Door: Martijn

De hoogste berg van Europa is de Elbroes (5642 meter) in Rusland. Maar wat ons betreft is de hoogste berg niet per definitie ook de mooiste berg in Europa. Daarom laten we je in dit blogartikel kennis maken met onze top 6 Europese bergvakanties. Doe nieuwe inspiratie op en ontdek waarom een vakantie in de bergen een absolute aanrader is!

De mooiste bergen in Europa

We hebben het zojuist al kort even benoemd, maar wat ons betreft staat de hoogte van een berg niet gelijk aan de mooiste vakantiebestemming. Ieder vakantieland heeft namelijk nog veel meer te bieden dan alleen een prachtig berglandschap. Toch begrijpen we als geen ander dat je tijdens je vakantie in de bergen ook echt de hoogte wilt opzoeken. Daarom hebben we de 6 hoogste bergen in onze favoriete Europese vakantielanden voor je op een rij gezet.

Moesala, Bulgarije (2925 m)

De Moesala berg in Bulgarije is 2925 meter hoog en staat bekend om de rijke flora en fauna. Daarnaast is het Ć©Ć©n van de weinige plekken in Europa waar de rotskruiper vogel voorkomt. Geniet van de prachtige groene natuur en het adembenemend mooie uitzicht vanaf de top. De Moesala berg zal je zeker niet teleurstellen.

Bekijk onze reizen naar Bulgarije

Zugspitze, Duitsland (2962 m)

Met een hoogte van 2962 meter is de Zugspitze de hoogste berg van Duitsland. In de zomer is het de ideale locatie voor een uitdagende bergwandeling en in de winter kun je op de Zugspitze heerlijke skiƫn. Kortom: voor ieder wat wils!

Bekijk onze reizen naar Duitsland

El Teide, Spanje (3718 m)

De El Teide is de hoogste top in Spanje en bevindt zich om precies te zijn op het eiland Tenerife. De El Teide is een slapende vulkaan waarvan de bergen blijven groeien. Het gebied rondom de vulkaan is uitgeroepen tot het nationale park del Teide, Ć©Ć©n van de populairste locaties onder toeristen. Daarnaast is El Teide in 2007 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bekijk onze reizen naar Spanje

GroƟglockner, Oostenrijk (3798 m)

Op bergvakantie in Oostenrijk? Breng dan zeker een bezoek aan de GroƟglockner. Deze berg is met een hoogte van 3798 meter de hoogste berg in Oostenrijk. Een bezoek aan de GroƟglockner is een ware beleving voor jong en oud en behoort daardoor zeker tot Ć©Ć©n van de mooiste bergen in Europa.

Bekijk onze reizen naar Oostenrijk

Monte Rosa, Zwitserland (4634 m)

De Monte Rosa in Zwitserland is met 4634 meter de hoogste berg in Zwitserland. Deze berg bestaat uit 10 verschillende bergtoppen, waarvan de Dufourspitze de hoogste is. Liefhebbers van een stevige wandeltocht kunnen hier hun hart ophalen, want het gebergte kent tal van (meerdaagse) wandelroutes.

Bekijk onze reizen naar Zwitserland

Mont Blanc, Frankrijk en Italiƫ (4810 m)

En tot slot mag de Mont Blanc in dit rijtje natuurlijk ook niet ontbreken. Dit gebergte bevindt zich in zowel Frankrijk als Italiƫ en is op het hoogste punt 4810 meter. De Mont Blanc kent diverse klim- en wandelroutes en is daardoor de ideale berg bestemming in Frankrijk en Italiƫ.

Bekijk onze reizen naar Frankrijk

Op vakantie in de bergen met noSun

Is een zon, zee en strandvakantie niet aan jou besteed? Ga dan op reis met noSun en verken het Europese berglandschap! Zoek het deze vakantie hoger op en geniet van het mooiste uitzicht, de frisse berglucht en eindeloze wandeltochten. Op vakantie in de bergen ontdek je pas echt hoe mooi een land kan zijn. Maak deel uit van groepsexcursies, onderneem uitdagende activiteiten of ga zelf op ontdekkingstocht in de bergen. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, voor een actieve vakantie in de Europese bergen zit je bij noSun altijd goed!

Bekijk onze reizen naar Italiƫ

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over Ć©Ć©n of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7