Door: Melissa

Veel mensen hebben in de koude maanden last van een winterdip. Dit komt vaak door de korte dagen, waarbij mensen van huis gaan in het donker en ook weer terugkeren in het donker.

Ook de kou, neerslag en eentonigheid van de dagen speelt een grote rol. De perfecte manier om een winterdip te voorkomen, is om lekker even op vakantie te gaan. Wij hebben daarom de 5 populairste actieve reisbestemmingen vastgesteld als je er in de winter nog even tussenuit wil om aan de winterdip te ontsnappen. En daarbij nog een bonus, want noSun heeft deze winter nog reizen gepland staan naar al deze bestemmingen!

1. Noorwegen

Één van de populairste bestemmingen voor een actieve groepsreis, zowel in de winter als zomer, is Noorwegen. Noorwegen staat bekend om de ontzettend mooie natuur en behoort tot één van de landen in Scandinavië. Volgens velen is Noorwegen zelfs één van de mooiste landen ter wereld! Deze bestemming is dan ook zeker geschikt voor een vakantie vol actie en avontuur, vergeet dus niet voor deze reis je wandelschoenen in je koffer te stoppen. In de winter is deze bestemming extra populair omdat het nóg indrukwekkender is met een pak sneeuw! Ook zijn er ontzettend leuke steden waar je lekker kunt eten en drinken. Het land staat bekend om haar vele fjorden, dit zijn een soort inhammen in een bergachtig kust gedeelte. Het uitzicht op deze fjorden is werkelijk adembenemend! Verder kun je in Noorwegen ook veel dieren tegenkomen, zoals elanden, rendieren, lynxen en zelfs beren!

 

2. Zweden

Een andere prachtige bestemming om in de winter te bezoeken is Zweden. Dit land ligt ten oosten van Noorwegen en valt ook onder één van de echte pareltjes van Scandinavië! We hebben zelfs vaak van reizigers gehoord dat ze hier wel heen zouden willen verhuizen, dan kan het niet anders dan echt prachtig zijn, toch? Maar is het dan wat Zweden, naast Ikea en Abba zo bijzonder maakt? Bijna de helft van de oppervlakte van Zweden is bedekt met uitgestrekte bossen en mooie natuur, ideaal om in te wandelen. De Zweedse mensen zijn bovendien ontzettend aardig en gastvrij, wat het heel plezierig maakt tijdens je verblijf. Als je in de winter deze kant op reist, is alles bedekt onder sneeuw en zijn de meren bevroren door de koude temperaturen. Perfect voor een avontuurlijke tocht met huskyhonden of op een sneeuwscooter! Durf jij het aan?

3. IJsland

Net zoals in Noorwegen en Zweden, heb je in IJsland ook ontzettend indrukwekkende landschappen die je kunt bewonderen. Je kunt namelijk het Noorderlicht perfect aanschouwen in IJsland. Dit natuurverschijnsel is werkelijk adembenemend en alleen te bewonderen in de winter, want in de zomer wordt het daar niet donker. Ook is het in de winter nog specialer omdat ook hier alles besneeuwd is, dit geeft toch echt wel die extra touch en een ander gezicht! Denk dan bijvoorbeeld aan lange ijspegels langs de watervallen, of de besneeuwde vulkanen. Ben je benieuwd naar hoe één van onze reizigers deze bestemming heeft ervaren? Lees dan het verhaal van Wanda in deze reisblog.

4. Oostenrijk

Oostenrijk is al jaren een ontzettend populaire bestemming in de winterperiode. Dit komt natuurlijk omdat Oostenrijk bekend staat als skiparadijs met de mooie besneeuwde pistes, ontzettend veel gezelligheid tijdens de après-ski en de traditionele Oostenrijkse dorpjes! Dat klinkt toch als één en al gezelligheid? De gebergtes in de Alpen zijn niet alleen fantastisch om vanaf te skiën/snowboarden, maar je kunt er ook een wandeling maken over de speciaal aangelegde winterwandelpaden. Een een ritje over de rodelbaan mag natuurlijk niet ontbreken. Vooral de sfeer doet het ‘m in Oostenrijk, want wat is er nou gezelliger dan na een dag in de sneeuw lekker bij de open haard zitten met een kop warme chocolademelk en slagroom of zelfs een Tiroler Gröstl voor de liefhebbers?

 

5. Lapland

En dan als laatste, maar zeker niet de minste, het prachtige Lapland. Het land van de Kerstman, winterser dan dit kan haast niet toch? Oké, Lapland hoort officieel bij Finland, maar dit gedeelte van Finland is zo bijzonder, dat het een aparte vermelding waard is. Het gaat om het meest noordelijke gedeelte van Finland, waardoor het heel dicht bij de poolstreken ligt. Hierdoor is het er eigenlijk altijd wel koud, maar dat maakt de natuur nog mooier! Hierdoor is de winter wel de allerbeste periode om naar Lapland af te reizen. Niet in de eerste plaats omdat je hier in de wintermaanden het Noorderlicht kunt aanschouwen. Er lopen hier ook heel veel wilde dieren rond, zoals elanden, rendieren en ook beren! Door het dikke pak sneeuw wat er ligt, kun je deze dieren door de sneeuw zien rennen en ook zonsondergang aanschouwen zoals je het nog nooit eerder hebt meegemaakt!

 

Ga jij mee op actieve winter groepsreis?

Ben je enthousiast geworden om één (of misschien zelfs meerdere) van deze bestemmingen te gaan ontdekken deze winter? Neem dan eens een kijkje op onze website naar ons actuele reisaanbod en wie weet kan jij zelfs deze winter nog met ons mee naar één van deze prachtige bestemmingen! Check het aanbod hieronder:

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7