Door: Martijn

Pakjesavond is weer voorbij… en dat betekent dat Sinterklaas weer is vertrokken terug naar zijn huis in Spanje. Maar ja, wij geven hem groot gelijk want ook in de winter is Spanje een heerlijke vakantie bestemming. Het is er nu misschien wat frisser dan in de zomer, maar die zonnestraaltjes doen toch wel wonderen! Wij hebben daarom 5 redenen opgesteld die jou een excuus geven om er nog even lekker tussenuit te knijpen naar Spanje in de winter. Je leest ze hieronder!

1. Het aangename klimaat

Dit is waarschijnlijk toch wel de voornaamste reden dat Spanje de ideale bestemming is in de winter, de (bijna) altijd aanwezige zon. Het zonnetje schijnt daar volop gedurende de wintermaanden. Om gelijk maar even met wat cijfers te strooien (oké, laatste Sinterklaas grapje), de Spanjaarden hebben gemiddeld zo’n 300 van de 365 dagen per jaar zon! Ook het temperatuurverschil is heerlijk vergeleken met de Nederlandse winter. De heerlijke milde temperaturen zorgen ervoor dat je overdag nog lekker op een terrasje kunt lunchen in de zon, en dat zelfs zonder een dikke winterjas! Dit maakt Spanje in de winter een ideale bestemming voor een actieve groepsreis. Het is heerlijk weer om lekker buiten bezig te zijn, zonder dat je bij de kleinste inspanning al het zweet uitbreekt, wat in de zomermaanden in Spanje soms wel het geval is.

2. Je bent er zo

Nog een voordeel is dat Spanje helemaal niet zo ver weg is. Of je nu een paar dagen of misschien zelfs een paar weken er tussenuit wil knijpen, door de korte reistijd ben je lekker snel op je bestemming zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie! Het ligt er uiteraard aan waar je heen wil in Spanje, maar met gemiddeld zo’n 2 tot 2,5 uur vliegen naar bestemmingen in het binnenland of naar Ibiza/Mallorca, tot aan maximaal 4 uur vliegen naar de vulkanische eilanden, ben je binnen no-time op locatie voor de ideale winter getaway! Mocht vliegen niet helemaal je ding zijn, kun je zelfs nog de auto pakken om die kant op te rijden. Dan ben je misschien wat langer onderweg, maar de Spaanse bestemmingen zijn het absoluut waard.

3. Veelzijdige bestemmingen

Spanje heeft enorm veel diversiteit te bieden. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit of je liever de bergen opzoekt, het strand, of juist wat cultuur wil snuiven tijdens een citytrip; Spanje heeft het namelijk allemaal! Met verschillende Costa’s zoals de Costa Brava, of Costa Blanca, of misschien zelfs de Costa del Sol, is er genoeg keuze om een mooi plekje aan het strand te vinden! Het is moeilijk kiezen, maar met 5000 kilometer kustlijn zit er ongetwijfeld een strand voor je tussen. Ook steden zoals Barcelona, Valencia of Málaga zijn ontzettend mooi om culturele bezienswaardigheden te bekijken. Ook de Spaanse natuur is prachtig, het uitzicht op de bergen is werkelijk adembenemend. Wist je dat in het Spaanse binnenland ook gewoon geskied kan worden in de winter? Dat maakt Spanje de ideale bestemming voor een afwisselende winter vakantie met een combinatie van strand, bergen en cultuur. Wie wil dat nou niet?

4. Spaanse bestemmingen zijn in de winter vaak voordelig

Net zoals in ieder ander land, kun je je vakantie zo gek maken als je zelf wil. Over het algemeen, is het levensonderhoud in Spanje best goedkoop, en dat maakt het geschikt voor ieder budget! In de wintermaanden zijn de kosten om er naartoe te vliegen ook nog eens een stuk goedkoper dan in de zomerperiode. Ook de hotels en appartementen zijn een stuk goedkoper in de winterperiode.

5. De Spaanse keuken

En dan als laatste, maar zeker niet het minste punt. Ik denk dat ik deze voor velen ook al niet meer toe hoef te lichten. De Spaanse keuken is namelijk god-de-lijk. De overheerlijke tapas (allerlei kleine hapjes met een Spaans tintje), de klassieke paella met een smaakvolle sangria met vers fruit. Deze keuken staat bekend om de verschillende kruiden, de enorme hoeveelheden die vaak worden geserveerd, maar ook heel veel visgerechten. Om echt te kunnen ervaren hoe lekker de Spaanse keuken is, zul je er toch echt naartoe moeten reizen. In Nederland is hutspot lekker in de winter, maar de echte Spaanse keuken zal je verrassen!

Mocht je nog aan het twijfelen zijn of je er deze winter even tussenuit moet knijpen richting Spanje, hopen we dat deze redenen je de doorslaggevende factor hebben gegeven om het ook te doen! Bij noSun hebben we nog enkele mogelijkheden beschikbaar om zelfs nog last-minute met ons mee op reis te gaan deze winter naar Lanzarote. Bekijk de reis snel hieronder!

Ik wil naar de winterzon op het magische Lanzarote

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7