Rugzaktrekking door het ruige IJsland

Een prachtige rugzaktrekking waarmee je de verschillende landschappen van IJsland verkent. Een must-do voor iedere IJsland-liefhebber en voor de avontuurlijke wandelaar!
Lastminute Kampeerreizen Wandelreizen icon locatie alleen op vakantie IJsland
icon single reizen last minute 9 dagen icon leeftijd single reizen 20+
Prijs vanaf: €1775,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Boek deze reis

Ontdek de ruige natuur van het binnenland van IJsland van dichtbij en te voet

Ben je altijd al benieuwd geweest naar het binnenland en de indrukwekkende natuur van IJsland? Of überhaupt naar IJsland? En hou je van wandelen? Dan zit je goed bij deze singlereis! We hiken vanaf de kust het binnenland in waar je kennis maakt met de ruige natuur van IJsland en de grote diversiteit aan landschappen. Zo kom je watervallen, lavavelden, gletsjers, bergen, schitterende vergezichten en ijskoude gletsjerrivieren tegen op deze trekking. Deels wandelen we over de Laugavegur, oftewel de warmebronnenweg. De route doet zijn naam eer aan, want bij het eindpunt van onze trektocht bevindt zich inderdaad een warme bron, waar je zeker in gezwommen moet hebben! De bekendste hike van IJsland en door wandelliefhebbers beschreven als één van de mooiste trektochten ter wereld. De Laugavegur ligt in een gebied waar nog vrij regelmatig vulkaanuitbarstingen optreden. De vulkaanuitbarsting in 1480 in Landmannalaugar heeft het markante landschap gevormd hoe deze nu is. De laatste uitbarsting was die van de Eyjafjallajökull in 2010. Je kan je vast nog die hilarische filmpjes herinneren waar de nieuwslezers probeerden de naam van deze vulkaan uit te spreken!

Hoogtepunten van deze reis

 • Prachtige watervallen
 • Lavavelden en vulkanen
 • Gekleurde bergen van Landmannalaugar
 • Schitterende vergezichten
 • Sneeuwscooteren in de zomer
 • Bekijk het programma
 • groepsvakantie ijsland natuurwater
 • actieve reis sneeuw rugzak
 • singlereis natuur ijsland
 • wandelreis uitzicht tent

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • ijsland jeep in de zon
  Dag 1 IJsland! Vandaag vliegen we naar Keflavik. Vanuit daar pakken we de bus naar Reykjavik. Onderweg maak je al kennis met de groep en de ruige natuur die IJsland te bieden heeft. Het landschap nodigt uit om je rugzak om te doen en te gaan wandelen! We installeren ons op een groene camping in Reykjavik en slaan de booschappen in voor de lunch voor de aankomende dagen. Nog een laatste spullen-check en vroeg naar bed! Want morgen begint dan eindelijk het wandelavontuur.

 • wandelreis achter de waterval
  Dag 2 Watervallen! We pakken ‘s ochtends vroeg de bus naar Skógar waar onze wandelreis kan beginnen. Heerlijk wakker worden in de bus terwijl je je vergaapt aan alles wat IJsland te bieden heeft. Met een korte stop bij Seljalandfoss, een waterval waar je achter kunt lopen (!) is de busreis compleet. Vanaf Skógar wandelen we langs de waterval omhoog. Het pad loopt vervolgens gestaag omhoog en blijft de rivier de Skóga volgen, die door een diepe kloof stroomt. Overal zijn er schitterende watervallen te zien! Terwijl we verder lopen over donkere kiezels en zand hebben we aan beiden kanten uitzicht op de Jokülls (gletsjers)! Bij Baldvinsskáli gaan we overnachten. Een basic hut, met een supervriendelijke waardin!
 • groepsreis single rugzaktrekking
  Dag 3 Lava! Het begint goed met een pittige klim en steile daling gevolgd door nog een klim! We lopen door de sneeuwvelden en door de vulkaanas, die nog afkomstig is van de in 2010 uitgebarsten Eyjafjallajökull. We kunnen de kraters Magni en Mó?i zien liggen die zijn ontstaan in de beginfase van de uitbarsting. Uiteindelijk lopen we langs een ravijn waar we de staalkabels goed moeten vasthouden. Wat een fantastisch avontuur! We steken een plateau over en als we afdalen wordt het alsmaar groener en is er weer volop begroeiing. Wat een verschil in landschappen vandaag! We lopen door tot Langidalur, waar we onze tent opzetten. Wederom met een schitterend uitzicht op de gletsjers tijdens deze groepsreis. Morgen beginnen we dan aan de Laugavegur!
 • singlereis rivier doorwaden
  Dag 4 Warmebronnenweg! We beginnen vandaag met een kleine, maar steile klim door het lieflijke bos waar je wordt omringd door bloemen. Ook dit is IJsland! Al snel komen we bij de eerste rivier die we gaan doorwaden. Tot de knietjes in het ijskoude gletsjerwater, brrr. Daarna is het glooiend wandelen door de IJslandse woestijn met mooie vergezichten. Hier en daar een paar pittige klimmetjes afgewisseld met idyllische beekjes met veel groen. Aan het einde van de route nog een flinke stijging en dan zien we in de verte de hut van Emstrur liggen! Welk smaakje adventure food staat er vanavond op het programma?
 • alleen op reis-tent natuur
  Dag 5 Vulkanen! Na een stevig ontbijt is het tijd om de wandeling van vandaag te beginnen met een klimmetje. Gelukkig zijn onze benen dit inmiddels wel gewend en wordt (voelt) de tas met de dag lichter! Al snel wandelen we door de zwarte velden met om ons heen grote, groene vulkanen. Vandaag is het redelijk vlak wandelen. Net voor de eerste hut (Hvanngil) is er een rivierdoorwading. We rusten uit en lunchen wat bij Hvangil en beginnen daarna weer met een stukje stijgen. We komen uit in uitgestrekte groene landschappen met besneeuwde bergtoppen. We doorwaden vandaag nog één rivier en al snel zien we onze camping liggen aan het schitterende meer Alftávatn.
 • wandelreis ijsland landmannalaugar
  Dag 6 Landmannalaugar! We maken ons op voor de meest pittige en lange wandeldag. Het pad slingert langzaam omhoog en we doorwaden onze laatste rivier (daar draaien we onze handen niet meer voor om!) en vanaf dan begint een serieuze klim. Het pad gaat steil zigzaggend omhoog over de Jökultungur en we steken verschillende sneeuwvelden over. Stiekem wordt het ook steeds kouder. Bij de Hrafntinnusker hut lunchen we en daarna klimmen we door naar het hoogste punt van onze tocht; 1110 m. Vanaf dan gaan we dalen en zien (en ruiken) we hier en daar al de zwavelvelden liggen. En opeens zie je de gekleurde Bergen van Landmannalaugar liggen. Wauw…! We dalen verder af door het lavaveld Laugahraun. En dan eindelijk.. we hebben het gehaald! Vanavond proosten we met een welverdiend biertje in de warmwaterbron. Wat een avontuur tijdens deze single wandelreis!
 • singlevakantie wandelreis uitzicht
  Dag 7 Badderen! Vandaag heb je een vrije dag. Misschien wil je lekker uitslapen, heerlijk lang badderen in het aangenaam warme natuurwater, de lavavelden verder verkennen of misschien heb je nog energie over om een van de vele wandelingen te maken die starten vanaf de camping. Wat een heerlijk gevoel om zonder zware bepakking te wandelen.
  ‘s Middags pakken we de bus terug naar Reykjavik. En deze rit is een avontuur op zich! Ooit eerder in een 4x4 bus gezeten die gewoon dwars door een rivier rijdt?!
 • singlereis cultuur reykjavik
  Dag 8 Reykjavik! Als afsluiting van deze groepsreis staat er vandaag een dagje Reykjavik op het programma. We gaan cultuur snuiven in het centrum en smullen van de IJslandse keuken. Ben je in voor een gave activiteit, dan is er optioneel de mogelijkheid om te gaan sneeuwscooteren. Huh? Sneeuwscooteren in de zomer? Ja hoor, in IJsland wel! Je wordt dan opgepikt en rijdt met een jeep naar de Langjökull; de op één na grootste gletsjer van IJsland. Daar ligt het hele jaar door sneeuw, waardoor je midden in de zomer toch nog kunt genieten van de winter. Kortom genoeg mogelijkheden om deze dag goed in te vullen.
 • groepsreis hike rivier
  Dag 9 Bedankt! Vandaag is dan toch de dag aangebroken dat we terug naar huis gaan. In de bus en tijdens de vlucht kunnen we laten bezinken wat we de afgelopen dagen allemaal hebben gedaan. Wat een super toffe groepsreis was dit. Gelukkig hebben we de foto’s nog om na te genieten van dit mooie avontuur. Bedankt IJsland!

  Zodra de vluchttijden bekend zijn, worden ze hieronder bijgeschreven.
  * De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Ik ga graag mee met Rugzaktrekking door het ruige IJsland

Een prachtige rugzaktrekking waarmee je de verschillende landschappen van IJsland verkent. Een must-do voor iedere IJsland-liefhebber en voor de avontuurlijke wandelaar!

Boek deze reis

Accommodaties

Kamperen in IJsland

Omschrijving: Tijdens deze reis ga je kamperen. Je zet je tentje op in de natuur. Op de meeste plekken is stromend water. Warm water (douches) is aanwezig tegen betaling. Tijdens deze reis krijg je een lichtgewicht Vaude tent van noSun te leen.

Slaapsituatie: Tijdens deze reis krijg je een lichtgewicht Vaude tent van noSun te leen.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.
noSun kiest voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee kun je zowel voor als tijdens je reis zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Wat neem je mee?

 • Essentieel:
 • Stevige grote rugzak met regenhoes, inhoud minimaal 65 liter
 • Ingelopen en waterdichte hoge wandelschoenen (B/C) met reserveveters
 • Waterschoenen / crocs (i.v.m. doorwaden rivieren)
 • Teva’s / sandalen
 • Lange, stevige en sneldrogende wandelbroek
 • Regenbroek
 • Reserve wandelbroek
 • Fleece / warme ademende tussenlaag
 • Wind- en waterdichte jas (gore-tex)
 • Donsjas / warme jas
 • T-shirts (goed ademend materiaal)
 • Lang (thermo) en kort ondergoed
 • Wandelsokken (2 paar)
 • Buff/pet
 • Muts en Handschoenen (liefst waterdicht)
 • Wandelstokken
 • Muggennetje voor je hoofd en sterk antimuggenmiddel met veel DEET
 • Zonnebrand
 • Lippenbalsem
 • Thermosfles
 • Zonnebril
 • Toiletartikelen en toilettas (evt. toiletpapier)
 • Handdoeken (lichtgewicht)
 • Drinkfles of camelbag (minimaal 1,5 liter)
 • Hoofdlampje met extra set batterijen
 • Voldoende snacks/tussendoortjes voor tijdens de trekking
 • Fotocamera
 • Paspoort
 • Pinpas / creditcard
 • Gegevens zorg- en reisverzekering met alarmnummers
 • Telefoon
 • Externe oplader
 • Zwemkleding
 • Kampeermaterialen:
 • Slaapmatje
 • Goede warme slaapzak, comforttemp. tot -2 graden
 • Waterdichte zak voor je slaapzak
 • Slaapmasker (eventueel) voor het lange licht
 • Bestek (spork)
 • Eet-/drinkmok
 • Persoonlijke medicatie:
 • Belangrijke persoonlijke medicijnen met bijsluiter
 • Ibuprofen
 • Paracetamol
 • Sporttape
 • Second skin / blarenpleister
 • Pleisters
 • EHBO-set
 • Optioneel:
 • Lakenzak
 • Spanbandjes om spullen aan je rugzak vast te binden
 • Karabiner om wat aan je rugzak te kunnen hangen
 • Gamaschen
 • Zakmes
 • Zitmatje
 • Leesvoer
 • Dagrugzakje voor tijdens de vlucht
 • Verrekijker
 • Reserve bril/lenzen
 • Houd met het inpakken en het aantal kilo’s (3) van je rugzak rekening met het feit dat er nog wat extra materialen verdeeld worden onder de deelnemers (denk aan brandstof en kookmateriaal)

