Groepsreizen en singlereizen België


Actieve en avontuurlijke groepsreizen in de Ardennen

  • icon singlerondreis Lastminute
  • icon locatie alleen op vakantie België
  • icon single reizen last minute 3 dagen
Vanaf: €305,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Groepsreis weekend-break-out Ardennen Ervaar hoe je laagdrempelig kennis kunt maken met het concept groepsreis. Zodat ook jij zult zien dat dit de perfecte combinatie is tussen nieuwe mensen leren kennen, outdoor en activiteiten als mountainbiken en kajakken. Bekijk reis

Informatie over groepsreizen naar België

Inleiding

Ontdek het prachtige België!

Samen met noSun en andere singles op een actieve vakantie naar België? Ontdek België met een actieve groepsreis naar de Ardennen.

Als single een lang weekend naar België? De Ardennen zijn fantástisch! Dicht bij huis en toch met het echte buitenland-gevoel. Maar om nu in je eentje een rondje te mountainbiken of een kano te huren en de rivier af te varen, mwah. Onze vakanties naar de Ardennen zijn perfect voor de singlereiziger! Single of alleenreizend, of beide; het grootste gedeelte van de noSun reizigers boekt alleen. Hoe leuk is het om met andere singles een reis te maken en samen een weekend lang van activiteiten in de Ardennen en gezelligheid van België te genieten?

Taal & Cultuur

Officieel wordt er in België Nederlands, Frans en Duits gesproken. In het Vlaams Gewest en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kun je je prima redden met Nederlands. In Wallonië is echter de Franse taal de officiële taal. In een klein gedeelte in de provincie Luik spreken ze Duits.

De Belgische cultuur staat voornamelijk bekend om het eten en drinken. Wie kent de Vlaamse frieten, Belgische bonbons en heerlijke speciaalbieren niet?

Natuur, klimaat & beste reistijd

Een goot gedeelte van België is bedekt met bos, hoofdzakelijk in Wallonië. In de Ardennen, waar we met onze groepsreizen heen gaan, is de natuur uitgestrekt: heerlijk om een weekend lang actief bezig te zijn!

Het laagst gelegen gedeelte van België vind je in het westen aan de kust. Hoe verder je landinwaarts gaat, hoe diverser het landschap: van relatief lage plateaus met weilanden tot de heuvels en valleien in de Ardennen.

België heeft te maken met een gematigd zeeklimaat. De gemiddelde temperatuur is 11,2°C, maar dit kan per regio verschillen. Deze temperatuur komt van de warme Golfstroom in de Atlantische Oceaan die ook de Noordzee verwarmt. Daardoor is het gemiddeld in de winter niet veel kouder dan 5°C. De laagste temperatuur wordt laat in de winter bereikt wanneer het water is afgekoeld. Het weer heeft net als in Nederland een sterk wisselvallig karakter.

In België kun je het hele jaar door terecht voor actieve vakanties. Als er in de winter sneeuw ligt, kun je in de Ardennen zelfs leuke langlauftochten maken! Omdat je tijdens de weekenden met noSun kampeert, vertrekken onze groepsreizen naar België alleen in het voor- en najaar: het is er dan aangenaam maar niet té warm en je hebt kans op mooie zonnige dagen.

Reisdocumenten

Om naar België te kunnen reizen, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Net als in Nederland geldt hier namelijk een identificatieplicht.

Verzekeringen

Als je met noSun op singlereis naar België wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

In België wordt er net als in Nederland met de Euro betaald. Zowel het opnemen van geld als het betalen met pinpas/creditcard is in de meeste gevallen geen probleem.

De meest voorkomende netstekker in België is type E. De stekker is helemaal rond en heeft een gat voor de aardpen van het stopcontact. De meeste Nederlandse stekkers passen gewoon in het Belgische contact. Het voltage is er net als in Nederland 230V.

Wist je dat..

.. de langste tramlijn ter wereld in België ligt? Deze is maar liefst 70 km lang!

.. er meer dan 365 soorten bier in België zijn en ze daardoor deel uitmaken van de grootste brouwerijgroep ter wereld.

.. er zelfs een heuse bieracademie is!

.. de eerste internationale voetbalwedstrijd in 1904 in Brussel werd gespeeld.

.. het land meer dan 2000 chocolaterieën heeft? Hmm!