Zwitserland - noSun Groepsreizen en single reis Europa

Zwitserland

  • Bestemming:
  • Duur: 14 dagen
  • Volgend vertrek: 11-08-2018
  • Leeftijdscategorie: 40 tot en met 59 jaar

  Welkom in het prachtige Zwitserland, oftewel; Grüezi! De imposante Zwitserse Alpen, de schitterende uitzichten, de ijskoude riviertjes en overweldigende flora en fauna vormen samen de perfecte avontuurlijke groepsreis. Met deze actieve groepsreis bezoeken we het bergachtige, groene en vooral niet te vergeten zonnige Zwitserland.

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 14 dagen
  • Volgend vertrek: 14-07-2018 / 28-07-2018 / 11-08-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar

  Welkom in het prachtige Zwitserland, oftewel; Grüezi! De imposante Zwitserse Alpen, de schitterende uitzichten, de ijskoude riviertjes en overweldigende flora en fauna vormen samen de perfecte avontuurlijke groepsreis. Met deze actieve groepsreis bezoeken we het bergachtige, groene en vooral niet te vergeten zonnige Zwitserland.

  Bekijk reis

Informatie over Zwitserland

Inleiding

Ontdek het prachtige Zwitserland!

Zwitserland officieel de Zwitserse Bondsstaat is een land in het midden van Europa met als buren Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Liechtenstein.

Zwitserland is een binnenstaat met een oppervlakte van 41.284 km² en telt ongeveer 8 miljoen inwoners. Bestuurlijk gezien is het een federale republiek bestaande uit 26 kantons. Zwitserland heeft officieel geen hoofdstad, maar Bern vervult in de praktijk die rol en wordt ook officieel aangeduid als ‘bondsstad’. Het is ook de plaats waar de bondsregering zetelt sinds het ontstaan van de federale staat. Zwitserland heeft een geschiedenis van neutraliteit.

In 1815 werd door het Congres van Wenen de eeuwige neutraliteit van het land door de Europese grootmachten erkend. Zwitserland is geen lid van de Europese Unie, maar economisch wel sterk afhankelijk van de EU. Hoewel het land een lange geschiedenis als zelfstandige staat heeft is de Zwitserse cultuur sterk beïnvloed door die van buurlanden Duitsland, Frankrijk en Italië. Duits, Frans en Italiaans zijn alle drie officiële talen in Zwitserland, evenals het Reto-Romaans.

Als single op reis naar Zwitserland? Een groepsreis door Zwitserland, tof! En ja, ook als single. De meeste reizigers bij noSun boeken alleen en met kun je tijdens je reis delen wat je wilt – op het tentje na, die is voor jou alleen natuurlijk. Als je met je groepsgenoten door de mooie natuur wandelt voel je je al gauw een stuk minder ‘single’, want single bij noSun is niet alleen!

Bereikbaarheid

De belangrijkste vliegvelden zijn Zürich, Genève en Basel. Binnen Zwitserland kun je reizen met het openbaar vervoer en met de auto. Tijdens onze singlereis naar Zwitserland verplaatsen we ons per minibus.

Feestdagen en evenementen

01 januari
Nieuwjaarsdag

02 januari
Berchtolsdag

06 januari
Driekoningen

01 augustus
Eedgenootschap (nationale feestdag)

25/26 december
Kerstmis

Flora en fauna

De Zwitserse flora kent een grote diversiteit aan bloemen, planten en bomen. Onder de boomgrens langs de berghellingen van de Alpen groeien bijvoorbeeld fijnsparren, zomereiken en esdoorns. De begroeiing boven de boomgrens bestaat uit struiken, mossen en vetplantjes. In de lager geleden gebieden van midden Zwitserland en in de Jurastreek komen gemengde loofbossen voor. Cipressen, palmen en magnolia’s komen voor in Tessin. Vooral in het voorjaar is het in Alpenweiden werkelijk genieten van een breed palet aan kleuren door het enorme aantal verschillende kruiden- en bloemensoorten die hier dan volop groeien. De fauna in Zwitserland is divers met bijvoorbeeld vogels, vissen, zoogdieren en amfibieën.

Fotografie

n Zwitserland bestaan bijna geen beperkingen om te fotograferen en te filmen. Echter bij grenzen, havens, vliegvelden en militaire bases is het wel verboden, evenals bij kastelen, kerken en musea waar dit staat aangegeven. Gelukkig blijft er nog genoeg over om tijdens je singlereis op de gevoelige plaat vast te leggen!

