Groepsreis Noorwegen online boeken | noSun.nl Groepsreizen

Groepsreis Noorwegen

  • Bestemming:
  • Duur: 14 dagen
  • Volgend vertrek: 30-06-2018 / 28-07-2018 / 18-08-2018
  • Leeftijdscategorie: 40 tot en met 59 jaar

  Adembenemende landschappen met indrukwekkende fjorden. Oog in oog met wilde dieren en het geknetter van een kampvuur in de late avond. Een avontuurlijke en erg gezellige groepsreis!

  Bekijk reis

  Versla jij de zon?

  €1,299.00
  • Bestemming:
  • Duur: 4 dagen
  • Volgend vertrek: 21-06-2018

  Hoe ver moet je rijden om de zonsondergang voor te blijven? Lukt het om in één dag voldoende naar het noorden te rijden? Vertrek bij zonsopkomst en je kunt de zon verslaan! Een grote variatie aan wegen, bruggen, tunnels en overweldigende natuur lachen je toe: van de Duitse autobahn tot verlaten provinciale Scandinavische wegen, waar je maximaal vier of vijf auto's per uur tegen komt. Met een beetje geluk spot je ook nog een eland, een vos of een rendier!

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Volgend vertrek: 22-12-2018 / 29-12-2018 / 19-01-2019
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar

  Tijdens deze winterse groepsreis door Noorwegen beleef je het allemaal. Van een spectaculaire husky slede tocht tot ijsvissen op een dikke ijslaag maar ook keihard naar beneden suizen tijdens het tobogannen. Uiteraard gaan we ook een dagje skiën. Je verblijft midden op de Noorse hoogvlakte in een Noorse hytte. Dus ga je het liefste elke dag skiën of snowboarden in een skigebied waar je al sinds je derde komt? Dan is deze Noorse actieve wintersport groepsreis niet voor jou!

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Volgend vertrek: 15-07-2018 / 25-07-2018 / 05-08-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar
  • Gegarandeerd vertrek

  8 dagen genieten van een heerlijke wandelvakantie op de Hardangervidda! Het grootste bergplateau van Europa en één van de mooiste nationale parken van Noorwegen is een fantastische locatie voor deze groepsreis.

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 14 dagen
  • Volgend vertrek: 23-06-2018 / 30-06-2018 / 07-07-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar
  • Gegarandeerd vertrek

  Adembenemende landschappen met indrukwekkende fjorden. Oog in oog met wilde dieren en het geknetter van een kampvuur in de late avond. Een avontuurlijke en erg gezellige groepsreis!

  Bekijk reis

Informatie over Noorwegen

Inleiding

Ontdek het prachtige Noorwegen!

Ga mee en ontdek Noorwegen, het land van de fjorden, bergen, vikingen en de bekende Noorse trollen tijdens jouw singlereis. Maar er is natuurlijk veel meer! Bezoek het land van de overweldigende natuur met een acteve groepsreis. Noorwegen is de ideale bestemming om je innerlijke rust te vinden, te genieten van de ongelofelijke vergezichten en jezelf te pushen om je grenzen te verleggen op weg naar de Kjeragbolten en Preikestolen.

In Noorwegen vindt je ook veel dieren, zoals elanden, rendieren, lynxen en zelfs beren! De kans dat je een beer tegen zult komen is erg klein, maar zeker al de moeite waard om Noorwegen te bezoeken. Neem een duik in één van de vele meren, vang je eigen vis of doe lekker een dagje niks! Doe lekker wat je wilt, Noorwegen heeft namelijk voor ieder wat wils! Noorwegen is een ontzettend groot land, 10 keer groter dan Nederland en heeft maar 5 miljoen inwoners.

Tijdens je actieve rondreis door Noorwegen zul je dus niet heel veel mensen tegenkomen in de prachtige natuur. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo, waar ook gelijk de meeste mensen wonen. In Noorwegen praat men Noors, waarvan een groot deel ook goed Engels praat. Sommige Noorse woorden lijken op het Nederlands. Daarnaast heb je ook nog een bevolkingsgroep die Sami worden genoemd. Deze mensen hebben hun eigen taal en zul je veel tegenkomen in noord Noorwegen.

Noorwegen is in doorsnee van noord naar zuid 2000 kilometer lang en ongeveer 450 kilometer breed. Noorwegen ligt links naast Zweden. De kustlijn van Noorwegen bestaat uit wel duizenden eilandjes. Daarnaast vind je er veel meren, bossen, bergen en fjorden. Deze zijn karakteristiek voor Noorwegen en zul je tijdens je groepsreis ook zeker zien. Het grootste deel van Noorwegen bestaat uit bergen en 70% bos, de rest bestaat uit water.

Singlereizen naar Noorwegen? Alleen met een groep naar Noorwegen? Singles vragen zich wel eens af of het voor hen wel aantrekkelijk is om met een single reis mee te gaan. Weet je, dat is het zeker! Het grote voordeel: je bent niet alleen. Van pittige wandeltochten tot het koken van een heerlijke avondmaaltijd: alles doe je samen met anderen waardoor je fantastische herinneringen verzamelt die je met anderen kunt delen! Als single ben je in een noSun groep nooit alleen, zeker ook omdat het grootste gedeelte van de reizigers alleen boekt. Ga mee op single vakantie naar Noorwegen.

Bereikbaarheid

In Noorwegen kun je zonder problemen overal terecht met een mobiele telefoon. Het kan natuurlijk zo zijn dat je in onbewoonde gebieden en in de bergen wat minder bereik hebt maar over het algemeen is de bereikbaarheid prima. Het landnummer van Noorwegen is +47.

Op veel plekken in Noorwegen is er gratis toegang tot een lokaal wifi-netwerk. Veel restaurants, hotels, cafe’s, winkelcentra en sommige benzinestations bieden gratis wifi aan. Ideaal dus om tijdens je reis in Noorwegen je vrienden een update te geven over hoe geweldig het is.

Daglicht

In juni kun je het langst genieten van het zonlicht. De zon schijnt dan 19.59 uren van 04:13:34 tot 23:05:06. Vanaf juli worden de dagen weer korter. December is de maand met de ‘kortste’ dagen; de zon is er alleen tussen 09:37:26 en 15:31:42. Je hebt dan dus maar 5.9 zon per dag.

Fotografie

Noorwegen is een prachtig land om te fotograferen. Je zult er tijdens je singlereis heel veel foto’s maken! Het opladen van je batterijen kan gewoon in Noorwegen als je een tweetandsstekker hebt. De spanning in Noorwegen is 230 Volt 50 Hz, dit is iets hoger dan in Nederland, maar zal geen probleem zijn bij het opladen van je batterijen en/of accu’s.

Geldzaken

Boodschappen doen, een kaartje naar huis sturen of je groepsgenoten tijdens jullie singlevakantie op een drankje trakteren? In Noorwegen betaal je met de Noorse Kroon, 8 Noorse Kronen is ongeveer 1 Euro.

Net als Zweden staat Noorwegen bekend als een duur land. Dit valt in de praktijk nog wel mee, maar je moet wel opletten op wat je koopt. Vis is namelijk goedkoper dan vlees, anders dan in Nederland. Verse groenten zijn erg duur. Ook alcohol is erg prijzig, kijk niet raar op als je €12,- voor een biertje moet neerleggen.

Benzine daarentegen kost ongeveer hetzelfde als in Nederland, alleen diesel is ongeveer 10% duurder in Noorwegen.

In Noorwegen kun je bijna overal met een creditcard betalen. Let er wel op dat dit bij benzinestations vaak voor problemen zorgt. Wees daarom goed voorbereid en zorg dat je altijd voldoende contant geld op zak hebt tijdens je groepsreis. Zorg er ook voor dat je je contant geld alvast in Nederland haalt of in Noorwegen pint. In Noorwegen euro’s omwisselen kost nogal wat geld.

Cultuur

Noren zijn over het algemeen familiair en gemoedelijk, behalve tegen vreemden, dan kunnen ze nog wel een beetje terughoudend zijn. Dit verdwijnt als men elkaar wat beter leert kennen.

Het grootste deel van de Noren woont in Oslo, waar ook mensen met verschillende culturen wonen. Deze zijn er de laatste 20 jaar naartoe verhuisd.

