Door: Melissa

Als je een beetje van reizen houdt, dan staat dit natuurverschijnsel zeker op je bucketlist, namelijk: het Noorderlicht zien!

Dit natuurverschijnsel is een echte must-see als je op groepsreis gaat naar Scandinavië gaat. Maar waar en wanneer heb je nou de grootste kans om het Noorderlicht te zien? In deze blog geven we je 4 tips zodat jouw zoektocht naar het Noorderlicht succesvol wordt. Pak je koffer maar alvast in, het is tijd om te gaan!

Het Noorderlicht spotten in Noorwegen

We beginnen met de beste tip. Ga op groepsreis naar Noorwegen! In Noorwegen heb je de grootste kans om het Noorderlicht te spotten. Omdat Noorwegen in de Aurora Zone ligt, kun je het Noorderlicht bijna elke avond zien. In deze ovale ring rondom de Noordpool is de kans namelijk het grootst om het Noorderlicht te zien. Tussen eind september en eind maart is het in het noorden van Noorwegen vanaf de vroege namiddag tot de late ochtend donker. Wat betekent dat de nachten lang zijn en je dus een grote kans hebt om het Noorderlicht goed te kunnen zien. Maar naast het Noorderlicht heeft Noorwegen nog veel meer te bieden voor een avontuurlijke vakantie in de natuur. Zowel in de zomer als winter gaan wij er daarom graag naartoe. Ga jij binnenkort ook met ons mee op groepsreis naar Noorwegen?

Laat je betoveren door het Noorderlicht in Lapland

Wil je het Noorderlicht zien in Lapland? Ga dan in de wintermaanden naar Lapland! Op deze bestemming waan je je compleet in winterwonderland. De beste maanden om het Noorderlicht te zien is al vanaf begin september tot ongeveer eind maart. Dit komt doordat er tijdens deze maanden de minste zonuren zijn. Het Noorderlicht kan dus door de lange donkere dagen vaker voorkomen. Tijdens één van onze groepsreizen naar Lapland kun jij dit natuurwonder ervaren. Kies bijvoorbeeld voor het Fins winteravontuur van je leven en ga op ‘jacht’ naar het Noorderlicht. We gaan met een ervaren gids op pad en krijgen warme kleding, benodigde spullen en een camera mee om zo je ervaring uniek te maken en uiteraard het Noorderlicht goed te kunnen vastleggen. Maak jij tijdens deze reis prachtige foto’s van het Noorderlicht?

Het Noorderlicht zien in Zweden

Ook in Zweden maak je kans om het Noorderlicht te zien! Omgeven door groene naaldbossen en wit bevroren meren heb je een hele grote kans dat jij de magische lucht groen ziet kleuren. De kans om het Noorderlicht te zien is het grootst tussen begin september en eind maart. Het beste tijdstip hiervoor is vanaf 22.00 tot 3 uur ’s nachts. Ga je liever in de zomer naar Zweden? Dan heb je een grote kans om niet het Noorderlicht, maar de middernachtzon te zien! Een natuurfenomeen dat alleen te zien is in de zomermaanden. Bij dit verschijnsel komt de zon niet onder de horizon waardoor het 24 uur per dag licht is. Ook zeker erg spectaculair!

Download de My Aurora Forecast app

En als laatste tip: download de My Aurora Forecast app. Want ondanks de beste locatie, kan het natuurlijk zomaar bewolkt zijn wanneer jij er bent, waardoor je alsnog niets ziet. Deze app doet een nauwkeurige voorspelling wanneer en waar het Noorderlicht te zien is. Handig want via deze app kun je ook zien hoe krachtig het Noorderlicht is. Zo sta je in ieder geval geen uren in de kou te wachten om deze magische gebeurtenis te zien. Geen kans missen? Zet je notificaties aan, zo ben je als eerste op de hoogte wanneer het Noorderlicht actief is. De app download je hier in de Google Play Store en App Store.

Ga op groepsreis en ontdek!

Zoals je nu inmiddels weet is Scandinavië de perfecte bestemming om het Noorderlicht te kunnen zien! Nu we je de beste tips hebben gegeven om het Noorderlicht te kunnen zien, hoef je alleen nog maar je reis te boeken.Ontdek samen met gelijkgestemden de mooiste hotspots van Scandinavië. Weet jij al waar je deze winter naar toe gaat? Kies je voor een avontuurlijke groepsreis naar Noorwegen, Lapland of toch Zweden?

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7