Groepsreis Duitsland online boeken | noSun.nl Groepsreizen

Duitsland

  • Bestemming:
  • Duur: 7 dagen
  • Volgend vertrek: 28-04-2018 / 19-05-2018
  • Leeftijdscategorie: 40 tot en met 59 jaar

  Op maar drie uur rijden vindt je volop mogelijkheden voor een actieve groepsreis: je bent dus geen tijd kwijt aan een lange reis, ideaal! Je kunt je hier helemaal onderdompelen in het heuvelachtige groene landschap, de sfeervolle stadjes aan de rivier en je eet er heerlijke bratkartoffeln, bratwurst en drinkt bier!  Tijdens deze actieve 7-daagse singlereis ga je kanoën, mountainbiken en hiken. Ja, dit is onze reis naar verrassend Duitsland!

  Bekijk reis

  Versla jij de zon?

  €1,299.00
  • Bestemming:
  • Duur: 4 dagen
  • Volgend vertrek: 21-06-2018

  Hoe ver moet je rijden om de zonsondergang voor te blijven? Lukt het om in één dag voldoende naar het noorden te rijden? Vertrek bij zonsopkomst en je kunt de zon verslaan! Een grote variatie aan wegen, bruggen, tunnels en overweldigende natuur lachen je toe: van de Duitse autobahn tot verlaten provinciale Scandinavische wegen, waar je maximaal vier of vijf auto's per uur tegen komt. Met een beetje geluk spot je ook nog een eland, een vos of een rendier!

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 7 dagen
  • Volgend vertrek: 28-04-2018 / 19-05-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar

  Op maar drie uur rijden vindt je volop mogelijkheden voor een actieve groepsreis: je bent dus geen tijd kwijt aan een lange reis, ideaal! Je kunt je hier helemaal onderdompelen in het heuvelachtige groene landschap, de sfeervolle stadjes aan de rivier en je eet er heerlijke bratkartoffeln, bratwurst en drinkt bier!  Tijdens deze actieve 7-daagse singlereis ga je kanoën, mountainbiken en hiken. Ja, dit is onze reis naar verrassend Duitsland!

  Bekijk reis

Informatie over Duitsland

Inleiding

Ontdek het prachtige Duitsland!

Ontdek de natuur en de wilde dierenwereld van Duitsland. Het land van de Duitse bradwurst, pretzels, bier en het oktoberfest. Maar er is veel meer!

Bezoek ons mooie buurland Duitsland, dit is de perfecte bestemming om tot rust te komen, te genieten van de overweldigende natuur en de prachtige dieren die in het land leven. Je vindt hier herten, wilde zwijnen, reeën en zelfs wilde katten! Duitsland is dé bestemming voor een actieve groepsreis. Duitsland heeft een oppervlakte van 357.022 km2 en telt 82 miljoen inwoners. De hoofdstad is Berlijn, Berlijn is de een na grootste stad in Europa. De Duitsers zijn beleefd en vriendelijk. Duitsland telt maarliefst 14 nationale parken en 104 natuurparken, voldoende om talloze mooie wandelingen te maken in de volle natuur met een groepsreis van noSun. Een ander punt dat niet geheel onbelangrijk is, het is niet ver reizen.

Bereikbaarheid

In Duitsland kun je goed terecht met een mobiele telefoon. Wel kan het zo zijn dat je in onbewoonde gebieden en in de bergen wat minder bereik kunt hebben.
Als je naar Duitsland wilt bellen vanuit een ander land, is het landnummer van Duitsland +49. Wil je naar Nederland bellen vanuit Duitsland, dan dien je eerst +31 voor het telefoonnummer te zetten.

Verder is er op de meeste openbare plekken wel gratis WIFI te krijgen.

Cultuur

De Duitsers verschillen qua cultuur meer van de Nederlanders dan vaak gedacht wordt. Over het algemeen zijn Duitsers beleefd, punctueel en praktisch ingesteld. Dit wordt vaak gezien als conservatief, maar Duitsers zijn meestal vriendelijk en ook spontaan. Bij de Duitse cultuur is eten en drinken erg belangrijk. Een ander belangrijk punt is de traditionele klederdracht, deze wordt tijdens typisch Duitse festivals gedragen. Deze festivals zijn heel populair in Duitsland, per jaar worden er meer dan honderd gehouden. Een van de bekendste festivals is het Oktoberfest. Dit festival is een mooie weerspiegeling van de Duitse cultuur, er wordt volop bier gedronken, gegeten en gedanst in de traditionele kleding.

Feestdagen en Evenementen

De meeste feestdagen in Duitsland zijn hetzelfde als in Nederland. Wel hebben de Duitsers een paar dagen waarop het groot feest is wat men in Nederland niet kent.

1 januari
Nieuwjaarsdag

6 januari
Driekoningen

18 april
Goede Vrijdag

1 en 2 april
Pasen

23 april
Dag van het Duitse bier

30 april
Walpurgisnacht
Jaarlijks in de nacht van 30 april op 1 mei. Vroeger geloofde men dat in deze nacht de heksen naar Blocksberg in het Harzgebergte vlogen om daar hun heksensabbat te vieren. Ze dansten daar in de gedaante van bokken met de duivel.

