Als je er een keer echt goed op uit wilt tijdens je vakantie, is een rondreis de ideale vakantiesoort hiervoor. Tijdens meerdere dagen trek je een land rond, waarbij je elke dag weer bijzondere dingen aantreft. Een goede bestemming voor een groepsrondreis is Canada

En No Sun zou No Sun niet zijn als ook deze 15-daagse vakantie niet tjokvol leuke activiteiten zou zitten. Zo zullen we flink gaan hiken op de vele bijzondere trails van dit land, maar zal er ook een tocht op de sneeuwscooter gemaakt worden hoog in de bergen. Dit land heeft echt alles.

Groepsreis Canada: wat moet je weten over dit land?

Canada wordt door sommigen gekscherend ‘Amerika’s hoed’ genoemd, maar daar doe je dit land toch wel behoorlijk te kort mee. Naast de diverse mooie steden waarover dit land beschikt (Ontario, Montreal, Quebec, Toronto, Vancouver, Calgary) staat Canada tevens bekend om zijn pittoreske landschappen. Deze zijn oogverblindend mooi, en tref je in geen enkel ander land aan.

Canada reis accommodatie Jasper
singlereizen canada outdoor
alleen op reis canadawinter

Populaire groepsreizen
naar Canada bij NoSun

Geen reizen gevonden.

Alle beschikbare reizen bekijken

Wist je dat..

 • …in dit land vind je de Niagara Falls, misschien wel de mooiste waterval ter wereld.

 • ..alhoewel Frans de officiele taal is van Quebec, wordt er over het algemeen Engels gesproken in dit land

   

 • .. maar liefst 31% van het Canadese grondgebied uit bos bestaat?

 • .. de langste plaatsnaam in Canada ‘Pekwachnamaykoskwaskwaypinwanik Lake’ is. Oh my!

 • .. qua weer is Canada een land van uitersten. Je kunt er aangename zomers beleven, maar tijdens de winter kunnen temperaturen van -40 graden Celsius bereikt worden.

 • .. de valuta van dit land is de Canadese Dollar. 1 CAD is ongeveer 0.66 eu

 • .. 77% van alle esdoornsiroop uit Quebec komt?

 • .. een vijfde van al het drinkwater ter wereld bevindt zich in Canada!

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inleiding

Op singlereis naar Canada! Ben je single? Geen probleem; de meeste van onze reizigers boeken alleen. En met een groep ontdek je Canada op zijn mooist! Trek de bossen in en ‘verdwaal’ in de prachtige natuur. Met noSun’s singlereis naar Canada ga je een fantastische rondreis tegemoet!

Taal & Cultuur

Frans is in Canada de officiële taal in Quebec, maar in de rest van het land spreken ze voornamelijk Engels. Wie de taal bestudeert zal zien dat het meer naar Brits-Engels neigt, dan naar het Engels van de Amerikaanse zuiderburen.

Naast uiteraard de Franse en Engelse invloeden, zie je in de Canadese cultuur veel terug van de oorspronkelijke Indiaanse en Inuit bevolking. De Canadezen zijn over het algemeen goed vertegenwoordigd als het om allerlei sporten gaat en het ‘outdoorleven’ zit ze in het bloed: mensen trekken er graag op uit, de natuur in.

Natuur, klimaat & beste reistijd

Een singlereis naar Canada is perfect voor natuurliefhebbers en fans van outdoorreizen. Je vindt er eindeloos glooiende heuvels, hoge besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte bossen, rivieren, grasvlaktes, ontelbare meren en prachtige stranden aan de kust. Door het hele land vind je er bovendien natuurparken, de ene nog mooier en indrukwekkender dan de andere.

De westkust van Canada krijgt de meeste neerslag te verwerken. In het binnenland kan het ‘s zomers behoorlijk warm worden, met uitzondering van de bergen uiteraard. In de winter kan het ook in de binnenlanden en het noorden van het land extreem koud worden. Sneeuw vind je hier dan ook meer dan genoeg in die periode. Soms wordt het er zelfs wel -40 graden Celsius! De kustgebieden in Brits-Columbia kennen aangename zomers en milde maar regenachtige winters.

Je kunt het hele jaar terecht voor het maken van fantastische groepsreizen in Canada. De seizoenen lopen gelijk aan die van ons, alleen duren de winters in het noorden er een stukje langer. We trekken er voor de rondreis door het zuid-oosten daarom niet al te vroeg op uit, maar in de zomer is kamperen prima te doen. Overdag is het er aangenaam warm met temperaturen ruim boven de twintig graden en ’s nachts koelt het er af tot een graad of 15. Natuurlijk kan er ook af en toe een flinke bui vallen.

Reisdocumenten

Als je met onze singlereis naar Canada gaat, dien je in het bezig te zijn van een geldig paspoort. Je paspoort dient bij thuiskomst nog één dag geldig te zijn.

Let op er dat wanneer je ook je elektronische reistoestemming (ETA) aanvraagt dat je dat doet met het paspoort dat je meeneemt naar Canada en dus nog zeker één dag geldig is bij terugkomst.

Verzekeringen

Als je met noSun op groepsreis naar Canada wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met a.s.r. Verzekeringen. Tijdens je reis door Canada dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering met werelddekking.

