12 redenen om met noSun op reis te gaan

 • Winnaar Reisgraag Award 2020; Beste reisorganisatie Actieve vakantie
 • Winnaar Zoover Award; Beste Actieve en Avontuurlijke reisorganisatie
 • Veiligheid
 • Kwaliteit materiaal
 • Reisbegeleiding
 • Financiële zekerheid: SGR
 • Calamiteitenfonds
 • ANVR
 • Jarenlange ervaring
 • Enthousiast kantoorteam
 • Overzichtelijke betaling
 • Persoonlijk contact
singlereis warm water bron ijsland

Winnaar Reisgraag award 2021, 2022 en 2023; Beste Actieve reisorganisatie

Met een score van 9,1 heeft noSun de Reisgraag Award gewonnen en zijn wij verkozen tot de beste reisorganisatie in de categorie Actieve reizen. Wij zijn dus de specialist op gebied van avontuurlijke en actieve groepsreizen! Deze score is puur gebaseerd op review cijfers van onze reizigers!

Winnaar Zoover Award; Beste Actieve en Avontuurlijke reisorganisatie

In 2015, 2013 en 2011 heeft noSun reizen de ZOOVER Awards gewonnen. Het publiek heeft ons verkozen tot “Beste aanbieder Actief en Avontuurlijk”! Dit behaalden we met ons unieke aanbod van groepsreizen die we organiseren in landen als Schotland, Ierland, IJsland, Zweden en Noorwegen. We behaalden de hoogste score op service en kwaliteit en laten daarmee namen als: Baobab, Sawadee, Cirkel, Shoestring en SNP ruimschoots achter ons. Zoover.nl is dé toonaangevende vakantie beoordelingssite van Nederland.

Veiligheid gaat boven alles!

Onze reisbegeleiders worden elk jaar getraind op ons trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Voor noSun reisbegeleiders is het verplicht eens in de twee jaar deel te nemen aan een EHBO training. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Kwaliteit kampeer- en kookmateriaal (zomer)

Tijdens de zomer groepsreizen verzorgt noSun al het kampeer- en kookmateriaal. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, daarom krijgt elke reiziger van ons een eigen tent mee; nieuw of slechts enkele weken gebruikt! Het vervoer per mini bus zal ook niet vervelend zijn, noSun beschikt over de nieuwste type busjes van alle gemakken en moderne veiligheidstechnieken voorzien.

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding

De reisbegeleiders worden door ons zelf geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar organiseren we een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen. Wij investeren graag in de kennis van onze reisbegeleiders! Daarnaast organiseren we aan het einde van het seizoen een personeelsweekend om het contact met de begeleiding warm te houden en het seizoen te evalueren. Samen kom je immers verder. Maak kennis met onze reisbegeleiders.

Financiële zekerheid: SGR

Wij doen er graag alles aan om jou met een veilig en prettig gevoel op reis te laten gaan. Daarom is noSun onder andere aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Alle reizen die we aanbieden op onze website vallen binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Volgens de overeenkomst wordt er zorg gedragen aan de terugreis als de bestemming reeds is bereikt.

Calamiteitenfonds

noSun is ook aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Alle reizen die we aanbieden op onze website vallen binnen de grenzen van het Calamiteitenfonds. De garantie houdt in dat je (een deel van) je reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren. De kosten voor deelname aan het Calamiteitenfonds bedragen €2,50 per boeking.

ANVR

noSun is aangesloten bij de ANVR. De ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) is de branche vereniging van de reisbranche. Lees hier de 6 zekerheden die noSun jou hierdoor kan bieden.

Jarenlange ervaring

noSun is in 2003 opgericht. Uit liefde voor het vak, met passie en ondernemerschap is op een knusse studenten zolderkamer, in de studentenstad Enschede, noSun Groepsreizen ontstaan. Onze passie voor reizen en kwaliteit blijven niet onopgemerkt! Heel veel van onze reizigers komen jaarlijks terug, we hebben 3 maal een ZOOVER award gewonnen voor beste aanbieder van Actieve en Avontuurlijke reizen en we staat te boek als nummer 13 op de lijst met beste spinn-offs allertijden van de Saxion Hogescholen (Enschede, Deventer & Apeldoorn).

Sinds onze oprichting hebben we veel ervaringen opgedaan en goede contacten opgebouwd met verschillende partijen op de bestemmingen. Door de jaren heen zijn er verschillende reisverslagen naar ons gestuurd, lees hier de reisverslagen van de tofste groepsreizen.

Enthousiast kantoorteam

Het kantoorpersoneel van noSun bestaat uit een jong en enthousiast team en heeft affiniteit met onze bestemmingen. Meerdere keren per jaar wordt er deelgenomen aan studiereizen om meer kennis en contacten op te doen. Zodoende wordt de kwaliteit van onze reizen gewaarborgd. Enkele medewerkers hebben in het verleden al eens reizen begeleid en weten precies hoe alles in het veld in zijn werk gaat. Dus heb je vragen of twijfel je over een reis? Neem gerust contact met ons op, we zullen je vragen met plezier beantwoorden! Bekijk hier ons kantoorteam.

Overzichtelijke betaling

Hoe gaat de betaling in z’n werk? Als het boekingsformulier verzonden is, zal noSun zo snel mogelijk je boeking bevestigen. Dit gebeurt door middel van een e-mail naar het door jou opgegeven adres. Hierin vind je de bevestiging, de factuur, de eventuele polissen van de afgesloten verzekering(en) en de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn. Je hoeft dus niets met creditcard betalen, maar je ontvangt een factuur zodat je het bedrag zelf over kunt maken. Uiteraard kun je ook via I-Deal betalen.

Persoonlijk contact

noSun Groepsreizen is een online touroperator en het contact zal voornamelijk via de telefoon of per e-mail plaats vinden. Een bezoek aan ons kantoor in Enschede is niet gebruikelijk, maar zeker mogelijk. Dus vind je het prettig om bij ons op kantoor langs te komen? Geen probleem, je kunt altijd even bellen voor een afspraak.

Persoonlijke bijzondere omstandigheden

We zijn graag op de hoogte van bijzondere omstandigheden die voor het reizen van belang kunnen zijn. Ben je vegetariër of volg je een speciaal dieet, of zijn er medische omstandigheden die invloed kunnen hebben op de reis? Dan vragen we je om dit vooraf duidelijk aan te geven. Wij zullen hier dan rekening mee houden, zodat ook jouw reis een heerlijke ervaring zal zijn.

Populaire groepsreizen
bij noSun

Recensies
van reizigers

NoSun Groepsreizen krijgt gemiddeld een 4.6 / 5 op basis van 361 ervaringen.

" Schitterende dingen gezien en gedaan "

S

Sabine

5 / 5

Fantastische reis gemaakt naar Denemarken, Faeröer en IJsland. Geweldige groep, mooi programma en hartstikke gezellig met Bregje! 19 dagen waren nog niet genoeg.

S

Sylvia

5 / 5

Niet alleen op vakantie willen en iets actiefs doen. Uiteindelijk uitgekomen bij NoSun en de datum geboekt voor augustus met Bregje als begeleider. Wat een geweldige keuze, zowel het land als de begeleider. Mooie natuur gezien en wandelingen gemaakt en ook nieuwe dingen gedaan zoals een gletsjer wandeling. Genoeg ruimte voor eigen inbreng in de reis en goeie tips en input vanuit Bregje. Enthousiast en vrolijke begeleiding!

M

Max

5 / 5

Goed georganiseerde reis, met een erg enthousiaste reisleidster die zowel voor, tijdens, als na de reis veel (praktische) kennis had. Daarnaast ook een fijne balans tijdens de reis tussen geplande activiteiten en optionele activiteiten waarbij samen werd bepaald welke gedaan werden. Absoluut top!

Z

Zoë

5 / 5

Heb een hele leuke week in Sardinië gehad! Hele leuke activiteiten en tijd om zelf dingen te ondernemen. Wanneer je om een bepaalde reden niet mee kon doen met een activiteit was dat geen enkel probleem wat ik echt super fijn vond! Het was een hele gezellige groep en een super fijne reisbegeleidster. Zeker voor herhaling vatbaar

R

Roos

4 / 5

Het programma zat goed in elkaar, genoeg afwisseling tussen actief zijn en vrijheid hebben. Daarnaast was de Engelse kust prachtig en hebben we veel mazzel gehad met het weer (YesSun!). Voor mij was het hoogtepunt coasteering, hierbij heb ik echt mijn grenzen verlegd. De reisbegeleider had alles tot in de puntjes voorbereid en ook voor de vrije momenten ideeën voor activiteiten. Daarnaast vond ik het interessant om te zien hoe iedereen zijn plekje in de groep uiteindelijk gevonden heeft en heb ik mooie gesprekken gehad. Zo'n groepsproces kost veel energie, maar uiteindelijk krijg je terug wat je erin stopt en is juist dat een waardevol onderdeel van de reis. En uiteraard is eindigen met een pint bier in een gezellige pub in een buitenwijk van Londen geen straf!

J

Jessie

5 / 5

Kroatië was mijn eerste reis met NoSun. Na het boeken had ik nog wat vragen over de reis, deze zijn netjes en snel beantwoord over de mail. De reisbegeleidster had de reis goed voorbereid, kwam met ideeën en stond open voor onze ideeën. Activiteiten met de groep aanpassen en activiteiten op je eigen tempo met de groep meedoen was in overleg geen probleem. Al met al een hele positieve ervaring met NoSun en ik zou zeker nog eens bij ze boeken!

J

Jasper

4 / 5

Zeker aan te raden. Nosun reizen zijn erg leuk! het programma is vaak erg actief en de activiteiten zijn heel memorabel. De kleinere hoeveelheid mensen zorgt voor een hechte groep, waar de reisleiders een leuke toevoeging op zijn. Zelf heb ik 2 reizen gedaan waarvan 1 de eerste keer wintersport en 1 de eerste keer kamperen was. Het was fantastisch om deze nieuwe ervaringen op te doen.

Singlereis Zwitserland Zomer3 768x1024

Is een singlereis iets voor mij?

Ben je niet zo van het alleen reizen òf ben je juist wel even klaar om in je uppie te backpacken? Dan is een singlereis perfect voor jou. Hoe spannend het ook lijkt om de eerste keer mee op reis te gaan (tja, je moet even die drempel over). Weet dat er al vele noSunners je voor geweest zijn en die zeggen allemaal, dat het tè leuk is om op reis te gaan met een groep gelijkgestemden. Zou jammer zijn als je hier te lang over twijfelt toch?

Laat je inspireren

Volg ons ook op @nosun_instagram

💰Vakantiegeld komt eraan! Heb jij je volgende noSunreis al geboekt? Of houd je nog een oogje op het geld? Wij hebben dan de oplossing voor je, om die droomreis niet aan je voorbij te laten gaan...

Wist je dat je bij noSun een geheel vrijblijvende optie van 8 dagen kunt nemen op jou favoriete reis? Zo kan je zorgeloos je plekje en prijs vastzetten. Neem de tijd om het met je werk te regelen of er gewoon nog even over na te denken. Zo simpel is het!

Bekijk hier al onze reizen👉 www.nosun.nl

#vakantiegeld #vakantie #outdoor #actief #singlereis #groepsreis #naturelovers #daretogoout #reisorganisatie #nosun #nosungroepsreizen
Het P I N K S T E R W E E K E N D komt eraan en dat betekent een lang weekend vrij! (voor de meesten😬). Heb jij nog leuke plannen of misschien ben je wel op reis (met noSun)? 🏕🏞🚣‍♀️🚵‍♀️🧗🕺💃

#pinksteren #outdoor #actief #singlereis #groepsreis #vakantie #naturelovers #daretogoout #reisorganisatie #nosun #nosungroepsreizen
🌭🔥Braadworstjes roosteren boven het vuur is altijd een feest (en lekker) om te doen. In ieder geval is het heerlijk om naar een vuurtje te staren, zo rustgevend. Het knetteren van het hout, de vonken die spatten en de warmte die het afgeeft. Genieten van het buitenleven heet dat! Een goed begin van je weekend, nietwaar?

#weekend #happyweekend #vakantie #outdoor #actief #singlereis #groepsreis #vakantie #naturelovers #daretogoout #reisorganisatie #nosun #nosungroepsreizen
🎢Maak je klaar voor een achtbaan van avonturen tijdens deze te gekke groepsreis naar Kroatië! Elke dag staat er een nieuwe activiteit op het programma: van kajakken tot het verkennen van de betoverende Plitvicemeren en wandelen door adembenemende natuur. Zin om mee te gaan naar Kroatië?

👉🏼We vertrekken in het voor èn najaar op verschillende momenten. Kijk op www.nosun.nl wanneer precies.

#vakantie #outdoor #actief #singlereis #groepsreis #vakantie #naturelovers #daretogoout #reisorganisatie #nosun #nosungroepsreizen
☀️Het zonnetje straalt vandaag, de temperaturen schieten omhoog de komende periode - hèt perfecte moment om met noSun een weekend eropuit te gaan! Buiten genieten, lekker actief bezig zijn en nieuwe gezichten ontmoeten. Waarom zou je dit avontuur aan je voorbij laten gaan?

We hebben 2 toffe actieve weekendjes weg dit voorjaar. (Psssst...het gaat om de laatste plekken groep, wacht dus niet te lang) 👉🏼www.nosun.nl 

🤎💚OUTDOOR WEEKEND BELGISCHE ARDENNEN🤎💚
10-05-2024 t/m 12-05-2024
17-05-2024 t/m 19-05-2024
07-06-2024 t/m 09-06-2024

🧡🤎SCANDINAVISCH WEEKEND IN EIGEN LAND🧡🤎
10-05-2024 t/m 12-05-2024
17-05-2024 t/m 19-05-2024
14-06-2024 t/m 16-06-2024

#weekend #vakantie #outdoor #actief #singlereis #groepsreis #vakantie #naturelovers #daretogoout #reisorganisatie #nosun #nosungroepsreizen
🧡🧡🧡