Groepsreizen Slowakije


Adventure roadtrip Slowakije

Slowakije het land met een zeer diverse natuur met bergen, bossen, gras landen en wilde dieren. Met 9 nationale parken en een historische cultuur leent Slowakije zich perfect voor een actieve groepsreis. Middels diverse activiteiten ontdekken we Slowakije op zijn mooist.

Op roadtrip naar het prachtige Slowakije

Natuur, gezelligheid, actie en avontuur zijn de belangrijkste onderdelen van de groepsreis Slowakije. We gaan op roadtrip en gaan kennis maken met het noorden van Slowakije. Door actief te genieten van de natuur ontspannen we en genieten we van deze groepsvakantie. Samen met een groep leeftijdsgenoten ga je optimaal genieten van Slowakije.

  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie Slowakije
  • icon single reizen last minute 14 dagen
Vanaf: €1725,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Adventure roadtrip Slowakije Groepsreis 14 dagen on the move in Tsjechië, Slowakije en Polen Bekijk reis

We gaan op avontuur!

Als je op zoek bent naar de ideale bestemming voor een groepsreis en niet op zoek bent naar massatoerisme is Slowakije een zeer geschikte kandidaat. Tijdens de groepsreis in Slowakije ondernemen we alleen maar leuke activiteiten en maken kennis met de het centrum van Bratislava en gaan de Tatra van dicht bij zien in Noord Slowakije. Een hike met mooie vergezichten als resultaat mag natuurlijk niet ontbreken net als tijd voor jezelf.

 

Informatie over groepsreizen naar Slowakije

Inleiding

Ga op reis en ontdek Slowakije!

Ga mee op roadtrip en ontdek Slowakijke, het land van de hoge Tatra en lage Tatra; prachtige bergen die we gaan zien en verkennen. Slowaaks eten, grotten, bergen en prachtige natuur is wat je kan verwachten van Slowakije. Dit land is een vrij onbekend vakantie land en daarom de ideale bestemming voor een groepsreis.

Als single of alleen reizende naar Slowakije? Ga met deze gezellige groepsreis mee op roadtrip en leer Slowakije op zijn mooist kennen. We beginnen in Bratislava en gaan met een groep actievelingen de gaafste activiteiten doen. Op deze manier trekken we door Noord Slowakije per minibus.

Taal & Cultuur

In Slowakije is de officiële taal Slowaaks. Doordat Slowaken altijd in contact zijn geweest met de wereld en door uitwisseling van culturele en handelscontracten zijn er Slowaakse woorden die je vast zal herkennen. Zoals bijvoorbeeld ambulancia, politika, kino etc.

Slowakije is erg veelzijdig met prachtige natuur, levendige volkskunst en vele historische bezienswaardigheden. De bewoners van Slowakije zijn erg gastvrij en nuttigen in ’s middags de hoofdmaaltijd. De nationale drank van de Slowaken is bier, maar er wordt ook wijn gedronken en gemaakt. Tijd om dit zelf te gaan ontdekken!

Natuur, klimaat & beste reistijd

Slowakije heeft een zeer diverse natuur. Tijdens een groepsreis vind je er bergen, bossen, graslanden, maar ook wetlands. Slowakije telt zelfs 9 nationale parken en is daarom een perfecte bestemming voor een actieve groepsreis.

Slowakije heeft prachtige ongerepte natuur waar lynxen, beren, wolven, gemzen en andere wilde dieren leven. Ze zijn erg schuw waardoor ze zich moeilijk laten spotten. Er is in het oosten van Slowakije een nationaal park waar bizons leven; tijd voor een bezoekje.

De beste reistijd voor een groepsreis naar Slowakije is tussen mei en september. In juli en en augustus kan het door het landklimaat warm worden, maar in de bergen is genoeg verkoeling.

Reisdocumenten

Als je met onze singlereis naar Slowakije gaat, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

Sinds januari 2009 betalen ze ook in Slowakije met de euro, daarvoor was de munteenheid de Slowaakse kroon. Je kan in Slowakije zowel betalen met de pinpas als met de credit card. Het opnemen van geld in de eurozone in Slowakije is niet altijd gratis. Ook is er voor bankpassen meestal een bestedingslimiet per dag of per week. Vraag deze informatie op bij de bank en op verzoek kan het limiet verhoogt worden.

Wist je dat..

.. er in Slowakije bruine beren leven?

.. Slowakije de jongste én een van de kleinste hoofdsteden van Europa heeft?

.. Slowakije bekend staat om de thermische baden?