Geldzaken

Zwitserland is geen EU-land en is dus in 2002 niet overgegaan op de Euro. Toch worden er op diverse plaatsen in Zwitserland wel euro’s geaccepteerd, maar wisselgeld wordt altijd in Zwitserse francs gegeven. Euro bankbiljetten kunnen in Zwitserland worden omgewisseld bij banken, officiële wisselkantoren, op spoorwegstations of bij reisbureaus. Hotels en winkels die geld wisselen houden niet altijd de officiële koers aan. Met de Europas kunnen bij geldautomaten in Zwitserland, Zwitserse franken worden opgenomen. Praktisch overal in Zwitserland worden creditcards geaccepteerd. De banken zijn in het algemeen in de grote steden geopend op maandag t/m vrijdag van 08.30- 16.30 uur. In landelijke streken zijn de banken vaak dicht tussen 12.00 en 13.30 uur. Zaterdags zijn de banken gesloten.

Gezondheid

De Zwitserse gezondheidszorg is uitstekend geregeld. De Zwitserse gezondheidszorg staat bekend als een van de beste ter wereld. De ziekenhuizen hebben bijna geen wachtlijsten voor behandelingen en de medische faciliteiten zijn uitgerust met de nieuwste en beste technologie.

Infrastructuur

Enkele regionale snelwegen vallen onder een vignetplicht. De tolplicht voor snelwegen wordt geheven door de verkoop van snelwegvignetten. Dit vignet kost 40 Zwitserse Frank en is 14 maanden geldig, namelijk van december in jaar A, het gehele jaar B, en januari van jaar C. Voor enkele doodlopende bergwegen naar wandelgebieden wordt apart tol geheven. Ook voor de tunnel Munt La Schera tussen Zwitserland en Italië, en voor de grote Sint Bernhardtunnel moet tol betaald worden.

Zwitserland heeft een dicht en modern spoorwegnet. Het heeft met 121,9 kilometer rails per 1000 km het dichtste netwerk van Europa. Naast de Schweizerische Bundesbahnen (SBB) (nationale spoorwegen die eigendom zijn van de staat) zijn er nog tientallen particuliere spoorwegmaatschappijen. De trajecten van deze maatschappijen variëren van een paar kilometer tot enkele honderden kilometers. De spoorlijnen in Zwitserland zijn voor bijna 98% geëlektrificeerd. Een aanzienlijk deel is smalspoor; sommige lijnen maken gebruik van een tandradsysteem. Om auto’s over de bergen te krijgen wordt er veel gebruikgemaakt van autotreinen.

Natuurparken

Het Zwitserse Nationale Park is nog altijd het enige natuurpark in Zwitserland met een oppervlakte van 172 km2. Dit park is tevens het grootste natuurgebied van Zwitserland. Het park ligt in het Engadin/Münstertal in het kanton Graubünden op een hoogte tussen de 1.400 en 3.200 meter.

Het Schweizerische Nationalpark werd in 1914 opgericht en is daarmee het oudste natuurpark in de Alpen én in Midden-Europa. Het park is beroemd vanwege zijn grote rijkdom aan Alpendieren en -planten en de uitgestrekte ongerepte natuur.

Reisdocumenten

De kans dat je binnen Europa aan de landsgrens of op het vliegveld je paspoort aan een grensbeambte moet tonen wordt steeds kleiner. Begin 2008 is de grenscontrole in Tsjechië, Hongarije, Polen en de Baltische staten afgeschaft, en in december 2008 is ook Zwitserland Schengen-lid geworden. Omdat Zwitserland (evenals Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) geen EU-lid is en niet tot de Europese douane-unie behoort, blijven de controles aan de grenzen op invoer van waren als alcohol en tabak daar wél bestaan

Reistijd en klimaat

Er zijn diverse soorten klimaten in Zwitserland van een poolklimaat in het hooggebergte tot een mediterraan klimaat in Ticino. Over het algemeen is er een overgang van landklimaat naar zeeklimaat en in de hogere delen van de Alpen het hooggebergteklimaat.

Tijdsverschil

In Zwitserland is er geen tijdverschil met Nederland. Ook het veranderen van wintertijd naar zomertijd vindt op dezelfde tijd plaats als in Nederland.

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons