Frankrijk - noSun Groepsreizen en single reis Europa

Frankrijk

  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Volgend vertrek: 01-09-2018 / 29-09-2018
  • Leeftijdscategorie: 40 tot en met 59 jaar

  Stel je voor dat je ergens kon verblijven midden in een groene vallei met olijfbomen, omgeven door bergtoppen, op de achtergrond kabbelt de zeegroene rivier langs de sfeervolle boulevard. Zo rustig, je zou bijna niet verwachten dat dit de ideale plek is om te raften, te hiken en om de sprong in het diepe te wagen tijdens canyoning. In het staartje van de Alpen, en op de grens met Italië, hebben we de ideale locatie gevonden voor een actieve groepsreis met vakantiemomenten waarin je even helemaal niks hoeft. Ga je mee naar Frankrijk?

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Volgend vertrek: 30-06-2018 / 07-07-2018 / 14-07-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar
  • Gegarandeerd vertrek

  Ready for adventure? De Franse Alpen op z'n best! 8 dagen vol actie en avontuur in het Franse Guillestre. Canyoningen, kajakken en bivakkeren in de wildernis zijn slechts een selectie van de activiteiten die we tijdens deze groepsreis gaan doen. We verblijven een week lang op dezelfde plek en ontdekken iedere dag een andere spannende activiteit! Wat is Frankrijk toch mooi, de perfecte omgeving voor een actieve en avontuurlijke groepsreis!

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Volgend vertrek: 28-04-2018 / 05-05-2018 / 09-06-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar

  Stel je voor dat je ergens kon verblijven midden in een groene vallei met olijfbomen, omgeven door bergtoppen, op de achtergrond kabbelt de zeegroene rivier langs de sfeervolle boulevard. Zo rustig, je zou bijna niet verwachten dat dit de ideale plek is om te raften, te hiken en om de sprong in het diepe te wagen tijdens canyoning. In het staartje van de Alpen, en op de grens met Italië, hebben we de ideale locatie gevonden voor een actieve groepsreis met vakantiemomenten waarin je even helemaal niks hoeft. Ga je mee naar Frankrijk?

  Bekijk reis

Informatie over Frankrijk

Inleiding

Ontdek het prachtige Frankrijk!

Samen met noSun naar Zuid-Frankrijk? Maak een singlereis naar de prachtige Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk. Deze actieve groepsreis heeft voor iedereen wat te bieden. Actief bezig zijn in de natuur, genieten van het warme klimaat en de Franse cultuur of toch liever tot rust komen? Het is allemaal mogelijk bij noSun.

Een singlereis naar Frankrijk? Alleen op pad naar Frankrijk? Ga als single of alleen reizende met een groep gezellige avonturiers mee om Zuid-Frankrijk te ontdekken. Alle activiteiten die je alleen misschien niet zou ondernemen, doe je samen met je groepsgenoten. Beleef samen een prachtige vakantie in Frankrijk!

Frankrijk is het grootste land binnen de EU, met een oppervlakte van 674.848 km². Vanwege de zeshoekige vorm van het land wordt het ook wel l’Hexagone genoemd. De hoofdstad van Frankrijk is Parijs, de grootste stad van het land. Parijs staat natuurlijk bekend om de Eiffeltoren, de Notre Dame en haar vele andere bezienswaardigheden. In het zuiden van Frankrijk heerst een mediterraan klimaat met temperaturen die in de zomer rond de 30 graden liggen. Bereid je dus maar voor op een actieve groepsreis met een heerlijk warm klimaat.

Bereikbaarheid

In Frankrijk kun je goed terecht met je mobiele telefoon. In natuurgebieden en bergen kan het bereik minder goed zijn. Om naar Frankrijk te bellen vanuit Nederland, moet je de landcode van Frankrijk voor het telefoonnummer zetten, dit is +33. Als je vanuit Frankrijk naar Nederland wil bellen, zet je de landcode van Nederland voor het telefoonnummer, dit is +31.

Cultuur

In Frankrijk begroeten mensen elkaar met een handdruk. Vrienden geven elkaar twee kussen op de wangen. Er wordt verwacht dat je mensen aanspreekt met Bonjour Monsieur/Madame. Wanneer je uitgenodigd wordt om te komen eten in Frankrijk, zorg dan dat je op tijd bent en niet later dan 10 minuten te laat. Als je uitgenodigd bent voor een groot diner, is het gebruikelijk dat in de ochtend bloemen worden gestuurd die in de bloemstukken op tafel worden verwerkt. In Frankrijk zul je zien dat oudere mensen vaak voorgaan in de rij, bijvoorbeeld bij de bakker. In Nederland vinden we dit voordringen, maar in Frankrijk is dit normaal. In Nederland houden we allemaal van klagen, de Fransen klagen maar weinig. Ze volgen de regels, zeuren niet en nemen dingen zoals ze gaan. Daarnaast zijn de Fransen erg op hun privacy gesteld, privézaken worden alleen besproken met naaste vrienden of familie en niet met collega’s of kennissen. Door het tonen van correct gedrag wordt vertrouwen gewonnen bij de Fransen.

Feestdagen en Evenementen

Frankrijk heeft 11 officiële nationale feestdagen, waarvan een aantal Rooms-Katholiek. Op deze dagen zijn de Franse overheidsinstellingen, banken en winkels gesloten.

