Door: Martijn

Die druilerige, regenachtige, maar vooral koude dagen, de winter zit er weer aan te komen. Veel mensen hebben dan ook last van een winterdip. Dit komt vaak doordat het veel minder lang licht is en de dagen zo ook korter lijken. Wat is dan een beter idee om er nog lekker even tussenuit te knijpen? In dit artikel geven we je 4 redenen (excuusjes) om op een outdoor vakantie te gaan in de winter!

1. Bewonder prachtige landschappen en natuurverschijnselen

Dagenlang zonnebaden op het strand of aan het zwembad gaat ‘m niet worden tijdens een wintervakantie, maar als jij op zoek bent naar een actieve outdoor vakantie, is een trip naar een winterse bestemming zeker het overwegen waard. Bij noSun gaan we naar vele bestemmingen die prachtig zijn om te bezoeken in de winter. Dit zijn voornamelijk noordelijk gelegen landen, zoals Finland, het prachtige IJsland of Noorwegen! Ook Zweden mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Gegarandeerd noSun, maar wel de ene na de andere winterse activiteit in de sneeuw! Maar ook landen als Lapland en Oostenrijk hebben indrukwekkende landschappen. Hoe noordelijker je gaat, hoe groter de kans is dat je het Noorderlicht kan aanschouwen. Dit betoverende natuurverschijnsel zou iedereen minstens één keer in zijn leven moeten hebben gezien. Het Noorderlicht is alleen in de wintermaanden te bewonderen, in de zomermaanden wordt het op deze plekken namelijk ’s nachts niet donker. Dat is al reden genoeg, toch?

2. Een vakantie in de winter is echt niet alleen voor wintersport!

Bij een vakantie in de winter hoef je echt niet per sé op wintersport. Er zijn tal van andere mogelijkheden en bestemmingen die je kunt opzoeken voor andere activiteiten! Als je met ons mee op reis gaat, kan je bijvoorbeeld scheuren op een sneeuwscooter, een tocht maken op een slee achter de husky’s, ijsvissen of door de bergen heen lopen op je sneeuwschoenen! De echte waaghalzen die met ons meegaan op singlesreis naar Lapland dagen we uit om te duiken in ijswater! Uiteraard kan je na deze ijskoude duik lekker gaan ontspannen in de sauna van het verblijf om bij te komen van een actieve dag in de sneeuw. Dat is nog eens wat anders dan een middagje snowboarden en après-skiën!

3. Bestemmingen hebben in de winter een totaal andere beleving!

Ben je misschien al eens een keer naar Oostenrijk geweest in de zomer om door de bergen heen te hiken? Deze bergen zijn in de winter helemaal besneeuwd! Dit geeft een totaal andere feeling aan de bestemming ondanks dat het dezelfde locatie is. Waar je eerst over de bergen kon trekken, kan je nu met een hogere snelheid vanaf skiën of snowboarden. Dat maakt het toch wel heel anders! Ook de Scandinavische landen en bijvoorbeeld IJsland zijn zowel in de zomer als winter populaire vakantiebestemmingen en bieden totaal verschillende landschappen en activiteiten tijdens de verschillende seizoenen. Ben jij klaar om jouw favoriete zomerbestemming in de winter te gaan ontdekken?

4. Een reis in de winter hoeft niet per se koud te zijn!

Op vele plekken in Europa is het in de wintermaanden een stuk frisser dan in de zomer. Dit betekent natuurlijk niet dat het overal koud hoeft te zijn! Als je besluit om iets zuidelijker te gaan, kun je alsnog ontzettend mooie outdoor reizen maken! Bijvoorbeeld onze reis naar Sicilië! Sommige bestemmingen zijn in de zomer soms zelfs te warm voor een actieve vakantie, waardoor de winter vaak de perfecte periode is om deze bestemmingen alsnog te bezoeken. Maar ook als je naar koude oorden gaat, hoef je geen kou te lijden. Met een lekkere warme jas rond een kampvuur met warme chocolademelk houd jij het gerust een tijd uit buiten!

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt om het gokje te wagen en met ons mee te gaan op een outdoor singlesreis? En dat ook nog in de winter? Neem eens een kijkje tussen al onze reisbestemmingen en laat je verrassen door wat wij voor je in petto hebben!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7