Nederland

  • Bestemming:
  • Duur: 3 dagen
  • Volgend vertrek: 25-05-2018 / 31-08-2018
  • Leeftijdscategorie: 40 tot en met 59 jaar

  Heerlijk een weekendje uitwaaien aan de Nederlandse kust! Geniet van alles wat Texel zo mooi maakt. Tijdens deze korte groepsreis ontdek je Texel op z’n mooist. Een leuke duin en strand wandeling, garnalenvissen en een fietstocht om lekker uit te waaien.

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 3 dagen
  • Volgend vertrek: 25-05-2018 / 08-06-2018 / 29-06-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar
  • Gegarandeerd vertrek

  Heerlijk een weekendje uitwaaien aan de Nederlandse kust! Geniet van alles wat Texel zo mooi maakt. Tijdens deze korte groepsreis ontdek je Texel op z’n mooist. Een leuke duin- en strandwandeling, garnalenvissen en een fietstocht om echt uit te waaien.

  Bekijk reis

Informatie over Nederland

Inleiding

Ontdek het prachtige Nederland!

Samen met noSun een actief uitstapje maken in Nederland? Ga mee op single vakantie naar één van onze waddeneilanden. met een actieve groepsreis van noSun en ontdek je liefde voor kamperen. Hier worden actief en avontuurlijk gecombineerd met gezelligheid, kwaliteit en de begeleiding die je van ons gewend bent. Na een mooie boottocht kan het uitwaaien op Texel beginnen.

Single op Texel? Onze eigen Nederlandse waddeneilanden, wat zijn ze mooi. Dicht bij huis en toch even helemaal weg. Alleen op vakantie in Nederland? Jazeker! Bij noSun boekt het grootste gedeelte van de reizigers alleen, dus ook als single of alleenreizende kun je Texel met een gezellige singlereis ontdekken! Ontdek Nederland met noSun’s singlevakanties.

Bereikbaarheid

Op de waddeneilanden heb je prima bereik met een mobiele telefoon.  Tijdens de actieve groepsreis zul je je telefoon echter niet veel nodig hebben. Verder is er op de meeste openbare plekken gratis WIFI te krijgen.

Cultuur

Wie als buitenlander aan Nederland denkt, krijgt visioenen van windmolens, klompen en tulpen. Daarbij is de Nederlandse tolerantie, oftewel ‘het land waar alles mag’ beroemd. Gecombineerd met typisch Nederlandse tradities zoals Delfts blauw, het kaasmaken, het verorberen van een rauwe haring en het uit de automaat trekken van een kroket, ontstaat er al een aardig beeld van het karakteristieke Nederland. Nederland in een notendop!

Elektriciteit

De meest voorkomende netstekker in Nederland is type C en F. De stekker is helemaal rond en heeft 2 gaten voor de aardpennen. Nederland heeft een voltage van 230 V/50 Hz.

Natuur

De natuur van Nederland heeft een unieke positie in Europa en de wereld: de rivieren die uitmonden in de Noordzee vormen de toegangspoort tot Europa voor trekvissen zoals de zalm en de steur. De relatief ondiepe Noordzee vormt van oudsher een kraamkamer voor zeeleven. En onze voedselrijke weilanden en kustgebieden vormen een broed-en rustplaats voor trekvogels die migreren tussen plekken zo ver als Afrika en de Noordpool.

Reisdocumenten

Hoewel we niet de grens overgaan is het nog wel nodig om te reizen met een geldig paspoort of identiteitskaart. In Nederland geldt namelijk een identificatieplicht.

Gezondheid

Mocht er tijdens je actieve groepsreis iets gebeuren en heb je medische hulp nodig, dan kun je je hier beter vooraf op voorbereiden. Het beste is om via je ziektekostenverzekeraar te informeren naar de mogelijkheden. Via noSun is het ook mogelijk om een reisverzekeringen af te sluiten.
De apotheken zijn in Nederland op reguliere tijden geopend. In een aantal steden bestaan er wachtapotheken die ook ‘ s nachts beschikbaar zijn voor noodgevallen.
Stel dat je iets is overkomen tijdens de reis waardoor je naar het ziekenhuis moet, vergeet dan niet je identiteitsbewijs en verzekeringspapieren mee te nemen. Wanneer het niet mogelijk is om het ziekenhuis te bereiken bel dan 112.

Klimaat

Nederland heeft te maken met een gematigd zeeklimaat. met relatief milde winters, milde zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Dit klimaat is te danken aan de invloed van de Noordzee. Het weer heeft verder een sterk wisselvallig karakter. Vakantie in eigen land betekent je aanpassen aan de grillen van de weergoden en het is vaak een kwestie van geluk of je het weerbeeld krijgt wat je wilt op vakantie. De grootste kans op zon heb je langs de kust en dan vooral in Zeeland, op de kop van Noord Holland en op de Waddeneilanden!

Infrastructuur

In totaal heeft Nederland 21 burgerluchthavens. Luchthaven Schiphol is veruit de grootste. Vanaf 5 vliegvelden wordt commercieel gevlogen. Het totale spoorwegennet is 3058 km lang, waarvan 2314 km elektrisch is. Het totale wegennet van Nederland is 141.828 km lang met een snelweg lengte van 2474 km.

Feestdagen en evenementen

1 januari
Nieuwjaarsdag

16 en 17 april
Pasen

27 april
Koningsdag

25 mei
Hemelvaart

4 en 5 juni
Pinksteren

25 en 26 december
Kerstmis

31 december
Oudjaarsavond

 

Flora en fauna

Flora
In Nederland komen circa 1400 soorten hogere planten voor en 800 soorten mossen. Daarnaast zijn er nog duizenden soorten die tegenwoordig niet meer tot de planten worden gerekend zoals zo’n 4 à 5000 soorten paddenstoelen (macrofungi) of andere schimmels gevonden en een paar duizend soorten korstmossen en algen. Nederland is relatief soortenarm, deels als gevolg van de ijstijden en deels vanwege de eenvormige geografie. Van de hogere plantensoorten komt de helft uitsluitend voor in twee uitzonderlijke gebieden: Zuid-Limburg en Oostvoorne. Het meest belangrijke natuurgebied is de Waddenzee, of, als alleen het landoppervlak beschouwd wordt, het duingebied. Er is ook ‘nieuwe natuur’ aangelegd, een bekend voorbeeld is het gebied Oostvaardersplassen. Menselijk ingrijpen, zowel direct (zoals kap van bossen, ontginningen, wegenaanleg) als indirect (luchtvervuiling, vermesting) heeft grote invloed op het huidige uiterlijk van het landschap, op de vegetatie en op de flora.

Fauna
In Nederland komen ruim 50 soorten zoogdieren voor, zo’n 600 soorten broed- en trekvogels, tientallen vissoorten, ruim 50 dagvlinders (bij 2000 totaal aan vlinders) en duizenden ongewervelden. In Nederland komen twee diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen: de natuurvlinder en de Noordse woelmuis. Bij de kustgebieden komen zeehonden en bruinvissen voor. Grote diersoorten op het land zijn edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen, de das, de bever en ook de otter. Nederland staat vooral bekend om de vele soorten vogels. In totaal zijn dat 600 soorten broed- en trekvogels. De nationale vogel van Nederland is de grutto.

Geldzaken

In Nederland wordt met de Euro betaald. Zowel het opnemen van geld als het betalen met de pinpas/creditcard is in de meeste gevallen geen probleem.

Geografie

Nederland is laag, zelfs extreem laag gelegen. Ongeveer 25% van het land, waaronder grote delen van het dichtbevolkte en economisch belangrijke westen, ligt beneden de waterspiegel NAP. Nederland ligt in een delta van drie grote rivieren, de Rijn, de Maas en de Schelde waarnaast de IJssel, hoewel een noordwaartse zijrivier van de Rijn, als vierde grote rivier mag gelden. Deze ligging heeft het land ook grote economische voordelen gebracht. Handel en verkeer, met name met het Duitse achterland, hadden zich niet zo voorspoedig kunnen ontwikkelen zonder deze situatie. De groei en bloei van wereldhavens als eerst die van Amsterdam en vervolgens die van Rotterdam, is er mede door verklaarbaar, zoals ook de ligging aan de Noordzee Nederland gedurende de eeuwen een belangrijk logistiek voordeel heeft geboden en zijn rol als koopvarende en maritieme natie sterk heeft bepaald.
De tweede factor is de bevolkinsgdichtheid. Nederland hoort tot de dichtstbevolkte landen van Europa.

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons