Door: Martijn

Wandelen saai? Zeker niet. Het is een activiteit die enorm onderschat wordt. De noSun wandelreizen voor singles én niet-singles zijn ontzettend populair – en dat is niet zomaar. In deze blog nemen we je mee langs de wat ons betreft belangrijkste drijfveren voor het boeken van een single wandelreis.

1. Wandelen is goed voor de mentale én lichamelijke gezondheid

Waar kunnen we nu beter mee beginnen, dan met het opsommen van de gezondheidsvoordelen van wandelvakanties voor singles – en niet-singles natuurlijk. Wist je dat wandelen in de natuur ervoor zorgt dat jouw lichaam vitamine D opneemt? Dat is niet alleen goed voor de groei én het behoud van stevige botten en tanden, het zorgt ook nog eens voor een ondersteuning van je immuunsysteem en je mentale gezondheid. Reden genoeg om die wandelvakantie voor singles en niet-singles direct te boeken, toch?

Wandelreis boeken

Dat onze singlereizen actief en avontuurlijk zijn, is iets dat zeker is. Die 10.000 stappen haal je dan ook met gemak wanneer jij een wandelreis in een groep boekt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je voeten onder de blaren komen te zitten. Schaf daarom niet zomaar de eerste de beste wandelschoenen aan, maar kies voor wandelschoenen van kwaliteit. Je bent tijdens de wandeling immers actief bezig en dat ga je na de nodige kilometers zeker wel merken.

2. Tijdens een groepswandelreis ontmoet je nieuwe mensen

We hoeven jou niet uit te leggen dat je tijdens een single wandelreis nieuwe mensen ontmoet. Dat is wat ons betreft dan ook echt een van de belangrijkste redenen om nu die single groepsreis te boeken. Misschien sluit je wel vriendschappen voor het leven. Of beter nog: vorm je een reisgezelschap met mensen waar je het ontzettend goed mee kunt vinden. En dat vraagt natuurlijk om het plannen van nóg meer noSun tripjes. Vinden wij gezellig!

Het reizen in een kleine groep zorgt ervoor dat je elkaar in een korte tijd echt zult leren kennen. Je bent nu eenmaal op elkaar aangewezen en dan kun je niet anders dan samen de schouders eronder te zetten. Maar hé, wij weten uit ervaring van onze eigen reisbegeleiders én reizigers dat dat echt wel goed komt. Zo werd er bijvoorbeeld al eens fanatiek gewandeld tijdens de Hardangervidda groepsreis door Noorwegen. Dit reisverslag laat echt zien hoe tof noSun wandelreizen zijn. Dit wil jij toch ook?

Bekijk deze reis

3. Je komt in contact met de natuur

Of je nu voor een wandelvakantie in Nederland of een ander Europees land gaat; onze wandelreizen brengen jou gegarandeerd langs de mooiste plekken. Als je graag van hotel naar hotel reist, dan moet je die noSun reis vergeten. Tijdens onze wandelvakanties slaap je een groot deel van je reis in een tent of trekkershut midden in de mooie natuur. Kom tot rust terwijl je je onderdompelt in de stilte die de natuur met zich meebrengt. Geniet van een wandeling langs de mooiste uitzichten, hoge bergen, watervallen en meer. Is dat wat vakantie is voor jou, dan is het zeker een goed idee om mee te gaan!

4. NoSun single wandelreizen zijn geschikt voor elke geoefende wandelaar

Tijdens de meeste van onze single reizen is wandelen een van de activiteiten die centraal staat. Het is een laagdrempelige vorm van bewegen die voor iedere geoefende wandelaar haalbaar is. We zeggen geoefend, want natuurlijk moet je voor een noSun single wandelvakantie fysiek wel het een en ander aankunnen. Een goede voorbereiding is dus zeker aan te raden.

Bij noSun bewijzen we dat je écht niet per se ver hoeft te reizen om de uitdaging en het avontuur te vinden waar je naar op zoek bent. Zo biedt noSun bijvoorbeeld een wandelreis in Nederland aan, de Dutch Mountain Trail, die je dwars door het heuvelachtige landschap van Limburg leidt. Tof hè?! Wel zo fijn om je te bedenken dat je je gewoon kunt laten ophalen als je tóch die blaren op je voeten hebt. Dat wordt bij een wandelreis door Fulufjället National Park in Zweden een stuk lastiger (maar die groepsreis moet je ook zeker gaan maken; de uitzichten zijn grandioos).

Twijfel je nog? Hierna niet meer!

Ben je nog steeds niet overtuigd? Snappen we niks van, maar kan natuurlijk. Lees onze drie tips voor wandelvakanties en al jouw twijfels zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zo ga je voorbereid op pad en voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Al is er tijdens een wandelvakantie altijd wel die ene persoon die alles bij zich heeft en op alles voorbereid is, dus helemaal alleen sta je er zeker niet voor.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7