Alle feestdagen:

1 januari
Nieuwjaarsdag (officiële feestdag)

14 februari
Valentijnsdag

Eerste zondag van maart
Grootmoederdag

16 en 17 april
Pasen (officiële feestdag)

1 mei
Dag van de arbeid (officiële feestdag)

8 mei
Fête de la Victoire (bevrijdingsdag) (officiële feestdag)

25 mei
Hemelvaartsdag

Elke laatste zondag van mei viert men moederdag, tenzij dit samenvalt met Pinksteren, dan wordt moederdag een week verschoven.

4 juni en 5 juni
Pinksteren (officiële feestdag)

21 juni
Fête de la Musique

18 juni
Vaderdag (officiële feestdag)

14 juli
Quatorze Juillet (vuurwerk) (officiële feestdag)

15 augustus
Maria ten Hemelopneming (officiële feestdag)

1 november
Allerheiligen (officiële feestdag)

11 november
Wapenstilstand (officiële feestdag)

17 november
Dag van de eerste Beaujolias (wijn)

6 december
Sint Nicolaas

24 december
Kerstavond

25 december
Kerst (officiële feestdag)

Flora en Fauna

Flora
Frankrijk was vroeger geheel bedekt met bossen en wouden, daar is nu nog maar een kwart van over. Bossen vind je er in allerlei soorten en alleen al in de Pyreneeën komen meer dan 400 soorten bloemen voor, waarvan sommige uniek. In het zuiden van Frankrijk is het in sommige delen erg dor door het klimaat. Aan de Côte d’Azur groeien veel citroen- en sinaasappelbomen. Door het grote verschil aan regendagen per gebied, is het ene gebied groener dan het andere.

 Fauna
Ook de dierenwereld in Frankrijk is erg verschillend. In het noorden en westen vind je bijvoorbeeld wezels, marters, bunzings, dassen en otters. Ook zijn er grotere dieren te vinden, zoals het edelhert, ree en het wild zwijn. Vooral op de kleine weggetjes op het platteland zijn deze dieren vaak te zien. In Zuid-Frankrijk is de samenstelling van dieren heel anders. Langs de middellandse zeekust leven bruinvissen, tuimelaars, dolfijnen en de monniksrob. In Frankrijk komen zelfs dieren voor die in Nederland niet meer voorkomen, zoals de beer, lynx, marmot en de wolf. Onder veel dieren is een grote schade aangericht door de vele jagers.

Elektriciteit

Het stopcontact waar in Frankrijk gebruik van wordt gemaakt zijn de types C en E. In Nederland maken we gebruik van type C, deze passen meestal zonder problemen in type E. In Frankrijk hebben ze een voltage van 230V/50Hz.

Geldzaken

In Frankrijk wordt er net zoals in Nederland met de Euro betaald. Geldautomaten zijn ruimschoots aanwezig en met de grote creditcards worden op de meeste plekken geaccepteerd. Voor fooien in bijvoorbeeld restaurants wordt vaak 5% tot 10% gerekend, een fooi geven is niet verplicht.

Gezondheid

Mocht er tijdens je actieve groepsreis iets gebeuren en heb je medische hulp nodig, dan kun je hier beter vooraf op voorbereiden. Het beste is om via je ziektekostenverzekeraar te informeren naar de mogelijkheden. Via noSun is het ook mogelijk om een reisverzekering af te sluiten.
Apotheken zijn over het algemeen in Frankrijk geopend van 08.00/09.00 tot 19.00/20.00. Sommige blijven tot laat of zelfs de hele nacht open. Stel dat je iets is overkomen tijdens de reis waardoor je naar het ziekenhuis moet, vergeet dan niet je identiteitsbewijs en reisverzekeringspapieren mee te nemen. Wanneer het niet mogelijk is om het ziekenhuis te bereiken, bel dan 112.

Infrastructuur

In Frankrijk zijn de wegen over het algemeen goed. Reizen met de auto gaat het snelst over de autosnelweg. Je betaalt wel tol op deze wegen. Het totale verharde wegennetwerk is ongeveer 951.220 km lang. Er zijn goede busverbindingen tussen alle plaatsen in Frankrijk. Ook de trein is een goed vervoersmiddel, er is een uitgebreid spoorwegennetwerk en de verbindingen zijn door het hele land zeer goed. Het totale spoorwegennetwerk is ongeveer 29.370 km lang. Ook een optie is om naar Frankrijk te reizen via de luchtwegen. Frankrijk heeft 476 luchthavens, waarvan 292 met verharde start- en landingsbanen.

Reisdocumenten

Voor je singlereis naar Frankrijk is een geldig paspoort of identiteitsbewijs vereist. Je hebt voor Frankrijk geen visum nodig. Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Frankrijk, je hebt hiervoor geen internationaal rijbewijs nodig. Dus voor je groepsreis naar Frankrijk heb je geen speciale documenten nodig.

Reistijd en Klimaat

Frankrijk kent verschillende klimaatzones. Ze kennen een mediterraan klimaat, gematigd zeeklimaat en een hooggebergteklimaat, afhankelijk van de regio waar je verblijft. Frankrijk heeft een zacht klimaat en hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe droger en warmer het wordt. In de zomer zijn er regelmatig tropische temperaturen van 30 graden of meer. Frankrijk kent geen echt regenseizoen, de zomermaanden zijn meestal wel droger dan de rest van het jaar.

Taal

De officiële taal van Frankrijk is Frans. Engels wordt er beperkt gesproken en vrijwel niemand spreekt Nederlands. Dus voordat je naar Frankrijk gaat, is het misschien slim om de basisdingen te leren.

 

Tijdsverschil

De tijdzone waar Frankrijk in zit is UTC +1, dit is dezelfde tijdzone als Nederland. Ook in Frankrijk hebben ze zomertijd en wintertijd, er is dus geen tijdsverschil met Nederland.

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons