Actieve groepsreizen in Frankrijk


Outdoor en Avontuurlijke singlereizen naar Frankrijk

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Frankrijk.
Hieronder worden een aantal alternatieven getoond.

  • icon singlerondreis Kampeerreizen
  • icon locatie alleen op vakantie België
  • icon single reizen last minute 3 dagen
Vanaf: €199,-
Groepsreis weekend-break-out Ardennen Hoe je laagdrempelig kennis kunt maken met het concept groepsreis. Zodat ook jij zult zien dat dit de perfecte combinatie is tussen nieuwe mensen leren kennen, outdoor en activiteiten als mountainbiken en kajakken. Bekijk reis
  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie Kroatië
  • icon single reizen last minute 8 dagen
Vanaf: €,-
Tot over je oren in Kroatië! Geniet van het avontuur op deze groepsreis Bekijk reis
  • icon singlerondreis Rondreizen
  • icon locatie alleen op vakantie Kroatië
  • icon single reizen last minute 8 dagen
Vanaf: €,-
Tot over je oren in Kroatië! 40+ Geniet van het avontuur op deze groepsreis Bekijk reis

Informatie over groepsreizen naar Frankrijk

Inleiding

Ontdek het prachtige Frankrijk!

Samen met noSun naar Zuid-Frankrijk? Maak een singlereis naar de prachtige Côte d’Azur of de Franse Alpen. De actieve groepsreizen naar Frankrijk hebben voor iedereen wat te bieden. Actief bezig zijn in de natuur, genieten van het warme klimaat en de Franse cultuur of liever iets meer tot rust komen? Het is allemaal mogelijk bij noSun.

Een singlereis naar Frankrijk? Alleen op pad naar Frankrijk? Ga als single of alleen reizende met een groep gezellige avonturiers mee om Zuid-Frankrijk te ontdekken. Alle activiteiten die je alleen misschien niet zou ondernemen, doe je samen met je groepsgenoten. Beleef samen een prachtige groepsvakantie in Frankrijk!

 

Taal & Cultuur

Bonjour! Met een klein beetje Frans kun je al gauw een drankje op een terras bestellen, of vragen waar het toilet is. De Fransen spreken naast Frans tegenwoordig echter ook steeds meer Engels, toch best handig als je je tijdens je groepsreis verstaanbaar wilt maken!

In Frankrijk begroeten mensen elkaar met een handdruk en vrienden geven elkaar twee kussen op de wangen, in plaats van de drie zoenen die we in Nederland gewend zijn. De Fransen hechten veel waarde aan op tijd komen, terwijl andere zaken soms met ‘de Franse slag’ gaan en niet zo nauw komen. De Franse cultuur staat daarnaast natuurlijk vooral bekend om het eten, de kazen en de lekkere wijnen die er van de heuvels in de Bourgogne, Bordeaux en Champagne af komen.

 

Natuur, klimaat & beste reistijd

Frankrijk is vlak in het noorden en aan de kust, heuvelachtig in het midden, heeft met de Alpen en Pyreneeën twee prachtige bergketens op de landsgrenzen. Er is zelfs een gebied met vulkanen en de vele rivieren, meren, gorges en ligging aan de Atlantische kust en Middellandse zee maken Frankrijk tot een fantastische vakantiebestemming voor actieve outdoorfanaten!

In het zuiden van Frankrijk heerst een mediterraan klimaat met temperaturen die in de zomer rond de 30 graden liggen, maar ook in het voorjaar is het er vaak al lekker warm. Ideaal dus voor onze singlereizen die elk jaar vanaf april richting het land van stokbrood en croissants vertrekken.

Reisdocumenten

Als je met onze single groepsreis naar Frankrijk gaat, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op groepsreis naar Frankrijk wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

De Franse Franc is tegelijk met de Nederlandse Gulden de deur uit gegaan, dus tijdens je groepsreis naar Frankrijk kun je lekker makkelijk betalen met euro’s.

Het stopcontact waar in Frankrijk gebruik van wordt gemaakt zijn de types C en E. In Nederland maken we gebruik van type C, deze passen meestal zonder problemen in type E.

Wist je dat..

.. het Franse leger 150 postduiven in dienst heeft?

.. Frankrijk 1200 verschillende kazen produceert!

.. Frankrijk 30.000 rotondes telt, een curieus wereldrecord.

.. elk jaar worden er in Frankrijk 10 miljard stokbroden verkocht!