Singlereizen en groepsreizen in Italië


Op avontuurlijke single rondreis en winterreis door Italië

  • icon singlerondreis Kampeerreizen
  • icon locatie alleen op vakantie Italië
  • icon single reizen last minute 8 dagen
Vanaf: €1199,-
Groepsreis genieten van verrassend Sardinië Ervaar actie, avontuur, cultuur en natuur tijdens deze zonnige groepsreis Sardinië. Bekijk reis
  • icon singlerondreis Standplaatsreis
  • icon locatie alleen op vakantie Italië
  • icon single reizen last minute 8 dagen
Vanaf: €1799,-
Een lawine van sneeuwpret in Südtirol! Südtirol gelegen in het prachtige Italië staat bekend om de bergen, lekkere wijnen en leent zich perfect voor een actieve winterreis. Bekijk reis

Informatie over groepsreizen naar Italië

Inleiding

Ontdek het prachtige Italië!

noSun reizen organiseert single groepsreizen naar het land dat bekend staat om de rijke cultuur, geschiedenis en natuur.

Singlereizen naar Italië? 

Als single mee naar Italië? Dat kan! In je eentje op het strand liggen doe je misschien niet zo gauw, dus komt het goed uit dat er bij onze groepsreizen naar Sardinië ook over deze relaxmomenten is nagedacht! Bijna alle reizigers van noSun boeken alleen, wat wil zeggen dat je niet de enige single op reis zult zijn. En na een pittige mountainbiketocht samen op het strand uitpuffen is toch gezelliger dan in je eentje!

Taal & Cultuur

‘La vita è bella’ en ‘la dolce vita’: Italianen zijn gepassioneerde levensgenieters. Dat hoor je terug in de Italiaanse taal, je proeft het in het eten en in de natuur vindt je de rust die essentieel is om optimaal van het land te kunnen genieten.

 

Natuur, klimaat & beste reistijd

De Alpen, Dolomieten, Apennijnen, kuststreken, eilanden, glooiende heuvels van Umbrië en Toscane.. de natuur in Italië is rijk en gevarieerd. Met het hele jaar door veel zonuren is het eigenlijk altijd fijn om in Italië te zijn! In de winter kan er in de hoger gelegen gebieden sneeuw vallen en in de zomer is het vanaf Turijn naar het zuiden soms erg warm. Met de groepreizen van noSun blijven we echter voornamelijk in de noordelijke regio’s, waar het heerlijk zomerweer is!

Reisdocumenten

Voor de groepsreizen naar Italië, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

Tijdens je groepsreis naar Italië kun je met de euro overal betalen.

In Italië worden de stopcontacten van type F en L gebruikt. In type F passen onze Nederlandse stekkers ook, maar in type L niet: voor de zekerheid zou je dus een reisstekker of powerbank mee kunnen nemen, zodat je nooit met een lege camera of telefoon staat!

Wist je dat..

.. het ijshoorntje een Italiaanse uitvinding is? Hmmm!

.. door heel Italië worden er meer dan 500 soorten pasta gemaakt.

.. de Vesuvius (bij Napels) de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland is.