Belangrijke informatie

Deze rugzaktrekking is geschikt voor de geoefende bergwandelaar. Naast het ruige terrein kan ook het weer voor een extra uitdaging zorgen. Je kan deze reis zomaar met vier verschillende seizoenen te maken krijgen. Per dag wandel je gemiddeld 5 tot 6 uur. Tijdens deze trekking ga je kamperen en draag je je eigen bagage. Onderweg kom je geen supermarkten tegen. De voorraad eten bij de hutten is beperkt, je kan daarom ook van huis snacks zoals mueslirepen etc. meenemen. Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben en is het van belang dat je kleding en materiaal overeenkomt met de beschrijving volgens de paklijst. Twijfel je of deze reis geschikt voor je is, neem dan contact met ons op. Houd met het inpakken en het aantal kilo’s van je rugzak rekening met het feit dat er nog wat extra materialen verdeeld worden onder de deelnemers (denk aan brandstof en kookmateriaal)

Vertrekdata

Rangschikken op:

Vertrekdatum: 1 juli 2023
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog enkele plaatsen beschikbaar

Reisbegeleiders
Marianne
Gegarandeerd vertrek €1.775,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Boek deze datum
Rugzaktrekking door het ruige IJsland van 01-07-2023 tot 09-07-2023 Vertrekdatum: 1 juli 2023
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

 • Wel inbegrepen:
 • Retourvlucht - Keflavik inclusief 23kg ruimbagage
 • Retour busreis; Keflavik - Reykjavik camping
 • Busreis; Reykjavik campsite - Skókar
 • Busreis; Landmannlaugar - Reykjavik camping
 • Adventure food voor ontbijt (6x) en diner (5x)
 • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
 • Houd er rekening mee dat je van noSun maximaal 3kg aan tent en kookmaterialen meekrijgt
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • CO2-compensatie voor de gehele reis
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 5 tot 10 personen
Toon meer
 • Niet inbegrepen:
 • Maaltijden voor 3 dagen
 • Lunch
 • Optionele activiteit sneeuwscooteren €180,-
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten (€35 per boeking)
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
 • Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben. Je draagt je eigen spullen en wandelt door berg-achtig terrein. We adviseren ook wandelschoenen type B/C.
Toon meer

Wat andere reizigers zeggen...

Bjorn - 34 jaar - 17/07/2020

Het was een onwijs mooie en gave tocht door IJsland. Verder was aan de reisbeschrijving niks gelogen, elke dag keken we uit op een ander landschap van watervallen, lava/sneeuw en zwavelvelden. Het eindpunt van de trail kon ook niet beter, het was zo relaxed om na de tocht in de warm waterbron te springen. Kortom noSun, Marianne en Andre bedankt voor dit geweldige avontuur en ik kijk al uit naar de volgende reis?

Pierre - 45 jaar - 15/07/2020

Wat een ontdekking! wat een trip! wat een avontuur! Sneeuw, ijs, rivieren doorwaden, majestuese en afwisselende landschappen, camperen op fantastische locaties... woorden schieten te kort, en dit allemaal in de veilige handen van onze gids Marianne. Perfecte voorbereiding van noSun en nog perfectere begeleiding van Marianne die ons niet alleen perfect en veilig door het land van ijs en vuur geleid heeft maar ook net de juiste dingen deed om een fantastische groepsdynamiek te creeeren ! (ja ja, zelfs ik als Belg heb me thuis gevoeld ;-). Een aanrader van formaat ! En nu met een hoofd vol dromen voor de volgende hike met noSun ! Dank je noSun en Marianne voor een onvergetelijk avontuur !

Ik ga graag mee met Rugzaktrekking door het ruige IJsland

Een prachtige rugzaktrekking waarmee je de verschillende landschappen van IJsland verkent. Een must-do voor iedere IJsland-liefhebber en voor de avontuurlijke wandelaar!

Boek deze reis
Kleine groepen 20 - 59 jarigen
96% van onze reizigers boekt alleen
noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
Beste actieve aanbieder volgens Zoover