Groepsreis Lapland – Het Fins Winteravontuur van je leven! (noSun Garantie)

Dompel je onder en laat je betoveren door het magisch mooie Fins Lapland tijdens deze 8-daagse groepsreis Lapland.
Boek deze reis

Ontdek de schoonheid van Fins Lapland in Levi

Deze groepsreis Lapland zul je nooit vergeten. Lapland is bijzonder, het winterwonderland is adembenemend mooi. Ervaar het natuurwonder van het noorderlicht, op pad met fantastische huskies en veel meer waanzinnige activiteiten. Waarschijnlijk maak je maar één keer in je leven een groepsreis Lapland en met deze reis doe je het goed. De gaafste activiteiten zijn bij het programma inbegrepen en je verblijft in een mooie accommodatie, dichtbij het centrum van Levi.

Hoogtepunten van deze reis

 • Noorderlicht safari met fotografie experience workshop
 • Huskysafari onder leiding van dé Noors kampioen husky rijden. Uiteraard bezoeken we de husky farm en misschien kunnen wel nog wel even met de hondjes knuffelen
 • Typisch Fins diner, bereid door een local
 • Leer over de Sami cultuur in het Sami museum en tijdens het rendier rijden
 • Sneeuwscooteren door de Finse bossen
 • Onbeperkt Sauna; uiteraard verblijven we in een huis met sauna
 • Bekijk het programma
 • winterreis lapland sneeuw
 • skireis groep skilift
 • singlereis winter noorderlicht
 • actieve groepsreis lapland

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • alleen op vakantie zon avontuur
  Dag 1 Kippis op een goed begin van de reis! De reis van je leven gaat beginnen. We pakken het vliegtuig en vliegen naar Kittilä in Finland. Eenmaal aangekomen in Kittilä staat de transfer voor ons klaar die ons in slechts 20 minuten naar het wonderschone Levi brengt. Man wat is het hier wit en veel. Even de mooie accommodatie verkennen, een bed uitzoeken en dan is het tijd om het knusse centrum van Levi te ontdekken. We kunnen vanavond in het centrum uit eten gaan of boodschappen doen en zelf een lekkere maaltijd bereiden. Kippis op een goed begin van deze reis. Kippis betekent proost in het Fins. Een woord dat je nog veel kunt gebruiken deze week.
 • levi winter sauna
  Dag 2 Kennismaken met de cultuur Ben jij bekend met de Sami cultuur? We beginnen deze tweede dag van de groepsreis Lapland met een kennismaking met de Sami en de Finse cultuur. Na een goede nachtrust en een lekker ontbijtje is het tijd om naar het Sami land te gaan. Hier is een indoor en outdoor tentoonstelling van de Sami te bewonderen. Deze tentoonstelling geeft je een kijkje in de historie en het huidige leven van de inheemse bevolking, de Sami. We worden ook door een echte lokale Sami rondgeleid. Nu we hebben kennis gemaakt met de cultuur, vertrekken we richting Immelkartano. Hier staat Saija, de Finse eigenaresse, ons al op te wachten voor de échte sauna experience. Durf jij het aan? We gaan genieten in een echt Finse, houten sauna. Volgens traditioneel Fins gebruik neem je eerst een duik in het ijskoude water zodat je vervolgens lekker kan opwarmen in de sauna. Terwijl we genieten van de sauna maakt Saija een traditioneel Fins diner klaar. Wat een genot, na de sauna kunnen we zo aanschuiven bij een typisch Fins 3-gangen diner, met lokale lekkernijen. Wat een mooie manier om zo de cultuur beter te leren kennen.
 • groepsreis actief winter
  Dag 3 Lapland verkennen op de fatbike Het is tijd om op een unieke en actieve manier de Finse bossen te verkennen tijdens deze onvergetelijke groepsreis Lapland. We gaan namelijk fatbiken. Trek laagjes aan, zodat je wat uit kunt trekken als het te warm wordt tijdens deze gave en tegelijkertijd intensieve activiteit. In de middag is het tijd om een warm plekje op te zoeken voor een lunch en warme chocolademelk. We geven de benen even rust zodat we in de middag vol gas door de bossen kunnen touren. Vergeet niet om onderweg te genieten van de prachtige en rustgevende omgeving en om even te stoppen voor een mooie foto.

  Als we terugkomen in onze Finse cabin, gaan we genieten van een warme sauna. Wist je dat het in Finland 'normaal' is om met een borrel de sauna in te gaan? Wees hiermee wel voorzichtig, maar een toost met een lekker biertje kan natuurlijk geen kwaad, kippis.

 • winterreis noorderlicht lapland
  Dag 4 Een dag om bij te komen en jagen op het noorderlicht Overdag kun je zelf kiezen wat je wilt gaan doen en vanavond gaan we jagen op het noorderlicht, fingers crossed voor goede condities. Op 135 kilometer (ruim 3 uur enkele reis) van Levi ligt Rovaniemi de officiële thuishaven van de Kerstman. Het is optioneel mogelijk om Rovaniemi en het Santa Claus Village te bezoeken. Hier kan je bekijken hoe de kerstman en zijn elfen leven. Een unieke beleving, maar ook wel commercieel.

  Er zijn genoeg mogelijkheden voor een actieve dag in de sneeuw. Zo kunnen we nog een dag skiën, boarden of sneeuwschoenen huren en de omgeving te voet ontdekken. Heb je zin in een dagje niks doen en genieten van een boek of onze sauna, dat kan natuurlijk ook.

  Gaat een droom uitkomen en zien we vanavond het noorderlicht? Hopelijk gaan we dit prachtige natuurverschijnsel zien en vastleggen tijdens de aurora hunting fotografie experience. Een ervaren gids gaat met ons op pad en we krijgen naast een hele gave camera, warme kleding en de rest van de benodigde spullen te leen. De gids geeft ons professionele uitleg over hoe we de beste foto's kunnen maken van het noorderlicht. De SD kaart met de daarop door jou gemaakte foto's mag je houden. We zijn vanavond in de open natuur, geen omgevingslicht, dus de beste plek om het noorderlicht te spotten.. De delen van het noorderlicht die je met het blote oog niet ziet, kun je wel vastleggen met de camera die je te leen krijgt. Wie maakt de meest originele foto tijdens deze groepsreis Lapland?
 • alleen op reis sneeuwscooter lapland
  Dag 5 Touren met de sneeuwscooter Tijd voor actie. We gaan door Fins Lapland sneeuwscooteren. Of je nu rijdt of achterop zit, je kan op beide manieren van de prachtige natuur genieten. We wisselen regelmatig, dus iedereen kan sturen en als je achterop zit foto’s maken

  Wat een heerlijk gevoel van vrijheid terwijl we Fins Lapland ontdekken op de sneeuwscooter. Tijdens deze prachtige sneeuwscooter tocht is er ook tijd voor een pauze. We kunnen op een punt met fantastisch uitzicht genieten van een overheerlijk Fins kaneelbroodje. .

  Als er vandaag nog tijd over is, gaan we optioneel een extra activiteit regelen. Zoals een master class 'bouw je eigen iglo'. In 3 uur tijd leer je van een wildernisgids hoe je kan overleven in de sneeuw en bouw je met de groep een iglo. Er zijn genoeg mogelijkheden; je kunt ook aan het begin van de reis bij een lokale activiteitenorganisatie informeren naar de verschillende mogelijkheden.

  Nu we al 5 dagen in Levi zijn en van meerdere Finse lekkernijen hebben geproefd, kunnen we vanavond zelf ons best doen om een Fins diner te bereiden. Kippis op deze fantastische groepsreis Lapland.
 • groepsreis ski levi
  Dag 6 De pistes van Levi bedwingen Vandaag is het tijd om te gaan skiën of snowboarden. Levi telt 39 kilometer aan skipistes, 27 liften en heeft 43 skipistes. Gaat het jou lukken om alle skipistes vandaag te bedwingen tijdens deze actieve groepsreis Lapland? Heb je weinig of geen ski-ervaring, dat is geen probleem. De reisbegeleider helpt je graag op weg en er zijn meerdere pistes geschikt voor de beginnende skiër. Ook voor ervaren skiërs en boarders is Levi een mooi gebied om lekker op safari te gaan. Na deze intensieve dag kunnen we er vanavond voor kiezen om uit eten te gaan of zelf iets lekkers te koken. Zo zit er in het centrum van Levi een bijzondere pizzeria. Nu vraag je je natuurlijk af, wat maakt deze pizzeria zo bijzonder? Nou, dat moet je eigenlijk zelf ervaren, maar een tip van de sluier is dat ze ook een pizza hebben met gerookt rendier. Yummie. En oh ja, het is hier heel normaal om champagne te drinken bij je pizza, kippis. Na een heerlijk diner kunnen we vanavond in onze eigen sauna heerlijk ontspannen. Wat is het leven hier goed zeg.
 • singlereis dieren winter
  Dag 7 Naar het Levi huskypark De dag is aangebroken dat we met de husky honden op pad gaan. Nog zo’n bucketlist dingetje die je wilt doen tijdens een groepsreis in Lapland. We verlaten het centrum van Levi en vertrekken naar het Levi huskypark waar we een rondleiding krijgen. De eigenaar van het huskypark is Noors Kampioen husky rijden, over een expert gesproken. Zijn honden worden niet alleen gebruikt voor de huskysafari’s, maar ze spelen soms ook een rol in een film of reclame. Nadat we een rondleiding over het Levi huskypark hebben gehad, gaan we met de huskyslee op pad. We maken onder andere een tocht maken over het naast gelegen bevroren meer. Zo wijds, zo leeg, heerlijk. We gaan niet alleen een gave tocht maken met de huskies, maar ook maken we een tocht met de rendierenslee. Het moet niet gekker worden tijdens deze groepsreis Lapland.

