Actieve groepsreizen Noorwegen


Outdoor en Avontuurlijke singlereis in Noorwegen

  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie Noorwegen
  • icon single reizen last minute 8 dagen
Vanaf: €1349,-
Wintergroepsreis Noorwegen Genieten in winterwonderland: ga mee naar Noorwegen! Bekijk reis

Informatie over groepsreizen naar Noorwegen

Inleiding

Ontdek het prachtige Noorwegen!

Ga mee en ontdek Noorwegen, het land van de fjorden, bergen, vikingen en de bekende Noorse trollen! Ervaar de grootsheid van de natuur met een actieve groepsreis. Noorwegen is de ideale bestemming om je innerlijke rust te vinden, te genieten van ongelofelijke vergezichten en jezelf te pushen je grenzen te verleggen op weg naar de Kjeragbolten en Preikestolen.

Singlereizen naar Noorwegen? Singles vragen zich wel eens af of het voor hen wel aantrekkelijk is om met een single reis mee te gaan. Weet je, dat is het zeker! Het grote voordeel: je bent niet alleen. Van pittige wandeltochten tot het koken van een heerlijke avondmaaltijd: alles doe je samen met anderen waardoor je fantastische herinneringen verzamelt die je met anderen kunt delen! Als single ben je in een noSun groep nooit alleen, zeker ook omdat het grootste gedeelte van de reizigers alleen boekt. Ga mee op single vakantie naar Noorwegen.

Taal & Cultuur

In Noorwegen spreekt men Noors. Hoewel sommige Noorse woorden op het Nederlands lijken, is het voor ons toch een lastige taal om te leren! Gelukkig kun je er ook met Engels goed uit de voeten.

Noren hebben een sterke band met de natuur, zijn zeer sportief en passen hun activiteiten aan de seizoenen aan. In de zomer gaan ze bijvoorbeeld hiken en kanoën, terwijl in de winter schaatsen en skiën vaak op het programma staan.

Natuur, klimaat & beste reistijd

Noorwegen is het land van meren, bossen, bergen en fjorden. Deze zijn karakteristiek voor het Scandinavische land, dus hier kun je tijdens je groepsreis volop van genieten!

In Noorwegen vindt je veel dieren, zoals elanden, rendieren, lynxen en zelfs beren! De kans dat je een beer tegen zult komen is erg klein, maar wie weet behoor je tot de gelukkig spotters!

In de winter valt er in Noorwegen veel sneeuw: ideaal voor aan avontuurlijke winterreis. Hoewel de dagen ‘s winters kort zijn, is er (als je niet te noordelijk gaat) nog voldoende daglicht om toffe activiteiten te ondernemen. In de zomer is het in het midden en zuiden gemiddeld zo’n 22 graden, ideaal dus voor een rondreis met minibus en tent! Hoe noordelijker je gaat, hoe kouder het wordt.

Reisdocumenten

Als je met onze singlereis naar Noorwegen gaat, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

Boodschappen doen, een kaartje naar huis sturen of je groepsgenoten tijdens jullie singlevakantie op een drankje trakteren? In Noorwegen betaal je met de Noorse Kroon, 8 Noorse Kronen is ongeveer 1 Euro.

De stekkers en stopcontacten in Noorwegen zijn hetzelfde als bij ons, dus de accu van je fotocamera opladen kan gewoon met de normale stekker. Er is niet op alle campings elektriciteit, voor die gevallen is het handig een powerbank mee te nemen.

Wist je dat..

.. het in Noorwegen gewoonte is om je schoenen uit te trekken als je bij iemand thuis binnen komt?

.. de Noorse kust is ruim 25.000 km lang!

.. ze in Noorwegen het allemansrecht kennen? Heel handig, want mede hierdoor mag je overal je tentje neerzetten om te wildkamperen!