Mensen in Noorwegen hebben een sterke band met de natuur, zijn zeer sportief en passen hun activiteiten aan, aan de seizoenen. In de zomer gaat men bijvoorbeeld hiken en kanoën terwijl men in de winter gaat schaatsen en skiën.

De Noorse trollen zijn wereldwijd bekend. In verschillende musea zijn deze trollen te vinden. De geschiedenis van de trollen gaat ver terug. Deze zouden namelijk in de bossen en tussen de rotsen hebben geleefd, maar alleen ‘s nachts actief zijn. Eenmaal in aanraking met zonlicht, werden de trollen van steen. Mensen zeggen in sommige rotsen de versteende trollen te zien. Tijdens je groepsreis door Noorwegen zul je ongetwijfeld een beeld van een Noorse trol langs de wegen vinden.

Feestdagen en evenementen

De meeste feestdagen in Noorwegen zijn hetzelfde als in Nederland. Wel hebben de Noren één dag waarop het groot feest is wat men in Nederland niet kent.

1 januari
Nieuwjaarsdag

6 februari
dag van de sami

21 februari
Verjaardag H.M. Koning Harald V (21 februari 1937),  is sinds 1991 koning van Noorwegen.

1 mei
Dag van de Arbeid

17 mei
De Noorse nationale feestdag
Dit is de dag van de grondwet in Noorwegen. Op deze dag worden veel festiviteiten gehouden zoals kinderparades, wilde jeugdfeesten waarop scholieren hun laatste jaar vieren en zo draagt iedereen de nationale klederdracht in blauw en rood.

7 juni
Herdenking ophouden unie tussen Zweden en Noorwegen in 1905. Op deze dag wordt, zoals al gezegd, het einde van de unie tussen Zweden en Noorwegen herdacht.

24-26 december
Kerstavond en Kerstmis

31 december
Oudjaarsavond

Flora en fauna

Flora
Noorwegen heeft veel te bieden als het op flora aankomt. Er zijn ontelbaar veel naaldbossen en loofbossen. Hoe noordelijker je gaat in Noorwegen, hoe minder bos je tegen zult komen. Je vindt hier wel veel moerasplanten, heide en mos.

In het midden van Noorwegen daarentegen, is veel vegetatie en zijn heel veel wilde vruchten te vinden zoals bosbessen, frambozen en zelfs aardbeien! Ook zul je veel eetbare paddenstoelen tegen komen in de bossen van Noorwegen.

Fauna
Het dier dat het meest bekend is in Noorwegen is de eland. Net als in Zweden komt deze veel voor in het noorden van Noorwegen. Ook leven er veel rendieren, waarvan de meesten als vee worden gebruikt.

Omdat Noorwegen verplicht is om haar dieren en natuur te beschermen tegen uitsterving en bedreiging, leven de bruine beer, de veelvraat en de lynx ook nog in Noorwegen! Uiteraard is de kans niet heel groot dat je deze dieren tegenkomt, want ze zijn ontzettend snel en schuw. Ze hebben eerder in de gaten dat jij in de buurt bent dan dat jij er ééntje ziet.

Naast dieren met 4 poten, zijn er ook veel vogels in Noorwegen. Er zijn veel eenden, meeuwen, zeekoeten en papegaaiduikers. Deze zul je overal wel tegenkomen. Daarnaast vind je er erg veel vis, heerlijk!

Gezondheid

Overkomt je wat tijdens je actieve groepsreis in Noorwegen? Dan is het fijn als je vooraf goed voorbereid bent. Het komt vaak voor dat als je naar het ziekenhuis moet, je contant zult moeten betalen voor je behandeling. Wanneer je goed verzekerd bent bij je Nederlandse zorgverzekeraar dan krijg je dit terug. Check voordat je vertrekt even goed hoe dat bij jouw zorgverzekeraar werkt, zodat je bij thuiskomst niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Als je naar het ziekenhuis moet en niemand je kan brengen, bel dan 113. Dit is het noodnummer voor de ambulance.

Apotheken vind je overal in grote steden. De meeste medicijnen zijn met een Noors recept te verkrijgen. Het is wel erg handig om voorafgaande aan je actieve reis naar Noorwegen je eigen medicijnen tasje klaar te hebben.