  De eigenaar Reijo traint de honden en rendieren samen met zijn personeel, waarbij ze gebruik maken van de filosofie dat de jongen willen leren van de ouderen. In dit park zijn niet alleen huskies en rendieren te zien, maar ook vosjes en misschien ook husky puppies. So cute.Wat zijn het toch een mooie en lieve beesten. Vervelen zal je je absoluut niet in Levi tijdens deze groepsreis Lapland.
 • singlevakantie vliegen actie
  Dag 8 De terugreis Wat vliegt de tijd tijdens de groepsreis van je leven. Vandaag gaan we alweer terug naar Nederland, maar dit doen we met een rugzak vol nieuwe en mooie herinneringen. Heb jij ook zo ontzettend genoten? Dan is het tijd om thuis je ervaringen te delen met je vrienden en familie. Middels de vele foto's die je vast hebt gemaakt kan je terugkijken op een geweldige tijd in Fins Lapland.

  * Let op; het programma kan naar aanleiding van de weersomstandigheden in een andere volgorde plaatsvinden en activiteiten kunnen worden gecombineerd.

  De vlucht is van Amsterdam naar Kittilä. De vluchttijden zijn als volgt:

  24 t/m 31 december
  24-12-2021: Vertrek Amsterdam: 11:40 uur - Aankomst Helsinki Vantaa: 15:05 uur
  24-12-2021: Vertrek Helsinki Vantaa: 16:10 uur - Aankomst Kittilä: 17:40 uur

  31-12-2021: Vertrek Kittilä: 13:35 uur - Aankomst Helsinki Vantaa: 15:05 uur
  31-12-2021: Vertrek Helsinki Vantaa: 16:40 uur - Aankomst Amsterdam: 18:20 uur

  31 december t/m 7 januari
  31-12-2021: Vertrek Amsterdam: 11:40 uur - Aankomst Helsinki Vantaa: 15:05 uur
  31-12-2021: Vertrek Helsinki Vantaa: 16:10 uur - Aankomst Kittilä: 17:40 uur

  07-01-2022: Vertrek Kittilä: 09:05 uur - Aankomst Helsinki Vantaa: 10:30 uur
  07-01-2022: Vertrek Helsinki Vantaa: 16:40 uur - Aankomst Amsterdam: 18:20 uur

  23 t/m 30 januari
  23-01-2022: Vertrek Amsterdam: 6:10 uur - Aankomst Kittilä: 10:25 uur (non-stop)
  30-01-2022: Vertrek Kittilä: 11:10 uur - Aankomst Amsterdam: 13:25 uur (non-stop)

  30 januari t/m 6 februari
  30-01-2022: Vertrek Amsterdam: 6:10 uur - Aankomst Kittilä: 10:25 uur (non-stop)
  06-02-2022: Vertrek Kittilä: 11:10 uur - Aankomst Amsterdam: 13:25 uur (non-stop)

  *Vliegtijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

  Bij noSun staan wij, net als jij, te popelen om op reis te gaan! Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen via https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen kan deze reis gewoon doorgaan. Hoe fijn is dat? Waarschijnlijk zijn er wel inreisbeperkingen. Wat deze precies zijn kun je vinden op bovenstaande website.

  Omdat wij bij noSun het nogal een persoonlijke kwestie vinden, hoeven wij niet te weten of je gevaccineerd bent of dat je covid-19 doorlopen hebt. Wij gaan er vanuit dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen van het ontvangende land en op de dag van vertrek voldoet aan de inreis-richtlijnen en dat je de noodzakelijke testbewijzen bij je hebt.

  Keer je terug uit een land met een geel reisadvies, dan heb je een corona- of vaccinatiebewijs nodig. Dat kan via een volledige vaccinatie die een geldige QR-code geeft in de CoronaCheck-app. Anderen moeten zich in het vakantieland laten testen. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur. Hier zal ruimte in het programma voor gemaakt worden, mocht dit nodig zijn.

Ik ga graag mee met Groepsreis Lapland – Het Fins Winteravontuur van je leven! (noSun Garantie)

Dompel je onder en laat je betoveren door het magisch mooie Fins Lapland tijdens deze 8-daagse groepsreis Lapland.

