Door: Martijn

Deze zomer gaat het gebeuren, je bent van plan een wandelvakantie te maken! Super tof, maar waar let je op als je een week lang op groepsreis bent? En belangrijker nog, waar let je op al je bent aangewezen op… de benenwagen?

Kies de juiste wandelschoen

Natuurlijk gaan we het direct hebben over schoenen. Zorg voor goed ingelopen wandelschoenen: ga nou niet een week voor vertrek op zoektocht naar hét perfecte paar, maar regel dit ruim van te voren. Zo kun je ze alvast uitproberen en kom je er bovendien achter met welke sokken ze het beste zitten. Pas ze bovendien in de loop van de dag nog eens, want in de ochtend zijn je voeten over het algemeen dunner. Afhankelijk van het terrein en het klimaat kies je voor een hoog of laag model en voor meer of minder profiel van de zool. Grofweg geldt de volgende indeling:

  • Categorie A: lage soepele wandelschoenen voor lichte wandelingen op droog en niet te moeilijk terrein.
  • Categorie B: lichte bergwandel- of trekkingschoenen, geschikt voor geaccidenteerd terrein.
  • Categorie C: zwaarder en moeilijker wandelwerk op ruiger en rotsachtiger terrein – dit vereist stevigere en stijvere schoenen die meer steun geven. De schoenen in deze categorie zijn geschikt voor pittige huttentochten met een zware rugzak, rotsachtig en ruig terrein.
  • Categorie D: stijgvaste klimschoenen van leer of kunststof, zeer stijf van opbouw, stevig en zwaar. Perfect voor het betere klimwerk, maar minder geschikt als wandelschoen.

Heb je al wandelschoenen? Maak ze dan na elk gebruik goed schoon, impregneer ze en vet ze in; zo houd je lang plezier van je schoenen! (Ga je ze nog aanschaffen? Handige tips vind je hier!)

Een goede rugzak

Daarnaast is een fijne rugzak essentieel, zeker op de wandelreizen waarbij je zelf een week lang met je bagage loopt. Kijk bij het aanschaffen ervan niet alleen of hij groot genoeg is en alles erin past, maar laat je goed adviseren over de maat van bijvoorbeeld het rugpand: er zijn rugzakken voor langere mensen en de meeste kun je bovendien op jouw lengte afstellen. Check bovendien ook of er een regenhoes bij zit, want het kan natuurlijk zijn dat de weergoden je minder goed gezind zijn tijdens je singlereis. Wanneer je wandelreis bestaat uit dagtochten, geldt hetzelfde voor je dag-rugzak: zorg dat hij niet te groot of te klein is en lekker zit!

Tot slot: neem niet te veel mee. Hoe zonde is het als je een week lang loopt te sjouwen met spullen die je eigenlijk niet nodig hebt? Als leidraad kun je aanhouden dat het tillen van meer dan 20% van je eigen gewicht, te veel is. Met name op een wandeltrekking is het verstandig om goed te bekijken wat je werkelijk nodig hebt en wat niet: behalve je eigen spullen (waaronder je slaapzak en matje), krijg je van noSun namelijk een kooksetje en tentje te leen – dit komt dus nog bovenop de rest van je bagage.

Bij noSun Groepsreizen hebben we natuurlijk singlevakanties in allerlei categorieën: van wandelreizen die ‘comfortabel & uitdagend’ zijn, tot de meer ‘back to basic & weg van de wereld’-reizen. Hieronder een aantal reizen die perfect zijn voor de échte wandel liefhebber!

Een rugzaktrekking door het ruige Ijsland

Een prachtige rugzaktrekking waarmee je de verschillende landschappen van IJsland verkent. Een must-do voor iedere IJsland-liefhebber en voor de avontuurlijke wandelaar! We hiken vanaf de kust het binnenland in waar je kennis maakt met de ruige natuur van IJsland en de grote diversiteit aan landschappen. Zo kom je watervallen, lavavelden, gletsjers, bergen, schitterende vergezichten en ijskoude gletsjerrivieren tegen op deze trekking.

Wandelen en wildkamperen in de Wicklow Mountains

Bij deze singlereis wandel je door de volle schoonheid en prachtige natuur van de Wicklow mountains. Je bent echt even verwijderd van de moderne wereld. Met onze tent in de rugzak komen we op de mooiste plekken en overnachten we in de wilde natuur.

Ontsnappen aan de drukte? Dat doe je op de Hardangervidda!

Het grootste bergplateau van Europa. Met het lichtgewicht tentje dat je van noSun te leen krijgt, ga je tijdens deze wandeltrekking de uitgestrekte natuur in en maak je elke dag tochten van zo’n vier tot zes uur naar de volgende wildkampeerplek. Koken doe je met elkaar, het eten smaakt fantastisch na een avontuurlijke dag buiten!

 

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7