Aan het eind van je boeking kun je via noSun bij a.s.r. Verzekeringen een kortlopende reisverzekering met werelddekking afsluiten. Ben je al in het bezit van een doorlopende reisverzekering? Dan kun je telefonisch of online bij je verzekeraar de dekking wijzigen van Europa naar een reisverzekering met werelddekking.

Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij a.s.r. Verzekeringen niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

In Canada betaal je met de Canadese dollar. 1 CAD is ongeveer €0.66 waard. In veel grote plaatsen vind je voldoende pinautomaten die Nederlandse pinpassen accepteren (Maestro). Vergeet daarvoor niet het gebruik van je bankpas buiten Europa aan te zetten. Gebruik van je bankpas binnen Europa en Nederland staat altijd aan. Pinnen buiten Europa kan je online of telefonisch bij je bank activeren, zodat je zorgeloos kan pinnen in Canada.

Vrijwel overal kan je met creditcard betalen, zelfs voor kleine bedragen.

In Canada bedraagt de netspanning 120 volt. De stopcontacten hebben rechthoekige gaten en kunnen geaard of ongeaard zijn. Voor het gebruik van deze stopcontacten is een verloopstekker van type A of type B (adapter Verenigde Staten) of een wereldstekker nodig. Er is niet altijd op alle campings elektriciteit, voor die gevallen is het handig een powerbank mee te nemen.

Tijdsverschil

In Canada is het zes uur vroeger dan in Nederland. Dat is voordelig als je met een actieve groepsreis vanuit Nederland vertrekt, want dan kun je nóg langer van je reis genieten! Helaas kom je wel later weer terug in Nederland.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
 • Nobeach//
 • Nomassa//
 • Nobullshit//
 • Notinder//

Volg ons ook op @nosun_instagram

💰Vakantiegeld komt eraan! Heb jij je volgende noSunreis al geboekt? Of houd je nog een oogje op het geld? Wij hebben dan de oplossing voor je, om die droomreis niet aan je voorbij te laten gaan...

Wist je dat je bij noSun een geheel vrijblijvende optie van 8 dagen kunt nemen op jou favoriete reis? Zo kan je zorgeloos je plekje en prijs vastzetten. Neem de tijd om het met je werk te regelen of er gewoon nog even over na te denken. Zo simpel is het!

Bekijk hier al onze reizen👉 www.nosun.nl

#vakantiegeld #vakantie #outdoor #actief #singlereis #groepsreis #naturelovers #daretogoout #reisorganisatie #nosun #nosungroepsreizen
Het P I N K S T E R W E E K E N D komt eraan en dat betekent een lang weekend vrij! (voor de meesten😬). Heb jij nog leuke plannen of misschien ben je wel op reis (met noSun)? 🏕🏞🚣‍♀️🚵‍♀️🧗🕺💃

#pinksteren #outdoor #actief #singlereis #groepsreis #vakantie #naturelovers #daretogoout #reisorganisatie #nosun #nosungroepsreizen
🌭🔥Braadworstjes roosteren boven het vuur is altijd een feest (en lekker) om te doen. In ieder geval is het heerlijk om naar een vuurtje te staren, zo rustgevend. Het knetteren van het hout, de vonken die spatten en de warmte die het afgeeft. Genieten van het buitenleven heet dat! Een goed begin van je weekend, nietwaar?

#weekend #happyweekend #vakantie #outdoor #actief #singlereis #groepsreis #vakantie #naturelovers #daretogoout #reisorganisatie #nosun #nosungroepsreizen
🎢Maak je klaar voor een achtbaan van avonturen tijdens deze te gekke groepsreis naar Kroatië! Elke dag staat er een nieuwe activiteit op het programma: van kajakken tot het verkennen van de betoverende Plitvicemeren en wandelen door adembenemende natuur. Zin om mee te gaan naar Kroatië?

👉🏼We vertrekken in het voor èn najaar op verschillende momenten. Kijk op www.nosun.nl wanneer precies.

#vakantie #outdoor #actief #singlereis #groepsreis #vakantie #naturelovers #daretogoout #reisorganisatie #nosun #nosungroepsreizen
☀️Het zonnetje straalt vandaag, de temperaturen schieten omhoog de komende periode - hèt perfecte moment om met noSun een weekend eropuit te gaan! Buiten genieten, lekker actief bezig zijn en nieuwe gezichten ontmoeten. Waarom zou je dit avontuur aan je voorbij laten gaan?

We hebben 2 toffe actieve weekendjes weg dit voorjaar. (Psssst...het gaat om de laatste plekken groep, wacht dus niet te lang) 👉🏼www.nosun.nl 

🤎💚OUTDOOR WEEKEND BELGISCHE ARDENNEN🤎💚
10-05-2024 t/m 12-05-2024
17-05-2024 t/m 19-05-2024
07-06-2024 t/m 09-06-2024

🧡🤎SCANDINAVISCH WEEKEND IN EIGEN LAND🧡🤎
10-05-2024 t/m 12-05-2024
17-05-2024 t/m 19-05-2024
14-06-2024 t/m 16-06-2024

#weekend #vakantie #outdoor #actief #singlereis #groepsreis #vakantie #naturelovers #daretogoout #reisorganisatie #nosun #nosungroepsreizen
🧡🧡🧡

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7