Door: Martijn

Terwijl je uitkijkt op de bergen, roer je door de pastasaus. Niets is zo fijn als outdoor koken!

Nadat je bent gearriveerd op de slaapplek, de tenten zijn opgezet en je je benen even de rust hebt gegeven, is het tijd om outdoor te koken! Tijdens de singlereizen van noSun realiseer je samen met de groep een heerlijke maaltijd.

Niet alleen is outdoor koken een prachtige ervaring… het is óók erg gezellig, lekker en je creëert een fijn groepsgevoel! In deze blog lees je alles over het koken outdoor tijdens een singlereis en hoe dit samen met de groep gebeurt.

Kijk jij nu al uit naar het koken in een prachtige natuur? Download dan de gratis kampeerrecepten, zodat jij samen met je kampeergenoten kunt genieten van deze heerlijke gerechten!

Download gratis de 10 lekkerste outdoor-recepten

Samen boodschappen doen: waar houd je rekening mee?

Voor de boodschappen stel je samen met de groep een lijst samen. Wat gaan jullie eten, wat vindt iedereen lekker en zijn er allergieën waarmee jullie rekening moeten houden?

De groep is vrij om de boodschappenlijst samen te stellen, maar de ervaring van de reisbegeleider wordt gebruikt om te kijken wat haalbaar is en niet. De haalbaarheid hangt namelijk af van de locatie van die dag. Als het mogelijk is om te barbecueën, wordt de mogelijkheid tijdens het bedenken van de recepten meegenomen.

Na het opstellen van de boodschappenlijst, gaat een aantal mensen naar de supermarkt om deze boodschappen te halen. Niet iedereen hoeft mee… In een kleine groep wordt alleen het nodige gehaald.

Houdbaarheidsdata en het bewaren van producten

Vlees of vis kun je beter niet in een warme omgeving bewaren. Zeker tijdens kampeerreizen in de zomer. Daarom wordt er ook gekeken naar de houdbaarheidsdatum van bepaalde producten en de omstandigheden om deze producten te bewaren. Ben je enkele dagen in de natuur en is er geen mogelijkheid om producten koel te houden? Dan is vlees niet zo’n goed idee.

Allergieën of vegetarisch?

Heb je allergieën? Geen zorgen! Ook in buitenlandse supermarkten kun je talloze producten vinden die je wél mag eten. Toch raden wij aan om bepaalde ingrediënten zelf mee te nemen, die niet altijd in het buitenland verkrijgbaar zijn. Mocht je vegetarisch zijn, dan is dat ook geen probleem. Bij bepaalde gerechten laten we het vlees gewoon weg. Of het vlees wordt apart bereid voor de liefhebbers.

Wat noSun voor jou meeneemt

Alle basis kookmaterialen zoals kruiden, olijfolie, pannen en een gaskookstel zijn aanwezig in de bus van NoSun en hoef je niet mee te nemen vanuit huis. Er is dus erg veel mogelijk tijdens het eten outdoor op een singlereis van noSun, in overleg met de groep en de reisbegeleider. Zo zorgen we samen voor een onvergetelijke reis voor iedereen!

Twijfelen je of een groepsreis iets voor jou is? Wij geven 8 redenen waarom een groepsreis leuker is dan alleen op vakantie gaan!

Outdoor koken om de lekkerste recepten op tafel te zetten!

Wat je outdoor kookt, hangt af van de beschikbare faciliteiten.

Wanneer je op een camping verblijft, heb je eigenlijk alle faciliteiten tot je beschikking om een goede maaltijd neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een keuken of barbecue. Maar soms verblijf je in de natuur en daar zijn deze faciliteiten niet beschikbaar… Je leert hoe je op vuur kookt met de spullen die je (buiten de koelkast) bij je hebt.

Nadat de reisleider zijn tips and tricks met jou heeft gedeeld, is het de hoogste tijd om de pannen op het vuur te zetten. Samen met de groep bereid je de lekkerste gerechten – op slechts twee pitjes óf boven een heus kampvuur –, terwijl je wordt omringd door de prachtige natuur.

Voor de afwas zijn er geen vaste regels. Maar hee, wie heeft gekookt… Op de camping kun je uiteraard terecht in het daarvoor bestemde washok, maar outdoor was je af in een lokale meer of beek.

Ga je voor het eerst kamperen? Dan kun je vást een checklist gebruiken zodat je geen kampeerspullen vergeet!

De voor- en nadelen van het koken tijdens een singlereis

Hoewel outdoor koken met een groep op de camping of in de natuur z’n charmes heeft, kan het ook nadelen met zich meebrengen. Daarom hebben wij alle voor- en nadelen van het koken tijdens een singlereis voor je op een rij gezet.

Nadelen:

 • Niet iedereen heeft dezelfde smaak
  Tsja, het kan gebeuren dat je niet alles even lekker vindt. Maar over het algemeen houdt iedereen wel rekening met elkaar!
 • Het koken kost tijd
  Het koken op een camping of outdoor duurt iets langer dan normaal. Maar gelukkig ben je met een groep dus kun je er een gezellige activiteit van maken. Ten slotte duurt het in een restaurant ook even voor het eten voor je neus staat.
 • Het gaat wel eens mis…
  Oeps! Het bakken op open vuur gaat tóch iets sneller dan op een fornuis. Daarom kan het gebeuren dat het vlees per ongeluk verbrandt of aardappelen te lang koken. Maar – je hebt wel een goed verhaal!

Voordelen:

 • Koken in de natuur is erg avontuurlijk
  Door te koken in de natuur maak je je outdoor ervaring helemaal compleet.
 • Je beslist zelf wat je eet
  Doordat je elke keer voor het koken overlegt wat jullie gaan eten, kun je zelf aangeven waar je zin in hebt.
 • De variatie van gerechten is groot
  Iedereen kent andere recepten. Daarom krijg je ook nieuwe gerechten voorgeschoteld!
 • Je staat op de meest gave plekken te koken!
  Wie kan er nou zeggen dat hij of zij aan een mooi meer of in de bergen een eigen maaltijd heeft gemaakt? Zelfs de afwas doen is niet vervelend met een mooi uitzicht!

Kun jij niet meer wachten tot je zelf in de mooie natuur mag koken met een gezellige groep? Download dan het kampeerrecepten boek voor heerlijke simpele gerechten tijdens het kamperen.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
 • Nobeach//
 • Nomassa//
 • Nobullshit//
 • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7