Wandeltrekking op de Hardangervidda

Overgeleverd aan de Noorse natuur, jezelf en je groepsgenoten
Lastminute Kampeerreizen Wandelreizen icon locatie alleen op vakantie Noorwegen
icon single reizen last minute 8 dagen icon leeftijd single reizen 20+
Prijs vanaf: €1249,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Boek deze reis

Beleef het avontuur tijdens deze uitdagende wandeltrekking: tentje in je rugzak en gaan!

Ontsnappen aan de drukte? Dat doe je op de Hardangervidda. Wil jij genieten van uitgestrekte landschappen, stilte en natuurschoon? Dat kan op de Hardangervidda: het grootste bergplateau van Europa en één van de mooiste nationale parken van Noorwegen. Duizenden vierkante kilometers ongerepte natuur met een ongekende variatie in klimaat, landschap, kleuren, planten en dieren. Een gebied met arctische kenmerken waar warmte en kou en zon en regen elkaar in rap tempo afwisselen. Extremen die de lemming, poolvos, lynx, wolf en adelaar echter niet tegenhouden hier te leven. Tijdens deze groepsreis volgen we smalle paden door het door gletsjers uitgesleten gebied, langs ruige bergen, helblauwe stille meren, stromende rivieren en ruisende watervallen. Wat is het hier gaaf! We zoeken mooie en beschutte plekken uit voor de overnachting in onze tentjes en doen dagelijks een hut aan voor een welverdiende pauze met wat extra comfort, een heerlijke maaltijd, of gewoon om de eigen voorraad eten even aan te vullen. Deze afwisselende en in menig opzicht bijzondere wandelreis is voor iedere natuurliefhebber en fan van Scandinavië een ‘must’ en zal onvergetelijke indrukken bij je achterlaten!

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandelen op het grootste bergplateau van Europa
 • Oneindig uitgestrekte natuur
 • Genieten van gletsjers en watervallen
 • Een spectaculaire treinreis
 • Smalle paadjes en ruige bergen
 • Bekijk het programma
 • Afspelen
 • groepsreis noorwegen single wandeltrekking
 • noorwegen kamperen wandelen groepsreis
 • wandelreis zon outdoor

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Videoimpressie Wandeltrekking op de Hardangervidda

Eigenaar Martijn Boshuis (noBoss) test af en toe zijn eigen reizen, en maakt er dan een vlog over.
Hij heeft ook zijn eigen drone bij zich. Omdat het kan. Hieronder het filmpje:

Programma

 • groepsreis wandelen noorwegen actief
  Dag 1 Op naar Noorwegen! Het wachten is voorbij en de reis kan beginnen. Eén van de mooiste wandeltochten van Europa staat op het punt van beginnen. We vliegen naar Gardermoen, een vliegveld bij Oslo. Daarna begint het genieten van de mooie uitzichten, tijdens de treinreis naar Geilo. In Geilo zijn we al aan de rand van de Hardangervidda. Tot de bouw van de ‘Bergensbanen’ in 1909 was dit gebied moeilijk bereikbaar en Geilo was niet meer dan een onaantrekkelijk gehucht. Pas na de ontsluiting van de Hardangervidda kwamen er meer toeristen en zijn met name de plaatsen die de trein aandoet tot bloei gekomen. Wat veel mensen niet weten is dat Geilo in de winter een goedbezochte wintersportbestemming is. Bij aankomst in Geilo maken we ons direct klaar voor de eerste wandelkilometers van deze reis en halen we boodschappen voor de komende dagen! (+/- 2 uur lopen)
 • noorwegen groepsreis wandeltocht
  Dag 2 De stilte regeert.... Als opwarmertje hebben we gisteren de eerste kilometers al afgelegd, maar vandaag gaat het ‘echte’ avontuur beginnen! We lopen over skipistes langzaam omhoog naar de bekende Hakkeset Hytta: enkele lage roodkleurige hutten met dakbegroeiing van gras, welke in de zomer het start- en eindpunt zijn van vele meerdaagse wandeltochten over de schitterende hoogvlakte (het Noorse Hytta betekent berghut). Na de koffie kiezen we voor de westelijke route over de ‘Gronebakken’, naar de berg ‘Ustetind’ (1376m). Deze ligt in het noordoostelijke deel van de Hardangervidda en op de top heb je een fantastisch uitzicht! Bij goed weer zie je de ‘Gaustatoppen’ en het ‘Hallingskarvet’. Eenmaal onderweg wordt de begroeiing met bomen al snel dunner, om uiteindelijk helemaal over te gaan in de lage grondvegetatie van de hoogvlakte (‘vidda’). Het versterkt het gevoel van alleen zijn in de eindeloos grote ruimte. Bij het nabij gelegen meer met diepblauw water zoeken we een mooie plek om onze tenten op te zetten en het avondeten te bereiden. Dit is pas echt avontuurlijk genieten van rust en ruimte! Afstand: 15 km / 4-5 uur.

 • groepsreis singles noorwegen avontuurlijk
  Dag 3 Wafels en gezelligheid Na het ontbijt en het opbergen van onze spullen in de rugzak gaan we weer uitgerust op pad. De oude Tuva Hytta (berghut) ligt op slechts een uurtje lopen en vormt een intense verleiding. De hut staat namelijk bekend om haar ouderwets gezellige huiskamer en familiesfeer en… de lekkerste wafels van de streek! Die willen we wel proeven! Met de smaak van koffie en wafels nog in de mond, lopen we enige tijd later door een relatief vlak, maar wonderschoon gebied. Rijk aan kleine meertjes, stroompjes en duizenden kleine kleurige bloemetjes van allerlei soorten. Op sommige drassige stukken zal het niet meevallen om de schoenen droog te houden, maar we hebben ook niet gezegd dat het allemaal comfortabel is tijdens zo’n wandelreis! Na zo’n vier uur wandelen door de prachtige omgeving komt de Heinsaeter Hytta in zicht: groter en moderner dan de Tuva-hut, maar zeker niet minder gezellig en comfortabel. In de buurt van deze hut overnachten we. Afstand: 19 km / 5 uur.

 • single reis wildkamperen outdoor
  Dag 4 Langs hutten en meren op de Hardangervidda ‘s Morgens wandelen we in 3,5 uur naar de Rauhelleren Hytta. Het pad is goed en afwisselend lopen we tussen hogere en lagere bergen met afgevlakte toppen. Na het ronden van de Langesjønuten (1.365 m.) komen we bij de hut. Het is een moderne hut met goede voorzieningen, direct gelegen aan het ‘Langesjøen’ (‘het lange meer’). Het ligt in het midden van de Hardangervidda en is daarmee het middelpunt van dit gebied. Veel Noren komen hier om te vissen, te kanoën, de bergtoppen in de omgeving te beklimmen, of enkel om de benen te strekken en te genieten van de heerlijke keuken. De perfecte plek dus om het echte Noorwegen te ervaren! En ideaal voor wat rust en een lunch, met uitzicht op het meer en de top van de ‘Store Skrekken’ (1.429 m.) aan de overkant. We maken nog wat foto’s, slaan de beelden ook in ons eigen geheugen op en draaien ons daarna van het meer af en lopen nog in 3,5 uur richting Stigstuv. Afstand: 24 km / 7 uur.

 • wandelreis noorwegen actief avontuurlijk
  Dag 5 Alleen op de wereld in een arctische omgeving Vandaag lopen we langs de ‘Store Nordmannsslepa’, een route waarover in oude tijden met lastdieren talk en zilver werden getransporteerd. We volgen deze ‘handelsroute’ noordwaarts door het midden van de hoogvlakte, naar een gebied met steeds meer, grotere en ruigere bergen met gletsjers. We nemen de indrukken van dit typische subarctische landschap diep in ons op. Bij aankomst in Dyranut wordt dat nog eens bevestigd, want het vergezicht in alle richtingen zal je direct opvallen: de hutten liggen hoog en helemaal vrij, werkelijk niets in de omgeving belemmert het zicht en geeft je een indruk van hoe groot en weids de Hardangervidda eigenlijk is. Iets voorbij Dyranut zetten we onze tenten op. Onderweg stoppen we vandaag natuurlijk weer regelmatig op een mooie plek om koffie en thee te zetten en wat te eten. Afstand: 24 km / 7 uur.

 • wandelvakantie europa groepsreis
  Dag 6 Dromen van gletsjers en wakker worden met prachtig uitzicht Vandaag lopen we in 3 uur naar de hut ‘Kjeldebu’. Hier lunchen we en kopen we eten in voor de laatste dag. Daarna volgen we de ‘Handangerjokolen’, het pad naar Finse. Ondertussen wordt het zicht gedomineerd door het fel oplichtende wit van een gletsjer. Bergen en gletsjers hebben een sterke invloed op het weer en ze kunnen de lucht in de avond en ochtend prachtig of zeer dreigend kleuren: zet vanavond je tent dus zo neer, dat je vanuit je slaapzak de gletsjer in het eerste ochtendlicht kunt zien. Een beeld om nooit te vergeten! Afstand: 22 km / 6-7 uur.

 • single reis noorwegen wandelen
  Dag 7 Lopen door het decor van Star Wars De laatste etappe van deze wandelreis voert ons langs de oostzijde van de gletsjer naar Finse, een piepklein plaatsje op een hoogte van 1222 meter boven zeeniveau. Finse ligt aan een prachtig meer aan de voet van de Hardangerjøkulen. Het heeft het hoogste spoorwegstation van Noord-Europa, een mooi hotel, de grootste hut van Det Norske Turistforening en het Rallarmuseum. Verder werd hier in 1904 de eerste schaatshal van Noorwegen geopend en in 1979 een deel van ‘Star Wars: Episode V’ opgenomen. We genieten van de schoonheid van de omgeving en vieren in Finse onze laatste avond. Afstand: 20 km / 6 uur.

 • groepsreis noorwegen wandelvakantie
  Dag 8 Genieten van toen en nu.. Helaas komt aan deze prachtige groepsreis vandaag een einde. Moe maar voldaan keren we met de trein vanaf Finse terug naar het vliegveld. Vanuit het vliegtuig kijk je nog een keer naar buiten en geniet je van het prachtige uitzicht over dit fascinerende gebied. De herinneringen van deze wandelreis zullen je nog lang bijblijven!

  *Deze wandeltrekking is geschikt voor de ervaren wandelaar. Naast het ruige terrein kan ook het weer voor een extra uitdaging zorgen. Je kan deze reis zomaar met vier verschillende seizoenen te maken krijgen. Per dag wandel je gemiddeld 6 uur (20 km per dag). We adviseren wandelschoenen type B/C. Tijdens deze trekking ga je wildkamperen en draag je je eigen bagage. Aan het begin van de reis haal je boodschappen voor de hele week, want onderweg kom je geen supermarkten tegen. De voorraad eten bij de hutten is beperkt, je kan daarom ook van huis snacks zoals mueslirepen etc. meenemen.

  We vliegen van Amsterdam Schiphol naar Oslo Gardermoen. De vlucht wordt uitgevoerd met KLM. Je mag in totaal 23kg ruimbagage meenemen en 10kg handbagage. Maar, houd er rekening mee dat je vanuit de organisatie nog zo'n 3kg bagage krijgt en je bagage de gehele reis op je rug meeneemt.

  Vluchttijden voor de reis met vertrek op 29/07/2023 inclusief 23 kg bagage.
  29-07-2023: Vertrek Amsterdam: 14:30 uur - Aankomst Oslo Gardermoen: 16:20 uur
  05-08-2023: Vertrek Oslo Gardermoen: 14:15 uur - Aankomst Amsterdam: 16:05 uur

  Vluchttijden voor de reis met vertrek op 12/08/2023 inclusief 23 kg bagage.
  12-08-2023: Vertrek Amsterdam: 11:55 uur - Aankomst Oslo Gardermoen: 13:40 uur
  19-08-2023: Vertrek Oslo Gardermoen: 11:50 uur - Aankomst Amsterdam: 13:40 uur