Infrastructuur

In Noorwegen is autorijden anders dan in Nederland. De wegen zijn drukker dan je zou verwachten. Er zijn weinig mensen, maar ook weinig wegen. In de zomer is het erg druk op de wegen naar het noorden en westen van Noorwegen. Snelwegen kent men er bijna niet en op veel wegen mag je slechts 70 kilometer per uur rijden.

De wegen zijn wel allemaal netjes geasfalteerd. Voor Noorwegen geldt, net als Zweden. Wil je heel Noorwegen zien, ga dan met de trein. Dit is erg comfortabel.

Natuurparken

In Noorwegen vind je wel 41 nationale parken, enorm veel dus. Deze zul je tijdens je actieve groepsreis ook zeker bezoeken. In veel van de parken zijn de paden gemarkeerd, je zult dus niet zomaar verdwalen!

Je vindt ook veel hutjes in de parken, waar je gratis kunt overnachten, want in Noorwegen geldt namelijk het allemannsrett, het zogenaamde allemansrecht. Iedereen heeft het recht om te gaan en staan waar hij of zij wilt.

De nationale parken in Noorwegen zijn extreem belangrijk voor dieren zoals rendieren, roofdieren en roofvogels. Deze lopen nogal eens gevaar, omdat er veel mensen in de natuurparken komen. Het bijzondere is dat Noorwegen verplicht is om dieren die bedreigd worden te beschermen.

Zo’n 85% van de Noorse nationale parken bestaan uit bergen en bossen. Bijna in elk nationaal park is een bezoekerscentrum te vinden met meer informatie over het park en wat je er allemaal kunt doen qua activiteiten.

Noorderlicht en middennachtzon

Het Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht is iets wat je gezien moet hebben als je in Noorwegen geweest bent. Dit licht valt in de winter goed te zien, vanaf september tot en met maart. In Noord-Noorwegen is de kans om dit licht te zien erg groot! Het is een beetje groen van kleur en beweegt ook nog. Dit licht zorgt ervoor dat er jaarlijks reiziger vanuit de hele wereld naar Noorwegen komen.

De middernachtzon is ook een heel bijzonder verschijnsel in Noorwegen. Er zijn in het noorden van Noorwegen wel 75 nachten in de zomer waarin de zon te zien is! Oftewel, 24 uur per dag zon! Dat moet je toch meegemaakt hebben?

Reisdocumenten

Voor Noorwegen dien je in het bezig te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient bij thuiskomst nog  geldig te zijn. Wel is het verstandig om te kijken of je paspoort of ID kaart nog geldig is.

Vanaf 26 juni 2012 heeft iedereen, dus ook kinderen jonger dan 16 jaar, een eigen reisdocument nodig voor reizen naar het buitenland.

Reistijd en klimaat

In principe kun je altijd wel naar Noorwegen reizen. In de zomer is het weer zacht en in de winter is het koud, zoals in Zweden. Je bent er met een dag met de auto of bus. Vliegen is uiteraard ook erg makkelijk en snel, in slechts 2 uur ben je op het vliegveld van Oslo.

Er heerst een relatief mild klimaat in Noorwegen, dankzij de warme golfstroom.
In Noorwegen begint de winter in de berggebieden al in oktober, dit zorgt voor prachtige plaatjes, want in een dag kan er wel 150cm sneeuw vallen!

De laagste temperaturen in Noorwegen zijn rond de -50 graden. Dit is dan wel het meest noordelijke puntje van Noorwegen. Ook in het zuiden van Noorwegen kan het flink vriezen in de winter, de gemiddelde temperatuur is -30. Dit voelt echter lang niet zo koud aan door de droge lucht. In Nederland gaan de winters gepaard met natte lucht, waardoor het met -5 in Nederland veel kouder aanvoelt dan met -30 in Noorwegen.

In de zomer is het gemiddeld zo’n 25 graden, erg aangenaam dus. Dit geldt dan voornamelijk voor het midden en zuiden van Noorwegen. Hoe noordelijker je gaat, hoe kouder het wordt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Noorwegen en Nederland. De zomer- en wintertijd kennen ze net als in Nederland, ook in Noorwegen.

In de winter zijn de dagen in Noorwegen wel korter dan in Nederland, dit komt omdat Noorwegen veel noordelijker gelegen is dan Nederland.

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons