alle campings elektriciteit is. Voor die gevallen is het handig een powerbank mee te nemen.

Wist je dat..

.. er in Zwitserland maar liefst 208 bergen zijn die hoger zijn dan 3.000 meter?

.. de Gotthardtunnel met een lengte van 57km de langste tunnel ter wereld is!