  Vluchttijden voor de reis met vertrek op 19/08/2023 inclusief 23 kg bagage.
  19-08-2023: Vertrek Amsterdam: 09:20 uur - Aankomst Oslo Gardermoen: 11:05 uur
  26-08-2023: Vertrek Oslo Gardermoen: 19:15 uur - Aankomst Amsterdam: 21:05 uur

  * Vliegtijden onder voorbehoud van wijzigingen

Ik ga graag mee met Wandeltrekking op de Hardangervidda

Overgeleverd aan de Noorse natuur, jezelf en je groepsgenoten

Boek deze reis

Accommodaties

Wildkamperen

Omschrijving: Tijdens deze reis ga je wildkamperen. Je zet je tentje op in de natuur en maakt gebruik van stromend water uit de natuur.

Slaapsituatie: Tijdens deze reis krijg je een lichtgewicht Vaude tent van noSun te leen.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.
noSun kiest voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee kun je zowel voor als tijdens je reis zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Wat neem je mee?

 • Lichtgewicht, compact slaapmatje en een goede en warme slaapzak. Wij adviseren een slaapzak met een comforttemperatuur tot -2 graden
 • Warme (fleece)trui, muts en dunne handschoenen
 • Regenkleding (regenjas en -broek, geen poncho!)
 • Ingelopen waterdichte (ingevette!) wandelschoenen met voldoende profiel (type B/C)
 • Slippers of sandalen (bijvoorbeeld Teva's)
 • Reserve veters, wandelsokken
 • Synthetische t-shirts of (thermo)sportshirts
 • Lange wandelbroek (lichtgewicht en sneldrogend, geen katoen)
 • Thermo ondergoed
 • Donsjas
 • Sterk zakmes, lepel en vork (bijvoorbeeld een spork)
 • Plastic bord (diep bord) en beker
 • Zaklamp (een hoofdlampje is ideaal!), reserve batterijen
 • Wandelstokken
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
 • Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje, anti-mug
 • Drinkfles (camelbak mag ook) met een inhoud van minimaal 1,5 liter
 • Paspoort / identiteitskaart
 • Tussendoortjes (mueslirepen etc.)
 • Toilettas met inhoud
 • Handdoek(en), lichtgewicht
 • Optioneel:
 • Slaapmasker i.v.m. de lange dagen in de zomer
 • Fotocamera
 • Verrekijker
 • Reserve bril / lenzen
 • Biologisch afbreekbare zeep + shampoo
 • WC papier / papieren zakdoekjes (biologisch afbreekbaar)
 • Regenhoes voor je rugzak of drypacks zodat de inhoud droog blijft

Belangrijke informatie

Deze wandeltrekking is geschikt voor de ervaren wandelaar. Naast het ruige terrein kan ook het weer voor een extra uitdaging zorgen. Je kan deze reis zomaar met vier verschillende seizoenen te maken krijgen. Per dag wandel je gemiddeld 6 uur. Tijdens deze trekking ga je wildkamperen en draag je je eigen bagage. Aan het begin van de reis haal je boodschappen voor de hele week, want onderweg kom je geen supermarkten tegen. De voorraad eten bij de hutten is beperkt, je kan daarom ook van huis snacks zoals mueslirepen etc. meenemen. Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben. Je vervoert je eigen spullen en wandelt gemiddeld 20 kilometer per dag. We adviseren wandelschoenen type B/C. Twijfel je of deze reis geschikt voor je is, neem dan contact met ons op.

Vertrekdata

Rangschikken op:

Vertrekdatum: 29 juli 2023
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog enkele plaatsen beschikbaar

Reisbegeleiders
Steven
Gegarandeerd vertrek €1.275,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Boek deze datum
Wandeltrekking op de Hardangervidda van 29-07-2023 tot 05-08-2023 Vertrekdatum: 29 juli 2023
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu
Vertrekdatum: 12 augustus 2023
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog volop te boeken

Reisbegeleiders
Karin
€1.249,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Boek deze datum
Wandeltrekking op de Hardangervidda van 12-08-2023 tot 19-08-2023 Vertrekdatum: 12 augustus 2023
Geslacht
Nog geen informatie beschikbaar
Leeftijd
Nog geen informatie beschikbaar
Ga je met ons mee? Boek nu
Vertrekdatum: 19 augustus 2023
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog volop te boeken

