Door: Martijn

Afgelopen voorjaar vertrok reisbegeleider Jitske naar Mallorca om daar de groepsreizen voor noSun te begeleiden. Op het grootste eiland van de Balearen nam ze enthousiaste reizigers mee op ontdekkingstocht. Voornamelijk te voet, want Mallorca is de perfecte bestemming voor een actieve wandelreis! Van onze reizigers horen we natuurlijk het een en ander aan verhalen terug, maar wie anders dan de reisbegeleider kan je vertellen wat deze reis zo tof maakt? Juist!

Op naar de top!

‘Het hoogtepunt van de reis, letterlijk en figuurlijk, is de wandeltocht naar Puig de Massanella. Dit is weliswaar de op één na hoogste top van Mallorca, maar het is echt de tofste en meest spannende wandeling van de week. Erg uitdagend, met veel klim en klauterwerk waar je zeker ook je handen voor nodig hebt. Geleid door steenmannetjes vind je de weg naar de top. Echt een overwinning!’ En als je eenmaal boven bent wacht je een mooie beloning, want het uitzicht op de top is fantastisch!

Wandelschoenen versus slippers bij Alcudia

De singlereis naar Mallorca is natuurlijk een wandelreis, dus de wandelingen vormen eigenlijk stuk voor stuk hoogtepunten. Toch licht Jitske er één speciaal uit: ‘De wandeling bij Alcudia is super mooi en afwisselend; van heel hoog en rotsachtig terrein tot helemaal diep het bos in, met halverwege een prachtig strand waarvoor je, toegegeven, wel even je best moet doen om er te komen. Flink klauteren op handen en voeten dus. Erg leuk ook om daar toeristen op slippers met parasols tegen te komen die ook ergens in een boekje hebben gelezen dat er een strandje was! Gelukkig waren wij allemaal voorbereid en had iedereen stevige en goed ingelopen wandelschoenen aan.’

Op Mallorca schijnt de zon iets meer dan bij ons in Nederland en in het voor- en najaar ligt de temperatuur er ook wat hoger. Als afwisseling en moment van rust tussen de wandelingen door is het heerlijk om wat door het stadje Valdemossa te dwalen en op een terrasje neer te ploffen. ‘We hebben in Valdemossa genoten van een drankje op een terrasje, heerlijke tapas, prachtige authentieke straatjes met overal mooie bloembakken en vanuit het dorpje heb je ook nog eens een mooi uitzicht!’, aldus Jitske.

Reisbegeleider Rondreis Jitske.jpg

Tip van Jitske!

Ben je van plan een wandelreis te maken, zorg dan dat je goede wandelschoenen type A/B bij je hebt. Voor meer grip als we van de gebaande paden afgaan.

Hmmm, paella!

Hierover kunnen we kort zijn: ‘De paella die we aten bij de gastheer van de accommodatie, Charlie, was het lekkerste dat ik in tijden had gegeten. Authentieker dan bij hem op het terras van zijn peace refugio kan niet!’ Natuurlijk is er op het Spaanse Mallorca overal lekker eten te vinden, maar ’thuis’ eten bij de karakteristieke bed & breakfast waar je tijdens deze singlereis verblijft, is zo gezellig! Bovendien hoef je daarna niet meer de auto in en kun je onder het genot van een drankje de avond zo lang maken als je zelf wilt. Met een boek of een gezellig spelletje is het op en top genieten!

Tot slot, de Tossals Verds

‘Veel van mijn groepen hebben de Tossals Verds wandeling ook als één van de favorieten genoemd. Je start met een flinke klim, maar hebt daarna een prachtige afdaling die heel mooi en glooiend is. Onderweg is er bovendien zo veel te zien! Je kunt een oud vliegtuigwrak bekijken en je zult af en toe zeker ook opschrikken van een berggeit of diverse schapen. Een leuke en afwisselende wandeling met nog een klein stukje met kabels waar je klimcapaciteiten zeker even worden getest!’

Zin gekregen om een wandelreis te maken?

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7