Door: Martijn

Lapland, ook wel het “Land van de Lappen” genoemd, is één van de populairste bestemmingen voor een avontuurlijke wintervakantie. Van cultuur snuiven tot het ontdekken van de prachtige natuur: in Lapland kijk je gegarandeerd je ogen uit! De regio staat bekend om de vele magische bezienswaardigheden, uitdagende activiteiten én daarnaast beschikt Lapland over hun eigen ‘Big Five’. Dat moet je eens met eigen ogen gezien hebben! Kortom: een reis naar Lapland staat garant voor een fantastische tijd en zeker wanneer je vertrekt in de wintermaanden. Wij vertellen je hier graag meer over.

Bekijk onze reizen naar Lapland

Waar ligt Lapland?

Wanneer je op vakantie gaat naar Lapland is de kans groot dat niet direct iedereen weet wáár je precies naartoe gaat. Want waar ligt Lapland eigenlijk? Lapland omvat de noordelijkste gebieden van Noorwegen, Zweden, Finland en een klein deel van Rusland. Het meest bekende gebied van Lapland ligt in Finland, ook wel Fins Lapland genoemd. Maar ook Zweeds Lapland is een populaire vakantiebestemming tijdens de wintermaanden. Wanneer je door Lapland reist kun je dus tot wel vier verschillende landen bezoeken. Afhankelijk van wat je precies van Lapland wilt zien, welke bezienswaardigheden je interesseren en welke activiteiten je wilt ondernemen, kun je specifiek kiezen voor een bepaald gebied.

Wat te doen: 3x populaire bezienswaardigheden in Lapland

Waar je ook naartoe gaat in Lapland, je kijkt er gegarandeerd je ogen uit. Zo zijn er ook een aantal activiteiten en populaire bezienswaardigheden in Lapland, die je ongeacht je precieze bestemming kunt ondernemen. Of je nu naar Fins Lapland vertrekt, of toch liever een reis maakt naar Zweeds Lapland: wij lichten een drietal bezienswaardigheden en activiteiten uit die je absoluut niet mag missen tijdens je reis naar Lapland. Oftewel: wij geven je het antwoord op de vraag “Wat te doen in Lapland?”

Bekijk onze reis naar Fins Lapland

1. Spot het Noorderlicht!

Het Noorderlicht is een natuurverschijnsel dat is waar te nemen in de buurt van de poolstreken, waaronder Lapland. In het noorden van Zweden, Noorwegen en Finland maak je tijdens de wintermaanden een grote kans om het poollicht te kunnen spotten. Reis naar het Noorderlicht en combineer deze magische beleving met een vakantie in het noordelijkste puntje van Europa. Het Noorderlicht in Lapland spotten kan niet het hele jaar. De beste reistijd naar Lapland is daarom voornamelijk tijdens de wintermaanden: vanaf eind december tot ongeveer medio april.

2. Passeer de Poolcirkel

De Noordpoolcirkel loopt in Europa over het noorderlijkste puntje van IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Tijdens je groepsreis door Lapland is de kans erg groot dat je de poolcirkel passeert. Een unieke ervaring die bij velen op de bucketlist staat. Waarom? Omdat de kerstman daar woont! De Finnen geloven er heilig in dat deze beste man bestaat en volgens hen ligt Santa Claus Village precies op de Poolcirkel, net buiten Rovaniemi in Lapland. Voor velen reden genoeg om tijdens hun bezoek aan Lapland de Poolcirkel te passeren.

3. “The Big Five” van het noorden

The Big Five kennen we van oorsprong natuurlijk uit Afrika. Maar ook in het noorden van Europa kennen we een vijftal typerende wilde dieren die we liefkosend “The Big Five” noemen. Beren, lynxen, vossen, wolven en bevers behoren tot The Big Five van het noorden. Maar daarnaast zijn er in de omgeving van Lapland nog veel meer iconische en indrukwekkende (wilde) dieren te vinden. Denk bijvoorbeeld aan walvissen, husky’s, elanden, rendieren en meer!

Maak een reis naar Lapland!

Ben jij klaar voor het avontuur van je leven? Vertrek dan samen met noSun naar het prachtige Lapland. Een vakantie naar Fins Lapland of Zweeds Lapland is een reis uit duizenden. Met name tijdens de wintermaanden is Lapland op haar mooist. Vandaar dat we onze wintervakanties naar Lapland ook in deze periode aanbieden. Reis met ons mee en streep die reis naar Lapland af van je bucketlist!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7