Ontdek de highlights van prachtig Bosnië

Bosnië Herzegovina is een van de onbekendste parels van Europa. Veel mensen reizen naar Bosnië voor de prachtige natuur, de rijke geschiedenis en de cultuur. Houd je van avontuur en outdoor activiteiten? Dan is Bosnië de place to be! Met onze actieve groepsreizen naar Bosnië zit je in ieder geval niet snel stil. Bosnië staat bekend om heel veel prachtige bezienswaardigheden. Heb je wel eens gehoord van het dorp Lukomir, de Neretva rivier, Mostar en de Karvica watervallen? In deze blog vertellen we je alles over de highlights van Bosnië die je zeker gezien moet hebben!

Prachtige vergezichten in Lukomir

Lukomir is een populaire bestemming onder toeristen en dat is niet voor niets. Lukomir is het oudste en hoogste dorpje van Bosnië. Het ligt namelijk op een hoogte van maar liefst 1.495 meter. Het dorpje wordt omringd door prachtige berglandschappen en staat bekend om zijn traditionele Bosnische huizen en levensstijl. Tijdens onze actieve groepsreis naar Bosnië kunnen we deze highlight natuurlijk niet overslaan. Uitzicht-vanuit-bergdorpje-Lukomir

Historisch Mostar

Een ander idyllisch dorpje dat het bezoeken waard is tijdens jouw rondreis door Bosnië, is Mostar. Mostar staat bekend om de prachtige historische bezienswaardigheden en architectuur. Tijdens onze singlereis naar Bosnië nemen we een kijkje bij de Stari Most, de bekendste brug van Bosnië. Deze is 24 meter hoog en loopt over de Neretva rivier. Naast de Stari Most staat Mostar bekend om zijn sfeervolle straatjes, gezellig restaurantjes en een tal aan culturele bezienswaardigheden. Kortom, hier moet je geweest zijn! Tijdens deze rondreis door Bosnië moet je wel stalen zenuwen hebben, want we gaan langs een stalen kabel een berg beklimmen. Eenmaal op de top kun je met een zipline naar beneden, spannend! Liever wat rustiger aandoen? Dan kun je genieten de zonsondergang van Mostar.

Bekende-brug-in-Mostar

Ontdek de Kravica watervallen

Bij de Kravica watervallen kun je ultiem genieten van de rust, ruimte en de prachtige natuur. Deze watervallen liggen in Nationaal Park Sutjeska en zijn ongeveer 25 meter hoog. De Kravica watervallen is een populaire bestemming, niet alleen om te bekijken. Je kunt er zwemmen, kanoën, relaxen en ga zo maar door. Ook zijn er verschillende wandelpaden waar je de natuur kunt verkennen en kunt genieten van prachtige uitzichten. Een bezoekje aan de Kravica watervallen is dus zeker de moeite waard!

Groep-mensen-met-vlag-van-noSun-voor-de-Kravica-watervallen

Kanoën op de Neretva rivier

De Neretva rivier benoemden we net al even als de rivier die langs de het stadje Mostar stroomt. Deze rivier ontspringt in het Bosniak-Pikleni en stroomt via Kroatië naar de Adriatische Zee. De Neretva rivier heeft een tal aan bergrivieren, watervallen en kloven. En daar weten wij van noSun natuurlijk wel raad mee! Daarom gaan we kanoën op de Neretva rivier. Houd je hoofd koel tijdens deze gave rit. Na deze rit gaan we heerlijke barbecueën langs de Neretva, waar we kunnen genieten van het prachtige uitzicht.

Twee-mensen-raften-op-de-Neretva-rivier

Georganiseerde groepsreizen naar Bosnië met noSun

Zin in een actieve groepsreis naar Bosnië? Dan zit je bij noSun helemaal goed! Met onze kennis en ervaring weten wij als geen andere waar een actieve groepsreis aan moet voldoen. Van outdooractiviteiten tot aan dorpjes bezoeken en wandelingen maken, met onze groepsreizen naar de Balkan doen we het allemaal. En het leukste aan groepsreizen met noSun is dat je altijd op pad gaat met een groep gelijkgestemden. Allemaal met hetzelfde doel, een vakantie vol mooie momenten die je niet snel gaat vergeten. Ga je mee op single groepsreis naar Bosnië? 

Ik wil Bosnië ontdekken