België 2017

  • Bestemming:
  • Duur: 3 dagen
  • Volgend vertrek: 10-08-2018
  • Leeftijdscategorie: 40 tot en met 59 jaar

  Als je met ons meegaat een weekendje kamperen in Ardennen, dan leer je noSun kennen. Deze reis heeft alle noSun elementen; actief, outdoor, een gezellige groep, en een ervaren reisbegeleider. Ga met ons mee op single reis!

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 4 dagen
  • Volgend vertrek: 03-05-2018 / 14-06-2018 / 11-10-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar
  • Gegarandeerd vertrek

  Toe aan 4 dagen actie en avontuur? Ga dan mee op het ultieme outdoor avontuur in de Ardennen! Tijdens deze 4 daagse groepsreis ontdek je de veelzijdigheid van de Ardennen met je medereizigers. Van kanoën tot mountainbiken en van bivakkeren in de wildernis tot speleologie; alle facetten voor een succesvol actief weekend zijn aanwezig!

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 3 dagen
  • Volgend vertrek: 11-05-2018 / 18-05-2018 / 13-07-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar

  Als je met ons meegaat een weekendje kamperen in Ardennen, dan leer je noSun kennen. Deze reis heeft alle noSun elementen; actief, outdoor, een gezellige groep, en een ervaren reisbegeleider. Ga met ons mee op single reis!  

  Bekijk reis

Informatie over België

Inleiding

Ontdek het prachtige België!

Samen met noSun en andere singles op een actieve single vakantie naar België? Ontdek België met een actieve groepsreis van noSun. Van culturele uitstapjes in de grote steden, rustgevende stranddagen aan de Noordzee en actieve wandelingen in de prachtige natuur van de Ardennen: België heeft het allemaal.

Als single een lang weekend naar België? De Ardennen zijn fantástisch! Dicht bij huis en toch met het echte buitenland-gevoel. Maar om nu in je eentje een rondje te mountainbiken of een kano te huren en de rivier af te varen, mwah. Onze vakanties naar de Ardennen zijn perfect voor de singlereiziger! Single of alleenreizend, of beide; het grootste gedeelte van de noSun reizigers boekt alleen. Hoe leuk is het om met andere singles een reis te maken en samen een weekend lang van activiteiten in de Ardennen en gezelligheid van België te genieten?

Bereikbaarheid

In België kun je goed terecht met een mobiele telefoon. Met uitzondering voor onbewoonde gebieden en berggebieden waar er minder bereik kan zijn. Tijdens de actieve groepsreis zul je je telefoon niet nodig hebben.
Om naar België te bellen vanuit een ander land, bijvoorbeeld Nederland, moet je het landnummer van België voor het telefoonnummer zetten, dat is +32. Als je vanuit België naar Nederland wilt bellen dan zet je er +31 voor.
Verder is er op de meeste openbare plekken wel gratis WIFI te krijgen.

Cultuur

De Belgische eet- en drinkcultuur staat voornamelijk bekend om drie dingen, namelijk de frieten, pralines en het ruime assortiment aan speciaalbieren. Hoewel de frieten vaak French fries worden genoemd komen ze wel degelijk uit België. Andere typische Belgische gerechten zijn stoofvlees, paling in ‘t groen, hutsepot, bloedworst en wildgerechten zoals everzwijn, hert of terrines. In België bestaan er meer dan 365 soorten bier en maakt daardoor ook deel uit van de grootste brouwerijgroep ter wereld. De Belgische bonbons danken hun bestaan aan Jean Neuhaus die in 1912 zijn eerste praline vervaardigde, deze merknaam bestaat nog steeds in de chocoladewereld van België. Andere bekende chocolademerken zijn Leonidas en Godiva.

Elektriciteit

De meest voorkomende netstekker in België is type E . De stekker is helemaal rond en heeft een gat voor de aardpen van het stopcontact. In België hebben ze net als in Nederland een voltage 230 V/50 Hz. In België hebben ze dus een andere soort contactdoos, maar de meeste Nederlandse stekkers passen hier wel in.

Natuur

21,4 procent van België is bedekt met bos, hoofdzakelijk in Wallonië. In de Ardennen is de natuur uitgestrekt, omdat de bevolkingsdichtheid daar lager ligt dan in Vlaanderen. In Wallonië is een derde bebost en deze oppervlakte groeit steeds meer. Een groot gedeelte van dit bos bestaat echter uit dennen, deze bezitten minder natuurwaarde.
De Hoge Venen maakt uit van de ongeschonden gedeeltes van de Belgische natuur. Door het strenge klimaat, de vele neerslag en de strenge en lange winters komen daar zeldzame plantensoorten voor. Deze zijn ook typisch voor bergstreken en voor Noord-Europa. De bijzondere flora in de Hoge Venen is echter bedreigd door de opwarming van het klimaat.

Tijdverschil

In België is erg geen tijdsverschil met Nederland. Net als in Nederland kennen ze de zomer- en wintertijd.

Reisdocumenten

Hoewel de grenscontroles al een aantal jaren niet meer bestaan tussen Nederland en België is het nog wel nodig om te reizen met een geldig paspoort of identiteitskaart. In België geldt namelijk net als in Nederland een identificatieplicht. In veel hotels is het ook gewenst van gasten om zich te identificeren.

Gezondheid

Mocht er tijdens je actieve groepsreis iets gebeuren en heb je medische hulp nodig, dan kun je je hier beter vooraf op voorbereiden. Het beste is om via je ziektekostenverzekeraar te informeren naar de mogelijkheden. Via noSun is het ook mogelijk om een reisverzekeringen af te sluiten.
De apotheken in België zijn net zoals in Nederland op reguliere tijden geopend. In een aantal steden bestaan er wachtapotheken die ook ‘ s nachts beschikbaar zijn voor noodgevallen.
Stel dat je iets is overkomen tijdens de reis waardoor je naar het ziekenhuis moet. Vergeet dan niet je identiteitsbewijs en reisverzekeringspapieren mee te nemen. Wanneer het niet mogelijk is om het ziekenhuis te bereiken bel dan 112.

Taal

Officieel wordt er in België Nederlands, Frans en Duits gesproken. In het Vlaams Gewest en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kun je je prima redden met Nederlands. In Wallonië is echter de Franse taal de officiële taal. In een klein gedeelte in de provincie Luik spreken ze Duits.

Klimaat

België heeft te maken met een gematigd zeeklimaat. De gemiddelde temperatuur is 11,2°C, maar dit kan per regio verschillen. Deze temperatuur komt van de warme Golfstroom in de Atlantische Oceaan die ook de Noordzee verwarmt. Daardoor is het gemiddeld in de winter niet kouder dan 5°C. De laagste temperatuur wordt laat in de winter bereikt wanneer het water is afgekoeld. Het weer heeft verder een sterk wisselvallig karakter.

Infrastructuur

In totaal heeft België 43 luchthavens, waarvan 27 met verharde start- en landingsbanen. Het totale spoorwegennet is 3536 km lang, waarvan 2950 km met bovenleiding. Het totale wegennet is 150.567 km lang, waarvan 117.442 km geasfalteerd en de overige 33.125 km niet.

Feestdagen en evenementen

1 januari
Nieuwjaarsdag

16 en 17 april
Pasen

1 mei
Dag van de Arbeid

25 mei
Hemelvaartsdag

21 juli
Nationale feestdag België
Op 21 juli vindt de nationale feestdag van België plaats. Dit is het datum waarop in 1831 de eerste koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, de grondwettelijke eed aflegde als koning. Deze dag wordt herinnert door middel van verschillende ceremonies die bijgewoond worden door alle leden van de Belgische koninklijke families. Behalve de koning en koningin zelf.
In de namiddag is er een nationale optocht voor het Koninklijk Paleis en worden er in Brussel feestelijke activiteiten georganiseerd. ‘ s Avonds wordt de feestdag op traditionele wijze afgesloten met vuurwerk.

15 augustus
Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart

1 november
Allerheiligen

25 december
Kerstmis

31 december
Oudjaarsavond

Flora en fauna

Flora
De Belgische natuur is verdeeld in verschillende vegetaties. Namelijk de heidevegetatie, een gemengd loofbosvegetatie met haagbeuk, klimop en daslook, het maasvallei in de mediterrane, en een bergvegetatie in de Ardennen. Door de menselijke ingrijpen in de belgische natuur is dit niet de oorspronkelijke vegetatie maar een aangeplant vegetatie. In de Vlaamse Atlas staan 1417 verschillende soorten bloemplanten en varens opgenomen die in de Belgische natuur voorkomen.

Fauna
In België komen in het algemeen verschillende dieren voor in het wild. Deze dieren zijn konijnen, hazen, eekhoorns, muizen, mollen, egels, vossen, everzwijnen, reeën, hermelijnen, steenmarters, edelherten, zeehonden en bruinvissen. In de Belgische natuur komen ongeveer 350 soorten vogels voor. In zowel het zoetwater als in de zee komen ruim 150 soorten vissen voor.

Geldzaken

In België wordt er net als in Nederland met de Euro betaald. Zowel het opnemen van geld als het betalen met de pinpas/creditcard is in de meeste gevallen geen probleem.

Geografie

België bestaat uit drie streken: laag, midden en hoog.
Het lage gedeelte begint in het westen met de kust. Achter deze kust liggen de polders die dankzij sluizen beschermt worden van de weersomstandigheden. In de Vlaamse Laagvlakte, tussen de westelijke polders, de Leie en de Schelde, liggen de Kempen. Hier bestaat het landschap voornamelijk uit dennenbossen, weilanden en maisvelden.
Het middelste gedeelte van België begint achter de Vlaamse Laagvlakte en de Kempen, stijgend tot de Samber- en Maasvalleien. Deze lage uit leem gevormde plateaus vormen de vruchtbaarste grond van België. Dit omvat ook in het westen Henegouwen en in het oosten Haspengouw. In deze streken liggen grote boerderijen verscholen tussen de omvangrijke akkers en weilanden.
Het hoge gedeelte van België is het minst bevolkt en het rijkste in bosoppervlakte. Het begint ten zuiden van Samber en Maas met het Condroz-plateau. Deze streek is vooral bekend bij de toeristen om de valleien van de Maas, de Ourthe en de vele monumenten. Zuidelijk bevinden zich de Ardennen, een gebied rijk aan bossen, natuurlijke loofbossen en aangeplante sparrenbossen met gevarieerd plateaus en diepe valleien.

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons