Canada - noSun Groepsreizen en single reis Europa

Reizen naar Canada

  • Bestemming:
  • Duur: 16 dagen
  • Volgend vertrek: 18-07-2018 / 04-08-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar

  De eerste verre reis is daar! Ontdek nu zuid-oost Canada tijdens deze 16-daagse rondreis. Spectaculaire activiteiten, bezig zijn in de uitgestrekte natuur, oog in oog staan met wilde beren en het échte Canada ontdekken tijdens een nacht wildkamperen. Dat is de Canada rondreis in een notendop.  

  Bekijk reis

Informatie over Canada

Inleiding

Ga op ontdekkingsreis in Canada!

Je raakt hier nooit verveeld, want Canada is het op één na grootste land ter wereld. De hoofdstad van Canada is Ottawa.

Op singlereis naar Canada! Ben je single? Geen probleem; de meeste van onze reizigers boeken alleen. En met een groep ontdek je Canada op zijn mooist! Trek de bossen in en ‘verdwaal’ in de prachtige natuur. Met noSun’s singlereis naar Canada ga je een fantastische rondreis tegemoet!

ETA

VERPLICHTE ELEKTRONISCHE REISTOESTEMMING:

Vanaf 29 september 2016 ben je verplicht om elektronische reistoestemming aan te vragen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ETA, voordat je aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar Canada. De aanvraag valt onder je eigen verantwoording, dit kan niet via noSun gerealiseerd worden. Voor een online aanvraag ga je naar de website van ETA: www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. De Canadese overheid brengt hiervoor 7 dollar in rekening. Deze kosten dien je per creditcard te voldoen tijdens de aanvraag. Bij het invullen van je gegevens dien je erop te letten dat deze overeenkomen met de gegevens zoals in je paspoort vermeld. Dit voorkomt problemen bij check-in van je vlucht, met het paspoort dat je dus nu hebt reis je ook naar Canada.

Ben je niet in het bezit van een creditcard of vind je het makkelijker om het formulier in het Nederlands aan te vragen? Ga dan voor de online aanvraag naar: https://e-visums.nl/canada. De kosten hiervoor bedragen €19.95 en kun je betalen met iDEAL.

BELANGRIJK: Als de gegevens op uw eTA niet overeenkomen met die op uw paspoort is uw eTA niet geldig en kunt u hiermee dus niet reizen, controleer dit dus goed.

BELANGRIJK: de letter O komt niet voor in een Nederlands paspoortnummer. Je dient te allen tijde het cijfer 0 te gebruiken. Op het formulier zijn de vragen gemarkeerd met een * van belang voor jouw reistoestemming.

Wij raden je aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste zeven dagen vóór vertrek). ETA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat je de gevraagde informatie hebt ingevuld maar in sommige gevallen kan het een aantal dagen in beslag nemen. Wanneer er geen toestemming wordt gegeven, dien je een spoedvisum aan te vragen via de Canadese ambassade. De autorisatie dien je mee te nemen voor je aankomst in Canada.

Het eTA is 5 jaar geldig vanaf het moment van afgifte of tot de verloopdatum van uw paspoort als dat eerder is, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet je wel per reis actualiseren. Indien je niet via ETA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loop je het risico dat je vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in Canada. In het ergste geval kan je zelfs de toegang worden geweigerd. noSun is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Dit kan via www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp.

De Europese Unie en Canada hebben een internationale overeenkomst. Er vindt overdracht plaats van bepaalde reis- en reserveringsgegevens van passagiers (PNR) die naar, van en door Canada vliegen. De autoriteiten van Canada gebruiken deze PNR-gegevens ter preventie en bestrijding van m.n. terrorisme, maar eventueel ook om te vergelijken met lijsten van passagiers die een veiligheidsrisico vormen. Deze gegevens worden 15 jaar bewaard en kunnen met andere autoriteiten worden uitgewisseld. Gegevens die verband houden met een specifieke zaak kunnen langer worden bewaard.

Reisdocumenten

Als je met onze singlereis naar Canada gaat, dien je in het bezig te zijn van een geldig paspoort. Je paspoort dient bij thuiskomst nog één dag geldig te zijn.

Let op er dat wanneer je je elektronische reistoestemming aanvraagt dat je dat doet met het paspoort dat je meeneemt naar Canada en dus nog zeker één dag geldig is bij terugkomst.

De Nederlandse ambassade bevindt zich in Ottawa.

Verzekeringen

Tijdens je reis door Canada dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering met werelddekking.

Aan het eind van je boeking kun je bij ons een kortlopende reisverzekering met werelddekking afsluiten. Ben je al in het bezit van een doorlopende reisverzekering? Dan kun je telefonisch of online bij je verzekeraar de dekking wijzigen van Europa naar een reisverzekering met werelddekking.

Geldzaken

In Canada betaal je met de Canadese dollar. 1 CAD is ongeveer €0.66 waard. In veel grote plaatsen vind je voldoende pinautomaten die Nederlandse pinpassen accepteren (Maestro). Vergeet daarvoor niet het gebruik van je bankpas buiten Europa aan te zetten. Gebruik van je bankpas binnen Europa en Nederland staat altijd aan. Pinnen buiten Europa kan je online of telefonisch bij je bank activeren, zodat je zorgeloos kan pinnen in Canada.

Vrijwel overal kan je met creditcard betalen, zelfs voor kleine bedragen.

De één dollar munt wordt ook wel de Loonie genoemd. De naam is afgeleid van de “loon” wat een bekende Canadese vogel is. De twee dollar munt noemt men ook wel de Toonie. Op een kant van deze munt vind je een afbeelding van een ijsbeer, terwijl de andere kant een beeltenis van Queen Elizabeth II is te zien.

Gezondheid

De geneeskundige verzorging in Canada is uitstekend, maar erg duur. Inentingen zijn niet verplicht voor Canada.

Alle rekeningen voor medische zorg en medicijnen dienen contant betaald te worden. Breng bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij op de hoogte, zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt de gegevens en zorgpas (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

Mocht je iets overkomen tijdens je reis en het is een noodgeval? Bel dan 911.

Zorg er in ieder geval voor dat jouw reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maag- en darmstoornissen, paracetamol, muggenwerende crème of tonic en de medicijnen, die door jouw arts zijn voorgeschreven (medicijnpaspoort meenemen of evt. een recept in het Latijn!).

Tijdsverschil

In Canada is het zes uur vroeger dan in Nederland. Dat is voordelig als je met een actieve groepsreis vanuit Nederland vertrekt, want dan kun je een nóg langer van je reis genieten! Helaas kom je wel later weer terug in Nederland.

Bereikbaarheid

Canada beschikt over een 4G netwerk, maar pas op voor de roamingkosten. Raadpleeg je provider voor de exacte roamingkosten.
Veel restaurants, hotels, bars en luchthavens bieden wifi aan.

Is het tijd om het thuisfront te laten weten hoe geweldig Canada is? Vanuit Canada naar Nederland bellen: 011 – 31 – netnummer zonder nul – abonneenummer. Vanuit Nederland naar Canada bellen: 00-1-netnummer zonder nul – abonneenummer.

Elektriciteit

In Canada bedraagt de netspanning 120 volt. De stopcontacten hebben rechthoekige gaten en kunnen geaard of ongeaard zijn. Voor het gebruik van deze stopcontacten is een verloopstekker van type A of type B (adapter Verenigde Staten) of een wereldstekker nodig.

Facts

Officiële naam

 • Canada

Inwoner

 • Canadees (m), Canadese (v)

Staatsvorm

 • Parlementaire monarchie
 • Canada is opgedeeld in 14 provincies en 3 territoria.
 • Lid van Britse Gemenebest (Commonwealth of Nations), Britse vorst vertegenwoordigd door gouverneur-generaal.

Hoofdstad

 • Ottawa

Taal

 • Engels en Frans

Aantal inwoners

 • 36 miljoen

Oppervlakte

 • 9.958.319 km² (244 keer Nederland)

Inkomen per inwoner per jaar

 • $ 44.000 (NL: $ 46.500)

Gemiddelde levensverwachting

 • 2015: 82,5 jaar (NL: 81 jaar)

Munteenheid

 • Canadese dollar (CAD)

Landcode kenteken

 • CDN

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons