Door: Melissa

Nog nooit gekampeerd en dan toch een noSun reis maken? Dat kan zeker! Leuk als wij dat zeggen, maar nog geloofwaardiger natuurlijk als één van onze reizigers die dit zelf heeft ervaren aan je vertelt.

Na wat luxer kamperen in het fijne Sardinië, een korte kampeerervaring op Texel en een luxer stedentripje naar Sofia, was het voor Simone nu tijd voor het echte kampeerwerk. Eind augustus vertrok ze dan eindelijk op tweeweekse rondreis naar Noorwegen. Met een tentje van noSun en haar eigen backpack gepakt met spullen, was ze helemaal klaar voor dit avontuur! In deze blog vertelt ze alles over haar ervaringen, lees je mee?

Het avontuur kan beginnen!

Vanuit Enschede maakten we, na een overnachting in Denemarken, de oversteek naar Noorwegen. Vanaf dat moment dacht ik alleen maar… wauw, wat is Noorwegen een prachtig land! De rondreis via de Preikestolen, Bergen, Kinsarvik, Røldal en Valle, liet overal weer een ander stukje Noorwegen zien. Een rondreis maakt het mogelijk dat je veel kunt zien en telkens weer iets nieuws. Dat vond ik extra leuk aan deze rondreis.

Wandelen met adembenemende uitzichten

Tijdens de groepsreis naar Noorwegen stonden er veel avontuurlijke activiteiten op het programma. Zo zijn we gaan kanoën, raften en hebben we diverse hikes gedaan. We hebben zelfs gezwommen in een van de Noorse meren! De hikes waren allemaal heel verschillend, maar stuk voor stuk heel gaaf! Zo hebben we de hike naar de Preikestolen gedaan. De eerste echte activiteit van de reis en meteen heel mooi. Daarnaast hebben enkelen nog een gletsjerhike gedaan en de rest van de groep de Dronningstien hike tussen Lofthus en Kinsarvik.

Deze laatste heb ik zelf gedaan en dat was een hele mooie lange dag door de bergen, met adembenemende uitzichten. Een klim tot 1100m hoogte (én terug) en vele uren op hoogte gelopen. Hierbij hadden we de hele hike uitzicht op de fjorden. Ondanks de pittige klim omhoog, was dat het meer dan waard. Echt een supermooi uitzicht gedurende deze hele dag! Met een aantal groepsgenoten hebben we een extra hike naar de top van de Homfjellet berg gemaakt in de omgeving van Valle. Met de hele groep hebben we met nog een hike langs diverse watervallen gemaakt en tot slot de hike naar Kjeragbolten door een veel rotsachtiger stuk natuur naar het eindpunt toe. Weer heel anders dan de andere hikes, maar ook deze was zeker de moeite waard.

Kamperen in de natuur van Noorwegen

Noorwegen kent een prachtige natuur en wat is dan fijner om in deze natuur te mogen kamperen. Met een tentje (die je eenvoudig kunt opzetten en inpakken), wat campingspullen en kookgerei op pad: meer heb je niet nodig. Op de camping was een grasveld(je) voor onze tentjes en een toilet/douchegebouw aanwezig. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Vooral genieten van het 24/7 buiten zijn, dat doet een mens goed! En ja, je moet je normen op het gebied van luxe en comfort van thuis wel wat bijstellen, maar hoe erg is dat? Juist even weg van thuis, je werk en je vertrouwde omgeving en leven in de natuur. Puur genieten!

Het nachtje wildkamperen dat op het programma stond, was ook een bijzondere beleving. Zeker de moeite waard om op een mooi plekje in de natuur je tentje op te zetten en daar de avond en nacht door te brengen. Een kampvuurtje maken en daarboven knakworsten warm te maken. En dat je de daaropvolgende dagen nog een mix van knakworst en vuur/rooklucht ruikt in je tentje, dat hoort het bij het echte campingleven.

Op groepsreis met onbekenden

Wat een ervaring deze reis, maar ik had het zeker niet willen missen! Wat de reis compleet maakte, is dat je niet alleen reist, maar in een groep. Een kleine groep met gezamenlijke interesses voor natuur en avontuur. Gezelligheid onderweg, samen activiteiten ondernemen, gezellig samen eten en reis- en levenservaringen met elkaar delen. Dat maakt het mooi om met een groep een avontuur als dit mee te maken. De begeleiding tijdens de reis heb ik als zeer prettig ervaren.

Nagenieten van dit Noorse avontuur

Met een rugzak vol ervaringen, leuke en mooie momenten, andere inzichten, nieuwe vrienden en vol van energie ben ik inmiddels weer thuis. Het nagenieten is begonnen en ondertussen kijk ik alweer vooruit naar nieuwe avonturen die komen gaan!

Bij twijfel, gewoon doen!

Twijfel je nog om eens met een groepsreis mee te gaan of een kampeerreis te gaan maken terwijl je nog nooit gekampeerd hebt? Ik zeg, gewoon doen! Vind je het leuk om op pad te gaan, actief bezig te zijn, veelal buiten zijn en dit te doen samen met een kleine groep reisgenoten. Dan zijn de reizen van noSun helemaal geschikt voor jou! Je weet vooraf enigszins wat het programma is (dat ook nog wel flexibel is). Iedere dag heeft wel een doel voor ogen. Het enige wat je vooraf niet weet, is met wie je precies de reis gaat maken, maar dat heeft ook wel z’n charmes en kan ook iets moois en onverwachts met zich mee brengen. Waar wacht je nog op? Boek je reis met noSun. Laat het avontuur maar beginnen.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7