Singlereizen en groepsreizen door Ierland


Avontuur en gezelligheid gegarandeerd tijdens onze singlereis in Ierland

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Ierland.

Hier zijn wat leuke alternatieven.

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Ierland.

Informatie over groepsreizen naar Ierland

Inleiding

Ontdek het prachtige Ierland met een groepsreis!

Het eiland Ierland bevat twee landen: de republiek Ierland en het land Noord-Ierland, dat nog steeds bij Groot-Brittannië hoort.

Geliefd bij vakantiegangers vanwege de mooie natuur met ruige kusten en lieflijke dorpjes. Als single op reis naar Ierland? Singles vragen zich wel eens af of het voor hen wel aantrekkelijk is om met een groepsreis mee te gaan. Weet je, dat is het zeker! Het grote voordeel: je bent niet alleen. Alle activiteiten doe je samen met anderen, je kookt ‘s avonds een heerlijke maaltijd waar je niet in je eentje van geniet en hebt na afloop van de singlereis naar Ierland een club nieuwe mensen leren kennen waar je fantastische herinneringen mee deelt! Als single ben je in een noSun groep nooit alleen, zeker omdat het grootste gedeelte van de reizigers óók alleen boekt.

Taal & Cultuur

De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne. De talen die men hier spreekt, zijn dan ook aan elkaar verwant. De Ieren spreken Engels doordat de Engelsen langdurig Ierland hebben overheerst. Maar het Iers, Gaelic, wordt nog wel gesproken en het is op school ook nog altijd een verplicht vak. Over het algemeen spreekt iedereen in het dagelijkse leven echter Engels. Het Gaelic voert voornamelijk in het westelijke kuststreken van Ierland nog de boventoon. Tijdens je groepsreis zul je het Gaelic wel regelmatig tegenkomen, bijvoorbeeld op de tweetalige straatnaambordjes!

De Ierse cultuur is er een vol tradities, waarvan de meeste bekende wel St. Patrick’s Day is: de dag waarop met de beschermheilige van het land herdenkt. Ook belangrijk voor de Ieren zijn de pub en de kerk, waar ze elkaar ontmoeten op sociaal, cultureel en muzikaal gebied.

Natuur, klimaat & beste reistijd

Ierland is prachtig groen. Het land dankt zijn weelderige begroeiing voornamelijk door de vele regen die er het hele jaar door valt. Ierland is één van de natste landen van Europa.

Vanaf de lente stijgt de temperatuur en in de zomer kan het heerlijk warm worden. Doordat het er eigenlijk nooit echt super koud wordt, is het er het hele jaar door prima weer om te wandelen en andere outdooractiviteiten te ondernemen. Zolang je een regenjas meeneemt is Ierland een fantastische bestemming voor jouw singlereis!

Reisdocumenten

Reis je met onze groepsreis naar Ierland, dan dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

In Ierland wordt er betaald met de Euro. Overal in de stad zijn geldautomaten te vinden.In veel winkels kun je ook gewoon met je pinpas en creditcard betalen.Let op, er zijn nog steeds restaurants, cafés en kleine winkeltjes waar je niet met een betaalpas kan betalen. Neem dus altijd wat contact geld mee op zak!

Je groepsreis naar Ierland vastleggen op de gevoelige plaat kan natuurlijk zowel met je telefoon als met je camera! Om het een en ander op te laden heb je voor Ierland wel een driepuntsstekker (type G) nodig. Er is niet altijd op alle campings elektriciteit, voor die gevallen is het handig een powerbank mee te nemen.

Tijdsverschil

In Ierland is het een uur vroeger dan in Nederland, zowel in de zomer als in de winter.

Wist je dat..

.. Halloween in Ierland is ontstaan?

.. de gemiddelde Ier rond de 100 liter bier per jaar drinkt!

.. de Ieren er maar liefst 7x met de winst vandoor gingen op het Eurovisie Songfestival!