Door: Melissa

Officieel moet het nog winter worden, maar wij zijn alweer druk bezig met het organiseren van de reizen voor de zomer van 2023. Een bestemming die hier zeker niet in mag ontbreken, is Noorwegen. Dit is namelijk één van onze favoriete bestemmingen voor een outdoor groepsreis.

In dit reisverslag maak je kennis met Charlotte. Zij is afgelopen zomer samen met ons afgereisd naar Noorwegen voor een gave singlereis. Naast de avontuurlijke hikes en kamperen in de wildernis was het absolute hoogtepunt tijdens de reis de Preikestolen! Nieuwsgierig wat dit was en wat ze er van vond? Wij stelden haar enkele vragen over deze avontuurlijke, outdoor reis naar Noorwegen!

Waarom heb je gekozen voor noSun en Hoe is deze avontuurlijke groepsreis bevallen? En wat is het grootste voordeel van een groepsreis?

Ik ben vaker met groepsreizen mee geweest, maar dit was voor het eerst met noSun. Dit is me erg goed bevallen. Met name de kleine reisgroepen en het gave reisprogramma spraken mij aan. Het voordeel van een groepsreis is dat iedereen hetzelfde wil: je kiest voor dezelfde bestemming en zelfde interesse. Je zit met gelijkgestemden, iedereen wil actief zijn en kiest bewust voor deze reis waardoor je al overeenkomsten hebt. De kans dat er een klik is binnen de groep, is dan al direct aanwezig.

Wat zijn voor jou de hoogtepunten tijdens deze reis geweest? Wat maakte het land en de reis zo mooi?

Ik wilde altijd al de Fjorden in Noorwegen zien en dat was heel gaaf. De Preikestolen was ook een hoogtepunt en de prachtige wandelingen waren ook erg mooi. Verder was de groep ook echt een hoogtepunt van de reis. We hadden zo’n leuke vibe en iedereen vulde elkaar perfect aan. Ik ben vaker op groepsreizen geweest, maar dit was zo anders. Ik heb er een hele groep nieuwe vrienden bijgekregen. De groep heeft deze reis zo bijzonder gemaakt, dat ga ik nooit vergeten.

Daarnaast vond ik het ook erg leuk dat de reisbegeleider extra activiteiten heeft toegevoegd aan het programma. We hadden namelijk niet heel goed weer waardoor we bepaalde wandelingen niet konden doen. In plaats daarvan had hij andere gave activiteiten bedacht die niet in het programma stonden. Dit maakte het weer extra leuk.

Heb je nog steeds contact met de groep?

Elk weekend ziet de groep wel iemand, we hebben allemaal nieuwe vrienden gemaakt. Ook als complete groep zien we elkaar nog regelmatig, hebben het heel leuk met elkaar en er zijn al vele reünies geweest.

Wat heeft je het meeste verrast tijdens de reis?

Hoe leuk de groep was. Je gaat met vreemden op vakantie en je komt met vrienden thuis. Het weer heeft me ook verrast. In heel Europa was het bloedje heet, maar in Noorwegen was het onverwachts koud. Regenjas mee en truien aan. Het was toch een stuk slechter dan we dachten. Dat was wel erg jammer, want daardoor konden we niet alles doen wat op de planning stond. Ondanks dat was het geen belemmering, want daar waren leuke alternatieven voor.

Waar ik ook verbaast over ben is het kamperen. Ik vond kamperen eigenlijk helemaal niks, maar het was verbazend leuk. In je tent heb je helemaal niks, waardoor je met z’n allen buiten gaat zitten en veel meer met elkaar optrekt dan wanneer je bijvoorbeeld in huisjes zit. Dan gaat iedereen meer zijn eigen weg waarbij je met kamperen elkaar juist opzoekt. Dit vind ik extra gezellig, je hebt veel meer verbondenheid met de groep. Ondanks dat ik een slechte slaper ben, ga ik zeker vaker kamperen.

Zou je deze groepsreis aan anderen aanraden en waarom?

Ja, want de hikes zijn prachtig en het is erg gaaf om te doen. Nadeel is dat je veel reistijd kwijt bent. Misschien de reis toch wat langer maken, waardoor je niet een groot deel aan de reistijd kwijt bent. En we hebben prachtige bestemmingen gezien!

Klopt het beeld wat je vooraf van de reis had met hoe het daadwerkelijk was, of had je het heel anders verwacht?

De groep was dus heel anders dan verwacht en ik bij voorgaande groepsreizen bij andere organisaties mee heb gemaakt. Maar volledig in positieve zin dus!

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog twijfelen?

Niet bang zijn, gewoon doen! Iedereen wil hetzelfde als jij, je bent met gelijkgestemden, het is altijd goed. Je hoeft niet met iedereen vrienden te worden, je bent met elkaar op reis, maar je hebt in ieder geval al dezelfde overeenkomst: Samen genieten van de prachtige bestemming.

Zou je nog een keer met noSun mee op reis willen?

Ja, ik wil graag mee naar Fins Lapland in de winter en wellicht ook een keer naar IJsland! De vibe van noSun bevalt me heel goed. Jullie bieden prachtige reisprogramma’s aan met leuke en actieve activiteiten.

Ontdek onze groepsreizen

Heeft Charlotte jou overtuigd en wil jij ook graag met ons mee op actieve singlereis met een kleine groep gelijkgestemden? Er is nog plek bij verschillende reizen deze winter, of boek ook alvast een avontuurlijke groepsreis in de zomer. Bekijk hieronder onze actuele reiskalender en kies waar jouw volgende reis naartoe gaat!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7