Reisverslag: de prachtige natuur van IJsland

Om de week delen we een reisverslag waarbij één van onze reizigers zijn of haar belevenissen te delen over de reis die zij hebben gemaakt. Deze week is het de beurt van Sascha, zij is met ons in de zomer mee naar IJsland geweest. Ben je benieuwd hoe haar ervaring hier was en waarom zij heeft gekozen voor deze bestemming? Je leest het in deze blog!

Waarom heb je gekozen voor noSun?

Ik zou eerst samen met vriendinnen op reis naar Spanje. Toen dit niet door kon gaan, ben ik op zoek gegaan naar een reis die ik alleen kon maken. Iemand anders bracht mij op het idee om een groepsreis te maken. Dit vond ik een leuk idee dus ben ik op zoek gegaan naar een organisatie die actieve groepsreizen aanbiedt. Op deze manier ben ik bij noSun terechtgekomen.

Welke reis heb je geboekt en waarom?

In juli ben ik op reis geweest naar IJsland, hier heb ik samen met 7 anderen en een reisbegeleider twee weken lang rondgereisd. De activiteiten en het land zelf leken mij erg leuk, je bent lekker actief bezig en ziet veel van het land tijdens de reis. Ik was namelijk niet op zoek naar een vakantie waarbij je twee weken op het strand ligt.

Vrouw staat bij een gletsjer in Ijsland

Hoe is je reis bevallen? Ga je vaker in groepsverband op reis?

Dit was de eerste keer dat ik een groepsreis heb gemaakt en het is ontzettend goed bevallen. Ik ben al wel eens eerder alleen op reis geweest zonder groep en houd van nieuwe uitdagingen dus heb niet lang getwijfeld of ik deze reis zou boeken.

De groep was heel gezellig en onze reisbegeleider Floris was ook top! Hij heeft ons heel veel mooie plekken van IJsland laten zien, ook allerlei bezienswaardigheden die niet op het programma stonden. Zo zijn we gaan zwemmen in een grot en zijn we wezen mountainbiken. 

Het grootste voordeel van een groepsreis vind ik dat je altijd aanspraak hebt en dat je nieuwe mensen leert kennen.

Wat zijn voor jou de hoogtepunten van de reis geweest?

We hebben heel veel gedaan, mijn hoogtepunt van de reis is toch wel dat de vulkaan op IJsland actief was in de week dat wij er waren. Precies toen wij aankwamen was de vulkaan actief geworden. Op de tweede dag was hij minder actief en hebben wij met de groep een hike gemaakt naar deze vulkaan. Toen wij na twee weken weer terugkwamen van de rondreis bleek de vulkaan weer actief en hebben we weer een hike gemaakt, dit keer langs de andere kant van de vulkaan. Heel gaaf om dit eens van zo dichtbij te zien! 

Hoe actief vind je de reis?

Heel actief, maar er is ook tijd voor ontspanning hoor! Zo zijn we naar Blue Lagoon geweest en hebben we nog een aantal extra keren de spa bezocht. Er is nog genoeg tijd en inspraak om naast het programma zelf activiteiten te ondernemen. Met Floris, onze reisbegeleider, hebben we dus een aantal extra activiteiten ondernomen zoals mountainbiken, hiken en zwemmen in een grot. Zelf ben ik nog met twee anderen uit de groep gaan paardrijden. De rest van de groep is toen naar een hot spring gegaan en hebben nog een waterval bezocht. 

vrouw voor waterval ijsland

Wat is jouw mooiste of leukste herinnering aan de reis?

Ik vond de hele rondreis door IJsland onvergetelijk! Vooral de sfeer in de groep is mij erg bijgebleven, niemand viel buiten de groep. Daarnaast vond ik het een unieke ervaring om met de hele groep rond te trekken in een busje en elke dag op een nieuwe plek de tent op te zetten.

Zou je deze groepsreis naar IJsland aanraden aan anderen?

Zeker! Ik heb het al tegen een paar anderen gezegd. Als je op actieve groepsreis wilt, zou ik zeker voor noSun kiezen! Voor iedereen die nog twijfelt over IJsland zou ik zeggen; doe het! Ga eens voor iets anders!

Ga jij ook voor iets anders?

Ga dan ook met ons mee naar IJsland op avontuurlijke rondreis of ga op rugzaktrekking door het ruige IJsland. Wij organiseren groepsreizen naar IJsland in zowel de zomer als winter. Kan je niet wachten om zelf af te reizen naar het land van de gletsjers en geisers? Bekijk dan snel ons actuele reisaanbod en wie weet kan je deze winter nog met ons mee om deze indrukwekkende natuur zelf te gaan ontdekken!

 

Ik wil naar IJsland