Door: Martijn

Het is Kerst. De tijd van het jaar dat de Kerstman kinderen over de hele wereld met zijn arrenslee bezoekt en cadeautjes brengt. De rest van het jaar brengt hij naar verluidt door in Lapland. Bij noSun snappen wij dat wel. Dit magische plekje op aarde symboliseert voor veel mensen het ultieme wintergevoel. Wij vertellen je er graag wat meer over.

Lap-land?

Ook al doet de naam anders vermoeden, is Lapland geen officieel land. Het is een gebied dichtbij de evenaar dat de noordelijkste delen van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland beslaan. Meestal wordt er met Lapland de regio Fins Lapland bedoeld. Hier gaan dan ook de meeste toeristen naartoe.

Streep het Noorderlicht maar van je bucketlist

Heb je een bucketlist en houd je van reizen? Dan staat het zien van het Noorderlicht hier vast op! Hoewel je nooit met zekerheid kan zeggen of je dit magische natuurverschijnsel te zien krijgt, is de kans dat je tijdens een groepreis in Lapland het Noorderlicht ziet, zeker aanwezig. Omdat het gebied zo dicht bij de evenaar ligt, is dit één van de plekken op aarde waar de kans het grootst is om dit magische natuurverschijnsel te bewonderen. Van september tot en met maart is de kans het grootst, mits het natuurlijk een heldere dag is.

Ga op avontuur in winterwonderland

Een reis lang alleen maar dingen bekijken, zijn we niet zo van bij noSun. Kies je ervoor om met noSun naar Fins Lapland te reizen? Dan ben je verzekerd van een wintervakantie vol actie en avontuur. De uitgestrekte besneeuwde bossen en bevroren meren zorgen ervoor dat je je uren kan vermaken in een betoverende witte wereld. Van scheuren in de sneeuw op sneeuwscooters of een huskytocht tot een wandeling op sneeuwschoenen en duiken in ijswater. Tijdens onze Lapland rondreizen laten wij de adrenaline flink stromen.

Klaar met alle adrenaline? Kom dan weer lekker op temperatuur bij een open haard met een warme mok chocolademelk of glühwein. De Finse sauna’s zijn ook zeker de moeite waard. Een koud dompelbad is hier niet bij nodig, na het verlaten van de sauna, rol je zo de sneeuw in. Durf jij het aan?

Lapland in de zomer?

Hoewel de winter de beste reistijd voor Lapland is, is er ook in de zomer voldoende te doen. De vele nationale parken die Lapland bezit, lenen zich uitstekend voor een heerlijke wandeling of mountainbike tocht door de wildernis. Door de ligging boven de poolcirkel, gaat de zon in de zomer niet onder in Lapland, waardoor het er ook ‘snachts licht is. Vanaf half april tot ongeveer september is de meeste sneeuw en ijs gesmolten, waardoor de wegen ook beter begaanbaar zijn. Tenzij je een eland of rendier op de weg tegenkomt, die gaan echt niet voor iedere auto aan de kant!

Of je kiest voor een groepsreis Lapland in de winter of juist in de zomer, elanden en rendieren kom je bijna zeker tegen als jij een rondreis door Lapland gaat maken. Wist je dat er in heel Lapland zo’n 190.000 rendieren zijn? Slechts één daarvan heeft een rode neus, de kans dat je Rudolph tegenkomt, is dus helaas niet zo groot.

The Big Five van het noorden

Naast elanden, rendieren en natuurlijk husky’s, heeft Scandinavië ook een eigen Big Five. Natuurlijk niet dezelfde Big Five als in Afrika, maar een aantal van deze dieren zijn minstens zo imposant om tegen te komen in het wild. Als je geluk hebt, kan je zomaar een lynx of beer spotten in het wild. Ook vossen, wolven en bevers horen tot de noordelijke Big Five, niet omdat dit nu zulke grote dieren zijn, maar omdat zij nogal mensenschuw zijn en zich niet zo snel laten zien. Dat maakt het des te specialer wanneer jij er wel een tegenkomt op jouw Lapland reis!

Ga mee op singlereis naar Lapland!

Ben jij om en op zoek naar een complete reis naar Lapland? De beste Lapland reizen vind je bij noSun. Wij bieden verschillende georganiseerde reizen naar Lapland aan, onder andere naar Zweeds Lapland en reizen naar Fins Lapland. Doordat wij al jaren dit prachtige gebied bezoeken, weten wij precies wat je gezien en gedaan moet hebben als je dit prachtige gebied wil bezoeken. Onze reisbegeleider Luc schreef al eens een blog over de hoogtepunten van een singlesreis naar winters Lapland.

Tijdens onze singlesreizen ga je met een groep gelijkgestemden op reis. Single betekent bij ons niet dat je alleen bent qua relatiestatus, maar dat je als individu op reis gaat met een groep mensen die je van te voren nog niet kent. Tijdens onze Lapland georganiseerde reizen hebben wij alles tot in de puntjes voor je geregeld: reis, verblijf en activiteiten, jij hoeft nergens meer over na te denken. Wil je toch liever je Lapland reis zelf samenstellen? Tijdens onze groepsreizen is er voldoende ruimte ingebouwd voor eigen inbreng, zodat je de vrijheid hebt om je even een avondje op je kamer terug te trekken met een goed boek of juist met de hele groep een ijsrestaurant in Lapland te bezoeken. In overleg is bijna alles mogelijk!

Waar wacht je nog op? Boek snel een actieve Lapland excursiereis met noSun en ga samen met ons 8 dagen naar Lapland. Wees er snel bij, er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar om deze winter nog mee te gaan op een Lapland groepsreis.

12466 Dag 4ij Te Komen En Jagen Op Het Noorderlicht.jpg

Waar wacht je nog op?

Boek snel een actieve Lapland excursiereis met noSun en ga samen met ons 8 dagen naar Lapland. Wees er snel bij, er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar om deze winter nog mee te gaan op een Lapland groepsreis.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7