Groepsreizen en singlereizen Bosnië


noSun op de Balkan: actief en avontuurlijke singlereizen

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Bosnië.

Informatie over groepsreizen naar Bosnië

Inleiding

Ontdek het prachtige Bosnië!

Het onontdekte Bosnië samen met noSun en andere actieve reizigers bezoeken? Boek dan deze rondreis naar de onontdekte parel van de Balkan.

Als single naar Bosnië? Alleen op pad naar Bosnië? Ga als single of alleen reizende met een groep gezellige actievelingen mee om Bosnië te beleven. Onderneem de tofste activiteiten die je alleen misschien niet zo snel zou doen, nu wel samen met je groepsgenoten. Ga mee en beleef samen een prachtige vakantie in Bosnië!

Taal & Cultuur

  • In Bosnië spreekt men 3 verschillende talen, Bosnisch, Kroatisch en Servisch. Gelukkig kom je bij hotels en bezienswaardigheden tegenwoordig al een heel eind met Engels.

Natuur, klimaat & beste reistijd

Bosnië staat bekend om de ongerepte natuur. Veel natuurparken, nationale parken en zelfs een natuurgebied vol met vogels. Veel groen dus. Bergen, bossen, heuvels en zelfs een kustlijn, Bosnië heeft van alles wat. Het mooie is: het is er heel rustig. Tijdens een groepsreis heb je dus genoeg tijd om de auto even stil te zetten en wat gave foto’s te maken.

Bosnië kent een alpien landklimaat met warme zomers en koude, sneeuwrijke winters.
Je kunt Bosnië het beste bezoeken in de maanden april tot en met september. Dan is het droog en zonnig, ook kan het best heet worden in de maanden juli en augustus. Gelukkig maakt dat tijdens een actieve groepsreis niet zo heel veel uit, omdat er genoeg mogelijkheden om af te koelen. Er is trouwens geen tijdsverschil met Nederland.

Reisdocumenten

  • Om naar Bosnië te reizen heb je een paspoort of Nederlandse identiteitskaart nodig. Zorg ervoor dat het document nog 3 maanden geldig is bij terugkomst uit Bosnië.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

Tijdens een actieve groepsreis in Bosnië kun je overal prima terecht met je pinpas. Er zijn voldoende geldautomaten in de grote steden. Al is het natuurlijk altijd handig om wat contant geld mee te nemen in de vorm van de BAM (Bosnische convertibele mark). Momenteel is de koers als volgt; €1,- is ongeveer 2 BAM; 2 BAM is ongeveer €0,50.

Je kan ook prima je telefoon of camera opladen in Bosnië aangezien de stopcontacten hetzelfde zijn als in Nederland. Je hebt geen verloop- of wereldstekker nodig.

4G kennen ze nog niet echt in Bosnië maar 3G wel. Hotels, restaurants en sommige cafés hebben gratis Wifi beschikbaar.

Wist je dat..

…er wel drie bevolkingsgroepen leven, namelijk de Bosnische moslims (Bosniaks), Bosnische Kroaten en Bosnische Serviërs.

…het land is ontstaan bij het uiteenvallen van het voormalige Joegoslavië in 1992.

…er drie officiële talen in Bosnië zijn: Bosnisch, Servisch en Kroatisch. Deze drie talen lijken zo sterk op elkaar, dat je maar een van deze talen hoeft te kennen om de andere twee te verstaan.

…de Bosnische keuken nauw verwant is met de Turkse, Griekse en andere mediterrane keukens.