Door: Martijn

Op 12 april was het zover, daar ging ik dan: op naar het grote en spectaculaire Canada! Na heel wat uitzoekwerk en voorbereidingen vanaf kantoor, was het tijd om op ontdekkingstocht te gaan in Banff National Park en Jasper National Park en ter plekke de puntjes op de i te zetten voor de nieuwste winterreis van noSun groepsreizen.

Op naar winters Canada!

Mijn agenda zat behoorlijk vol met afspraken met eventuele partners, want er is in deze gebieden zo ongelofelijk veel mogelijk. Ik begon het avontuur in Banff National Park. Daar heb ik verschillende accommodaties bezocht; ik wilde voor onze reizigers natuurlijk de beste plek vinden en dat is gelukt ook. Waar anders krijg je de mogelijkheid om buiten in de hottub te zitten, omringd door sneeuw en een fantastisch uitzicht over de Canadese Rockies? Ik zag het wel voor me, een echt hoogtepunt van deze reis!

Wat me al snel opviel, was hoe welkom ik overal was en hoe ik met open armen werd ontvangen. Zo werd ik door het toerismebureau van Banff uitgenodigd om mee te gaan met de sneeuwschoenwandeling tour die gepland stond. Perfect, want ook dit wilde ik graag checken tijdens mijn verblijf in Canada. We gingen met de skilift omhoog, bonden de sneeuwschoenen onder en liepen weg van het skigebied om terecht te komen in een wit sprookje, wauw wat een uitzicht!

Met een groot aantal aanbieders en volop mogelijkheden om erop uit te trekken, was er behalve het sneeuwschoenwandelen nog veel meer dat op mijn lijstje stond om te onderzoeken. Een greep uit de activiteiten die je deze groepsreis in Banff gaat doen zijn; sneeuwschoenwandelen, skiën/snowboarden, sneeuwscooteren en we bezoeken de Johnston Canyon. Wist je dat je in Banff met één skipas toegang hebt tot maar liefst drie verschillende skigebieden? Deze skigebieden behoren tot de SkiBig3. Tijdens deze singlereis kun je met de groep bepalen in welke van de drie gebieden je gaat skiën, elk gebied heeft zo zijn eigen charmes.

Voor mijn bezoek aan Johnston Canyon bonden we de crampons onder en maakten een wandeling door de sneeuw om uiteindelijk uit te komen bij een prachtige bevroren waterval die je van meerdere kanten kunt bewonderen. Wat een spektakel, het is geen straf om voor het samenstellen van een reis op expeditie te gaan! Nog zo’n hoogtepunt is het fatbiken: fietsen door de sneeuw en volop genieten van de mooiste uitzichten. Deze reis naar Canada is tot nu toe de enige noSun winterreis waarbij we op fatbikes stappen, uniek dus!

Banff en Jasper, de parels van West-Canada

Met voldoende inspiratie en afspraken op zak voor de eerste week in Banff, was het tijd om op weg te gaan richting Jasper National Park. Het had de hele nacht flink gesneeuwd, dus het was nog best even spannend of de Icefields Parkway wel open zou zijn! Deze weg verbindt de twee nationale parken Banff en Jasper met elkaar en er is ontzettend veel te zien: behalve prachtige uitzichten kom je langs gletsjers, bevroren rivieren en canyons.

Het maakt niet uit waar je kijkt: alles is mooi en alles is toch nèt weer even anders dan 500 meter terug.

Na een prachtige rit kwam ik aan in Jasper National Park. Er stonden weer leuke afspraken op de planning met onder andere de organisatie van de huskysledetochten. Ook ging ik een ochtend skiën om het gebied daar te bekijken. Na flink wat sneeuw de vorige nacht stond ik in een bijna verlaten skigebied met vers gevallen poedersneeuw van de omgeving te genieten.

Daarnaast stond er een afspraak gepland met een club die tours in Maligne Canyon organiseert. In plaats van een meeting op kantoor nam de gids me mee naar de canyon – yes, zo hoort het bij outdoor bedrijven! Hij liet me zien hoe een tour in de winter verloopt; nu was het ijs helaas al te ver gesmolten om daadwerkelijk de canyon in te gaan, maar tijdens deze groepsreis in hartje winter zul je dat zeker kunnen doen! Ik kon vervolgens mijn geluk niet op, want op de terugreis stond er een groep rendieren langs de kant van de weg. Heel bijzonder om ze van zo dichtbij te zien! Helaas is het niet mogelijk om in Canada beren te spotten in de winter, omdat ze dan in winterslaap zijn.

Volop inspiratie voor de nieuwste winterreis

Ik heb ook in Jasper National Park de juiste mensen en de juiste locaties weten te vinden en het viel me op dat iedereen er al naar uitkijkt ons komende winter te ontvangen. Dat belooft veel goeds! Helaas was het voor mij inmiddels weer tijd om terug te gaan naar het vliegveld. Gelukkig stond me nog de adembenemende terugrit over de Icefields Parkway te wachten, een mooie afsluiter!

Terug in Nederland is het wintergevoel binnen no-time ver te zoeken (in Canada was het in april nog –8, maar als ik terugkom is het in Nederland 25 graden!), maar ik heb volop inspiratie opgedaan voor het schrijven van deze singlereis; wat een prachtige gebieden en wat een toffe winteractiviteiten kun je er ondernemen! Ik heb nu al zin om terug te gaan.

Dan komt natuurlijk een spannend moment; de eerste ervaringen met deze single reis Canada. We vroegen het reisbegeleidster Marianne. Zij kwam namelijk ontzettend enthousiast terug van deze reis.

Bekijk de winterreis naar Canada

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7