Is een reis met noSun Groepsreizen iets voor mij?

Ga je nog op vakantie deze zomer?

Het is weer zover: de feestdagen zitten er op, het nieuwe jaar is aangebroken en dus steekt de vraag de kop op: wat doe ik dit jaar met de vakantie? Een weekje naar de zon in een appartement? Backpacken in een ver en onbekend land? En… met wie dan? Elk jaar is het weer een vraagteken, die vakantieplanning. Herkenbaar? We onderwierpen alle reizigers die vorig jaar met ons op reis gingen, aan een kleine vragenlijst. Over de dilemma’s die zij tegenkwamen toen ze hun vakantie gingen plannen. Lees mee en wie weet doe jij inspiratie op voor je vakantiebestemming van het komende jaar!

Is een groepsreis iets voor mij?

Bij noSun verzorgen we groepsreizen. Je gaat dus niet alleen op pad, maar met een groepje gelijkgestemden. Tenminste, daar gaan we vanuit. De reizigers die met ons op pad gaan zijn doorgaans tussen de 25 en 45, houden van een dosis avontuur en trekken er graag op uit. Of dat nou met een tentje in Noorwegen is of vanuit een hotel in Kroatië, een actieve instelling hebben ze allemaal. Kun je je hierin vinden? Top! Ben je meer een type voor zon-zee-strand en ziet jouw ideale vakantie eruit als een opblaasbed in het zwembad en een zonneschema waarbij je elk uur moet omdraaien? Dan raden we je aan om even verder te kijken.

Op reis met avontuurlijke singles

95% van alle noSun-reizigers boekt solo een trip bij ons. En daarmee gepaard gaand: het grote merendeel van onze reizigers is single. Dat betekent niet dat we een soort verkapte Tinderreizen organiseren. Maar wel dat de kans groot is dat je met andere singles op pad bent die snappen dat kerst in je eentje niet gezellig is, dat alle pasgeboren kinderen in je vriendengroep heus heel schattig zijn maar je soms even snakt naar een gesprek dat niet over luiers gaat… En misschien, heel misschien springt er zelfs wel een vonk over tijdens het abseilen of hiken. Want eerlijk is eerlijk: het zou zeker niet de eerste (of laatste!) keer zijn dat er een huwelijk voortkomt uit een van onze groepsreizen! Maar laat dat niet de insteek van je vakantie zijn, het is meer een hele leuke (en romantische) bijzaak.

De onzekerheid van een eerste verre reis

Veel van onze reizigers gaven als antwoord dat ze het spannend vonden om voor het eerst alleen op reis te gaan, in een groep. En daarom boekten ze hun groepsreis bij noSun Groepsreizen, zodat ze er niet alleen voor zouden staan. Zoals je in het interview met onze Luca kunt lezen, bereiden wij al onze reizen tot in de puntjes voor. Er wordt gezorgd voor tenten, kookspullen, vervoer ter plekke, gave outdooractiviteiten en soms gaan er zelfs tassen met boodschappen mee. Zodat jij niet meer aan al die dingen hoeft te denken en gewoon lekker kunt genieten!

Ga ik kamperen of kies ik toch een hotel?

Bij noSun hebben we verschillende soorten reizen. In de zomermaanden organiseren we kampeertrips naar verschillende bestemmingen in Europa, zoals Zweden, IJsland en Zuidwest-Engeland. Daarnaast hebben we ook een aantal reizen waarbij je slaapt in pensions of hotels, zoals bijvoorbeeld onze trips naar Kroatië en Zuid-Frankrijk. Tijdens onze winterreizen ga je niet kamperen – dat wordt met temperaturen van -20°C wat te fris – maar verblijf je in een landhuis of knusse cabin. Sommigen houden van het avontuur van kamperen in een tent, anderen houden van iets meer comfort en kiezen voor een vast bed in een hotelkamer of cabin. Het kan allebei met noSun Groepsreizen.

Zal het klikken met de medereizigers?

Tja, misschien wel de spannendste vraag als het aankomt op een groepsreis: zijn de andere reizigers wel leuk? We kunnen natuurlijk niet iedereen onderwerpen aan een persoonlijkheidstest voor ze boeken, maar wat we wel weten: heel veel van onze reizen houden een reünie bij terugkomst in Nederland omdat ze zo’n leuke tijd hebben gehad met elkaar. Zoals reisbegeleider André vertelt in zijn interview, zijn het vooral de mensen op reis die hem het meest bij blijven. En omdat iedereen houdt van outdoor, actief bezig zijn en veelal alleen reist, heb je vanzelf een boel gemeen. Tip: bij al onze reizen kun je klikken op de groepssamenstelling, zodat je kunt zien hoeveel mannen en vrouwen zich al hebben opgegeven en in welke leeftijdscategorie ze vallen. Misschien geeft het je net dat zetje wat je nodig hebt.

Nieuwsgierig naar onze groepsreizen?

In deze video laten we je zien wat je van een noSun groepsreis kunt verwachten!

Gaaf toch?! Al 15 jaar sturen wij onze reizigers naar de gaafste bestemmingen!

Weten wat onze reizigers te vertellen hebben over hun keuze voor een groepsreis met noSun? Bekijk de blog ‘Is een groepsreis iets voor mij?’, wie weet geeft dat je een beter beeld van hoe het er bij noSun aan toe gaat en wie er zoal met ons reizen!
 
Download hier gratis de 10 recepten