Door: Martijn

Als je op een outdoor reis gaat, moet je vaak rekening houden met verschillende factoren. Wat voor weer wordt het? Welke activiteiten worden er ondernomen? Waar gaan we slapen? Om ervoor te zorgen dat jij de juiste bagage meeneemt en niks vergeet, hebben wij een checklist samengesteld waarbij we 10 dingen hebben benoemd die je niet moet vergeten als je op outdoor reis gaat. Check hem snel hieronder en ga goed voorbereid op reis!

1. Neem de juiste reisdocumenten mee

Wanneer je gaat reizen, is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste documentatie bij je hebt. Begin dus altijd met het inpakken van spullen zoals je paspoort en/of ID, je rijbewijs, en niet te vergeten je pinpas, voor als je nog wat leuke dingen wil shoppen natuurlijk! Ook je zorgpas en verzekeringspapieren zijn ontzettend belangrijk. Ondanks dat je het (hopelijk) verder niet echt nodig hebt, zijn deze documenten onmisbaar in geval van nood. Zorg er ook voor dat je ergens belangrijke telefoonnummers hebt genoteerd, digitaal of op een papiertje. Zo kan je altijd iemand bereiken mocht je je telefoon verliezen bijvoorbeeld of in geval van nood.

2. Neem geen koffer mee, maar een rugzak

Tijdens een outdoor reis ben je vaak veel op pad en verblijf je op verschillende plekken. Als je dan op doorreis gaat, is het natuurlijk niet zo handig om een koffer achter je aan te moeten sleuren. We raden daarom aan om een rugzak mee te nemen. Deze kan je veel makkelijker met je meedragen en op die manier zorg je er ook automatisch voor dat je niet te veel meeneemt, aangezien alles in je rugzak moet passen en je dat gewicht ook mee zal moeten dragen op je rug. Goede tip voor als je je spullen gaat inpakken!

3. Variërende kleding

Uiteraard ligt het aan de bestemming waar je naartoe gaat, maar bij een outdoor reis is het sowieso belangrijk om verschillende soorten kleding mee te nemen. Overdag kan het een stuk warmer zijn dan ’s avonds en ’s nachts, zorg er dus voor dat je je kleding daarop kunt aanpassen. Aangezien je ook beperkte ruimte hebt, is het ook aan te raden om vooraf setjes samen te stellen die je met elkaar kunt combineren en met verschillende lagen. Op die manier ben je op iedere situatie voorbereid en kun je altijd iets uit of erbij aantrekken.

4. Kies voor goede wandelschoenen

Op een outdoor reis ben je vaak veel onderweg en buiten in de natuur. Je zal aardig wat kilometers moeten maken op je schoenen, zorg er dus voor dat je goede wandelschoenen meeneemt waar je niet snel pijn van in je voeten krijgt of blaren als je ze net hebt gekocht. Loop je schoenen van te voren goed in zodat je optimaal kunt genieten van je reis!
Benieuwd waar goede wandelschoenen aan moeten voldoen? Hier schreven we al eerder een blog over:

Wat zijn goede schoenen voor een wandelvakantie?

5. Neem niet te veel spullen mee

We gaven al eerder aan dat het verstandiger is om een rugzak mee te nemen als je op outdoor reis gaat. Deze rugzak zal je dan ook met je mee moeten dragen als je naar een andere plek gaat. Als je dan een mega zware rugzak hebt, wordt dat extra zwaar om mee te moeten nemen. Neem daarom niet al te veel spullen mee.

6. Check de paklijst van je bestemming

Bij iedere bestemming waar een reis voor staat gepland, is een paklijst toegevoegd. Deze paklijst benoemt alle zaken die je absoluut niet moet vergeten. Zorg er dus zeker voor dat je de paklijst checkt voor je vertrekt! Om het je wat makkelijker te maken, vermelden wij bij elke reis overzichtelijk welke spullen jij zeker mee moet nemen. Van zonnebrand crème tot een warme slaapzak of blarenpleisters. Wij hebben de reis al meerdere keren gemaakt en weten dus precies wat je wel en niet nodig hebt. Zo weet jij altijd zeker dat je goed voorbereid op reis gaat.

7. Sluit een reisverzekering af

Bij een outdoor reis onderneem je veel activiteiten. Dit is uiteraard heel leuk, maar niet zonder risico’s. Er kan altijd iets gebeuren en daarom is het bij ons verplicht om een reisverzekering af te sluiten als je met ons mee op reis gaat. Op die manier kun je met een gerust hart alle activiteiten ondernemen en ben je verzekerd mocht er toch iets gebeuren. Wij raden ook aan om zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je dan onverhoopt door omstandigheden niet mee kunnen gaan, ben je daarvoor in ieder geval verzekerd.

8. Pak medicijnen in

Als je zelf medicijnen slikt, moet je die uiteraard niet vergeten om die ook mee op reis te nemen. Ook pijnstillers als ibuprofen of paracetamol zijn ook verstandig om altijd bij je te hebben als jijzelf, of een van je reisgenoten, zich niet helemaal lekker voelt. Daarnaast is het ook handig als je enkele pleisters bij je hebt, of zelfs een klein EHBO-kistje voor kleine ongelukken.

Geen stress als je wel iets vergeet, in het land zelf kan je altijd je vergeten spullen kopen;) òf leen iets van je medereizigers!

9. Slaapspullen

Bij een outdoor reis, slaap je allemaal wat dichter bij elkaar en soms ook wel eens in tenten. Het komt dan uiteraard wel eens voor dat er iemand om je heen snurkt. Maar ook buiten hoor je vaak wel geluiden waar je misschien niet door kunt slapen. Als je daar niet zo goed tegen kunt, is het wel handig om oordoppen mee te nemen zodat je zelf ook een goede nachtrust krijgt. Ga je richting het noorden? Dan kan het voorkomen dat je op plekken gaat slapen waar het niet lang of het zelfs helemaal niet donker wordt, in dat geval is een slaapmasker ook geen overbodige luxe.

Check ook goed op welk type reis je gaat. Ga je met ons mee op kampeerreis, dan zorgen wij dat jij een tent tot je beschikking hebt. Een matje en slaapzak moet je nog wel even zelf meenemen.

10. Last but not least: Gezelligheid

Uiteraard is je goede humeur meenemen op een groepsreis heel belangrijk voor de sfeer. Maar als je nog plek over hebt in je bagage, kun je misschien nog speelkaarten meenemen of andere reisspellen (van klein formaat) die je zou kunnen spelen met je reisgezelschap. Of misschien wil je juist een muziek box meenemen om leuke muziek te kunnen draaien.

Ga met ons mee op groepsreis

Checklist klaar? Tijd om je koffers te pakken! Twijfel je nog over je bestemming en ben je benieuwd hoe andere mensen het hebben ervaren? Lees dan wat reisverslagen die zijn geschreven door reizigers die eerder met ons mee zijn geweest. Check ze hieronder en kies de reis die jou het meest aanspreekt!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7