Door: Martijn

Kun jij ook niet wachten om het Noorderlicht met eigen ogen te kunnen bewonderen? En staat het zien van dit natuurverschijnsel ook hoog op jouw bucketlist? Wij hebben de 5 beste bestemmingen om het Noorderlicht te kunnen zien voor je op een rij gezet!

Reizen naar het Noorderlicht

We hebben het zojuist al even genoemd, maar het Noorderlicht is niet altijd en overal waar te nemen. Om het Noorderlicht te kunnen zien moet het allereerst donker zijn buiten, maar daarnaast moet je je ook ten noorden van de Poolcirkel bevinden. Er is slechts een handje vol landen waar je het Noorderlicht kunt bewonderen. Het Noorderlicht is o.a. waarneembaar in de volgende landen:

IJsland
Noorwegen
Zweden
Finland
Lapland

1. IJsland

IJsland is één van de populairste bestemmingen om het Noorderlicht te spotten. Maar daarnaast heeft het land natuurlijk nog veel meer te bieden. Denk aan de geisers, watervallen en spa’s. Maar ook de natuur in IJsland is een ware beleving. Toch blijft voor velen het Noorderlicht in IJsland toch wel de meest unieke bezienswaardigheid. Voor de grootste kans op succes is het raadzaam om zoveel mogelijk naar het noorden van IJsland af te reizen. Wil je naast het Noorderlicht graag ook andere hoogtepunten van het land zien? Kies dan voor een rondreis door IJsland! Je komt dan langs de mooiste uitzichtpunten, beleeft gave activiteiten en natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk: je ziet het prachtige Noorderlicht op één van de mooiste locaties in IJsland vanuit een hottub!

Reis naar het Noorderlicht en combineer deze magische beleving met een vakantie in het noordelijke deel van Europa. Welke bestemming ook je voorkeur heeft, het wordt gegarandeerd een vakantie om nooit meer te vergeten!

2. Noorwegen

Een andere mooie bestemming waar je een grote kans hebt om het Noorderlicht te spotten, is Noorwegen. Dit populaire vakantieland staat met name bekend om de indrukwekkende fjorden, maar voor velen is het ook dé bestemming om het Noorderlicht te aanschouwen. Tijdens een groepsreis door Noorwegen breng je een bezoek aan tal van unieke bezienswaardigheden en prachtige natuurgebieden. Stilzitten is er niet bij, want er staan ook uitdagende activiteiten op het programma, waaronder het Noorderlicht bekijken! Kortom: naar Noorwegen reizen voor het Noorderlicht is een absolute aanrader.

Bekijk onze reizen naar Noorwegen

3. Zweden

Het noorderlicht in Zweden is voor velen al reden genoeg om te kiezen voor dit land als vakantiebestemming. Maar er zijn daarnaast nog vele andere hoogtepunten die je trip naar Zweden helemaal compleet zullen maken. Bij noSun is Zweden één van de topbestemmingen en dat heeft onder andere met het Noorderlicht te maken. Het Noorderlicht in Zweden is namelijk één van de populairste activiteiten en bezienswaardigheden. Een groepsreis naar Zweden is niet compleet zonder het Noorderlicht te hebben gezien.

4. Finland

Naast Noorwegen en Zweden kan Finland natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Finland is voor velen misschien niet het eerste land waar ze aan denken als vakantiebestemming, maar toch heeft het land ontzettend veel moois te bieden. Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Finland is namelijk het Noorderlicht. Zo kun je onder andere in Helsinki het Noorderlicht zien, maar ook vanaf andere plaatsen en dorpen in het land kun je dit natuurverschijnsel aanschouwen. Beleef het Noorderlicht op reis in Finland en je kijkt gegarandeerd je ogen uit!

5. Lapland

Tot slot sluiten we deze lijst met Noorderlicht reizen af met Lapland, de nummer vijf van deze lijst. Wanneer je dol bent op schitterende natuurparken, culinaire hoogstandjes en eeuwenoude cultuur is dit hét vakantieland voor jou. Op een heldere dag kun je vanaf september tot en met maart kans maken om het Noorderlicht te spotten. Let op: dit is ook direct de koudste periode van het jaar. Met name in de winter kan de temperatuur dalen tot maar liefst -20 graden Celsius in het noorden van Lapland. Toch is het dat meer dan waard, het prachtige uitzicht op het Noorderlicht maakt de kou namelijk meer dan goed!

Ik wil ook het Noorderlicht zien!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7