Door: Martijn

Het is onze populairste winter groepsreis en hij komt al enkele jaren in ons programma voor: de 8-daagse groepsreis naar Värmland in Zweden.

Het is een heel complete en compacte reis van een week waarbij je van hoogtepunt naar hoogtepunt gaat. Denk aan huskysleeën, sneeuwscooteren, ijsvissen en langlaufen. Hoe ziet deze reis er precies uit? We nemen je in deze blog mee op een magische trip naar Zweden.

Favoriete activiteit: op pad met de huskyslee

We hoeven niet lang na te denken welke activiteit het meest favoriet is tijdens deze groepsreis naar Zweden: dat is het huskysleeën. Het is natuurlijk geweldig om in alle stilte door het witte landschap te zoeven, de sneeuw te horen kraken onder de slee en turend vanonder je muts de bevroren meren en rivieren te voorbij te zien glijden. Maar, eerlijk is eerlijk: het zijn de husky’s die de show stelen tijdens deze excursie. Want wie kan deze zachte, blije, enthousiaste beesten nou weerstaan? Ze zijn dol op een knuffel en natuurlijk mag je helpen met eten geven en aanlijnen van de husky’s. Zodat ze kunnen doen wat ze het allerliefst doen: hollen en stuiven door het besneeuwde landschap. Let’s go!

Sneeuwscooteren door de witte wildernis

Buiten de knuffelige husky’s zit deze reis ook boordevol stoere activiteiten. Zo trek je erop uit met een sneeuwscooter. Gaaf! Na een korte introductie en een oefenrondje is het tijd voor het echte werk. Als je durft mag je zelf de sneeuwscooter besturen, anders ga je achterop. Onderweg maak je een stop om een kop thee of warme choco te drinken bij een kampvuur, middenin de wildernis. En we gaan lunchen aan een meer, een prachtige spot in de natuur.

IJsvissen is niet voor koukleumen

Nog zo’n geweldige activiteit: ijsvissen in een wak. Het ziet er gemakkelijk uit, maar natuurlijk moet er wel eerst een gat geboord worden. En dat is geen kleine klus! Het ijs kan soms wel een meter dik zijn, dus dat is flink boren voordat je er doorheen bent. Als je je hengel eenmaal kunt uitgooien is het een kwestie van geduld. En dat is bij temperaturen van -20?C best lastig… Soms duurt het wel twintig minuten voor je beet hebt, maar diegene met het meeste geduld wordt vervolgens door de groep als een ware held onthaald!

Slapen in een wildernishut tijdens deze winterse groepsreis

Een van de meest bijzondere momenten tijdens deze singlereis naar Zweden is het overnachten in het wilderniskamp. Midden in het bos, aan een meer, slaap je een nacht in een tipitent. Het kamp heeft geen stromend water en geen elektriciteit; puur natuur dus. In de tenten staan veldbedden met een warm rendierenvel erop en wij regelen een warme slaapzak en kussen voor je. ’s Avonds kunnen we het kampvuur opstoken en regelmatig worden er sterke verhalen uitgewisseld. In de ochtend smelten we sneeuw tot drinkwater en bakken we spekpannenkoeken op het open vuur. Hier krijg je het gevoel van echt survivallen in de winterse wildernis.

Ontspannen in een authentiek Zweeds huis

Gelukkig zijn de andere overnachtingen tijdens deze reis een stuk comfortabeler. We slapen zes nachten in een prachtig authentiek huis op het platteland van Värmland. Het huis is van alle gemakken voorzien, zoals een grote keuken, lekkere houtkachel en sauna. Het is de perfecte plek om na een lange dag buiten de kou achter je te laten en binnen lekker met warme sokken op de bank bij het vuur te kruipen met je medereizigers.

Nog veel meer activiteiten!

We zouden nog pagina’s door kunnen schrijven, want je gaat nog veel meer doen tijdens deze gave reis. Wat dacht je van sneeuwschoenwandelen, met een soort tennisrackets onder je voeten door het sprookjesachtige landschap? Of langlaufen in het nabijgelegen skioord, over onbekende pistes? En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheden om te gaan paardrijden, snowboarden, skiën…

Interesse in deze winterse groepsreis naar Zweden?

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7