Een groepsreis naar Lapland in de winter? Magisch!

De Scandinavische droom

Lapland heeft op veel mensen een grote aantrekkingskracht en de vaak extreme winterse omstandigheden spreken tot de verbeelding. Daarom deze winter opnieuw bij noSun, ‘Droom weg in winters Scandinavië’! Met onder andere sledehonden, arctische landschappen én kans om het Noorderlicht te zien; het is fantastisch in het Hoge Noorden!

Zodra je in Skellefteå het vliegtuig uit stapt, waan je je direct in een uniek winterwonderland: De sneeuw, de stilte, de uitgestrekte bossen en bevroren meren; indrukwekkend zou een understatement zijn!

Eenmaal gesetteld in de accommodatie voor deze week kan de volgende dag het avontuur echt beginnen. En avonturen beleven, daar is Lapland een uitermate geschikt gebied voor. Wat dacht je van een spectaculaire sneeuwscootertocht over bevroren meren en door besneeuwde bossen, goed ingepakt in je winterkleding. Of een onvergetelijke tocht met huskyhonden; geef de honden de juiste commando’s en je zoeft voortgetrokken door deze mooie dieren door het prachtige landschap. Wel goed opletten, misschien spot je nog een aantal elanden tijdens deze fantastische tocht. Voor de liefhebbers van de traditionele wintersport, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om een dagje te gaan skiën. Skiën in Lapland is met de typisch Zweedse vergezichten wel even wat anders dan je gewend bent van de Alpen! Als klap op de vuurpijl kun je in Lapland met de arrenslee op pad. Voortgetrokken door paarden voert de tocht je wederom door een sprookjesachtige omgeving, een unieke beleving! Helemaal voldaan van alle indrukken? Dan is er niks fijner dan geheel tot rust te komen in de sauna; die Zweden weten wat relaxen is.

En, voor de meeste reizigers niet geheel onbelangrijk… hoe noordelijker, hoe meer kans om het Noorderlicht te zien! Houd je camera gereed voor het schieten van prachtige plaatjes met sneeuw, een verlicht winters huis op de achtergrond en het kleurrijke natuurverschijnsel in de lucht.

Kortom: Lapland is de ideale bestemming voor een wintergroepsreis vol avontuur, unieke belevenissen en tijd om te relaxen. Välkommen till Lapland!

Meer over de reis naar winters Lapland

De hoogtepunten volgens reisbegeleider Luc

Nadat we natuurlijk zelf op expeditie in Lapland zijn geweest, maakte reisbegeleider Luc deze reis als eerste met een noSun groep. Hij wist ons wel te vertellen waarom deze reis een echte must-do is en zette de hoogtepunten op een rijtje!

Bekijk alle winterreizen