Reisbegeleiders
Joanne
€1.249,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Boek deze datum
Wandeltrekking op de Hardangervidda van 19-08-2023 tot 26-08-2023 Vertrekdatum: 19 augustus 2023
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

 • Wel inbegrepen:
 • KLM retourvlucht Amsterdam - Oslo Gardermoen (inclusief belastingen en toeslagen) inclusief 23 kg. ruimbagage
 • Retour treinreis; Oslo - Oslo S en Oslo S - Oslo
 • Retour treinreis; Oslo S - Geilo en Finse - Oslo S
 • Adventure food voor ontbijt (7x) en diner (6x)
 • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
 • Houd er rekening mee dat je van noSun maximaal 3kg. mee aan tent en kookmaterialen krijgt. Wij adviseren dat jouw rugzak bij vertrek maximaal 12-14 kilo weegt. Daar komt dan nog zo'n 3 kilo van ons materiaal bij.
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • CO2-compensatie voor de gehele reis
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 5 tot 10 personen
Toon meer
 • Niet inbegrepen:
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Lunch
 • Overige maaltijden (houd rekening met €10,- tot €15,- per dag)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Reserveringskosten (€35 per boeking)
 • Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben. Je vervoert je eigen spullen en wandelt gemiddeld 20 kilometer per dag. We adviseren ook wandelschoenen type B/C
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
Toon meer

Wat andere reizigers zeggen...

Michel - 35 jaar - 04/08/2017

Het mooiste vond ik het groepsgevoel en het continu buiten in de natuur zijn.

Trudi - 10/10/2018

Het onbekende wat je juist kan en mag verwachten van de reis (groep) maar dit is reuze meegevallen!

Maria - 01/08/2018

Ik zag de reis en het was snel duidelijk: dat wordt boeken.

Helen - 26 jaar - 04/07/2017

Het was een prachtige reis door een heel mooi gebied. De route was erg mooi en werd naar het einde steeds mooier.

Eva - 26 jaar - 29/06/2018

Ik twijfelde aan mijn conditie, maar ik kon het prima volhouden. De afwisseling tussen wandelen en uitrusten is erg fijn.

Sara - 36 jaar - 29/06/2018

We hadden een gezellige groep met een goede begeleider van noSun. Ik vond het een geweldige wandelreis!

Sophie - 28 jaar - 06/06/2018

Prachtige reis! Ik vind het heerlijk om actief bezig te zijn tijdens mijn vakantie.

Emma - 30 jaar - 13/06/2018

Ik was nooit zo’n ervaren kampeerder, vandaar dat ik twijfelde om met deze reis mee te gaan. Na een week kamperen kan ik nu wel zeggen dat ik een ervaren kampeerder ben, vond het een hele leuke reis!

Bram - 31 jaar - 13/06/2018

Gezellige groep en mooie omgeving!

Mieke - 45 jaar - 14/06/2018

Ik vond het een mooie, gezellige, ontspannende en goed georganiseerde reis.

Pascalle - 30 jaar - 11/01/2018

' t mooie van de actieve groepsreizen van noSun vind ik, de gezelligheid en het delen van ervaringen met de groep, maar toch de individuele vrijheid hebben tijdens de reis. En dat ik na de vakantie mijzelf er weer op betrap, nieuwe nummers in mijn telefoon te hebben, van leuke mensen die ik tijdens de reis heb leren kennen.'

Stijn - 32 jaar - 07/02/2018

noSun, bedankt voor deze prachtige week! Ben uitgerust thuisgekomen, hoewel het toch een vrij intensieve week is geweest. De rust en ruimte die je in Noorwegen vindt, heeft me heel erg goed gedaan!

Ik ga graag mee met Wandeltrekking op de Hardangervidda

Overgeleverd aan de Noorse natuur, jezelf en je groepsgenoten

Boek deze reis
96% van onze reizigers boekt alleen
Beste actieve aanbieder volgens Zoover
Kleine groepen 20 - 59 jarigen
noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4