Door: Melissa

De herfst is weer in aantocht. Donker en koude dagen. Daarom tijd om terug te blikken op afgelopen zomer. Zo stond er een avontuurlijke groepsreis naar Zwitserland gepland! Zhulya ging mee en neemt ons in dit reisverslag mee tijdens haar vakantie naar Zwitserland. En wat heeft ze genoten. Zoals ze zelf zegt: Het was FANTASTISCH. Lees je mee?

Het begin van een fantastische vakantie

Spullen gepakt en klaar om te gaan! Om 6.00 zat ik in de trein op weg naar het verzamelpunt in Enschede, spannend! Ik herkende nog een paar reizigers van vorig jaar tijdens mijn singlereis naar Oostenrijk. Na wat kletsen sloot ook de reisbegeleider aan. We stapten in de bus en iedereen was klaar om te gaan. Geen idee wat voor fantastische vakantie ons nog te wachten stond. Onderweg leerden we elkaar al goed kennen, de sfeer zat er vanaf het begin al goed in.

Een invasie van tenten

Aan het einde van de middag kwamen we aan op de eerste camping. Gezamenlijk zetten we ons tenten op en daarna hebben we gezellig gegeten met z’n allen. De volgende dag zou weer een reisdag worden, dus ik heb op tijd mijn tent weer opgezocht om mezelf op te laden voor de volgende dag.

Na een heerlijke nachtrust was het weer tijd voor een nieuwe dag! Het werd een dag boordevol avontuur en gezelligheid. Zo hebben we het plaatsje Thun gezocht, een waterval bekeken, gewandeld over de hangbrug en hebben we meegereden op de autotrein, heel gaaf! Eenmaal aangekomen op de camping, zetten we onze onder toeziend oog van de campinggasten onze tenten weer op. Erg leuk om te zien, achttien dezelfde tenten naast elkaar. Na wat spelletjes en wat geklets doken we weer op tijd onze tenten in, want de volgende dag ging de wekker al om 7.00 uur.

Prachtige vergezichten en adembenemende uitzichten

Een nieuwe dag, dus nieuwe avonturen. We begonnen deze dag met een wandeling naar de Aletschgletsjer. Omdat het deze dag erg warm zou worden, waren we al vroeg vetrokken. We namen de gondel omhoog en gingen te voet verder. Een wandeling van ongeveer twaalf kilometer omringd door prachtige vergezichten en adembenemende uitzichten. Ik keek m’n ogen uit, wat prachtig! Halverwege onze wandeling was het tijd voor pauze. We pauzeerden in een leuke berghut met wederom een prachtig uitzicht.

Wat vliegt de tijd! Dag vier. Deze dag stond het downhill steppen op de planning. We gingen met de gondel naar boven, waar iedereen werd voorzien van een step en helm. Het weggetje waar we van af gingen was nogal hobbelig, dus ik besloot met twee andere reisgenoten naar benenden te wandelen in plaats van te steppen. Het voordeel hiervan was dat we de anderen mooi op de foto konden zetten tijdens hun afdaling. In de middag zijn we naar Zermatt gegaan. Dit plaatsje staat bekend om de Matterhorn, een reusachtige berg van bijna 4500 meter hoog. We hebben nog even gezellig op het terras gezeten en zijn daarna weer teruggekeerd naar de camping.

Wandelen naar de Turtmannhütte

De volgende dag stond er weer een wandeling op de planning, deze keer naar de Turtmannhütte. Tijdens deze wandeling passeerden we twee stuwmeren en keken daarna uit op een gletsjer. Na veel hoogtemeters kwamen aan bij de Turtmannhütte. Een typische Zwitserse berghut, op de top van de berg. Hier werden beloond met een prachtig uitzicht en wat lekkers te eten en te drinken. Op de terugweg stopten we even bij een rivier die uitmondde in de stuwmeren. Zwemmen mocht niet maar pootjebaden wel. Tijd om even onze voeten te laten afkoelen dus. Heerlijk vers bergwater, maar wel behoorlijk fris! Een geslaagde derde hike dag zat erop!

#HYDROPANIC!

Als je deze hashtag leest, vraag je je vast af waar dat over gaat… Op de laatste dag in dit gebied gingen we hydrospeeden. Een afdaling op de rivier in een soort 1-persoonsbootje. Je ligt in het water, draagt een wetsuit, zwemvest, helm en zwemflippers. Nadat iedereen zich in het pak had gehesen en we de uitleg hadden gekregen, mochten we eindelijk het water in. Het was bloedheet dus we waren wel aan verkoeling toe. We deden eerst een oefenronde waarin we moesten proberen te stoppen en te keren in de rivier.

De rivier stroomde namelijk met een behoorlijke snelheid dus we moesten leren om te manoeuvreren zonder te veel energie te verspillen. Kort hierna begon het hydrospeeden echt. Al gauw was ik afgekoeld want het water had slechts een temperatuur van 7 of 8 graden. Ik stuiterde tegen de eerste stenen aan en vond het toch vrij spannend worden. Een poosje later sloeg ik om en hing ik naar adem happend onder mijn mini bootje. #HYDROPANIC! Ik wist mezelf naar de kant te bewegen waar ik me vastgreep aan een kale boom. Gelukkig was de redding nabij want reisbegeleider Matthijs kwam ook naar de boom toegesneld. Na een kleine peptalk en daarna een fluitsignaal van de instructeur moest en kon ik er weer tegenaan. Het tweede gedeelte van de rivier was een stuk rustiger waardoor ik er toch nog van heb kunnen genieten. Poeh, wat een avontuur!

Valle Verzasca

Na de avontuurlijke dag van gisteren was het tijd om verder te reizen naar het zuidoosten van Zwitserland. Via Italië, onder het genot van Italiaanse muziek, reden we door naar Lacarno. We maakten een wandeling in het wandelparadijs Valle Verzasca. We startten bij een waterval met prachtig helder water. We liepen stroomafwaarts langs de rivier, afwisselend omhoog en naar beneden. Aan het einde van de wandeling plonsden we in het water, heerlijk verkoelend! Een enkele waaghals deed dat vanaf de hoge brug. Spetter, spatter, spater, we bleven bij het water want de dag erna gingen we suppen op Lago Maggiore. Lekker afkoelend met hier en daar een handstand, koprol of salto van de supplank.

Zweven boven het Comomeer

Weer een nieuwe dag aangebroken. Ook deze dag was behoorlijk avontuurlijk. We gingen namelijk paragliden gecombineerd met een middag aan het Comomeer. Voor diegene die niet wilden springen, was er ruimte om toe te kijken hoe de paragliders in de lucht zweefden en te genieten van de omgeving. We hebben deze dag ook ultiem genoten van de Italiaanse cultuur dankzij een spontane ontmoeting met een Italiaanse vriend van onze reisbegeleider. We bezochten twee leuke stadjes, zwommen in het meer en aten typisch Italiaanse gerechten. Heerlijk!

Panoramaroute

Op de volgende dag reden we na het paragliden via de langste Sommerrodelbahn van Zwitserland naar de Bodensee. Aan het einde van de middag kwamen we aan op de camping waar het voor de verandering eens niet bloedheet was, maar waar we ’s avonds voor het eerst een trui of lange broek tevoorschijn toverden.

Dag 12 werd gevuld met een wandeling via een panoramaroute met uitzicht over de Bodensee en met als eindbestemming het plaatsje Sankt Gallen. ’s Middags reden we naar het meer toe om een duik te nemen en te chillen.

De terugweg

Er is een tijd van komen en gaan. De laatste vakantiedag brak aan. De volgende morgen was het alweer tijd om in te pakken om naar onze laatste tussenstop in Duitsland te rijden. We reden via de watervallen bij Schaffhausen naar Heidelberg. We hebben die avond in een Biergarten genoten van ons laatste avondmaal. We hadden natuurlijk een kleine verrassing voor Matthijs en hij sprak nog een paar leuke woorden over eenieder van ons. Hierna vertrokken we naar de camping waar we ons laatste potje 30 seconds speelden. De volgende ochtend stond in het teken van alles netjes inpakken en opruimen, de bus volladen en terugrijden naar Enschede. Omdat ik zo hard had genoten tijdens de vakantie, viel het idee dat het gauw over zou zijn toch wel een beetje zwaar. Het is een gekke gewaarwording dat je weet dat je dezelfde avond alweer thuis bent. Daarom was het nog even extra genieten tijdens de laatste gezamenlijke busrit, natuurlijk inclusief powernapje #slaapbus #slaaphard.

Eenmaal weer thuis ben ik aan het nagenieten van deze toffe reis en kijk ik stiekem regelmatig alle foto’s nog eens terug. Bij deze nogmaals grote dank aan #teamcrab en Matthijs. Op naar de reünie!

Beleef net zo’n onvergetelijke groepsreis als Zhulya!

Enthousiast geworden van het verhaal van Zhulya? Bij noSun bieden we volledig verzorgde groepsreizen aan voor actieve mensen die graag op pad willen, maar niet alleen op pad willen. Kleinschalige singlesreizen vol avontuur met gelijkgestemden. Niet alleen naar Zwitserland, maar naar nog veel meer bestemmingen binnen én buiten Europa. Bekijk al onze bestemmingen of boek direct jouw volgende vakantie naar Zwitserland:

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7