Singlereizen Lapland


Beleef de mooiste avonturen tijdens de noSun singlereizen Lapland

Lapland, het gebied van de eeuwenoude Sami cultuur, is een geweldig gebied om de schoonheid van de natuur te ervaren. En dat is ook precies wat je gaat doen tijdens een van de noSun singlereizen in Lapland. Zo is de kans om het Noorderlicht te zien er extreem groot. Natuurlijk zijn de singlereizen Lapland veel meer dan alleen natuur, want ook cultuur snuiven en leuke activiteiten horen bij singlereizen in Lapland. In Lapland zijn de actieve mogelijkheden enorm groot. Zo kun je er dagen en uren op de sneeuwscooter doorbrengen en schitterende tochten maken op cross-county ski’s of sneeuwschoenen. Wist je dat Lapland ook het gebied is waar de echte Kerstman woont? Om precies te zijn in Rovaniemi, waar we tijdens de singlereizen naar Fins Lapland ook een bezoek aan kunnen brengen. En als klap op de vuurpijl passeer je dan ook de poolcirkel! Want die loopt dwars door Rovaniemi.

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Lapland.

Hier zijn wat leuke alternatieven.

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Lapland.

Op reis naar het Hoge Noorden

Het prachtige Lapland is nog redelijk onontdekt bij de massa. Mis daarom niet de kans om dit gebied te ontdekken voordat anderen het hebben gedaan. Wanneer je aan singlereizen in Lapland denkt, dan denk je aan sneeuw, bergen, toffe outdoor activiteiten, rendieren elanden, kou en meer. Steeds meer mensen zijn op zoek naar de ultieme outdoorvakantie of naar serene rust. En dat vind je in Lapland!

Lapland heeft heel veel te bieden: niet alleen sneeuw en rendieren, maar ook de meest schitterende natuurparken, een interessante cultuur, het spotten van  het noorderlicht, geweldige activiteiten in de sneeuw en heel veel meer. Wist je dat er nog zo’n 60.000 Sami in Lapland leven? De Sami zijn het traditionele volk dat van oudsher al in Lapland leeft.

Singlereizen in Lapland zijn niet om te niksen en te luieren

Wanneer je graag met een boek in je hotelkamer wilt zitten, ben je bij de singlereizen Lapland niet aan het juiste adres. We gaan erop uit, dingen ontdekken, prachtige bezienswaardigheden bezoeken en de natuur bewonderen. Wat dacht je van een bezoek aan het Nationaal Park Lemmenjoki. Dit is het grootste natuurpark in Finland en een van de grootste in heel Europa. Een ander populaire bestemming in Lapland is Yllas, een skigebied waar je ook rendieren in het wild kunt spotten. Verder is ook Rovaniemi een mooie stad met een leuke bezienswaardigheid: het dorp van de Kerstman.

Wist je dat?

  • Er volop bessen groeien in Lapland? Er zijn zelfs soorten waar we in Nederland geen naam voor hebben;
  • Lapland zijn eigen ‘big five’ heeft: beren, lynxen, vossen, wolven en bevers.
  • Lapland ‘Land van de Lappen’ betekent, maar dat de traditionele bewoners liever Sami worden genoemd;
  • Lapland zijn eigen goudkoorts had tussen 1900 en 1950.

De temperaturen tijdens de single reis Lapland

Lapland is op haar mooist in de wintermaanden. Hoewel er in de zomer ook volop mogelijkheden zijn voor een heerlijke vakantie, vinden de meeste single reizen Lapland plaats aan het begin of het einde van het jaar.  Je vindt er dan adembenemende natuur, met lage temperaturen. Vanaf december zakken de temperaturen al onder de nul en hartje winter kan het we tot -20 worden. Voor de uitjes gaan we dus lekker goed ingepakt naar buiten.

Culinaire hoogstandjes in Lapland

Wanneer je ervoor openstaat om iets nieuws te proberen heb je in Lapland volop mogelijkheden. Met noSun ga je uiteraard genieten van al het lekkers dat de natuur in Lapland te bieden heeft, want dat is de belangrijkste invloed op de menukaart. Elke dag staat er dan ook een vers ontbijt voor je klaar. Ook gaan we de Finse keuken volop ontdekken. Wat dacht je van gebraden rendiervlees, gecombineerd met aardappelpuree, zure bessen en augurk?

Singlereizen Lapland in de winter: ontdek noordelijk Scandinavië

Op vakantie naar het prachtige Lapland? Dit noordelijke gebied trekt niet alleen veel toeristen vanwege het Noorderlicht, maar ook vanwege de bijzondere en eeuwenoude cultuur die nog steeds volop terug is te zien. Lapland: het gebied van de Sami, bijzondere cultuur en prachtige adembenemende natuur. De schitterende en pure natuur van Lapland zelf ervaren?

Adembenemende taferelen in overvloed

De natuur in Lapland is al een van de belangrijkste reden waarom noSun al jaren singlereizen Lapland in de winter organiseren. Het bergachtige landschap van Lapland bestaat uit veel bossen, uitgestrekte velden, vlakten en meren. In de winter ligt er veel sneeuw en het is dan ook extra magisch om hier te verblijven. Je ervaart het ultieme vrijheidsgevoel.. De prachtige nationale parken bezoeken, walvissen spotten en schitterende vergezichten zijnslechts een greep uit de vele mogelijkheden in Lapland. Vanaf half december gaan de temperaturen omlaag; dit geeft juistvolop sfeer tijdens de wandelingen door Lapland.

Activiteiten tijdens Lapland winter singlereizen

Met de singlereizen Lapland winter, kun je allerlei leuke activiteiten ondernemen. Zo kun je hier niet alleen wandelen, maar ook fietsen, kanoën, kajakken en raften. Je komt helemaal tot rust in Lapland, dat overal een bijzonder serene rust uitstraalt. In Lapland kun je je ook onderdompelen in de historie van haar traditionele bewoners: de Sami. Een deel van de Sami leeft nog volgens eeuwenoude tradities. Zo vervoeren ze zich met rendieren en wonen ze in tenten. En wanneer we het hebben over tradities is er zeker een culinair hoogstandje dat je niet mag missen. De specialiteit in Lapland is Poronpaisti; een gerecht met gebraden rendiervlees dat wordt geserveerd met aardappelpuree, augurk en zure poolbessen.

Wist je dat?

  • Het al in oktober gaat sneeuwen in Lapland en dat dit blijft liggen tot april;
  • Lapland niet echt een land is: het is een aanduiding voor het meest noordelijke gebied van Scandinavië;
  • Er in heel Lapland ongeveer 190.000 rendieren zijn;
  • Je het noorderlicht in Lapland vanaf september tot en met maart goed kunt zien; mits het een heldere dag is;

Singlereizen Finland winter: magische vakantie

Ieder Scandinavisch land heeft zijn eigen unieke schoonheid. Ook Finland is een van de mooiste landen in Europa. Met een groepsreis Finland winter ontdek je niet alleen de ongerepte natuur, maar ervaar je ook de gastvrijheid van de Finnen en bezoek je tal van indrukwekkende bezienswaardigheden.

Iedereen kent natuurlijk Helsinki, de hoofdstad van het land. Toch heeft Finland veel meer te bieden dan alleen een bruisende stad. Ook de buitensteden en de afgelegen bergdorpjes zijn prachtig en maken Finland tot een bijzondere bestemming. In de natuur spot je allerlei wilde dieren, zoals beren, elanden, vossen, wolven en meer. Tot slot ben je ook aan het goede adres voor een singlereis Finland winter als je altijd al het noorderlicht hebt willen zien.

Het land van Duizend Meren

De bijnaam van Finland is ‘Land van de Duizend Meren’ en deze naam word je volledig duidelijk wanneer je het landschap beter gaat ontdekken. Er zijn talloze meren te vinden, groot en klein, die stuk voor stuk hun eigen unieke karakter hebben. Aan het water grenzen eilanden, bossen en heuvels met een indrukwekkende hoeveelheid flora en fauna. Tijdens de singlereis Finland winter kun je dan ook volop genieten van de rust en vrijheid om je heen. Wanneer je graag actief bezig bent en lekker wilt wandelen in de Finse natuur ben je bij ons aan het goede adres. 

Groepsreis Finland winter is voor iedereen

Finland heeft talloze hotspots die je kunt bezoeken en tijdens de groepsreis zitten we dan ook niet stil. De hele vakantie gaan we op zoek naar de mooiste plekjes en wandelen we de meest unieke tochten door de wildernis. Met de groep ontdek je de leukste bezienswaardigheden, kunst en cultuur, geschiedenis en natuur. Zo haal je het optimale uit je verblijf en kun je altijd weer terugkijken op een onvergetelijke vakantie in het prachtige Finland. Tijdens de singlereis Finland winter gaan we volop genieten van alles wat dit mooie land te bieden heeft. In de wintermaanden is Finland op haar mooist: en dat ga je zelf ontdekken!

Informatie over groepsreizen naar Lapland

Inleiding

Laat je betoveren in magisch Lapland

Ga mee op de noSun uitdagende en avontuurlijke singlereizen naar Lapland. Lapland ligt in het aller-noordelijkste deel van Finland, Noorwegen, Zweden en Rusland.