Finland

  • Bestemming:
  • Duur: 14 dagen
  • Volgend vertrek: 14-07-2018 / 28-07-2018 / 11-08-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar
  • Gegarandeerd vertrek

  Het trio is compleet! Ontdek, naast onze groepsreizen naar Noorwegen en Zweden, ook onze 14-daagse groepsrondreis naar Finland en maak jouw Scandinavische ervaring compleet.

  Bekijk reis

Informatie over Finland

Inleiding

Ontdek het prachtige Finland!

Je raakt hier nooit uitgekeken! Finland ligt het meest oostelijk van alle West-Europese landen. De hoofdstad van Finland is Helsinki. Het land telt ongeveer 5.5 miljoen inwoners en de meeste inwoners wonen in het zuiden van het land.

Op singlereis naar Finland! Ben je single? Geen probleem; de meeste van onze reizigers boeken alleen. En met een groep ontdek je Finland op zijn best! Trek de bossen in en ‘verdwaal’ in de prachtige natuur. Met noSun’s singlereis naar Finland ga je een fantastische vakantie tegemoet!

De taal die in Finland wordt gesproken is Fins en ongeveer 6% van de bevolking spreekt Zweeds als eerste taal. In doorsnee is Finland ongeveer 542 kilometer breed en 1157 kilometer lang. Ruim 70 procent van het land is bedekt met bos en 10 procent bestaat uit water. Finland heeft meer dan 100.000 meren en daarom heet Finland ook het land van de meren.

Bereikbaarheid

In Finland kun je gewoon met je normale mobiele nummer bellen en gebeld worden. In alle steden heb je gewoon bereik met je mobiele telefoon. In de afgelegen gebieden van Finland ben je echter niet bereikbaar met een normale gsm. Wil je ook in de afgelegen gebieden bereikbaar zijn dan kun je eventueel een zogenoemde Iridium satelliet telefoon huren. Deze zijn een stuk groter dan de gewone gsm toestellen en is tevens alleen in de buitenlucht te gebruiken omdat de telefoon met een satelliet in verbinding staat.

Het landnummer van Finland is +358. Dit nummer moet je voor het telefoonnummer zetten mocht je naar Nederland willen bellen.

Daglicht

In de maanden juni en juli zijn de nachten net als in Nederland erg kort en kan de temperatuur vrij aangenaam zijn. In de wintermaanden zie je in Finland de zon soms maar een paar uur per dag. Dit maakt het in de winter erg koud en temperaturen van -30 graden Celsius zijn dan ook geen uitzondering.

Feestdagen en evenementen

Buiten de gebruikelijke feestdagen om zijn er enkele nationale en lokale feestdagen in Finland.

1 januari
Nieuwjaarsdag

6 januari
Driekoningen

9 april
Mikael Agricola Dag (Dag van de Finse Taal)
Op 9 april viert men in Finland Mikael Agricola Dag ook wel Dag van de Finse Taal genoemd. Mikael Agricola wordt vaak de grondlegger genoemd van de Finse geschreven taal en was een van de meest prominente voorstanders van de Protestantse Reformatie in Zweeds Finland.

18 april
Goede Vrijdag

20 en 21 april
Pasen

1 mei
Vappu (de eerste mei)

9 mei
Dag van Europa

29 mei
Hemelvaartsdag

8 en 9 juni
Pinksteren

20 t/m 26 juni
Midzomer
Overal in Scandinavië wordt Midzomer uitbundig gevierd, dus ook in Finland. De naam Juhannus verwijst naar Johannes de Doper wiens geboortedag werd gevierd in deze periode. Een belangrijk onderdeel van de vieringen is het ontbranden van een vredevuur; in het Fins “kokko” genoemd.

6 juli
Eino Leino Dag, Dag van de Poëzie en de Zomer
De dag is vernoemd naar de Finse schrijver Eino Leino. Het is geen vrije dag.

31 oktober
Allerheiligen

6 november
Dag van het Zweedse bewustzijn
Dit een soort van Nationale feestdag van de Zweeds (Finlandzweeds) sprekende minderheid. Zweeds is een officiële taal in Finland. Het is geen vrije dag.

9 november
Vaderdag (Scandinavië)

6 december
Dag van de onafhankelijkheid 1917
Na de Russische oktober revolutie riep het Finse parlement op 6 december 1917 de onafhankelijkheid uit. Deze onafhankelijkheid werd formeel door de Sovjet-Unie erkend in 1920 met het sluiten van een vredesverdrag tussen beide landen

25 en 26 december
Kerstmis

31 december
Oudjaarsdag

Cultuur

Finland heeft 5.5 miljoen inwoners waarvan ongeveer 90% Fins spreekt. De tweede taal die ongeveer 6% van de bevolking spreekt is Zweeds. Finnen zijn over het algemeen vrij gereserveerd en niet erg spraakzaam. Zodra ze mensen goed leren kennen worden de Finnen wat opener. Finnen zijn ook vrij formeel en sluiten bijna elke gesprek (ook met vrienden) af met een handgebaar.
In Finland is de samenleving belangrijker dan het individu. Een groot verschil dus met de Nederlandse cultuur. Mensen in Finland luisteren veel beter naar een hoger geplaatst iemand en ze houden zich beter aan de regels dan in Nederland.

Flora en fauna

Flora
Finland is een van de bosrijkste landen van Europa. De meestvoorkomende bomen zijn de den 53%, spar 28% en de berk 19%. De grond in Finland is vrij droog vandaar dat de Dennen en Sparren goed groeien in Finland. Het grootste gedeelte van de ondergrond van de bossen in vooral Lapland bestaat uit Mos. Ook groeien er veel frambozen en bosbessen in Finland.
De meren in Finland zijn bedekt met waterlelies. Lapland heeft toendra- en bergbegroeiing. Deze bergbegroeiing is niet veel maar toch groeien er kleurrijke bloemen. Margrieten, boterbloemen en korenbloemen komen in het hele land voor. Opmerkelijk zijn ook de vele soorten paddenstoelen die in Finland groeien.

Fauna
De dieren die in Finland in het wild voorkomen zijn beren, wolven, lynxen en vossen. De kudden van rendieren zijn sterk afgenomen. Boven de boomgrens op de bergen komen in Finland erg veel lemmingen voor. De beschermde eland komt vooral voor in het woud en in de moerasgebieden. Er leven in Finland elf soorten reptielen en kikkers. Van de ongeveer 350 vogelsoorten die in Finland voorkomen behoren er 230 tot de trekvogels. De uilen en de arend zijn vogels die tot de beschermde diersoorten horen. In de Finse wateren leven 77 soorten vis, waarvan ongeveer de helft uit zoetwatersoorten bestaat. Veel voorkomende vissen in Finland zijn de snoek, baars, brasem, zalm en forel.

Fotografie

Ben je van plan om veel foto’s te maken tijdens je singlereis aangezien Finland een prachtig land is en wil je de batterij van je camera opladen? Dit is in Finland geen probleem want hier kennen ze namelijk dezelfde stekkerdozen als in Nederland. In Finland is de spanning 230 volt/50 Hz. Houd er wel rekening mee dat batterijen en accu’s door koud weer eerder leeg kunnen worden.n.

Geldzaken

In Finland betaalt men net als in Nederland en veel andere Europese landen met de Euro. Finland is het enige Scandinavische land waar met de Euro betaald wordt.

In Finland kun je net als in Nederland niet betalen met 1 en 2 eurocent muntstukken en ook in Finland wordt dus alles afgerond op 5 eurocent.

Omdat ze in Finland met de Euro betalen kun je de prijzen makkelijk vergelijken. Vroeger bleek Finland een stuk duurder te zijn dan Nederland maar tegenwoordig zijn de verschillen heel erg klein.

Gezondheid

Neem op je reis naar Finland een bewijs van je ziekteverzekering mee. Deze heb je namelijk nodig wanneer je naar de dokter of het ziekenhuis moet. Er zijn heel veel apotheken in Finland en sommige zijn zelfs 24 uur per dag open. Verder zijn er weinig bijzondere gezondheidsrisico’s in Finland. Water uit de kraan kun je gewoon drinken en zelfs het water uit sommige meren en rivieren is van drinkwaterkwaliteit.

Muggen

Finland wordt niet voor niets het land van de vele meren genoemd. Een nadeel dat de vele meren met zich meebrengen zijn de muggen. De muggen komen vooral voor in de zomer maanden; juni, juli en augustus. Het wordt daarom aangeraden om een muggensticks mee te nemen vanuit Nederland of deze aan te schaffen in één van de vele apotheken die er in Finland zijn. Ook kan je een klamboe meenemen wanneer je in de zomermaanden naar Finland gaat.

Natuurparken

Finland telt 35 nationale natuurparken. Het zijn grote gebieden met diverse natuurlijke kenmerken. De parken zijn voor alle bezoekers open en je kunt er genieten van de rust en de prachtige landschappen. In veel van de natuurparken zijn er gemarkeerde paden aanwezig voor de wandelaars. De routes variëren van eenvoudig tot veeleisend. Ook beschikken veel van de nationale natuurparken over een bezoekerscentrum waar je bijvoorbeeld een excursie zou kunnen beginnen.

Infrastructuur

De wegen in Finland zijn goed en het totale wegennet is ongeveer 80.000 km lang. Het verkeer rijdt net als in Nederland aan de rechterkant en verleend voorrang van rechts. De auto is het makkelijkste vervoersmiddel om overal te komen maar beschik je niet over een rijbewijs dan kan je ook prima met de trein

Reisdocumenten

Voor Finland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europees identiteitsbewijs. Het paspoort moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn vanaf het vertrek naar Finland.

Reistijd en klimaat

Finland heeft een gematigd landklimaat en je kan eigenlijk in elke periode wel op vakantie naar Finland. Waar je wel rekening mee moet houden is dat er een groot verschil is temperatuur in de zomer en in de winter maanden. De temperatuur kan namelijk variëren van 25 graden in de zomer tot – 30 in de winter.
In de maanden oktober en november valt de meeste regen in Finland. In de zomer van juni tot en met augustus is het vaak droog en zonnig in Finland. Het zuiden van Finland is ongeveer 4 maanden lang bedekt met sneeuw en het noorden van Finland rond de 7 maanden.

Tijdsverschil

In Finland is het 1 uur later dan in Nederland.

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons