Singlereizen Finland


Actieve single vakanties in Finland

Finland, het land van meren, rivieren, kanalen, bergen, bossen en heuvels, maar ook van een indrukwekkende cultuur en prachtige steden. Met de single reizen Finland gaan we dit mooie land volop ontdekken en zul je een onvergetelijke vakantie beleven. Je bent niet alleen samen met een leuke groep, maar ook in een bijzonder land waar je heel veel kunt ondernemen. 

Toch is Finland geen typisch vakantieland en wanneer je houdt van zon, zee en strand ben je ook niet aan het goede adres. In Finland draait het om actief bezig zijn, genieten van de schitterende natuur en het ontdekken van bijzondere bezienswaardigheden. Ben jij klaar voor een avontuur in de wildernis?

  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie Finland
  • icon single reizen last minute 14 dagen
Vanaf: €1775,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Adembenemend Finland Bekijk reis

Op pad met de sneeuwscooter

Met de single reizen Finland gaan we met de hele groep op ontdekkingsreis door dit prachtige land. Er zijn dan ook volop mogelijkheden voor activiteiten en interessante uitjes. Een van de grootste bezienswaardigheden in Finland is het noorderlicht. Wanneer je in de winter mee gaat met een van de single reizen Finland is de kans zeer groot dat je dit bijzondere fenomeen met eigen ogen kunt zien. Verder trekken we de natuur in en bezoeken we de mooiste plekjes van het land. Natuurlijk is ook de sneeuwscooter van de partij: het is een onvergetelijk ervaring om hiermee door het landschap te rijden.

Lekker eten tijdens single reizen in Finland

Bij een vakantie in Finland hoort natuurlijk ook een Fins diner. Deze krijg je dan ook voorgeschoteld. De Finse keuken heeft Scandinavische en Russische invloeden en er staat dan ook veel vis op het menu. Maar ook vlees van een rendier of lam vallen hier goed in de smaak. 

De temperaturen in Finland worden naarmate de winter vordert steeds lager. Vanaf december daalt de temperatuur gestaag. Wanneer we de natuur gaan ontdekken pakken we onszelf dan ook lekker goed in om de kou te weerstaan. Ondanks de kou is de winterperiode de beste tijd om een bezoek te brengen aan Finland. De winterse sferen in de mooie omgeving geven je het ultieme vrijheidsgevoel.

Informatie over groepsreizen naar Finland

Inleiding

Ontdek het adembenemende Finland!

Je raakt hier nooit uitgekeken! Finland ligt het meest oostelijk van alle West-Europese landen. De hoofdstad van Finland is Helsinki. Het land telt ongeveer 5.5 miljoen inwoners en de meeste inwoners wonen in het zuiden van het land.

Op singlereis naar Finland! Ben je single? Geen probleem; de meeste van onze reizigers boeken alleen. En met een groep ontdek je Finland op zijn best! Trek de bossen in en ‘verdwaal’ in de prachtige natuur. Met onze singlereis naar Finland ga je een fantastische vakantie tegemoet!

Taal & Cultuur

De taal die in Finland wordt gesproken is het Fins en ongeveer 6% van de bevolking spreekt Zweeds als eerste taal.

Finnen zijn over het algemeen vrij gereserveerd en niet altijd even spraakzaam, maar zodra ze mensen goed leren kennen worden ze wel wat opener! In Finland is de samenleving belangrijker dan het individu, waardoor mensen eerder geneigd zijn te luisteren naar een hoger geplaatst iemand en zich aan de regels te houden.

Wat betreft sport kun je het misschien wel raden: de wintersporten zijn in Finland favoriet en hierin zijn ze op internationaal gebied dan ook goed vertegenwoordigd.

Natuur, klimaat & beste reistijd

Finland kennen we allemaal als ‘het land van de 1000 meren’, maar dat zijn er oneindig veel meer! Behalve veel water, is een groot deel van het land bedekt met bos. De Finnen hebben bovendien grote delen van hun land uitgeroepen tot nationaal park, het zijn er in totaal maar liefst 35!

Finland heeft een gematigd landklimaat en je kan eigenlijk in elke periode wel op groepsreis naar Finland! Waar je wel rekening mee moet houden is dat er een groot verschil in temperatuur is tussen de zomer- en de wintermaanden. De temperatuur kan variëren van 25 graden in de zomer tot -30 in de winter.
In de zomer, van juni tot en met augustus, is het vaak droog en zonnig in Finland, heerlijk voor een actieve outdoorvakantie!

Reisdocumenten

Voor een groepsreis naar Finland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient bij thuiskomst nog geldig te zijn.

Verzekeringen

Als je met noSun op groepsreis naar Finland wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

Finland is het enige Scandinavische land waar je met de euro kunt betalen. Geld wisselen is dus niet nodig! Ook passen je Nederlandse opladers gewoon in de Finse stopcontacten. Er is niet altijd op alle campings elektriciteit, voor die gevallen is het handig een powerbank mee te nemen.

Tijdsverschil

In Finland is het een uur later dan in Nederland, zowel in de zomer als in de winter.

Wist je dat..

.. de Finnen een heuse dag voor mislukkingen hebben uitgeroepen? Op 13 oktober vieren ze de ‘Day of Failure’!

.. je door het allemansrecht overal in het land je tentje mag neerzetten voor een overnachting midden in de natuur?

.. er elk jaar een wereldkampioenschap vrouwensjouwen wordt georganiseerd? Hi-la-risch!