Boek deze reis

Accommodaties

Rakkavaltti Cabin

Omschrijving: Tijdens deze gave groepsreizen verblijf je in een typisch Finse hut. De accommodatie is uitgerust met een openhaard, sauna, tv, keuken, woonkamer en wifi. Kortom alles is aanwezig om optimaal te ontspannen tijdens de groepsreis van je leven. Er zijn 5 slaapkamers waardoor je met maximaal één medereiziger een kamer deelt. Het beddengoed en een handdoeken pakket worden ook verzorgd. Een handdoeken pakket bestaat uit één grote en één kleine handdoek.

Slaapsituatie: Je slaapt met maximaal 1 andere reiziger op een kamer

Verzekeringen

Annuleringsverzekering

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.
noSun kiest voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee kun je zowel voor als tijdens je reis zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Wat neem je mee?

 • Een dagrugzak van ongeveer 20 liter (zorg er in elk geval voor dat hij groot genoeg is voor een warme trui, regenjas, lunchpakket, flesje water en bijvoorbeeld je fotocamera)
 • Handschoenen, muts en sjaal
 • Thermo-ondergoed of lang ondergoed
 • Basislaag: thermoshirt (bv. van merinowol)
 • Isolerende tussenlagen bv.fleece, skipully, bodywarmer
 • Buitenlaag: wind- en waterdichte jas en broek (bv. skibroek en ski-jas)
 • Thermosokken/skisokken
 • Sneeuwlaarzen (snowboots)
 • Skibril
 • Zonnebril
 • Slippers of sloffen voor binnenshuis
 • Ondergoed, sokken en extra handdoek(en)
 • Drinkfles (thermo) met een inhoud van minimaal 1 liter
 • Eventueel badkleding en badjas voor gebruik van de sauna
 • Zaklamp (een hoofdlampje is ideaal!)
 • Toilettasje met inhoud
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters/sporttape
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Rijbewijs t.b.v. sneeuwscootersafari
 • Optioneel:
 • Snowsteps (spikes voor schoenen)
 • Handig: een kleine thermofles om warme dranken in mee te nemen
 • Handig: een broodtrommeltje voor je lunch
 • Extra handdoeken
 • Vette crème (vaseline) tegen de kou
 • Camera met voldoende batterijen/accu. Let op; door de kou raken batterijen en accu's sneller leeg.
 • Powerbank
 • Leesboek, muziek, spelletje
 • Reserve bril/lenzen

Vertrekdata

Rangschikken op:

Vertrekdatum: 24 december 2021
Groepssamenstelling
Niet beschikbaar

Beschikbaarheid
Niet meer beschikbaar

 
 
€2.599,- Boek deze datum
Vertrekdatum: 31 december 2021
Groepssamenstelling
Niet beschikbaar

Beschikbaarheid
Niet meer beschikbaar

 
 
€2.599,- Boek deze datum
Vertrekdatum: 23 januari 2022
Groepssamenstelling
Niet beschikbaar

Beschikbaarheid
Niet meer beschikbaar

Reisbegeleiders
André
€2.350,- Boek deze datum
Vertrekdatum: 30 januari 2022
Groepssamenstelling
Niet beschikbaar

Beschikbaarheid
Niet meer beschikbaar

Reisbegeleiders
André
€2.199,- Boek deze datum

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

 • Wel inbegrepen:
 • Vlucht van Amsterdam naar Kittilä inclusief ruimbagage
 • Retour transfer vliegveld Kittilä - Accommodatie
 • 7 overnachtingen in een Finse lodge inclusief beddengoed en handdoeken
 • Bezoek aan een huskyfarm met een huskytocht en rendiersafari
 • Skipas en skihuur voor één dag
 • Fatbiken
 • Een typisch Fins diner
 • Genieten van een drijvende Finse sauna
 • Sneeuwscooter safari
 • Aurora hunting met fotografie experience
 • Een bezoek aan het Sami museum
 • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
 • Vervoer ter plaatse per minibus
 • CO2-compensatie voor de gehele reis
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
 • BTW volgens reisbureauregeling
Toon meer
 • Niet inbegrepen:
 • Etenspot (houd rekening met €10,- - €20,- per dag)
 • Reserveringskosten (€30,- per boeking)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Optioneel; afkoop eigen risico sneeuwscooter (€50,-)
 • Covid-19 PCR-test
 • Verplichte reisverzekering met wintersportdekking
 • Annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele activiteiten: master class bouw je eigen iglo €80,-
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
Toon meer

Ik ga graag mee met Groepsreis Lapland – Het Fins Winteravontuur van je leven! (noSun Garantie)

Dompel je onder en laat je betoveren door het magisch mooie Fins Lapland tijdens deze 8-daagse groepsreis Lapland.

Boek deze reis
96% van onze reizigers boekt alleen
Beste actieve aanbieder volgens Zoover
Kleine groepen 20-59 jarige reizigers
noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4