Singlereizen Italië


Op avontuurlijke single rondreis en winterreis door Italië

Het prachtige Italië: wie wil daar nu niet heen op vakantie? Wanneer je graag lekker actief bezig bent op vakantie en je zoveel mogelijk wilt ontdekken van de cultuur in een land, is een single reis Italië zeker iets voor jou! Tijdens deze reis dompelen we ons onder in de bijzondere geschiedenis en rijke cultuur van de Italianen. Zo ervaar je niet alleen het beste van Italië, maar vul je jouw vakantie ook met allerlei leuke activiteiten.

Italië heeft zoveel meer te bieden

Italië is het land van pasta, pizza en ijs. Maar ook van de rijke cultuur, een indrukwekkende geschiedenis, een prachtige natuur en nog veel meer. Het is dan ook zonde om tijdens je vakantie alleen maar aan het zwembad of het strand te liggen, want Italië heeft zoveel meer te bieden! Met een singlereis Italië ga je dit land samen met andere singles ontdekken!

 • icon singlerondreis Lastminute
 • icon locatie alleen op vakantie Italië
 • icon single reizen last minute 8 dagen
Vanaf: €1725,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Groepsreis genieten van verrassend Sardinië Ervaar actie, avontuur, cultuur en natuur tijdens deze zonnige groepsreis Sardinië. Bekijk reis
 • icon singlerondreis Lastminute
 • icon locatie alleen op vakantie Italië
 • icon single reizen last minute 8 dagen
Vanaf: €1699,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Singlereis, de actieve uitbarsting van Sicilië Avontuurlijke ervaringen ontstaan niet vanzelf. Je zult er zelf ook iets voor moeten doen. Bekijk reis

Cultuur en natuur tijdens single reis in Italië

Single reizen Italië zijn er speciaal voor mensen die tijdens hun vakantie graag zoveel mogelijk van de cultuur en natuur willen ontdekken. Dit doe je samen met andere singles die hier ook in geïnteresseerd zijn. Zo leer je mensen kennen met dezelfde interesses en beleef je een heerlijke vakantie in Italië. Samen ontdekken we al het moois dat Italië te bieden heeft en gaan we hier met elkaar volop van genieten. Wanneer je graag een boek wilt lezen aan het strand kun je de single reizen naar Italië beter overslaan. Wij gaan de drukte ontwijken en op zoek naar de mooiste plekken van het land. 

Veel meer dan een zonovergoten bestemming

Italië is een prachtig land en wij gaan dit tijdens de single reizen naar Italië ontdekken. Een single reis Italië betekent dat we ons gaan onderdompelen in alles wat dit land te bieden heeft. Wat dacht je van de architectuur en de kunst? Italië heeft tal van kunstenaars en kunststromingen voortgebracht. Met de singlereis Italië gaan we hier veel meer over ontdekken. Maar ook als het gaat om de natuur gaan we zien dat Italië veel meer is dan een oord voor zonaanbidders. De veelzijdigheid aan landschappen laat zien dat het zeker de moeite waard is om tijdens je vakantie op ontdekkingsreis te gaan. 

Italië is het land van de Renaissance, de romeinen, de prachtige steden als Rome en Milaan, maar ook van de olijfbomen, wijngaarden, lavendel, bergen, kunst, cultuur en meer. Italië kent niet alleen een bergachtig landschap in het noorden, maar ook heuvelachtige landschappen en strakke lavendelvelden. Wat dacht je van de vele meertjes, de unieke dorpjes en de eeuwenoude steden? Deze wachten allemaal om ontdekt te worden tijdens de single vakantie Italië. Samen met de groep ga je genieten van deze andere kant van het indrukwekkende Italië. 

Wist je dat?

 • De Middellandse Zee bij Sardinië in Italië het meest blauw is? Dit is een prachtig gezicht.
 • Meer dan driekwart van het Italiaanse landschap is berg- en heuvelachtig.
 • Het meeste culturele erfgoed is te vinden in Italië: dit is dan ook een goede reden om mee te gaan met een singlereis Italië. 

Het klimaat tijdens je single vakantie in Italië

Het weer in Italië is over het algemeen zeer aangenaam en dat is dan ook de reden dan veel zonaanbidders voor de Italiaanse kust kiezen als vakantiebestemming. Ook voor een single reis Italië is het ideaal wanneer de temperaturen aangenaam zijn. Vooral in het voorjaar en het najaar zijn de temperaturen ideaal voor alleenstaande reizen Italië. Op deze manier is het niet te warm en kun je tijdens wandelingen en andere activiteiten volop genieten van een lekker zonnetje. Het middellands zeeklimaat is een zeer prettig klimaat dat ervoor zorgt dat Italië het hele jaar door een prettige vakantiebestemming is. De zomers zijn warm en droog en de winters zijn meestal ook zacht. 

Pasta, pizza, koffie en wijn op de reizen naar Italië

Tijdens de singlereizen Italië gaan we ons ook onderdompelen in de Italiaanse keuken. Je wordt volledig verzorgd tijdens de single reis Italië. ’s Ochtends krijg je een lekker ontbijt en ook ’s avonds gaan we met elkaar dineren in de lekkerste Italiaanse restaurants in de buurt. Zo krijg je alle gelegenheid om de lekkerste pasta en pizza te proberen. Behalve pasta heeft Italië nog veel meer culinaire hoogstandjes, zoals lasagne, pesto of carpaccio. Overdag is het natuurlijk een must om een lekkere Italiaanse koffie te drinken op een gezellig terras. Uiteraard mag het proeven van Italiaanse wijn niet ontbreken tijdens de single reis Italië.

De magie van singlereizen Italië

Italië, het land van pizza, spaghetti, zon, zee en strand. En hoewel we zeker een lekkere Italiaanse pasta gaan eten, zullen we niet gaan luieren aan het Italiaanse strand. Natuurlijk hopen we op lekker weer in het zonnige Italië. Maar wanneer je lekker wilt gaan zonnebaden aan het strand is een groepsreis Italië wellicht niets voor jou.

Op ontdekkingsreis door Bella Italia

Tijdens de Italië groepsreis gaan we op ontdekkingsreis langs de mooiste plekken en gebieden die dit land te bieden heeft. De Italië groepsreizen zijn dan ook vooral geliefd onder liefhebbers van cultuur en natuur. De historie van Italië kent veel hoogte- maar ook dieptepunten die we tegen zullen komen tijdens de reis.

Italië heeft veel meer te bieden dan alleen lekkere ijsjes en een stralende zon. Wist je dat er in Italië meer dan 40 plekken zijn die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan? En dat er wel drieduizend interessante musea te vinden zijn? Het land heeft zoveel te bieden dat je er zeker een keer naar toe moet!

We bezoeken de mooiste plekken

Italië is veel meer dan zon, zee en strand. Wist je dat je ook op skivakantie kunt gaan in het noorden van Italië? De groepsreizen naar Italië zijn dan ook enorm divers en leiden je naar verschillende mooie plekken in het land. Echte blikvangers zijn natuurlijk de beroemde steden als Rome, Milaan, Toscane, Venetië en Florence. Maar ook het eiland Sardinië is een geliefde bestemming. We gaan we mooiste plekken bezoeken en zorgen dan ook voor een actieve vakantie waarin je de schoonheid van Italië echt leert kennen. Het doel van de groepsvakantie Italië is dan ook dat je volop gaat genieten van de cultuur en natuur van dit land. 

Wist je dat?

 • Italië de bakermat is van de kunst; verschillende kunststromingen hebben in dit land hun oorsprong gevonden.
 • Italië het grootste wijnland ter wereld is; overal in het land vind je wijngaarden.
 • Italië een aantal actieve vulkanen heeft; met de Etna als meest bekende. 

Het klimaat tijdens je groepsreis Italië

In Italië heerst over het algemeen een prettig middellands zeeklimaat, wat betekent dat de winters zacht zijn en de zomers warm. In de zomer is het soms erg heet, en vooral het voorjaar en najaar bieden qua weer de ideale omstandigheden om een georganiseerde reis Italië te ondernemen. Alles wordt voor je geregeld tijdens een Italië groepsreis. Met de hele groep genieten we van een aangenaam klimaat waarin je heerlijk kunt wandelen door de prachtige Italiaanse natuur.

Lekker eten in Italië

Wie Italië zegt, zegt lekker eten en drinken. En daar gaan we tijdens de groepsreis Italië dan ook volop van genieten. Italië groepsreizen zijn niet compleet zonder het bezoek aan lekkere Italiaanse restaurantjes met de lekkerste pasta’s en pizza’s. En natuurlijk mag een lekker ijsje niet ontbreken. Iedere dag wordt er een lekker ontbijt voor je geregeld tijdens de georganiseerde reis Italië. Natuurlijk gaan we gedurende de dag ook zeker genieten van de culinaire hoogstandjes.