1 mei
Dag van de Arbeid

10 mei
Hemelvaartsdag

20 mei en 21 mei
Pinksteren

17 juni
Gedenkdag
Herdenking van 17 juni 1953. Op 17 juni 1953 brak in Oost-Duitsland een opstand uit. De mensen die daarbij om zijn gekomen worden op deze dag herdacht.

20 september t/m 5 oktober
Oktoberfest (Oktoberfeest)
Het Oktoberfest is een jaarlijks volksfeest (bierfeest) in München (Beieren), het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan 6 miljoen mensen bezocht. Het begint op een zaterdag halverwege september en eindigt op de eerste zondag in oktober. Het duurt meestal 14 dagen. Het eerste Oktoberfest werd gehouden in 1810 ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren.

3 oktober
Dag van de Duitse eenheid
Op 3 oktober 1990 hield de DDR op te bestaan, en werd terug samengevoegd bij West-Duitsland, de BRD.

21 november
Buß- und Bettag
In Duitsland een feestdag van de evangelische kerken. De woensdag voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar

6 december
Sint Nicolaas

25-26 december
Kerstavond en Kerstmis

31 december
Oudjaarsavond

Flora en Fauna

Flora
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling uit bijna 75% bos, dit is na een forse daling en herbebossing nog 30%. Deze bossen bestaan uit onder andere naaldhout, met dennen en sparren, andere bossen bestaan uit eiken, beuken, wilde kers en essen.
Duitsland bestaat voor 14% uit heiden en hoogveen, vooral in de gebergten.

Hoog in de Duitse Alpen groeit de beroemde edelweiss. Behalve deze plant zijn er ook andere planten te vinden zoals de gele plomp, de waterlelies en de gele lis.

Fauna
De dierenwereld in het noorden en het westen van Duitsland lijkt veel op die van Nederland. De dieren die in het oosten voorkomen komen ook voor in Oost-Europa. In de bossen zijn veel herten, wilde zwijnen, otters, wilde katten, marters, dassen en vossen te vinden die daar een schuilplaats hebben. Er komen ook andere dieren voor zoals het edelhert, het ree, het damhert en de moeflon.
Aan de kust zijn de zeehond, de bruinvis en de tuimelaar veel voorkomende dieren. Door de groei van de bevolking en de industrialisatie is de fauna in Duitsland helaas sterk teruggedrongen.

Fotografie

Duitsland is zo veelzijdig dat je er prachtige foto’s kan maken. Het opladen van je batterijen kan gewoon in Duitsland als je een tweetandsstekker hebt. De spanning in Duitsland is 220 Volt 50 Hz, dit is hetzelfde als in Nederland.

Geldzaken

In Duitsland betaal je net als in Nederland met de Euro.
Je kunt zonder problemen met je creditcard in Duitsland betalen. Je creditcard heeft wel een chip en een PIN-code nodig. Sommige oudere credit kaarten zullen alleen een magneetstrip hebben, wat niet voldoet.
Als je geen creditcard hebt kun je in Duitsland ook makkelijk geld op nemen met de volgende kaarten bij elke ATM; Visa, MasterCard, Maestro.

Gezondheid

Mocht er tijdens je actieve groepsreis iets gebeuren en heb je medische hulp nodig, dan kun je je hier beter vooraf op voorbereiden. Het beste is om via je ziektekostenverzekeraar te informeren naar de mogelijkheden. Via noSun is het ook mogelijk om een reisverzekeringen af te sluiten.
Apotheken zijn net zoals Nederland op de reguliere tijden open. In een aantal steden bestaan er wachtapotheken die ook ‘ s nachts beschikbaar zijn voor noodgevallen.
Stel dat je iets is overkomen tijdens de reis waardoor je naar het ziekenhuis moet, vergeet dan niet je identiteitsbewijs en reisverzekeringspapieren mee te nemen. Wanneer het niet mogelijk is om het ziekenhuis te bereiken, bel dan 112.

Infrastructuur

De wegen in Duitsland zijn erg goed. Duitsland heeft ruim 230 duizend km aan verharde wegen, je kunt bijna overal in Duitsland met de auto komen. Verder is Duitsland ook via de luchtwegen bereikbaar. Er zijn in totaal 550 luchthavens, waarvan 331 met een verharde start- en landingsbaan. De laatste optie is om de trein te nemen, het totale spoorwegennet van Duitsland is ongeveer 48 duizend km lang.

Reisdocumenten

Voor Duitsland dien je in het bezig te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient bij thuiskomst nog geldig te zijn. Vanaf 26 juni 2012 heeft iedereen, dus ook kinderen jonger dan 16 jaar, een eigen reisdocument nodig voor reizen naar het buitenland.

Reistijd en Klimaat

Je kunt makkelijk met de trein of met de auto naar Duitsland. Afhankelijk van waar je vertrekt kun je in 1 á 2 uur in Duitsland zijn.
Duitsland heeft in het noorden en midden zachte zomers en frisse, vochtige winters. In het zuiden en de in de bergen, het Zwarte Woud en Beieren zijn de zomers veel warmer, de winters een stuk kouder en valt er veel sneeuw.

Taal

Duits is de officiële voertaal in Duitsland. Naast het normale Duits zijn er ook een aantal dialecten, de verschillen in de dialecten zijn het beste te merken in het noorden en in het zuiden.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Duitsland en Nederland. In Duitsland hebben ze net als in Nederland de wintertijd en de zomertijd.

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons