Groepsreizen Canada


met NoSun op bijzondere groepsreis naar Canada

Groepsreis Canada: ontdek dit bijzondere land

Als je er een keer echt goed op uit wilt tijdens je vakantie, is een rondreis de ideale vakantiesoort hiervoor. Tijdens meerdere dagen trek je een land rond, waarbij je elke dag weer bijzondere dingen aantreft. Een goede bestemming voor een groepsrondreis is Canada. En No Sun zou No Sun niet zijn als ook deze 15-daagse vakantie niet tjokvol leuke activiteiten zou zitten. Zo zullen we flink gaan hiken op de vele bijzondere trails van dit land, maar zal er ook een tocht op de sneeuwscooter gemaakt worden hoog in de bergen. Dit land heeft echt alles.

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Canada.

Hier zijn wat leuke alternatieven.

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Canada.

Groepsreis Canada: wat moet je weten over dit land?

Canada wordt door sommigen gekscherend ‘Amerika’s hoed’ genoemd, maar daar doe je dit land toch wel behoorlijk te kort mee. Naast de diverse mooie steden waarover dit land beschikt (Ontario, Montreal, Quebec, Toronto, Vancouver, Calgary) staat Canada tevens bekend om zijn pittoreske landschappen. Deze zijn oogverblindend mooi, en tref je in geen enkel ander land aan. Wat moet je nog meer weten over dit land?

  • In dit land vind je de Niagara Falls, misschien wel de mooiste waterval ter wereld.
  • Alhoewel Frans de officiële taal is van Quebec, wordt er over het algemeen Engels gesproken in dit land.
  • De oorspronkelijke bevolking van Canada is Indiaans en Inuit. Dit komt tot uiting in de rijke cultuur van dit land.
  • Qua weer is Canada een land van uitersten. Je kunt er aangename zomers beleven, maar tijdens de winter kunnen er temperaturen van -40 graden Celsius bereikt worden.
  • De valuta van dit land is de Canadese Dollar. 1 CAD is ongeveer 0.66 euro.

De gezellige groepsreizen van NoSun

De rondreis die je door Canada gaat maken doe je in het gezelschap van een reisgroep. No Sun vindt het niet alleen belangrijk dat er genoeg leuke activiteiten te doen zijn tijdens de vakantie, maar ook dat het gezellig is in een reisgroep. Over het algemeen trekken de reizen van No Sun, door hun opzet en de vele mooie bestemmingen, gelijkgestemde personen aan. Dit vergroot meteen de gezelligheid binnen een groep. Daarnaast tracht No Sun altijd een goede mix qua leeftijden te maken. Zo ontstaat er een gezellige reisgroep die een groepsrondreis naar Canada nog onvergetelijker maakt.

Informatie over groepsreizen naar Canada

Inleiding

Ga op ontdekkingsreis met de groepsreis door Canada! Je raakt hier nooit verveeld, want Canada is het op één na grootste land ter wereld.

Op singlereis naar Canada! Ben je single? Geen probleem; de meeste van onze reizigers boeken alleen. En met een groep ontdek je Canada op zijn mooist! Trek de bossen in en ‘verdwaal’ in de prachtige natuur. Met noSun’s singlereis naar Canada ga je een fantastische rondreis tegemoet!

Taal & Cultuur

Frans is in Canada de officiële taal in Quebec, maar in de rest van het land spreken ze voornamelijk Engels. Wie de taal bestudeert zal zien dat het meer naar Brits-Engels neigt, dan naar het Engels van de Amerikaanse zuiderburen.

Naast uiteraard de Franse en Engelse invloeden, zie je in de Canadese cultuur veel terug van de oorspronkelijke Indiaanse en Inuit bevolking. De Canadezen zijn over het algemeen goed vertegenwoordigd als het om allerlei sporten gaat en het ‘outdoorleven’ zit ze in het bloed: mensen trekken er graag op uit, de natuur in.

Natuur, klimaat & beste reistijd

Een singlereis naar Canada is perfect voor natuurliefhebbers en fans van outdoorreizen. Je vindt er eindeloos glooiende heuvels, hoge besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte bossen, rivieren, grasvlaktes, ontelbare meren en prachtige stranden aan de kust. Door het hele land vind je er bovendien natuurparken, de ene nog mooier en indrukwekkender dan de andere.

De westkust van Canada krijgt de meeste neerslag te verwerken. In het binnenland kan het ‘s zomers behoorlijk warm worden, met uitzondering van de bergen uiteraard. In de winter kan het ook in de binnenlanden en het noorden van het land extreem koud worden. Sneeuw vind je hier dan ook meer dan genoeg in die periode. Soms wordt het er zelfs wel -40 graden Celsius! De kustgebieden in Brits-Columbia kennen aangename zomers en milde maar regenachtige winters.

Je kunt het hele jaar terecht voor het maken van fantastische groepsreizen in Canada. De seizoenen lopen gelijk aan die van ons, alleen duren de winters in het noorden er een stukje langer. We trekken er voor de rondreis door het zuid-oosten daarom niet al te vroeg op uit, maar in de zomer is kamperen prima te doen. Overdag is het er aangenaam warm met temperaturen ruim boven de twintig graden en ’s nachts koelt het er af tot een graad of 15. Natuurlijk kan er ook af en toe een flinke bui vallen.

Reisdocumenten

Als je met onze singlereis naar Canada gaat, dien je in het bezig te zijn van een geldig paspoort. Je paspoort dient bij thuiskomst nog één dag geldig te zijn.

Let op er dat wanneer je ook je elektronische reistoestemming (ETA) aanvraagt dat je dat doet met het paspoort dat je meeneemt naar Canada en dus nog zeker één dag geldig is bij terugkomst.

VERPLICHTE ELEKTRONISCHE REISTOESTEMMING:

Vanaf 29 september 2016 ben je verplicht om elektronische reistoestemming aan te vragen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ETA, voordat je aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar Canada. De aanvraag valt onder je eigen verantwoording, dit kan niet via noSun gerealiseerd worden. Voor een online aanvraag ga je naar de website van ETA: www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. De Canadese overheid brengt hiervoor 7 dollar in rekening. Deze kosten dien je per creditcard te voldoen tijdens de aanvraag. Bij het invullen van je gegevens dien je erop te letten dat deze overeenkomen met de gegevens zoals in je paspoort vermeld. Dit voorkomt problemen bij check-in van je vlucht, met het paspoort dat je dus nu hebt reis je ook naar Canada.

Ben je niet in het bezit van een creditcard of vind je het makkelijker om het formulier in het Nederlands aan te vragen? Ga dan voor de online aanvraag naar: https://e-visums.nl/canada. De kosten hiervoor bedragen €19.95 en kun je betalen met iDEAL.

BELANGRIJK: Als de gegevens op uw ETA niet overeenkomen met die op uw paspoort is uw ETA niet geldig en kunt u hiermee dus niet reizen, controleer dit dus goed.

BELANGRIJK: de letter O komt niet voor in een Nederlands paspoortnummer. Je dient te allen tijde het cijfer 0 te gebruiken. Op het formulier zijn de vragen gemarkeerd met een * van belang voor jouw reistoestemming.

Wij raden je aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste zeven dagen vóór vertrek). ETA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat je de gevraagde informatie hebt ingevuld maar in sommige gevallen kan het een aantal dagen in beslag nemen. Wanneer er geen toestemming wordt gegeven, dien je een spoedvisum aan te vragen via de Canadese ambassade. De autorisatie dien je mee te nemen voor je aankomst in Canada.

Het ETA is 5 jaar geldig vanaf het moment van afgifte of tot de verloopdatum van uw paspoort als dat eerder is, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet je wel per reis actualiseren. Indien je niet via ETA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loop je het risico dat je vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in Canada. In het ergste geval kan je zelfs de toegang worden geweigerd. noSun is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Dit kan via www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp.

De Europese Unie en Canada hebben een internationale overeenkomst. Er vindt overdracht plaats van bepaalde reis- en reserveringsgegevens van passagiers (PNR) die naar, van en door Canada vliegen. De autoriteiten van Canada gebruiken deze PNR-gegevens ter preventie en bestrijding van m.n. terrorisme, maar eventueel ook om te vergelijken met lijsten van passagiers die een veiligheidsrisico vormen. Deze gegevens worden 15 jaar bewaard en kunnen met andere autoriteiten worden uitgewisseld. Gegevens die verband houden met een specifieke zaak kunnen langer worden bewaard.

Verzekeringen

Als je met noSun op groepsreis naar Canada wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Tijdens je reis door Canada dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering met werelddekking.

Aan het eind van je boeking kun je via noSun bij de Europeesche Verzekeringen een kortlopende reisverzekering met werelddekking afsluiten. Ben je al in het bezit van een doorlopende reisverzekering? Dan kun je telefonisch of online bij je verzekeraar de dekking wijzigen van Europa naar een reisverzekering met werelddekking.

Geldzaken & Elektriciteit

In Canada betaal je met de Canadese dollar. 1 CAD is ongeveer €0.66 waard. In veel grote plaatsen vind je voldoende pinautomaten die Nederlandse pinpassen accepteren (Maestro). Vergeet daarvoor niet het gebruik van je bankpas buiten Europa aan te zetten. Gebruik van je bankpas binnen Europa en Nederland staat altijd aan. Pinnen buiten Europa kan je online of telefonisch bij je bank activeren, zodat je zorgeloos kan pinnen in Canada.

Vrijwel overal kan je met creditcard betalen, zelfs voor kleine bedragen.

In Canada bedraagt de netspanning 120 volt. De stopcontacten hebben rechthoekige gaten en kunnen geaard of ongeaard zijn. Voor het gebruik van deze stopcontacten is een verloopstekker van type A of type B (adapter Verenigde Staten) of een wereldstekker nodig. Er is niet altijd op alle campings elektriciteit, voor die gevallen is het handig een powerbank mee te nemen.

Tijdsverschil

In Canada is het zes uur vroeger dan in Nederland. Dat is voordelig als je met een actieve groepsreis vanuit Nederland vertrekt, want dan kun je nóg langer van je reis genieten! Helaas kom je wel later weer terug in Nederland.

Wist je dat..

.. maar liefst 31% van het Canadese grondgebied uit bos bestaat?

.. de langste plaatsnaam in Canada ‘Pekwachnamaykoskwaskwaypinwanik Lake’ is. Oh my!

.. 77% van alle esdoornsiroop uit Quebec komt?

.. een vijfde van al het drinkwater ter wereld bevindt zich in Canada!