Geniet ook van een groepsrondreis Zuid-Italië

Italië is een prachtig land. Zowel in het noorden als het zuiden zijn prachtige steden en gebieden te vinden die zeer geschikt zijn voor een mooie vakantie. Zuid Italië is vanwege het lekkere weer in de zomer een populaire vakantiebestemming. Maar behalve het aangename klimaat heeft het zuiden van Italië nog veel meer te bieden. Tijdens een groepsrondreis Italië ga je dit met eigen ogen ontdekken. 

Het zuiden van Italië grenst aan de Middellandse Zee en is daardoor een ware trekpleister voor liefhebbers van zon, zee en strand. Maar ook de natuur in Zuid Italië is prachtig en zeker het ontdekken waard. Wist je dat je hier allerlei landschappen tegenkomt? Je vindt er mooie en veelzijdige natuurgebieden, ruige kust en leuke authentieke Italiaanse dorpjes.

Op vakantie in de hiel van de laars

Italië is voor velen het ideale vakantieland, want je kunt er alles vinden: lekker weer, lekker eten, mooie plaatsen en prachtige natuur. Tijdens een groepsrondreis Zuid Italië gaan we de schoonheid van de natuur in deze streek ontdekken. Het zuiden van Italië en met name de hiel van de laars is nog redelijk onontdekt. Maar weinig mensen weten hoe prachtig het hier is en welke mooie wandelroutes je hier kunt volgen. Je vindt er tal van mooie wijngaarden, olijfbomen en gezellige kustdorpjes.

Ook voor een flinke dosis aan cultuur kies je voor een groepsrondreis Zuid Italië. Je vindt hier bijna overal wel overblijfselen van de Romeinse tijd of andere tijdperken in de Italiaanse geschiedenis. Het is volop genieten van natuur en cultuur tijdens een rondreis door het zuiden van Italië. 

Ontdek de natuur tijdens de groepsrondreis Zuid-Italië

De natuur in Zuid Italië is minstens zo mooi als in de rest van het land. Uitgestrekte groene heuvels, bergachtige gebieden, rotsen langs de kust, mooie bergen en nog veel meer. Tijdens mooie wandeltochten tijdens de groepsrondreis Zuid Italië word je continu getrakteerd op prachtige vergezichten. En wat dacht je van de heerlijke Italiaanse keuken en de lekkere Italiaanse wijn?  Je zult een vakantie in Zuid Italië niet snel vergeten.

 

Informatie over groepsreizen naar Italië

Inleiding

Ontdek het prachtige Italië!

noSun reizen organiseert single groepsreizen naar het land dat bekend staat om de rijke cultuur, geschiedenis en natuur.

Singlereizen naar Italië? 

Als single mee naar Italië? Dat kan! In je eentje op het strand liggen doe je misschien niet zo gauw, dus komt het goed uit dat er bij onze groepsreizen naar Sardinië ook over deze relaxmomenten is nagedacht! Bijna alle reizigers van noSun boeken alleen, wat wil zeggen dat je niet de enige single op reis zult zijn. En na een pittige mountainbiketocht samen op het strand uitpuffen is toch gezelliger dan in je eentje!

Taal & Cultuur

‘La vita è bella’ en ‘la dolce vita’: Italianen zijn gepassioneerde levensgenieters. Dat hoor je terug in de Italiaanse taal, je proeft het in het eten en in de natuur vindt je de rust die essentieel is om optimaal van het land te kunnen genieten.

 

Natuur, klimaat & beste reistijd

De Alpen, Dolomieten, Apennijnen, kuststreken, eilanden, glooiende heuvels van Umbrië en Toscane.. de natuur in Italië is rijk en gevarieerd. Met het hele jaar door veel zonuren is het eigenlijk altijd fijn om in Italië te zijn! In de winter kan er in de hoger gelegen gebieden sneeuw vallen en in de zomer is het vanaf Turijn naar het zuiden soms erg warm. Met de groepreizen van noSun blijven we echter voornamelijk in de noordelijke regio’s, waar het heerlijk zomerweer is!

Reisdocumenten

Voor de groepsreizen naar Italië, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

Tijdens je groepsreis naar Italië kun je met de euro overal betalen.

In Italië worden de stopcontacten van type F en L gebruikt. In type F passen onze Nederlandse stekkers ook, maar in type L niet: voor de zekerheid zou je dus een reisstekker of powerbank mee kunnen nemen, zodat je nooit met een lege camera of telefoon staat!

Wist je dat..

.. het ijshoorntje een Italiaanse uitvinding is? Hmmm!

.. door heel Italië worden er meer dan 500 soorten pasta gemaakt.

.. de Vesuvius (bij Napels) de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland is.